Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
häiritseekö kyykyn kehttymistä, jos teen ton bulgarialaisen ohjelmasovelluksen päälle vakautusjaksoilla prässiä etureisivoittosemin ja hieman bodailemalla muutaman sarjan 5 ja 15 välillä toistot? pidän yllä sellasta kiertoa jalkatreenille, jossa kyykyllä on pääpaino, mutta penkki ja muista treeneistä johtuen jaloille 1 tai 2 treenii viikkoon. eli yksi kierto bulgaarialaisella kyykkyä ja toisena päivänä nopeuskyykky. seuraavalla kierrolla taas ekana päivänä kyykky bulgaarilla ja toisena päivänä veto. kolmannella kierrolla, jossa tulee vaan yksi jalkatreeni viikkoon, ajattelin tehdä jälleen kyykyn ja sen päälle sit samassa treenissä prässiä. esim. vakautuksen ekalla viikolla toistot 15 ja vimpalla vakautusviikolla 5 , palautuksilla ja stressillä ei ollenkaan prässiä. ihan jalkatreenien monipuolistamista ajatellen vain tota prässiä aatellu. onko aivan höppänä systeemi kierrättää noita noin? penkki on mul kuitenkin se pääpainolla oleva ja siihen menee aika hyvin aikaa ja virtaa. kiitos vastauksista ja mukavaa kesää!:)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
prässi ei kehitä kyykkyä ollenkaan niin hyvin kuin kyykky. mä nyt en ehkä saanu tosta kauheesti selvää :) toki se prässi voi siellä apuna olla ja jos tavoitteena on saada jalkoihin voimaa eikä pelkästään kyykkyyn, toi on ok.
 
joo hiukka epäselkeesti kirjoitin, mut siis homma menee niin, että yksi kierto on se bulgaarisovellus kyykylle 12vkoa. ja kahdessa ekassa kierrossa 2 treenii jaloille, kolmannessa kierrossa 1.

1 kierto> 1pvä kyykky , 2pvä nopeuskyykky
2 kierto> 1pvä kyykky , 2pvä veto
3 kierto> 1pvä kyykky ja prässi

sopii penkkitreenien kaa hyvin yhteen, ku niitäkin vaihtelee kaksi tai kolme treeniä viikkoon. näin selvemmin ilmaistuna :arvi::)
 
Käskit mun ettii tietoo aloittelijoiden osiolta ja sitä oo tehnykki, mutta nyt kysyn sulta viellä sen verran, että jos treenaan enemmän toistoilla 6-15 ja haluan tietää maksimini liikkeissä joita teen, niin kannattaako mun tehdä maksimivoimakausi vai testata ykköstä jollakin muulla tavalla?
 
Käskit mun ettii tietoo aloittelijoiden osiolta ja sitä oo tehnykki, mutta nyt kysyn sulta viellä sen verran, että jos treenaan enemmän toistoilla 6-15 ja haluan tietää maksimini liikkeissä joita teen, niin kannattaako mun tehdä maksimivoimakausi vai testata ykköstä jollakin muulla tavalla?

Jos haluat tietää sen hetkisen maksimisi niin sen kun vaan menet ja testaat mikä se maksimi on.
 
ville: miksi se maksimi pitää tietää? kuten force sanoi, sen hetkisen ykkösen saat kyl selville, kunhan teet, eihän siinä sen kummempaa. ilman mitään erityisiä kausia siis. se vaan ei tuu olemaan tietenkään niin hyvä, kuin jos oisit kehittänyt maksimivoimaa pidempään. enempi suosittelisin testaileen siellä 4-6 toiston maksimeilla ja arvioimaan sen ykkösen sitä kautta. bodytreenillä 6max on siellä 85% paikkeilla. oletan nyt vaan, että sä olet aloittelija ja sulla on palava halu tietää, "miten paljon nousee penkistä?" tää on täysin irrelevantti tieto tossa vaiheessa, vaikka kaikki kaverit sitä kyseliskin tms. jos oot menossa kisaamaan, tiedolla on paljon enemmän merkitystä.
 
