Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei kai sitä nyt tarvitse kovinkaan paljoa miettiä kumpi se nyt on vaikeampaa :D
Painonnostossa vaaditaan kaikkia voimailuun liittyviä osa-alueita niin paljon enemmän kuin voimanostossa...esim: maksimi, nopeus, räjähtävä, kesto voimaa...Elastisuus, koordinaatio, notkeus, kimmoisuus ym ym ym.
Ja onhan se tunnetusti painonnostajan helpompi siirtyä voimanostoon kuin toisinpäin. Tämän totesin itsekin silloin aikoinaan kun vaihdoin lajini painonnostoon...Kyllä oli mies ihmeissään kun huomas, että kova veto tai voimanostokyykky eivät tuoneetkaan heti ekalla kerralla 100 kg:n tempausta tai kova penkki 150 kg:n työntöä:D :D
Lopuksi vielä: jos haluat painonnostossa huipulle tai edes pärjätä jotenkin kisoissa niin siihen täytyy tehdä paljon enemmän työtä kuin voimanostossa.
Miten sä voit todeta itsekin asian muka kun et ole ikinä ollut toisissa housuissa, eli panonnostosata vn:ään siirtyjä? En usko tippaakaan että kauhean erikosituneen tyypin on kummastakaan lajista sen helpompi toiseen hypätä.
No Kalle on hyvä ja kertoo pari ex-voimanostajaa jotka ovat menestyneet painonnostossa.
No Kalle on hyvä ja kertoo pari ex-voimanostajaa jotka ovat menestyneet painonnostossa. Ei tule muita mieleen kuin jenkit Shane Hamman ja Mark Henry, mutta nämä eivät koskaan olleet lähelläkään MM- tai olympiamitaleita, vaikka voimanostossa olivat maailman huippuja. Sen sijaan entisiä keskitason painonnostajia on noussut voimanoston terävimpään kärkeen, esimerkkinä Aleksei Sivokon ja muitakin on tietääkseni vaikka kuinka paljon.
Juu, vähän hätäsesti luin tuon Kallen postin, ihan samoja miettteitä oli minullakin tuosta tasosta ja lajien "suuruudesta". Sekoilin myös noiden em. voimalijoiden suhteen; Mark Henry siirtyi keskitaason painonostajana voimanostoon ja nousi samantien huipulle, ja Shane Hamman vaihtoi huipputason voimanostajasta keskitason painonnostajaksi...
Joka tapauksessa pidän painonnostoa vaativampana lajina. Syinä jo mainitut lajin vaatimat ominaisuudet sekä suurempi harrastajapohja.
Kyllä toi Shane Hamman on enemmän kuin keskitason nostaja,kaveri oli seitsämäs Ateenassa samalla tuloksella kuin kutonen.
Minusta hän on erinomainen urheilija,ja jos lasketaan sitä painonnosto+voimanosto yhteistulosta kaveri on maailman ykkönen siinä.
Kiva olis nähdä pystyykö painonnoston kovimmat karjut kepittään kaverin tässä lajissa,se on varma että voimanostosta ei semmoista tekijää löydy.
Painonnosto. On olympia laji, testit tiukemmat ja niitä on tiheämpään ja niitä on vielä vaikeampi kiertää.
Monesko keskustelu tää on, jossa väitellään lajien välisestä paremmuudesta?
Vuonna 2005 painonnostossa 44 testiä, voimanostossa 140.
Vuonna 2004 painonnostossa 58 testiä, voimanostossa 143.
http://www.antidoping.fi/view.cfm?page=36363F42-3BEE-4EFA-BB49-793F4D3A08A4
Vuonna 2005 painonnostossa 44 testiä, voimanostossa 140.
Vuonna 2004 painonnostossa 58 testiä, voimanostossa 143.
http://www.antidoping.fi/view.cfm?page=36363F42-3BEE-4EFA-BB49-793F4D3A08A4