Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
niinpä niin. unohda skopekki. en tekis noin kauaa ja orjallisesti samalla raudalla. lisäksi puuttuu kevennys piikatessa ja muutenkin aika tylsän näkönen. mikset kierrättäs kolmee otetta eri treeneissä? ma normaali, to kapee, ma medium, to normaali... lisäksi avuissa vois olla myös esim. kapee vinopenkki ja levee penkki.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
kmc: voimaharjoittelu on siis se saken sivusto. lisäile tarvittavat inttternettiliitteet alkuun ja loppuun. sitten sieltä etit ylhäältä poikkipalkin keskeltä "artikkelit". mulla on siellä muutama artikkeli, kunhan kelailet alaspäin. ja juuei, ne ei oo jto:n nimellä :D toi julle on sellanen jumppajulle ja sinänsä ihan ok. suosittelen kuitenkin hieman lajinomaisempaa lähestymistapaa voimajulleihin eli selkä saa jäädä reilummin pystyyn. mee kuitenkin semmoseen 45 asteeseen. toi kuvan liike on hyvä lisä toki.
 
terse jto!! ois kisat viikon päästä ja tarkotus ois laihuttaa kaks-kolme kiloa ilman sitä v-mäistä näläntunnetta eli oisko antaa vinkkejä?? kiitos etukäteen...
 
hiilarit alas, proteiinit ylös. nesteet häipyy. eipä tossa ajassa mitään läskejä poltella enää. heikkouden tunnetta ei sais tietenkää tulla. ton verran nyt kyl pudottaa ajatuksenkin voimalla jo.
 
Terse. Seuraavanlaiseen ongelmaan kaivattaisiin apua. Minun ja kaverini välille on syntynyt kiistaa nopeusvoimaharjoittelusta. Itse olen sitä mieltä, että nopeusvoimaharjoitus tehdään harjoituksen alussa lämmittelyiden jälkeen ja kaverin mielestä harjoitteen lopussa. Noh asian ratkaisemiseksi tarvittaisiin sellaista faktaa, mitä umpiluuunkin voi upottaa. Tack.
 
nopeusvoimaharjoittelu on hermostollista voimatreeniä ja senpäs takia se tulis tehdä melko varhaisessa vaiheessa, että hermosto on vielä freesi ja mahdollisimman suorituskykyinen. jos nimenomaan halutaan nopeusvoimaa painottaa tekisin sen lämpän tai melko kevyen ylösmenon jälkeen. lisäksi on sitten olemassa tietenkin erilaisia kontrastivoima -yms juttuja, joilla voidaan painotella treeniä eri suuntiin. voitit siis kiistan.
 
Mitäs mieltä Jto on voimaharjoituksen loppuun tehtävistä hypyistä ja vastaavista.

Kontrastivoimaahan voi tietysti tehdä, eli aina välissä, mutta onko tosta sun mielestä mitään hyötyä.

Eli tekee esim. rinnallevedon ja kyykyn päälle aitahyppyjä tai tassuja (tasahyppyjä sarjassa) tai vastaavia.

Ajatuksena kai se, että tehdään loppuun jotain nopeeta ja räjähtävää, kun on ensin tehty "hitaampaa".

Tuntuu ainakin ite siltä, ettei saa välttämättä mitään irti ja tulee tehtyä vain huonoilla liikemalleilla ja koordinaatiolla niitä hyppyjä.
 
Tää menee hieman teoreettiseksi mutta: mitenkä voiman (hermostollinen) kasvu tapahtuu esim. jossain kauppaamistasi perusohjelmissa? Tähän väliin pari quotea (jto:lta)
"eka määrä, sitten teho. eka aineenvaihdunta, sitten hermosto."
"treenaamisessa erottelet vaan aineenvaihduntaa rasittavan treenin (perusvoima ~6-12) ja hermostollisen
treenin (maksimivoima ~1-5)."

Eli, tuleeko voima sitten näistä päätellen vasta sillon piikkausvaiheessa, vai myös peruskaudella? Ja vielä toisella tavalla: eli onko sillä piikkausvaiheella muutakin merkitystä kuin vaan kropan totutteleminen maksiminostoihin? Jos esim haluisin saada mahdollisimman nopeasti 60kg lisää penkkiin (tää on pelkkä esimerkki tai päiväuni ;) ) niin kannattaisiko edelleenkin treenailla perusvoimakauden päätteeksi sillä toistovälillä ~1-3, ja ~4kk sykleissä, VAI voisko ajatella treenaavan niin kauan uudestaan ja uudestaan noita perusvoimakausia, että oltais jo sarjapainoissa kehitytty lähelle arvioitua tavotetta ja piikata vaan kerran, jolloin kroppa olisi valmis siihen ykkösnostoon?

Toivottavasti tästä nyt jotain selvää sai.
 
pertti: kontrastihommina juu ja sillon ainakin, jos muu treeni ei oo kauheen kuormittava, esim. kovatehonen perusvoimatreeni. suurin ongelma on just se huono tekniikka, joten saattaa jopa häiritä lajitekniikkaa. ei se ainakaan sitä kautta vaikuta, että lihas jotenkin muistais viimesen ärsykkeen :)

loomer: en kauppaa mitään.

voima kasvaa toki myös perusvoimajaksolla, sillä lisääntynyt poikkipinta-ala on yks voimaa lisäävä määre myös. lisäksi kun käsitellään suurempia perusvoimakuormia ja vakautellaan entisiä kovempia rautoja esim. 2*3*90%:sta tulee joku 4*4*90% on se tietenkin osaltaan myös hermostollista kehitystä myös peruskaudella. joka tapauksessa se hermosto tekee töitä, vaikka liikuttelisit vain tankoa, eli ei sitä mitenkään poissuljeta peruskaudella tms.

kroppa ei mitenkään "totu" vaan isompaan kuormaan, vaan hermoston työkyvyn parantuessa se solukko pystyy tekemään yhteistyötä mahdollisimman yhtäaikaisesti ja tehokkaasti. eli peruskaudella kasvatat lihasten kokoa sekä treenaat voimaa ja tekniikkaa hermostotyön kautta. maksimijaksolla sitten harjoitat niitä lihaksia tekemään työnsä mahdollisimman tehokkaasti. lisäksi harjoitusärsykkeen muutos määrä -> teho on hyvin edullinen treenin tuloksellisuutta ajatellen.

eli: aivan ehdottomasti suosittelen jaksottamaan treenejä tehon ja määrän suhteen. tää toimii myös bodareille erinomasesti, mutta hieman eri vaikutusmekanismien kautta stressaten lähinnä yksinomaan sitä aineenvaihdunnallista puolta.
 
erilaiset sivulta kiertämällä ja suoraan tehdyt nostot ja staattiset pidot. mitä enemmän rautaa sen parempi. esim. 10" staattinen pito sivulla maastavetomaksimilla on aika hyvä ;)
 
Pitkän tauon jälkeen (3kk) alotin taas salilla käynnin. Penkissä olis tarkoitus laittaa enkat uusiksi. Tein eilen 3x6 jos ens viikolla tekis samalla painolla 3x8.Sit taas painoa lisää 3x6 jne jne. Jos muutaman viikon esim.kuukauden tekis näin ja sit alottas jonku penkkiohjelman?
 
hae nyt saman tien tän hetken kunto pikkuhiljaa ykköstellen. mee eka semmoseen kohtuulliseen ykköseen ja tee sen jälkeen 4-5*85%. niitä sitten joka viikko ylemmäs kunnes araja tulee vastaan.
 
Tällä kertaa penkin kaaresta. Onko mulla joku paikka jäykkä, vaiko enkö vaan osaa tehdä penkkipunnerruksessa kaarta? video
Mitä antaisit vinkiksi tohon? Kehtaisko laittaa jonkun palikan selän alle sarjoissa? :D
 
kaaren ei tarvi olla korkee, kunhan se on tukeva. lavat yhteen ja rintaa ylös, ei mahaa. omaehtoinen liikkuvuustreeni tietenkin auttaa jonkin verran, mutta melkosilla rautakankiruodoilla penkataan isoja romuja.
 
Ensimmäinen pidempi stoppi tuli penkin sarjapainoissa.. kehitys on ollut tähän asti jatkuvaa tavalla tai toisella, mutta nyt useamman viikon täysin samat sarjat..
teen penkin kerran viikossa ja yleensä seuraavalla tavalla..
1.120kgx3
2.110kg 2x6 tai
100kg 3x10

Pitäiskö hermotuksen päästä palautumaan paremmin,auttaisko kevyt viikko? vai miten tästä eteenpäin?

Pitkän tauon jäljiltä tässä mennään lihasmuisin avulla..reservissä pitäis olla potkua isompiinkin rautoihin, ja tarkoitus ois päästä ensin entisiin tuloksiin ja sit tietty ohi..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom