Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
onkohan vaan mun sovellus? millanen?

Hehee, no eihän se edes ollut sinun käsialaa... :D Mutta tuosta on kuitenkin kyse:

http://www.voimaharjoittelu.net/venalainen-kyykkyohjelma-a-529.html

Tarkoituksena on vähän kokeilla kuinka paljon sitä oikein jaksaa reenailla. Volyymihommat on sinänsä tuttuja, mutta tuossa mennään selkeästi aika kovilla raudoilla kokoajan. Kuulostellaan mitä kroppa tuosta sanoo. Mutta tosiaan modaan tuota hieman monipuolisemmaksi tekemällä osan reeneistä variaatioina.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miten suosittelisit sotkemaan salitreenit ja kamppailutreenit, kun mul on tavoitteena kuitenkin ihan kehoilutreeni, mutta vanha kamppailukärpänen on alkanut puremaan ja mietin että miten noi sais sotkettua? Pääpaino on kuitenkin salitreenissä ehdottomasti. Kävi mieles joku vastaava että bodais esim. 2vkoa balls-to-the-walls meininkillä ja sit kolmannella viikolla kävisin vähän pistokkaita lyömässä ja sparrailee yms. ja samalla viikolla tekis vaan muutaman salitreenin kevyesti. Ideana siis että salitreenit kärsis mahollisimman vähän, onko mitään järkeä? Jos ny ymmärsit mun pointin koko postauksessa? Kiitos jo valmiiksi.
 
riippuu montako treenipäivää viikossa sulle sopii. siitä joka kolmas viikko kamppailusta ei juuri oo hyötyy. mieluiten tekis vaikka puntilla voimaa ja kokoa what ever ja sitten säännöllisellä lajitreenillä kehittäs tekniikkaa ja lajikuntoa.
 
Niin siis periaatteessa voin treenata vaikka joka päivä. Ideana täs ois kuitenkin tulla isoks ja vahvaks. Mietinkin vaan käytännön toteutusta. Voishan noin 3 kamppailutreeniä viikkoon mennä vaikka laktaattiharjoittelusta :D
Kulutus saattais pompsahtaa jos haluis kasvaakkin vielä. Mitään esimerkkejä/ideoita?

E: Ja siis voin treenata vaikka 2 kertaa päivässä jos tarve vaatii. Se ei oo ku järjestely ja motivaatiokysymys!
 
laktaattitreenit sitten kyl häiritsee punttia. ne kantsii jaksottaa omalle jaksolleen jos matsiin menee tms. en nyt sen henkilökohtasempaa tässä ala väsäämään, mutta esim. tällanen viikko:

ma
laji tekniikka + nopeus
puntti yläkroppa

ti
laji tekniikka + nopeuskestävyys
puntti jalat, vatsa

ke
lenkki

to
laji tekniikka + nopeus
puntti yläkroppa

pe
laji tekniikka + nopeuskestävyys
puntti jalat, vatsa

la
laji tekniikka
lenkki

su
lenkki
 
Fiksun tuntunen jako. Voin olla tyhmä mutta mitä tarkotat tolla nopeuskestävyys-harjoittelulla käytännössä? Kiitos paljon, saa taas lisää näkökulmaa harjoitusohjelman suunnitteluun :worship: Ja lisäks syöminen on kivaaa, sitä sais tämmösel treenimääräl harrastaa :D
 
lyöntipuolen nopeuskestävyys ja yleinen lajinomainen voimakestävyys. toteutetaan yleensä intervallitreeneinä. esim. 10*10 sekunnin lyöntisarja 1:1 tauoilla.
 
Miten kannattaisi edetä, kun minulla on tuolla oikealla alaselässä sellaista pientä jomotusta jo kauemman aikaa, jota tässä olen nyt yrittänyt parannella. Vaiva ilmenee vasta levossa ja eikä säteile minnekkään tai jalat ole muuten voimattomat. Liike helpottaa, mutta jälkeenpäin voi sitten hieman " jomotella ".

Olen tehnyt kyykkyä rauhallisella tekniikalla ja suorituksen aikana ei sinänsä tunnu mitään kipuja, mutta sitten jälkeenpäin hiukan. Isojakin painoja olen käyttänyt, ja hieman niiden jälkeen jomotusta enemmän. Kannattaisiko vaihtaa suosiolla kyykky etukyykkyyn tai muuhun liikkeeseen ja ehkä kasvattaa toistomäärät pitemmiksi?

Olen nyt tehnyt n. 5-6 toistoja toisena päivänä ja toisena n. 10 toistoja.
 
röntgen, ultraääni... vaikee näin netissä mitään oikeesti neuvoa. asiantunteva urheilulääkäri auttaa jo paljon. ellei säteile on yleensä hyvä merkki. pyöristyykö alaselkä kyykyn ala-asennossa?
 
Kaikki kuvat on otettu magneettia myöten. Ei pitäs olla mitään vikaa fysiatrien mielestä. Meinasi vaan, että kivun sallimissa rajoissa saa tehdä mitä vaan.

Mielestäni selkä pysyy hyvin kontrollissa. Aloin kyykkäämään, kun tuntui että voisi jopa auttaa vaivaan. Kuitenkin aika symmetrinen liike. Lantiossa on jotain häikkää, kun peilistä katsottuna kyykyssä ollessa lantio ei ole ihan suorassa eli herkästi voi kääntyä nosto enemmän toiselle jalalle. Ja onhan tuo lantio seisaaltaankin vinossa. Nyt hiukan parempaan päin ku sitä on naksuteltu sun muuta, mutta tuntuu, että ei paljoa ole apua. Juoksunkin jouduin lopettamaan tyystin. Pystyy juoksemaan ihan hyvin, mutta jälkeenpäin jomottaa, varsinkin istuessa. Ei viittisi ihan makoilemaankaan alkaa...
 
ok... no sitten seuraavaksi saat testata liikkuvuuden symmetrian:
- istualtaan se normaali pakaravenytys jalka sylissä
- seisaallaan jalka pöydällä tms. n. lantion korkeudella. lantion etäisyys nilkaan 10-50cm vaihdellen. paina sääri vaakasuoraan (polvi sivulle) ja taivuta yläkroppaa eteenpäin
- pöydällä selällään, pakarat nippanappa pöydällä annat vuorotellen jalan roikkua alaspäin ja pidät toista kiinni. laskeutuuko jalat yhtä paljon alas?
- selällään jalka lähes suorana vastakkaiselle puolelle hartioiden pysyessä maassa. kädet levällään.

eli ainakin noissa katot onko puolissa liikkuvuuseroja.
 
Taannoin kyselin kiekkoilevalle kaverille saliohjelmaa, kun hänen valmentajansa on mikä on... Sanoit silloin, että kiekkoilijan olis sinun mielestä hyvä olla parempi kyykyssä, kuin lenkkipolulla. Kaveri sitten alko kyseleen, että mikä ois sellanen hyvä kyykkyohjelma. Annoin kaverille ohjeet venäläiseen kyykkyohjelmaan, jonka tämä otti heti käyttöön. Tuloksena on kahden kuukauden kyykkimisen jälkeen, että kyykky on noussu n. 20kg ja viisiloikka parantunu n. 1,5m. Ohjelmaa on vielä yksi kuukausi jäljellä.

Mutta kysymykseen, eli kuinka nämä saadut ns. voimatasot saadaan ylläpidettyä kauden aikana? Onko mitään hajua, vai meneekö liian työlääksi?:rolleyes:

Kiitos etukäteen.
 
ok... no sitten seuraavaksi saat testata liikkuvuuden symmetrian:
- istualtaan se normaali pakaravenytys jalka sylissä
- seisaallaan jalka pöydällä tms. n. lantion korkeudella. lantion etäisyys nilkaan 10-50cm vaihdellen. paina sääri vaakasuoraan (polvi sivulle) ja taivuta yläkroppaa eteenpäin
- pöydällä selällään, pakarat nippanappa pöydällä annat vuorotellen jalan roikkua alaspäin ja pidät toista kiinni. laskeutuuko jalat yhtä paljon alas?
- selällään jalka lähes suorana vastakkaiselle puolelle hartioiden pysyessä maassa. kädet levällään.

eli ainakin noissa katot onko puolissa liikkuvuuseroja.
,

1. oikea puoli selvästi kankeampi eli vasen puoli menee selvästi enemmän vaakatasoon

2. oikea puoli jälleen huonompi. vasen menee pöytään kiinni, varsinkin kun etäisyys lantioon pienempi. Samoilla polvikulmilla oikea polvi jää pöydästä n. 20cm, kun taas vasen menee kiinni pöytään. Taivutettaessa yläkroppaa eteenpäin ( oikea jalka pöydällä ) venytystä kohdistuu myös enemmän alaselkään (hymykuoppa ) kuin vasemmalla puolella.

3. Tässä ovat suunnilleen molemmat puolet samanlaiset

4.Myös tämä suunnilleen sama. Oikea jalka menee hieman alemmaksi.

Ongelmia siis juuri oikealla puolella...
 
kaakamo: tarpeeks kova pohja, eli kausi alkaa koska? lisää vaan perustreeniä. kahden kyykkykuukauden treeneillä saa ittensä ihan kivaan alkukauden kuntoon, mutta treenit jatkuu. kauden treenit riippuu lajitreenien määrästä ja omista treenimahdollisuuksista.

taskuraha: ongelma alkaa läheneen ratkaisua, veikkaan ma. eli kun saat noi symmetrisiksi, uskosin, ettei kipuja enää tule. eräs kaveri veti 300 maasta ja aina selkä rikki. sitten paneuduttiin tohon liikkuvuuteen ja nyt vetää 360 ja ei kipuja.
 
eräs kaveri veti 300 maasta ja aina selkä rikki. sitten paneuduttiin tohon liikkuvuuteen ja nyt vetää 360 ja ei kipuja.
Olisipa hyvä, jos jokainen voimanostaja, painonnostaja, kehoilija ja mikä tahansa muu urheilija lukisi tuon lauseen ja miettisi omia kipujaan ja kremppojaan aika syvällisesti.
 
eri liike, eli en välttämättä. voihan sitä hieman takakyykkyä keventää ja tehdä voimaa etusella. kannattaa pitää huolta siitä, että ylöstullessa ei lantio liiku sivusuunnassa, vaan liike todellakin on symmetrinen. noi venytysliikkeet, missä eniten on eroa on sun päätreenit jatkossa. pitkiä venytyssarjoja lähellä kipurajaa esim. 3*1-3´ per venytys. treenin jälkeen rentouttaa nopeemmin joku 6*10". tarkkaile sitä liikkuvuutta ja vaikka kertoilet, miten etenee.
 
Back
Ylös Bottom