Average Broz gymin treenimetodit

Average Broz gymin oppilas Pat Mendes on niittänyt paljon mainetta nuorella iällään ja kovilla tuloksillaan. Netissä valmentaja on osallistunut keskusteluihin ja valottanyt vähän kyseisen tallin treenifilosofiaa.
Valmentaja on saanut oppinsa Bulgariassa Krastevilta.
Periaatteena harjoitella vain tempausta, työntöä, takakyykkyä ja etukyykkyä. 2 kertaa päivässä. 7 päivää viikossa.
Takakyykky ykkösmaksimiin joka päivä tai joka toinen päivä etukyykkymaksimi plus perussarjat.

Esimerkki Patin harjoittelusta :
"His morning (m-sat) workout for sept - nov was: bs 230/ snatch 160/ clean 190. IN the pm workout he would go max sn, cj, bs (3 days/ week and FS 3 days/wk). Usually to 1rm, then back down and do 5x2 or 5x3 or sometimes as much as 10x4 depending on how much effort I saw in the lifts that day. Sunday squats only to max then reps with 20-30kg less for at least 30 reps in either sets of 2, 3, or 5."

Mitä ajatuksia herättää? Korkea harjoittelutiheys ei sinänsä mitään uutta, mutta tuo päivittäinen / joka toinen päivä kyykkymaksimin testaaminen kuullostaa aika hurjalta. Oletko aiemmin törmännyt vastaavaan harjoitteluun?

Lisäksi ylikuntoon ei uskota:

"What do you do when progression halts?

-IT WILL! Training lifts will eventually start to go backwards as you enter into the "dark times". When you are so sore and fatigued that you cant even imagine lifting weights. This time is CRUCIAL to training. You MUST persevere and continue to train! Eventually your lifts will begin to improve and you will make progress and PR's while in a totally fatigued state. When you can make progress when feeling like this, this is when you are going somewhere.
To quote Antonio:"the day will never come when you can't lift the bar"
To quote my first coach:" If you wait til you feel good with no aches or pains to train, you will never be here"

Olisiko ideana tuossa, että kevennyskausi tulee elimistön sanelemana, kun toistomäärät vain putoavat väkisin failuren tullessa kevyemmillä ja kevyemmillä raudoilla vastaan. Outoa tuossa vain on, että miten elimistö tosiaan sitten kääntää sen nousujohteeksi jos jatkuvasti mennään maksimiin?

Linkkejä :
Average Broz Gymin harjoittelijoiden suorituksia:
http://www.youtube.com/user/BROZKNOWS
Valmentaja vastailee kysymyksiin harjoittelusta:
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=121212081
 
ei ne mitään absoluuttisia maksimeja ole, vaan enempi submax-juttuja, kun noin usein treenataan. aika tyypillistä bulgarialaista, että tehdään aika isoilla prossilla jatkuvasti. lahjakas kestää, muut ei. jos on volyymia harrastajissa, kyllä sieltä aina joku ton läpäsee ja pääsee huipulle. yliharjoittelu on kaikille jossain vaiheessa eteen tuleva juttu, ei mikään uskon asia. se, että vaan jatketaan ja oletetaan että kroppa antaa periksi ja jatkaa kehittymistä, on aika utopistinen käsitys kehon mekanismeista. pitkällä aikavälillä ne tulokset tulee, kun jaksetaan treenata, mutta ei oo mitään tarvetta kyllä odottaa, että ne tulokset alkaa tippumaan ja sen nääntymisen kautta sitten saatais menestystä. samalla ton kaltanen touhu kyllä on aika vamma-altista, kun hermosto alkaa väsähtään. tekniikka tuppaa huonontuun, liikeradat ei oo tarkkoja jne.

eli: superlahjakas kestää mitä vaan ja menestyy ajan myötä. kuinka monta sellasta on olemassa, on sitten eri asia.
 
Onkos mitään maastavedon variaatiota mitä vois tehdä kun polvessa jotain häikkään niin kaikki liikeet missä joutuu jalkoja koukistamaan liikaa (=reisi vaakatasossa) on poissuljettuja. Haen enemmänkin selkätreeniä kuin jalkatreeniä eli suorin jaloin varmaan käy aika lailla takareisille.
 
gill: ettei olis brachioradialiksen kipuilua? sieltä hauiksen alta siis, ei hauiksesta itestään. asennon vaihto merkkaa aikalailla ja kipua tulee oudoksesta. koukista ranne, pidä käsi suorana ja kierrä vasenta myötäpäivään ja oikeeta vastapäivään. pitäs venytyksen tuntua oikeessa paikassa.

Voisitko vääntää vielä rautalangasta tuota venytystä? Koukistettua rannetta vai koko kättäkö olkapäästä tuossa kuuluu kiertää? Ja rannetta siis ilmeisesti taivutetaan kohti kyynärtaivetta?
 
otetaan esimerkiksi oikea käsi:
- pidä käsi suorana
- koukista kämmen ranteesta
- kierrä kämmentä vastapäivään = kierrä peukaloa alakautta osoittamaan ulospäin
- älä päästä olkapäätä eteen
- voit tukea kämmenselän reiteen tms ja taivuttaa myös muita sormia.

vasemmassa kädessä kierto tietenkin myötäpäivään.
 
Johan tuohon vastasin jossain muualla. Esim. wikipedia kertoo asiasta näin: "Although there is variance among exercises and individuals, DOMS usually increases in intensity in the first 24 hours after exercise, peaks from 24 to 72 hours, then subsides and disappears after about five to seven days after exercise". Delayed onset muscle soreness (DOMS) siis on "Symptom of muscle damage caused by eccentric exercise". Itsellä ainakin uusi tai erityisen rankka jalkatreeni tekee tuon saman kuin sinulla eli pitää välipäivän ennen DOMSsien ilmaantumista.
 
Mikä olisi paras aika päivissä hieronnan jälkeen kun kannattaa ruveta tekee kovia treenejä että niistä olisi hyötyä? Itse kävin lauantaina koko hieronnassa ja eilen maanantaina yritin penkissä että olisin tehny vähän kevyemmän treenin ja lopuks yritin et olisin tehny 150 nelosen mutta kuinka ollakkaan ykkönen tuli just ja just hikisesti ja koitin vähän ajan päästä uudelleen et eihän tää nyt voi olla totta niin jäi perkele rinnalle saatana rinnalle:curs: No onneks ei ollu ketää salilla sillo:lol2: Muutama viikko sit otin 150 3x3 suht helposti ja toissa viikolla 2x160 se oli tiukka mut olin viime aikoina tehny kovia pystypunnerruksia et se verotti osansa, ykkönen liikkuu varmaankin siinä 170 nurkilla, 165 oon ottanut ihan kunnon stopilla. Tuliko tuosta eilisestä treenistä nyt jotain takapakkia kun noin pääsi käymään ja millon voisin ruveta ottamaan "kovia" treenejä?

Toinen kyssäri olis että osaatko yhtään sanoo mikä on alaselässä kun on viime aikoina ollu jonkun verran kipeä, tuosta vähän pakaroiden ylä puolelta, onko siinä joku lannaranka ja voisiko siinä olla jotakin tai jotai muuta? Kipu tuntuu sillon kun alaselkää pyöristää eteenpäin vaikka istuessa mutta ei ole oikein muuten kipeä ja kärsiii tehdä vetoja ym. nostaa mitä tahansa kunhan selkä on vaan suorassa. Eikös jos olisi välilevyn pullistuma nii ei varmaa pystyis nostaa mitää?
 
Moro. Tässä tuli noin puolen vuoden treenin jälkeen jälleen kokeiltua maksimia penkkipunnerruksessa, entinen maksimini oli 110kg. Hämmästyksekseni edes se ei noussut tälläkerralla, elikkä penkkitulokseni ei ollut kehittynyt ollenkaan. Erikoiseksi tämän asian tekee se, että maksimi yrityksen jälkeen tein ennätys sarjan 10x90kg. Mielestäni noilla sarjapainoilla pitäis tuon satakympinkin liikkua kevyesti. Missä mahtaa olla vika? Olen treenannut nyt alkuvuoden Arnoldin kultasella kuusikolla toistot ovat olleet 4vko 3x10-12 toistoa, 4vko 3x8 toistoa ja 4vko 3x5 toistoa. Penkkiä on tullut se 2 kertaa viikkoon. Muutama kevyt viikkokin on tullut pidettyä. Olisiko niin, että hermotus on yli rasittunut sen ansiosta, että on tullut toi 2 kertaa viikkoon penkki? Vai tulisiko minun tehdä enemmän vielä lyhyempiä sarjoja, kuten kolmosia?
 
