Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Taas 1-jakosta..

Päivä 1
Kyykky
Kapea penkki
Leuat myötäote
Vatsa
Pohkeet

Päivä 2
Penkki nopeus
Kyykky nopeus
Sjmv
Leuat vastaote
Vatsa

Päivä 3
Kyykky
Penkki
Leuat myötäote
Dippi
Pohkeet

Eli treenit vaikka ma-ke-pe. Kyykyssä, penkissä ja leuanvedossa ajattelin tehdä tällä progressiolla -> http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=1189576&postcount=149
Apuliikkeet ehkä 3-4x6-10?

Tarkotuksena nimenomaan saada kehitettyä kyykkyä, penkkiä ja leukoja. Mitä mieltä jto on? Onko noi apuliikkeet ok? Ajattelin ettei tarvii tehdä hauista enää noitten leukojen lisäks..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
arska: ojentajien heikkoutta. keskity painamaan tankoa suoraan ylös eikä naamaa kohti. muutenkin ojentajien lajinomainen vahvistaminen on fiksua.

cvieri: no eipä tuossa ole kuin liikeluettelo. sinänsä ihan hyvältä näyttää.
 
modified: kestovoima kyllä on myös voimariippuvainen. ei tollasta eroa muulla selitetä. taatusti on myös ykkösmaksimeissa eroa. voimakestävyys siellä 20-100 toiston suorituspituuksissa kehittyy voiman kautta.

Kiitoksia.


Alle kuuden sekunnin suorituksissa käytetään yleensä vain välittömiä, lihaksessa olevia energianlähteitä eli ATP:a ja KP:a. Kun suorituksen pituus lähentelee 60 sekuntia, tapahtuu energiantuotto anaerobisesti ja keston edelleen kasvaessa aerobisen energiantuoton osuus kasvaa.


Tarkoitat sitä, että kunhan ei olla aerobisella alueella, niin kyse on lähinnä voimakestävyydestä?

Luulisi, että tuossakin on eroa miten kahden yksikön lihakset toimivat tuossa anaerobisessa vaiheessa. Toisella hyvä kunto ja toisella huono. Vaikka nostaisi penkistä 200kg, niin riittävän pitkä sarja voi hapottaa lihakset niin ettei siitä tule mitään. Tätä ei varmaan voi treenata muuten kuin tekemällä riittävän pitkiä sarjoja?
 
aerobinen kestävyys puntinnostossa on aika pienessä osassa. jonkinlainen vaikutus hiussuoniston yms. määrällä vois olla toistojen välissä palautuessa, kun tankoa pidetään suorilla käsillä ja lihakset saatais löysättyä.

riittävä voimaresurssi kehittää myös kestävyyttä, ei päinvastoin. jos A penkkaa 200 ja B 100 ei ole epäilystäkään, kummalla on parempi toistomaksimi esim. 60 kilolla. A:lla se on 30% ja B:llä 60% maksimista. A käyttää vain pienen osan lihassoluistaan työntekoon ja B taas työskentelee suhteellisen kovalla teholla jo.

varsinaisen voimakestävyyden treenaaminen on ihan hyödyllistä lyhyinä omina jaksoinaan esim. piikatessa toistomaksimikisaan tms. muutoin sen kestävyyden suurin vaikutin on kyllä voima.

tietenkin harjoitustaustalla ja solusuhteella on jonkinlaisia merkityksiä toistomaksimiin, mutta ne on enemmän nyansseja kuin selkeesti määrääviä tekijöitä. esim. bodari tekee 85%:lla kasin, voimailija vitosen ja luistelija 12 toistoa.
 
jambo: aina saa :) mä kyllä käyttäsin sitä paskaa sisäseinää (mikä paikka?) paljon enemmän ja tekisin sinne ite variaatioita ja eliminaatteja treeniä varten. rinkikelailut ja muut ei juuri kiipeilyvoimaa paranna, vaikka joskus oheistreeninä käy. mieluummin sormilautaa edes.

samo: riippuu ihan edeltävistä treeneistä. progressioita niitä pitäs olla peruskausillakin.

Tää seinä on sellanen paikalliseen yläasteen kouluun rakennettu oppilaskäyttöön. Sikäli hatuttaa että pikkasen terävämpänä kun olisin muutama vuosi sitten ollut niin olisin voinut vaikuttaa minkälainen rakennetaan. Onhan tuo tyhjää parempi mutta sellaset kinkkiset pienet otteet puuttuu täysin. Täytyy käyttää mielikuvitusta ja yrittää kehitellä jotain.
 
osta tai pyydä ostaan ruuvattavia pikkuotteita jaloille. niillä voi rakentaa vaikeutta myös käsiotteina. ite voi tehdä vanerista tosi hyviä ja pieniä otteita, listoja tai slouppaavampia sekä käsille että jaloille. halpaa ja hyvää.
 
Minkalaisella intensiteetillä nuo apuliikkeet pitäisi tehdä? Minkalaisia sarjoja/toistoja?
 
apuliikeet voimanostoon? peruskaudella semmonen bodyasteikko 6-12 toimii ihan hyvin riippuen kuinka eksakti apuliike on kyseessä. julleissa ja vaikka kapeessa penkissä menisin aika isoihin romuihin myös eli 3-6 välille.
 
juu voimanostoon. selkäliikkeissä varmaan samansuuntaisesti, kulmiksessa enemmän rautaa ja vaikkapa ylätaljassa vähemmän ja pidempää sarjaa?
 
no kyllä noissa kummassakin voi vaihdella siellä bodyalueella. ei se ratkaise. kumpikaan ei kuitenkaan suoraan tue pääliikettä.
 
Johtuukohan levosta/solttupenast vai adrenaliinista että tänää meni 4x4x100 kapees penkis tosi puhtaast? :D
Toissa päivään tein vähän 85:l ja 95:l sarjoi sarjoi solttupenkkityylil tuol pihal. Normaalist teen 92,5:l kapeen penkin ja tiukast yleensä... Syke kyllä oli kova ennen kun alettii vetää sarjaa.
 
varsinaisen voimakestävyyden treenaaminen on ihan hyödyllistä lyhyinä omina jaksoinaan esim. piikatessa toistomaksimikisaan tms. muutoin sen kestävyyden suurin vaikutin on kyllä voima.

...

tietenkin harjoitustaustalla ja solusuhteella on jonkinlaisia merkityksiä toistomaksimiin, mutta ne on enemmän nyansseja kuin selkeesti määrääviä tekijöitä. esim. bodari tekee 85%:lla kasin, voimailija vitosen ja luistelija 12 toistoa.

Omalla kohdalla on huomannut sen, että jos treenaa kovilla prosenteilla, niin homma tyssää melkein alkuunsa, koska ei saa keventää ajoissa.

Yritän nyt rakentaa volyymillä jonkinlaista pohjaa. Tulee siinä ainakin progressiivisuutta jos pyrkii lähinnä kasvattamaan sarjapituuksia.
 
Yleisesti kyselisin:
Mitä porukat on mieltä siitä että, kisaisi niin classic bodybuildingissa kuin voimanostossakin? Tarkoitus olisi lähitulevaisuudessa käydä lavalla " pullistelemassa" ja sitten veri vetäisi myös voimanostokisoihinkin. Onko teidän mielestä mahdollista kisata molemmissa lajeissa?
 
Mikä jottei, mutta kannattaa varmaan vähän jaksotella, eikä esim. vetää itteään CBB kireeksi ja heti kisoja seuraavana päivänä lähteä voimaa nostelemaan :D
 
Tällee ittekkin aattelin, et ns. massakaudella kävis voimanostokisoissa ja sit diettais cbb-lavalle. Mietin vaan noita reenejä, että pitää sitten voimanostokisoihin valmistautuessa pudottaa toistomäärät pienemmiks ja muutenkin ohjelmaa muuttaa. Vaikuttaako tämä sitten negatiivisesti lihasmassan kehittymiseen, mene ja tiedä?
 
Morjesta. Joskus meni leuoissa 0, nyt menee 10x3. On kyllä pari elokiloa tippunutkin. :) Kiituksia vaan. Lieklöhän vastailisit pariin kysymykseen?

Tarkoitus ois nyt jumppailla ja keskittyä lähinnä kyykkyyn, maveen ja leukoihin ja sit muihin kai enemmän bodytyylillä...

#1

Kyykky
Leuat
Dippi
Pohkeet
Vatsat

#2

Mave
"Kulmasoutukone"
Käspa penkki
Pohkeita
Vatsaa

Näin nyt suurinpiirtein. Jos vaikka yleisesti aloittaisin 2x8-10 ja yrittäsin nostaa 4x10-12?
Ongelmana on vaan että miten kannattaisi tehdä leuat?
Ongelmana myös maven toistomäärät, pitäisikö pitää ne 4-6:ssa ja yrittää 6-8:aan?

Treeniä 2-3krt/vko mut jalat/alaselkä ottaa aina pisimpään palautuakseen. Ollut ton selän kanssa vähän ongelmia.
 
tee veto vaan kerta viikkoon ja kyykkää kaks. sillä se vetokin nousee. bodymielessä toi kyykkyvolyymin lisäys on hyvä ja sen jälkeen sitten voimaa. vedossakin noi toistomäärät on ok, mutta saattaa noi pidemmät hieman tukottaa. jos vaikka 3*4 -> 4*6.
 
Heips!

Olen tässä nyt tuota penaohjelmaa aloitellut sairastelun jälkeen taas alusta, yllättävän hyvin on voimat tallella (jesh!!)

Mutta sitten asiaan: aloin analysoiman nostoni heikkouksia ja olen tullut siihen lopputulokseen että paukut loppuu olkapäistä.
Minulla on vahvat epäkkäät, mutta olkapäät ei...varsinkin lihasepätasapaino on huolestuttava.

Teen nyt tämän ohjelman läpi ja ajattelin sitten alkaa keskittymään enemmän olkapäihin, onko järkeä?Siis ottaa joku aika body-tyylillä ja keskittyä enemmän noihin heikkouksiin?Eli siis sivu/takalohkoihin...eli tämä varsin yleinen "etuolkapää dominoi" oire on mulla ongelmana.

Ajattelin vain sitäkautta saavani vakautta nostoihin, ja toivottavasti ehkäistä tulevat vammat...
Periaatteessa siis noita pystypunnerruksia jne pitäs ilmeisesti malttaa jättää vähemmälle?ja vipareita vaan(ko)?
 
mites tulit siihen tulokseen, että hartiat on heikot? ja jos ne etulohkot vielä on painottuneet.
 
JTO nyt ois semmonen kysymys, että mitä kannattas kisaa edeltävän viikon lihashuollot(venyttelyt), treeni(t), palauttavat jumpat yms suorittaa/ajottaa? Eli millon kannattas viimenen treeni ennen kisaa tehä, kannattaako venytellä kuinka paljon yms. ?

Ja sitten vielä ihan muuhun treenaamiseen liittyvä kyssäri, mites piikkauksen aikana keskikropan treenit, kevennetäänkä niitäkin muiden apujen ohessa, kun mennään kovempiin rautoihin, vai jatketaanko niiden hakkaamista piikkauksen läpi normaalisti?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom