piikkaus kestää aika pitkään kuitenkin eli sen 4-12 vkoa tyypistä riippuen. tässä ajassa se apuliikkeiden tuoma hyöty pitäs sitten saada siihen pääliikkeeseen. oon vanhan kans samaa mieltä siinä, että panostus pääliikkeeseen pitäs olla ehdoton. kuitenkin pitäsin yllä esim. kapeen ja/tai keskileveen penkin, joka on IMO sen verran ratkaseva lenkki penkissä, etten väheksyis. muuten kyllä apuliikkeiden painotus laskee piikatessa ja niiden osuus alkaa olla huoltava yms.
piikatessa pääpaino on hermoston työn kehittämisessä ja hiomisessa, joten sillon tulis tehdä senkin takia mahdollisimman lajinomasta treeniä. ongelmaksi saattaa muodostua ylitreeni ja hermoston väsyminen, mutta tää voidaan ehkäistä rytmittämällä jakso oikein. yleensä maksimijaksoille oon suositellu 2:1-rytmiä. ellet oo koskaan maksimivoimaa treenaillu, pääset oikein hyvin vauhtiin vaikkapas seuraavalla suoraviivasella 8 vkon progressiolla:
1. 3*3*90, 2*6*80
2. ~3max (varaa 5kg), 2*6*83
3. 3*3*70, 3*2*75
4. 3*2*95, 2*4*85
5. ~2max (varaa 5kg), 2*5*85
6. 3*3*70, 3*2*75
7. 1max, max*90, 85
8. 1max, max*90, 85
kyseessä on aika pitkä piikkaus enkä sun treenipainoista mitään tiedä, joten oletan sun iän perusteella hommien olevan mukavasti vasta alkuvaiheessa. siitä on hyvä edetä. myös tästä syystä ei kannata niitä apuliikkeitä ihan pois pudottaa, mutta sarjamäärät kannattaa olla aika vähäsiä ja pari kolme vipaa viikkoa mennään aikalailla niillä vaan jumppaillen maksimien tujut pois. tossa maksimisarjojen jälkeen tehtävät perussarjat on myös lisätty sen takia, että sulla on hieman helpompaa jatkaa perustreenejä tän jälkeen.
treenit menis esim. jaolla:
penkki + yläselkä, hartiat, ojentajat, kiertäjäkalvosin
kyykky + keskivartalo
-
kapea penkki + hartiat, ojentajat, kiertäjäkalvosin
(nopeuskyykky), veto + keskivartalo
-
-