Seuraavanlainen kysymys jto:lle penkistä. Penkki tuntuu junnaavan 100kg maksimissa. Parhaat sarjat ovat kapeapenkki 4x3x90kg ja sotilaspenkki 10x80kg 7x82.5kg. kapeaapenkkiä on tehty 4x6 samalla painolla kukin sarja joka viikko lisäten 2.5kg. Sotilaspenkkiä on tehty 10x40kg 10x50kg 10x60kg 10x70kg 10x80kg vikaan sarjaan lisäten aina 2.5kg enemmän mitä meni edellisellä kerralla. Ongelmana tuntuisi olevan myös että kapeassapenkissä liikkuu samat painot kuin normaalissapenkissä jalat maassa. Heikko rinta ei kuitenkaan ole syynä kun painot liikkuvat todella hyvin rinnalta normaalissa penkissä. Olisiko syynä sitten tukilihakset tai huono tekniikka normaalissa penkissä? Kannattaisiko lisätä erilaisia punnerruksia ja eri kulmia ala ja yläviistosta. Ongelmana on ettei ole tietoa miten kannattaisi siirtyä eteenpäin. Olen ajatellut 16viikon 5x5 ohjelmaa. Kiitos jo etukäteen.

sun treenit junnaa liikaa. ja unohda se 16 viikon 5*5. liian yksipuolinen, monotoninen jne. ala jaksottaan treeniäs enemmän. 1-2 kk:n pätkissä bodailua 8-12 toistoilla, perusvoimaa 4-8 toistoilla ja maksimi 1-4 toistoilla. keskity myös selän vahvistamiseen. soudut, leuat jne. peliin.

KIITOS todella paljon. Tein vähän reilun kuukauden noilla sun neuvoilla lisäsin myös vinopenkkiä tangolla ja kässäreillä, lattiapenkkiä kässäreillä ja ihan tasapenkkiäkin kässäreillä. Nyt tuli pelkästään tähän reiluun kuukauteen niin 5x100kg penkistä nyt pidän kevyen viikon ja alan tekemään perusvoimaa. Saa nähä jos tulis 120kg tänä vuonna penkistä asetin sen tavotteeks.
 
ilola: wiki on oikeessa, eli se delay riippuu treenin tyypistä, susta, muusta treenistä jne jne...

firestarter: jos hieronta tuli pitkästä aikaa, oli se aika järkytys kropalle ja saatto hyvinkin vaikuttaa treeniin. ei ne voimat nyt tollai jonnekin katoa. hieronta sopii treenin jälkeen tai seuraavalle päivälle. ei koskaan edellispäivälle. jos nyt siis puhutaan palauttavasta yms. hieronnasta.

figoh: no kyllähän sen ykkösenkin ois pitänyt nousta, jos sarjat on kuitenki kehittyneet? voipi olla hieman ylkikuntoo, jos kuitenkin sarjat toimii. ota jakso lyhyempiä toistoja ja homma pelittää.

rastor: eipä mittää, kiva kun kulkee :)
 
firestarter: jos hieronta tuli pitkästä aikaa, oli se aika järkytys kropalle ja saatto hyvinkin vaikuttaa treeniin. ei ne voimat nyt tollai jonnekin katoa. hieronta sopii treenin jälkeen tai seuraavalle päivälle. ei koskaan edellispäivälle. jos nyt siis puhutaan palauttavasta yms. hieronnasta.
Viime hieronnasta oli aikaa noin pari kuukautta. Esitin tuon kysymykseni ehkä vähän huonosti, tarkoitin että olisiko esim. hyvä ottaa hieronnan jälkeen yksi "kevyt" viikko ja sit sen jälkee vois jo vähän kovemmin ruveta ottamaan? Vai miten olis paras? Oliko tuosta haittaa kun menikin vähän vituiksi tuo penkki treeni?

Osaatko sanoo mitää tuohon mun alaselkä kyssäriin joka on tuossa vähän ylympänä? Tarkoitus on käydä jossai vaiheessa fyssärillä jos se osais sanoo ja tehdä jotai sille.

Kiitti vastauksista! Pienet sille:rock: Tänne kun kirjoittaa aina saa vastauksen kysyy mitä tahansa toisin kun muissa topikeissa jossa tuntuu kun kaikki pihistäisivät tietojaan:)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom