Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Tajuan kyllä sen ettei treeniajankohdalla ole niin suurta merkitystä, mutta se mikä puuttui tuolta oli, että mites siinä tapauksessa jos treenataan tyhjällä tankilla?
Eli olen tottunut treenaamaan ennen aamiaista?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
treeniajankohdalla ON merkitystä. ihminen voi olla hereillä, mutta kroppa vaatii muutaman tunnin ollakseen parhaimmillaan. no en pitäis tota sun aamutouhailua ollenkaan ideaalina. lenkillä nyt voi käydä tyhjälläkin mahalla ja se jopa kehittää, mutta en kyl ollenkaan tekis hiilareita polttavaa punttitreeniä kyllä tohon aikaan. nou nou nou.
 
Voiko tästä olla haittaa kehityksen optimoimisessa? Ja millä tavalla se on huono juttu lihasten kannalta, muuta kuin ettei lihaksilla ole juuri energiaa käytettäväksi?
Tarkoitan että voiko tästä olla juuri haittaa kun haetaan parasta mahdollista suorituskykyä?
Mites kehityksen kannalta?
Onko hermoston kannalta suurempi rasite kuin hyvin heränneenä ja virkeänä?
Voiko asiaa auttaa syömällä vähän hiilaria kuten banaania ennen treenin aloitusta?

En kysy tätä nyt sen takia, että saisin syyn treenata aamuisin, jos suinkin mahdollista niin teen kaiken tarvittavan, mikäli se tuo edes hyppysellisen lisää järkevyyttä ja sitä kautta tuloksia treenamiseen.
 
Mikäs on jto:n mielipide yhden jalan liikkeisiin, mave ja kyykky etc. Kuulemma käytetään urheilijat jonkun verran käyttää noita harjoituksissaan koska aika paljon urheilusta tapahtuu yhden tukijalan varassa, palloilulajit siis enimmäkseen. Ilmeisesti tasapaino harjoituksina ihan hyviä mutta kannattaako käyttää noihin aikaa vai olisiko jotain parempia tapoja?
Harrastan nykyään viikottain kavereiden kanssa kaikkea koripallosta salibandyyn niin tällä hetkellä en salilla tee muita kuin isoja liikkeitä lähinnä perusvoiman kasvattamiseksi. Niin onko noista yhden jalan liikkeistä siis jotain hyötyä?
 
ilola: ojentajat on heikot SUHTEESSA hartioihin ja tekniikkaharjottelua ei oo tehty kunnolla.
siis se paino ei nouse ennen kuin sitä siirtää lähemmäs kasvoja. eikai sillon oo kyse siitä että hartiat ois vahvat?
eikö tossa voi olla heikot latsitkin, ainakin jostain muistan lukeneeni että kyynärpäiden leviäminen liian aikasin sivuille vois johtua heikoista latseista?
 
Hei Jto, ois ilmaantunut taas kysymys tai pari.

Tuli tuossa maaliskussa otettua ykkösenä 162,5kg penkistä ja se tuli helposti ylös. Olisi varmaan mennyt 2,5-5kg enemmä mutta varmistaja rupes hannaa.
Sit tuliki flunssa tai pari ja vasta nyt oon saanut treenata. Sarjapainot ovat taineet nousta takaisin missä olivatkin. Olin yllättynyt kun viime viikolla otin kapealla otteella penas uudet sarja enkat. 110-130 asti aina 5kg korotuksilla 5 toiston sarjaa, sit 3*140 ja 1*150 joka tuli suht helposti. Mistä johtuu että vaikka en päässyt treenaa niin kapea penkki on vain parantunut? Olinko rasittanut liikaa ojentajia, jolloin tuollainen ylimääräinen paussi teki vain hyvää ojentajille?

Kun aloitin opinnot 2006 otin tavoitteeks että nousis ennen valmistumista 170 penkistä. Valmistun tuossa muutaman vko päästä, joten onko mitään mahiksia saada nostettua maksimi tuohon 170? Ens viikko on kevyt mutta miten pitäisi treenata seuraavat 2-3viikkoa ennen maksimin kokeilua? Kaverini sanoi, että vois ottaa pari viikkoa ykköstä ja kakkosta melkein maksimipainoilla.
 
Joskus oli puhetta siitä että joku tuttusi tai valmennettavasi treenasi penkkiä useaamman kerran päivässä. Leuanvedon toisomaksimia parannettaessa tämähän on jopa se käytetyin ja kenties tuloksekkain vaihtoehto. Itselläni on kotona treenipaikka ja tuloksia ei ole juuri tullut niin ajattelin kokeilla tätä useamman kerran saman päivän aikana treenaamaista.

Miten se pitäisi toteuttaa? Jos saisi vaikka 6x6x80% kerralla tehtynä, niin kolmeen osaan jaettuna menisi varmaan 3x6x80% joka kerta, eli yhteensä 9x6x80%. Se olisi paljon suurempi volyymi.
 
Tiedätkö jto mitä hyviä liikkeitä voi tehdä, että saa kyynärvarresta jänteet vahvemmaksi vai menevätkö ne vahvemmaksi kun tekee esim. rannekääntöä?
 
munakas: no sanoit jo yhen tärkeen seikan itekin. se kropan vireystaso liittyy hormoniehin jne myös, joten aika monet seikat puoltaa myöhemmin treenaamista. toki monet tottuu tekeen aamullakin kovia treenejä, mutta paremmin se rauta kuitenkin kulkee myöhemmin noin yleisesti ajatellen.

crrc: oikein ovat hyviä. toki riippuu millanen sun yleisvoimataso on. se lajiin siirrettävä nopeus ja muu tulee kyllä suuremmalla määrällä mietittyä lajitreeniä.

ilola: jep. latseilla tulee siis painaa sitä rautaa "alaspäin" kuten rinnallakin.

thepala: veikkaisin tota levon tuomaa palautumisefektiä. vähän on aikaa ykköstä hakee, joten se kantsii tehä just sillai: haet ykköstä. eli meet ykkösillä ylöpäin, kunnes raja tulee vastaan. älä mee liika pienillä korotuksilla. sun raudoilla joku 10-15kg on ok.

trnaja: jänteet ja luut vahvistuvat aina samalla kuin lihaksetkin. vai oletatko, että 400kg kyykkääjällä on yhtä "heikot" luut ja muut kuin 200kg kyykkääjällä? :)
 
eli ihan ranne- ja sormikäännöt edessä ja takana, penkillä toistoilla 5-15. sarjoja 2-5. staattiset treenit roikkuen jne. joissa toistot 5-15, riipunta-aika per toisto 5-15 sekkaa. paussit toistojen välillä 5 sekkaa. sarjoja per otetyyppi 2-10.
 
Ajattelin kysäistä sulta Jto neuvoja kun olen nyt kevyen viikon jälkeen siirtymässä 2-jakoiseen. Eli sain jonkin sun postaaman esimerkki 2 jakoisen ja lisäilin siihen vähän muutamia liikkeitä (tiedä sitten oliko hyvä idea...)
Jos sinulta löytyis hyviä vinkkejä näiden eri treenipäivien koostamiseen niin olisin todella kiitollinen.

Päivä 1:
Penkki / vinopenkki
leuat
dippi
(alatalja/kulmasoutu) ?
pystypunnerrus kp

Päivä 2:
Takakyykky
SJMV
pohkeet
vatsat
* tulisiko lisätä jotakin? vaikuttaa niin tyhjältä päivältä

Päivä 3:
lattiapenkki/kapea penkki
leuat myötäote
pystysoutu
alatalja/soutu kp
takaolkapäät kp
* lisää jotakin?

Päivä 4:
Maastaveto
reisikoukistus
pohkeet
Jotakin hyviä apulikkeitä tänne kenties?

Eli ideana olisi panostaa näihin kolmeen kovaan perusliikkeeseen: maastaveto/penkkipunnerrus/kyykky. Kuulin että hyvä olis tehdä 2 penkkiä ja 1 kyykky ja mavetreeni viikkoon.
Kuten huomaat niin ainakin hauiksilta puuttuu liikkeet kun en tiedä mihin kohtaan ne tuolla lykkäisi. Pari kertaa viikkoon ajattelin tehdä 1-2 liikettä per kerta.
 
Kysymys voimareenistä ja epäonnistuneista toistoista. Esim. tein eilen mave reeniä, tarkotuksena oli ottaa neljä kolmosen sarjaa, mutta vika sarjassa kävi sitten pitkän levon jälkeenkin niin että eka toisto tuli nihkeesti toka vähä paremmin mutta kolmos toistoo meni ehkä henkinenlataus jo plörinäks (ja toistojen välissä tuli muutaman sekunnin tauot, yleensä jaksan tehä sarjat putkeen jos teen) ja tuli tehtyä semmonen pinnistys tanko nousee sentin ja "fittu enjaksa" ja ei nostoa. Onko tämmönen failure hermoston kannalta paskanakki vai tuleeko sitä hermonegaa vasta sitten jos yrittää repiä ku pöljä sekunteja ja nostaa jo pitemmänkin matkaa ja sitten pakko luovuttaa. Eli vähän niinkuin yleisellä tasolla näistä hermoston negatiivisista vaikutuksista ja miten ne syntyy, mitä pitäis välttää nostaessa?
 
Ostin 32mm paksun ja 5 metriä pitkän hamppuköyden a.k.a koulun liikuntasalien kiipeilyköysi. Ihan vaihtelun vuoksi ajattelin vähän kiipeillä välillä. Mutta, osaisitko kertoa mistä johtuu erikoinen kipu kyynärtaipeessa? Muutaman kerran on tullut testailtua köyttä. Ylöspäin pääsee melko vaivattomasti mutta alastulossa joutuu keventämään jaloilla eikä alastulo muutenkaan ole mitenkään kovin hallittu. Itse suorituksessa ei tunnu mitään ihmeellistä mutta heti pian kiipeilyn jälkeen kyynärtaipeet ja hauis aivan alaosasta alkaa kipuilemaan. Ja jomotusta kestää useampi tunti. Kolme eri kertaa olen kiipeillyt ja aina sama homma. Onkohan vain normaalia lihasten tottumattomuutta vai aiheuttaakohan tuo kohtuu tuskainen alastuleminen kivun?

Kuntosalitaustaa on ja esim. leukoja on tullut vedeltyä vuositolkulla mutta mitään vastaavantyyppistä kiputilaa en muista kokeneeni. Helvetin hauskaahan tuo apinointi on, suosittelen porukkaa verestämään yläastemuistoja.
 
Gill: Jto tietää varmasti paremmin, mutta oma näkemykseni: Negatiivinen vaihe tulee tuossa helposti tehtyä rankemmim kuin vaikka leuoissa. Tuohon hauiksen alaosaan käy erityisesti se hetki, kun käsi on viittä vaille suorana samalla kun siinä on paljon painoa päällä. Kyllä se kohta treenautuu, ja tekniikka paranee myös treenin myötä. Kipeytyminen voi kuitenkin alkaa rajoittaa treeniä, ja siksikin kannattaisi kiinnittää tekniikkaan huomiota.
 
munakas: mä hieman karsastan noita ohjelmien kommentointeja, kun ne pitäs sitten tehdä kunnolla ja ajan kanssa. muu ei oikein mun pirtaan sovi. ilmaseksi en tässä ala noita nyt väsäämään.

willem: et sä nyt yhdellä treenillä ittees jumiin saa millään muotoo. testit on ok sillon tällön, mutta muutoin kannattaa esim. vedossa jättää hilkku varaa. pysyy tekniikka parempana ja voimantuotto tiettyyn oikeeseen tekniikkaan parempana.

gill: ettei olis brachioradialiksen kipuilua? sieltä hauiksen alta siis, ei hauiksesta itestään. asennon vaihto merkkaa aikalailla ja kipua tulee oudoksesta. koukista ranne, pidä käsi suorana ja kierrä vasenta myötäpäivään ja oikeeta vastapäivään. pitäs venytyksen tuntua oikeessa paikassa.
 
gill: ettei olis brachioradialiksen kipuilua? sieltä hauiksen alta siis, ei hauiksesta itestään. asennon vaihto merkkaa aikalailla ja kipua tulee oudoksesta. koukista ranne, pidä käsi suorana ja kierrä vasenta myötäpäivään ja oikeeta vastapäivään. pitäs venytyksen tuntua oikeessa paikassa.

Juurikin brachioradialis. Täytynee panostaa tuohon negatiiviseen vaiheeseen enemmän ja käyttää jalkoja enemmän kevennykseen. Nyt alaslasku on loppua kohti kiihtyvä liike. Tattis vastauksesta.
 
tyhmä kysymys, mutta onko kaikki muut liikkeet apuliikkeitö voimanostossa paitsi mave, kyykky ja penkkipunnerrus? ja pitääkö apuliikkeitä tehdä tyyliin 3x10 vai 3x3?
 
gill: brachioradialiksen vaivat lähtee tolla tietyllä venytyksellä aika hyvin. tuttua itelle kiipeilystä.

ville: apuliikkeet voimanostossa on niitä liikkeitä, joita käytetään kisaliikkeiden kehittämiseen. eiköhän tää liene aika loogista... niiden valinta, sarja- ja toistomäärät ja muut määräytyy ihan sen tarpeen mukaan. ei sitä nyt mitään apuja turhaan kannata tehdä.
 
Okei, ymmärrän pointtisi.
Voisitko sitten antaa apua seuraavaan kysymykseen liittyen tuon ohjelman penkkipunnerrustreeneihin? En tiedä olenko vielä maininnut, mutta ajattelin laittaa kokeiluun WSB:n DE ja ME päivät. Jos nyt maanantaina teen tuon penkin ME tyyppisesti (eikös se niin mennyt että 3-5 sarjaa 1-2 toistoa >90% RM?) niin tuleeko silloin tehdä tuo lattiapunnerruksen DE tyyppisesti (8-10 sarjaa 1-3 toistoa) ?
Ja kannattaako sitten joka viikko muutella näitä niin, että esim. seuraavalla viikolla teen penkkipunnerruksen DE ja lattiapunnerruksen vastaavasti ME...?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom