Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
johnsson: lajiliikkuvuus paranee yleensä parhaiten pienellä lisäkuormalla eli kevyillä painoilla lajiliikkeitä ja variaatioita. lajin kimppuun pääsee parhaiten alan seuraan liittymällä. heti ne tekniikat kuntoon jne, mikä on se paras lähtökohta.

bustedi: kausittain vaihtelisin eli stressataan joka leveydessä samoja ominaisuuksia. tossa sulla on esim. testi maksimi-/nopeusvoimaa ja keskilevee bodyä, joten voipi olla hankalaa yhdistellä. en nyt kuitenkaan minään suorana virheenä pidä. pientä vaihtelua liikekohtasesti tietenkin voi olla, mutta ominaisuuskohtasesti.
 
Mitenkä mahtaa toimia, jos toisena penkkipäivänä ottaisin nopeustreeninä ja siihen perään vielä pari ykköstä?
Esim. max 100kg
4x4x65%
2x80%
1x85%
1x90%

Kuitenki keskittyis siihen nopeuteen noissa ykkösissä ja kakkosissa myös sen verran mitä pystyy..
 
kyllähän tuo toimii. nopeustreenien sijoittelussa samaan treeniin voidaan käyttää kolmea perusmallia:
a) nopeussarjat ennen maksimi- tai perusvoimasarjoja
b) nopeussarjat maksimi- tai perusvoimasarjojen jälkeen
c) nopeussarjat maksimi- tai perusvoimasarjojen väleissä

vaihtelisin kuitenkin noita prossia eli a-treeni vois mennä esim.
2*4*65
2*3*75
2*2*80
1*90
1*95
1*100...

yleensä se ominaisuus mitä treenataan fresheimpänä kehittyy painottaen, joten sillä periaatteella noita kannattaa kierrättää. sun painoilla suosittelen kuitenkin runsasta paneutumista perustreeneihin ja melko monipuoliseen liikevalikoimaan. jätä maksimihommat vain omiin kausiinsa. suhde esim. kuukausina näyttäen olis perusvoiman hyväksi 3:1. nopeutta kannattaa kuitenkin ylläpitää ja kehittää myös peruskaudella.
 
Juu. Tarkotuksena nyt on ollu alkaa vähän koventamaan noita treenejä tässä vielä parin viikon ajan ja sit pidetää kevyt välii ja lähen rullaamaa taas peruskautta puolen vuoden bodailun jälkeen. Viime viikolla otin muutaman kovan noston jokasessa pääliikkeessä, mutta kuitenki sarjat hipo vielä kymmentä. Tällä viikolla siirtyny näihin kutosiin/vitosiin ja treenin loppuu ottanu muutaman kakkosen.
Mitenkä esim. rinnalleveto vaikuttaa maastavetoon, kannattaako treenata ihan maastavetoa vai molempia vai pelkästään rinnallevetoa nopeustreenissä?
 
maastavetoon eri variaatioita on paras apu. rinnalleveto kehittää parhaiten rinnallevetoa.
 
Harrastan hyppylajia aika aktiivisesti. Kyykkään nyt kerran viikkoon ja toisena päivänä oon nyt tehny etukyykkyä. Kannattasko ottaa toisena päivänä nopeuskyykky mukaan ajatellen ponnistusvoiman ja räjähtävyyden lisääminen? Eli sit tulis jaloille kyykky ja nopeuskyykky.
 
mä kyl suosittelisin tekeen ton hermostollisen nopeusvoimatreenin aika lajinomasesti.
 
mitä hyppylajeja treenaat? pääasiassa lajiharjoittelulla eli se tekniikka on ihan ensiarvoista, et saat sen tehon suunnattua oikeeseen suuntaan ja oikeeseen aikaan. itsestäänselvää tietenkin. lisäksi uskon kyllä selektiiviseen hypertrofiaan nopeissa soluissa ainakin jollakin tasolla, joten se yleinen nopeusvoimatreeni hypyillä ja loikilla on myös hyväksi.
 
Terve!

Kesälomat ois nyt ohi ja pitäs alkaa taas treenailemaan. On sellanen fiilis että nyt alussa pitäs hangata kunnolla peruskuntoa kun se on selvästikin päässyt putoamaan melko alas.

Näin ollen kysyisinkin että miten tämä peruskuntokausi kannattaisi suurin piirtein toteuttaa? Riittäskö pari kuukautta pitempiä sarjoja? Ja miten pitkiä sarjoja sitä kannattaisi tehdä? Liikkeitä olisi ainakin kyykky ja penkki...ja mitä muita sitä kannattaisi olla? Kannattaakon rivessä tai mavessa tehdä kovin pitkiä sarjoja?

Aattelin sellasta että punttia ois 2 kertaa viikossa ja tämän lisäksi juoksisin saman verran.

Niin, ja tarkoitus olisi sitten sen jälkeen jatkaa voimaohjelmalla. Mitään kisatavoitteita ei ole vaan ihan homma tehdään ihan hyvä olon vuoksi:). Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nyt loppu pyllistely ja alkoi ATG-kyykkyjen tahkoaminen, siis takareidet pohkeisiin-tyyliin.

Liikkuvuutta pitäisi parantaa milläs muulla kuin venyttelyllä, koska alaselkä pyöristyy ja pylly tekee pienen dipin ala-asennossa. Olet jo neuvonut täällä sen istu penkin päällä hajareisin-napa penkkiin-venytyksen ja sitä teenkin, mutta tulisiko mieleen muita hyviä venytyksiä liikkuvuuden parantamiseksi?

Varmasti koko alakropan ja keskivartalon venytteleminen auttaa, mutta sulta on löytynyt niin monia kikkakolmosia että piti kysäistä ;)
 
enpäs sun taustoista mitään tiä, mutta perustreeniä monipuolisesti. progressiivisesti tiukempaa sarjaa 10-15 välillä 1kk. sitten normaalia perusvoimailua. ja aina pitää olla tavoitteita. pelkkä höntsäily on aika tylsää :)
 
Tulostaso on siis tällasta huonoa, penkki hieman päälle 100kg, veto 170, kyykky 150kg.

Ai ei ton pitempiä sarjoja, ok. Minä kun luulin että kannattaa mennä ihan reilusti tonne 20,30 tai jopa 50 toistoon.

Tylsää se onkin mutta ei uskalla tavoitteita juurikaan asettaa kun ei voima tunnu tarttuvan.:curs:
 
ei turhaa kestovoimaa voimailijalle. kyl se voima tarttuu, kun treenaa fiksusti ja pitää silmät auki. ota vaikka kuukauden jumppailun tavotteeksi
penkki 5*15*60
veto 5*10*100
kyykky 5*15*90
parin minuutin pausseilla.
 
JTO tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta kysytään nyt kuitenkin.

Voiko venyttelemättömyys olla isona syynä siihen miksi hermosto menee helposti tukkeeseen ja tulokset laskevat kuin lehmän häntä? Venytteleminen siis pitäisi auttaa myös hermostollisesti jos treenaa paljon?
 
Tuli taas suurelle gurulle kysymys:

Toivottavasti otat sepustuksestani selvää. Ideana olisi virittää penkkiohjelmaa hiukan uuteen uskoon. Edellinen jakso on ollut Smolovin oppeihin perustuvaa voluumitreenailua. Otin kovan jakson jälkeen salienkaksi 172,5. Alunperin tarkoituksena oli jatkaa ohjelmaa vielä 6-7 viikkoa hyvinkin perinteisellä 4x3 --> 5x5 jaksolla, mutta mutta

Näyttäisi taas ajanpuute iskevän töiden jatkuessa ja penkkailu 3x viikossa jää ikävä kyllä haaveeksi liian monella viikolla. Eli remonttiahan treeni kaipaa ja vaikka kuinka olen itse mieltynyt korkeampaan frekvenssiin niin joutunen taipumaan kahteen penkkitreeniin viikko. Aikani opiskeltuani treenijuttuja ja analysoituani heikkoja kohtia päädyin ideaan WSB-pohjaisesta treenisysteemistä. Heikkoja kohtia tällä hetkell ovat kuorman siirtyminen rinnalta ojentajille ja jossain määrin rinnalta lähtö sekä ehdottomasti nopeus, jota ei ole tullut treenattua aikoihin. Ojentajat tuppaavat menevän helpoiten ylikuntoon noissa voluumikikkailuissa.

Eli kaavailuissa oli tälläistä.

ME-päivä

1. Lattiapenkki kapealla, apuliikkeenä stoppipenkki
2. lattiapenkki keskileveällä, apuliikkeenä penkki
3. penkki, apuliikkenä stopit tuon jumikohdan ympärillä
4. Kevyt treeni
5. Lankkupenkki tuon jumikohdassa / sen alla eli 2-3 lankkua, apuna normipenkki
6. Penkki, apuna vinopena
7. Lankkupenkki tuon jumikohdassa / sen yläpuolella eli 2-3 lankkua, apuna normipenkki stopeilla
8. kevennys taas.

SE päivä

Tarkoituksena oli pitää nopeusliikkeenä normipenkkiä eri oteleveyksillä kun, mutta hiukan suuremmilla raudoilla kuin WSB:ssä eli 60-70%. Kuvittelin lukeneeni jostain, että raw-penkkaajan olisi hyvä nostaa prosentteja hiukan niistä 50% lukemista. Olisiko iloa ottaa nopeustreenejä stopeilla?

Apuliikkeinä enempi selkää ja olkapäille lähinnä takaosastoa ja korkeintaa kevyesti sivuosastoa. Ojentajille jos jotain teen, niin palauttavaa pumppailua.

Miltäs vaikuttaa? Kehitysehdotuksia?

Kiitos jo etukäteen vastauksesta! :worship:
 
lentopalloa. eli hypythän on oikeestaan pelkästään suoraan ylöspäin paikaltaan ja pienellä vauhdilla.
 
modified: kyl venyttely kuuluu jokasen urheilijan peruslihashuoltoon jo.

larzan: ihan ok toi näyttää mutta tärkeintä tietenkin se heikkouksien onnistunut analyysi. avuissa voi vaihdella myös käsipainoversioita. nopeustreeneissä paras alue on 65-85% raw.

samo: sillon aitahyppyjä, paikaltahyppyjä, iskuhyppyjä noin pääasiallisesti. eli hyvin lajinomaista se sais olla. pudotushyppyjäkin voi tehdä ärsykevaihteluna 20-50cm:stä, jos voimaa riittää (yleinen ohje: 2*omapaino voimanostosyvyydestä). pääpaino erittäin dynaamisella ja joustavalla liikkeellä. kannattaa myös opetella hieman hankalammista asennoista nopeita pomppuja nimenomaan pelitilanteita ajatellen. jos oot hakkuri se hyppyjen ja iskun ajoitus on tärkeetä harhautuksien ja iskun suuntaamisen treenien lisäksi.
 
jto, hakkuri olen joo. nuo lyönti,tekniikka ja taktiikka asiat on kyllä hansakassa, olen pelannut yli puolet elämästäni. lähinnä nyt kun ikää alkaa tulla ja painoa ;) niin tuo kimmoisuus puoli alkaa olemaan pinnalla aikalailla ja juuri siihen vinkkejä kyselin. en harjoittele enää valmentajan alla vaan enemmän jäähdyttelen mutta nyt, kun asun taas kotikonnuilla niin kyselyitä alkaa sadella sarjaporukoilta, pelaamattakaan kun ei osaa olla, sen verran kilpailuviettiä on vielä jäljellä. kiitoksia taas vinkeistä/neuvoista, täytyy ottaa vaari.
 
eli sitten homman nimi on se, että voimatasot pitää kehittyä ja lajitreeneillä ja muilla pomppuiluilla yritetään saada sitä nopeusvoimaa. iän karttuessa se heikkenee nopeemmin kuin kestävyys.

eli jos kausiin jakaa, eka pompitaan hieman pienemmillä tehoilla, mutta enemmän määrää. sitten lisätään tehoja ja vähennetään määrää. voimatreenit kulkee siinä ohella. periaatteessa aika rento kausijako toimii hyvin. eli 1: 3-4*6-8, 2: 4-6*3-4. rinnalleveto, kyykky, maastaveto, leuat, penkit, vatsat jne...
 

Suositut

Back
Ylös Bottom