Koko kroppa 3 kertaa viikossa?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
palmu sanoi:
Nyt tuli itsekkin aloitettua, 9päivän lepo oli yhtä tuskaa.
Voin sanoa että kyllä tuo kyykky ja mave 15 sarjoina ottaa aika pahasti keuhkoihin, tuntuu ettei saa tarpeeksi happea. Kannattaako tehä pohkeet ja vatsat 30, 25 ja 20 sarjoina?
Pohkeille tekisin ihan samalla tavalla, kuin muullekin kropalle. Vatsoja tulee tehtyä "fiiliksellä", eli esim. omalla painolla tehdyt liikkeet venyvät väkisinkin sinne 20-50 toistoon. Lisäpainoilla lyhyempää jne...

Tuosta ruokahalusta. Täytyy sanoa, että mulla jo viidentoista treenit on kasvattaneet ruokahalua. Hyvä kun seitsemän ateriaa riitää:D Saa nähdä kun mennään kymppeihin.
 
Nuo vitoset tosiaan saattavat tuntua aika lyhykäisiltä esim. pohkeille, mut silloin kantsii tehdä noi negatiiviset vaiheet oikeen hitaasti ja muutenkin nautiskellen ja puristaen yläasennossa.

HST oli kyllä siistiä, täytyy tehdä taas keväällä. Nyt kun tietää kokemuksesta enemmän. Nyt vituttaa flunssaviruksen kourissa kesken jäänyt DC..:(
 
Hämmer sanoi:
Näin olen ketjun läpi selattuani ymmärtänyt tämän. Onko sinne päinkään? Erityisesti tuo viikkojen 7-8 ohjelma askarruttaa.

HST-training​

Ohjelman ideana on syklittää eri toistoaluita kahden viikon välein. Toistomäärinä käytetään 15, 10 ja 5 toistoa, joita kutakin tehdään aina 2 viikkoa kerrallaan. Lisäksi keskeisenä ideana on varmistaa progressiivisuus sarjapainoissa. Toisin sanoen, pyritään lineaariseen sarjapainojen nostamiseen jokaisessa treenissä. HST:ssä harjoitellaan kolme kertaa viikossa, joten yhtä toistomäärää käytetään aina kuudessa peräkkäisessä harjoituksessa, jonka jälkeen toistoaluetta vaihdetaan.

Ennen kuin ohjelma aloitetaan, pidetään kahden viikon totaalitauko treenaamisesta, jotta hermosto on varmasti ehtinyt palautua edellisestä harjoitusmenetelmästä.

Kun kahden viikon lepo on pidetty, testataan suunnitelluissa liikkeissä 5, 10 ja 15 toiston maksimiraudat.

Kun maksimit on testattu, tehdään ns. progressiivisuustaulukko, jossa lasketaan tulevien treenien sarjapainot. Laskettaessa lähdetään maksimipainoista ja aletaan 2,5-5% pudotuksilla kirjaamaan sarjapainoja ylös. Näin lasketaan sarjapainot kuuteen harjoitukseen. Pienimmät sarjapainot otetaan käyttöön ensimmäisessä treenissä, jonka jälkeen joka treenissä painot nousevat taulukon mukaisesti siten, että kunkin toistoalueen (15, 10 ja 5 toistoa) viimeisessä treenissä on käytössä aluksi testattu maksimisarjapaino.

Kun progressiivisuustaulukko on laadittu, voidaan ohjelma aloittaa. Ohjelma aloitetaan 15 toiston sarjoilla, joita käytetään siis kaksi viikkoa, yhteensä kuudessa treenissä. Sen jälkeen siirrytään 10 toiston sarjoihin kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen on vuorossa 5 toiston sarjat. Kun 5 toiston sarjoja on toteutettu kaksi viikkoa, ei siirrytäkään taas uuteen toistoalueeseen, vaan jatketaan 5 toiston sarjoilla. Näiden kahden viikon aikana harjoitellaan 5 toiston maksimisarjapainoilla (joka on siis testattu ennen sykliä) ja sarjojen jälkeen tehdään muutama negatiivinen toisto avustajaa apuna käyttäen, ellei konsentrinen vaihe enää onnistu omin voimin. Toinen vaihtoehto on treenata seuraavat kaksi viikkoa normaaleilla viiden toiston sarjoilla, mutta korottaa sarjapainoja sen mukaan miltä tuntuu. Kun tämä kahdeksan viikon sykli on harjoiteltu läpi, pidetään 10-14 päivää taukoa, jonka jälkeen testataan uudet maksimit ja aloitetaan ohjelma taas 15 toiston sarjoista.

HST:ssä treenataan koko kroppa läpi jokaisessa treenissä, minkä takia kullekin lihasryhmälle tehdään kussakin treenissä vain yksi liike ja korkeintaan kaksi sarjaa. Sarjoja ei jatketa, jotta sarjoista tulisi mahdollisimman tiukkoja, vaan ohjelmaa noudatetaan melko yksiselitteisesti, paitsi toistojaksojen viimeisissä harjoituksissa. Siis, jos taulukon mukaan ohjelmassa on esimerkiksi kymmenen toistoa penkkipunnerrusta vaikkapa 80 kilolla, niin toistot jätetään kussakin sarjassa kymmeneen, vaikka potentiaalia olisikin vielä kahteen toistoon. Jos ensimmäisen sarjan jälkeen tuntuu, ettei toisessa sarjassa pysty tavoittena olevaan toistomäärään, on kaksi vaihtoehtoa edetä: Jättää toinen sarja kokonaan tekemättä, mikä on aivan hyvä vaihtoehto, ainakin tietyille lihasryhmille. Toinen vaihtoehto on lähteä tekemään toista sarjaa normaalisti samalla vastuksella, mutta lopettaa sarja ”kesken”, kun ei enää jaksa. Toistomäärään ei siis pidä pyrkiä sarjapainojen kustannuksella, vaan progressiivisuus tulee säilyttää.

Koska liikkeitä ei tule lihasryhmää kohden kuin yksi kussakin treenissä, tulee liikkeiden valitsemisessa keskittyä perusliikkeisiin, kuten penkkipunnerrukseen, kyykkyihin ja maastavetoon. Myös taljoja ja joitakin yksinkertaisia ja tehokkaita eristäviä laitteita voi myös sisällyttää ohjelmaan, kunhan ei perusta koko ohjelmaansa niiden varaan.


Oliskohan mahollista saaha tämä jotenkin stickyksi tahi jotaki muuta vastaavaa. Olen nyt kahlannu tämän tredin läpi ja näyttää siltä, että samoja kysymyksiä kysellään koko ajan uudestaan. Luonnollista, koska harva jaksaa/viitsii lukea yli tuhatta postia läpi heti. Tässä olis nämä jutut hyvin tiivistettynä.
 
mievain sanoi:
Oliskohan mahollista saaha tämä jotenkin stickyksi tahi jotaki muuta vastaavaa. Olen nyt kahlannu tämän tredin läpi ja näyttää siltä, että samoja kysymyksiä kysellään koko ajan uudestaan. Luonnollista, koska harva jaksaa/viitsii lukea yli tuhatta postia läpi heti. Tässä olis nämä jutut hyvin tiivistettynä.
Tossa nyt ainakin itseä ottaa heti silmään tuo "Kun kahden viikon lepo on pidetty, testataan suunnitelluissa liikkeissä 5, 10 ja 15 toiston maksimiraudat", eikös se lepo pidetä vasta noitten jälkeen eikä ennen ja levon jälkeen alotellaan 15 toistosta
 
Nyt olis tyttökaverin eka sykli (tosin pakon sanelemana hieman modifioituna) takanapäin. SUOSITTELEN. Tulokset ovat jo nyt näkyviä, samalla tytöllä reenimotivaatio on valtava. Itse pidän siitä, että ohjelman voi tehdä kokonaan valmiiksi ja antaa vain lapun kouraan eikä muusta tarvitse sinällään huolehtia. Ja kaikki pikkupiiperrykset on meillä karsittu, perusliikkeillä mennään. Nyt vähän SD: tä ja uudestaan raudan kimppuun.
 
Kuseeko homma pahastikin jos tohon 10- ja 5-toiston viikkojen väliin tuleekin flunssan ja kuumeen takia yks väliviikko? Ajattelin tiistaina jatkaa mihin ennen flunssa jäin, mutta meneekö toi volyymin tasainen kasvatus vähän niin ja näin.
 
abine sanoi:
Kuseeko homma pahastikin jos tohon 10- ja 5-toiston viikkojen väliin tuleekin flunssan ja kuumeen takia yks väliviikko? Ajattelin tiistaina jatkaa mihin ennen flunssa jäin, mutta meneekö toi volyymin tasainen kasvatus vähän niin ja näin.

Lähet mielellään koko kierron alusta, siis niistä 15 asti. Tai en usko, että suurta vahinkoa tullee, vaikka lähtisit kymppikierron alustaki.
 
Onko kukaan HST:llä reenava vetäny CLA:ta, siis oikein porvarimeiningillä. Lueskelin Haycockin Faq E-Bookia ja se ainakin hehkuttaa kovasti CLA:n puolesta. Sitä tosin pitäis vetää sen mukaan 6-10g päivässä, että olis mitään hyötyä. Mitä nopeesti searchilla kattoin niin muissa ketjuissa ei ainakaan ollu turhan ylistäviä kommentteja aineesta.
 
training_addict sanoi:
Lueskelin Haycockin Faq E-Bookia ja se ainakin hehkuttaa kovasti CLA:n puolesta. Sitä tosin pitäis vetää sen mukaan 6-10g päivässä, että olis mitään hyötyä. Mitä nopeesti searchilla kattoin niin muissa ketjuissa ei ainakaan ollu turhan ylistäviä kommentteja aineesta.

Hehkuttaa ja hehkuttaa. Siellä ne tutkimukset oli, voi itse miettiä onko tulokset luotettavia ja millä annoksilla. Kalliiksi taitaa tulla. Ei rahan arvoista? Mielummin enemmän EPA/DHA:ta (kuten kirjasessa lukee).
 
Kiinnostuin kovasti tästä HST-ohjelmasta, massan hankinta -treeninä, mutta miten sitten, kun haluaisin monipuolisesta kehittää myös maksimi- ja nopeusvoimaa? Olisiko ideaa tehdä HST-tyyliin yksi sykli läpi ja sen jälkeen tehdä esim. 3-jakoisella ohjelmassa maksimia kuutisen viikkoa? Ja siihen sitten jatkeeksi nopeusvoimakausi. Olen tähän saakka treenannut salilla SM-sarjatason palloiluharrastusta silmällä pitäen, mutta nyt kun pelaaminen on muuttunut harrasteluksi, treenimetodeja on tarkoitus vähän muuttaa. Pelailtua tulee silti 3 kertaa viikossa, suht rankalla temmolla (naisena kun vääntää miesten joukossa), joten jalkojen treenaus jäänee 2 kertaan viikko, yläkroppa 3 kertaa.
Kaikista neuvoista kovin kiitollisena:worship:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pohjomi...täytyy myöntää, että jos aiot treenata palloilua 3 x viikossa, niin kropan treenaminen 3 x viikossa samaan aikaan = melko mahdoton yhtälö, ainakin mun mielestä.
Myös maximin, massan, nopeusvoima (mihin tarvitset?) samanaikainen treenaaminen, huh...

Hst:stä et palaudu tuolla menolla. Mites jos jaat kropan kahteen treeniin (seim. rinta/olkapäät/kädet ja jalat/selkä) ja teet ne palloilun välipäivinä tai mahd. eriaikaan palloiluilta..?
 
Metalviking sanoi:
Hst:stä et palaudu tuolla menolla. Mites jos jaat kropan kahteen treeniin (seim. rinta/olkapäät/kädet ja jalat/selkä) ja teet ne palloilun välipäivinä tai mahd. eriaikaan palloiluilta..?

Muuten kanssasi samoilla linjoilla, mutta jos jaat kropan kahtia, niin ei missään tapauksessa selkää ja jalkoja samaan treeniin, on kropan isoimmat lihasryhmät ja jako näinollen erittän epätasainen. Toimiva jako palloilijalle voisi olla reidet ja kädet vs. rinta, selkä, olkapäät, pohkeet.
 
Metalviking sanoi:
Myös maximin, massan, nopeusvoima (mihin tarvitset?) samanaikainen treenaaminen, huh...

Tarkennukseksi, tarkoitus ei siis ole treenata maksimia, perusvoimaa ja nopeusvoimaa samaan aikaan vaan peräkkäisinä kausina ja siten harjoittaa järkevästi (?) kaikkia voimaominaisuuksia. Nopeusvoimaa sitä palloilua ajatellen, ettei ihan kangistu. Lähinnä se tosin on mulla ollut suht kovilla painoilla tehtävää räjähtävää voimaa: sellaset painot, että 6 toistoa tulee sähäkästi.

Mulla on tässä sellanen "perfektionisti"-ongelma, että kun haluais parantaa yhtäaikaa kaikkea :whip: ...ja sitten on ollutkin sellanen kestojumi päällä, kun ei ehdi palautua :( Sitä on kai vaikea päästä yli siitä ajattelutavasta, jota valmentajat on hokeneet yli vuosikymmenen - kolme kertaa viikossa vedettiin kokovartalopuntti, kolmesti treenit ja viikonloppuna pelit.

Haluaisin kuitenkin salilla treenata siten, että sillä sais aikaan tuloksia - ei pelkästään urheilua tukevana harjotteluna. En pelkää treenata kovaa, päinvastoin, siitä tulee tosi hyvä fiilis - haluaisin vaan tietää, että ollaan kehittävällä tiellä.
 
Tässä on viestini punttimimmien puolelta samaa asiaa koskien - kopioin sen myös tänne, jos saisin enemmän vastauksia :)

Olen yrittänyt imeä itseeni tietoa salitreenauksesta täältä forumista, mutta haluaisin vielä varmistusta sille, että olen ymmärtänyt asiat oikein. Harrastin palloilua naisten SM-sarjatasolla vielä 2 vuotta sitten ja punttitreeni palveli harrastusta. Ulkomaille muuton vuoksi palloilu muuttui harrasteluksi ja sitä myötä voimaharjoittelu rupesi hakemaan uusia, tarkoituksenmukaisempia muotoja. Tykkään treenata kovaa, treenin pitää tuntua ja treenimääräni ovat kilpaurheilusta luopumisesta huolimatta kovat: 3 kertaa salilla, 3 tunnin palloiluvuoroa (intervallityyppistä), 2 kertaa 45-60 min aerobinen, yleensä salitreenin yhteydessä.

Olen treenaamisen suhteen perfektionisti: kaikkia ominaisuuksia pitäisi kehittää...jotta harjoitteluni ei nyt kuitenkaan menisi ylirasitukseen johtavaksi ahnehtimiseksi, olisin tiedustellut enemmän salitreenijaoista. Aiemmin pelatessani tosissani treenasin koko kroppa kerralla -ohjelmalla 2-3 kertaa viikossa. Keväällä tehtiin lihaskestävyyttä, alkukesästä perusvoimaa, loppukesästä maksimeita ja kauden ajan nopeusvoimaa. Haluaisin säilyttää voimaharjoittelussani monipuolisuuden, mutta huomaan ajautuneeni kolmijakoiseen ohjelmaan 1.rinta+ojentajat 2. jalat 3. selkä+hauis, joissa junnaan 8-12 toiston sarjoilla.

Tavoitteenani on siis kehittää sekä massaa että voimaa, nopeus/kimmoisuusominaisuudet säilyttäen. Olenko ymmärtänyt oikein, että voisin jaksottaa treenaamistani siten, että pari kk tekisin kahteen jaettua ohjelmaa 3*vko 12 toistoilla, sitten pari kk kolmijakoista 6 toistoilla ja sitten nopeus/räjähtävää voimaa koko kropalle seuraavat pari kk? Vai miten perustelette erilaiset jaot (koko kroppa kerralla/jaettu ohjelma) eri tilanteissa, mikä palvelee mitäkin tarkoitusta parhaiten?

Luulen aina keksiväni "parhaan mahdollisen" treenitavan ja sitten luen lisää treenauksesta ja taas menee ajatukset uusiksi...ainoa periaate on, että mihinkään pienten lihasten täsmätreenaamiseen on rupea, vaan haluan säilyttää ohjelmassa kokonaisvaltaisia liikkeitä - tempaus ja kyykky on mun suosikit :thumbs:
 
pelaan lätkää, tämänhetkisen asuinpaikkani surkean jäätilanteen johdosta mukaan on tullut myös salibandy.

Salitreeni sopii toki kuin nenä päähän, siitä ei ole kyse. On vaan vähän pallo hukassa, kun ei ole enää samanlaisia kesätreeni-jäälle paluu-kilpailukausi -jaksoja, vaan pelataan samalla temmolla vuoden ympäri...eikä nyt kuitenkaan huvita pelkkää räjähtävää voimaa vuodesta toiseen treenata.
 
Nimenomaan jalat ja selkä tässä samaan treeniin, ideana hieman voimanosto-treeni tyyliin Kyykky ja veto samaan. Kerralla kirpasee.
Rantalihaksia (rinta, hauis jne.) voipi sitten pumppailla toisessa treenissä.

Kerralla nuo raskaat treenit, niin ei tarvii enää loppuaikana viikosta kärvistellä.

Venyttely jne. pitää jotenkin notkeena. Jos pelaat lätkää, varmasti perse ja reidet kovilla kun punttaileekin, ehkä just sopis tuommonen yleisliike kyykky+veto (+jotain ylätaljaa jne.) yhteen treeniin ja loput toiseen.

Räjähtävyyttä jne. lajinomaisesti, puntit punttina, kaikkea ei saa...
 
Pohjomi, jos pohjat treenaukseen on kunnossa niin hyvin voi kokeilla HST:tä lätkätreenien aikaan. Tekisin vain ennemmin niin, että kerran viikossa vetäisin kahdet treenit samana päivänä (puntti+laji). Näinollen viikkoon mahtuisi yksi totaalilepopäivä ja yksi venyttely/hieronta.

HST:n parhaita puolia on juuri se muitakin lajeja harrastaville, että prosentit pysyy lähes koko ajan kohtuullisena joten nopeuden pystyy pitämään mukana tekemisissä. Varsinkin, kun mennään lyhempiin sarjoihin.

Syömisen tärkeys korostuu varsinkin ohjelman alkuvaiheessa joten muista syödä riittävästi ja riittävän usein.
 
Onko mitään järkeä vetää hst:tä loppuun kun jalkojen treenaus ilman painoja on kokonaan kielletty eli pelkkää yläkroppaa? Tällä hetkellä on mennyt 15 ja nyt maanantaina alkaa toka kymppiviikko.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom