Kevään rantakunto ja dieettithread

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Larzan
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
evkler sanoi:
*kannattaako vetää kreatiinia dieetillä


Kreatiini pelittää hyvin dieetin aikana (kunhan pitää näppinsä erossa diureeteista). Kokeilin talvella kuukauden siten että olin n. 300 - 600 kcal miinuksella ja nappailin monohydraattia. Aluks tietysti tuli se nestepöhö ja sitä myöten vähän millejä lisää olkavarsiin jne. Mutta kuiteski tulokset nousi erittäin hyvin, taktiset ympärysmitat kasvoi, vyötärö kaventui muutaman sentin ja paino tippui ehkä vajaan kilon. Eli mikä on johtopäätös? Lihakset kasvoi ja rasva paloi (myös peilikuvan perusteella).

Nyt aioin taas toukokuun alusta aloittaa kreatiininsyönnin (laihiksella oon silloinkin) ja ootan innolla mitä se tuo taas tullessaan.
 
Larzan sanoi:
A Duke University study showed that <b>urinary calcium losses rose significantly in individuals following a low-carbohydrate, high animal-protein diet for six months.</b> (Westman EC & muut, Am J Med 2002;113:30-6) Similarly, the loss of calcium was demonstrated in a low-carbohydrate diet study at the University of Texas. In the maintenance phase of the diet, urinary calcium losses were 55% higher than normal. The researchers concluded that the diet presents a marked acid load to the kidney, increases the risk for kidney stones, and may increase the risk for bone loss. (Reddy ST & muut, Am J Kidney Dis 2002;40:265-74.)

Kas, kas. No, seuraava kyssäri on että oliko tuolla dieetillä kalsiumin saanti riittävä?

Nyt ei riitä aika tehdä parempaa searchia, mutta Lylen palstalta olen aiheesta lukenut ja löysin seuraavanlaisen pätkän:

"There is NO evidence that high protein intake CAUSES kidney problems in otherwise healthy individuals. At lesat one study in older individuals suggests it improves kidney function (by increasing glomerular filtration rate).

The calcium/protein connection turns out to be complicated.

In general.

a. high protein with insufficient calcium = calcium loss
b. high protein with sufficient calcium = calcium gain

Bottom line: get sufficient calcium with your protein."

The Ketogenic Dietissä saattaisi olla lisää asiaa.

edit: Mannisella saattaisi kanssa olla sanansa sanottavana aiheesta lowcarb, munuaiset ja osteoporoosi. Searchilla löytynee lisää tietoa.
 
Fighter1157 sanoi:
Juu ei lähde läskit niinku pitäis. Paino 95kg ja pit 187cm. Kalorit 2500kcal paikkeilla, paljon protskuu ja rasvaa melkeinpä loput. 4 salikertaa viikossa ja 2 aerobista tyhjällä vatsalla n. 20 min sisältäen n.5 täysillävetoa parikyt sekuntia. Paino tippunut noin reilun kilon 3 viikossa mikä nyt on lähellä sitä 0.5kg/viikko suositusta mutta en kyllä ole kovin tyytyväinen.

Ei tuu kyllä mitään muuta mieleen ku että jokaviikonloppuinen ryyppyilta (lasken ryyppypäivän hiilaritankkauspäiväksi) lopettas aina hyvin alkavan rasvanpalamisen?? Mitä mieltä ootte?

Todellakin ne ryyppyreissut pois, korkeintaan kerta kuukaudessa jos meinaa tosissasi rasvaa poltella. Yhdestä ryyppyillasta voi helposti repästä 10.000 kcal, ainakin jos juo kaljaa ja tykkää vielä käydä grillillä yms, eli siitä voit laskea kauanko tuon tasoittamiseen menee miinuskaloreilla. Voin kertoa jo laskematta, että ei onnistu ja metsään menee.

Eli jätät suosiolla ryyppäilyt pois tai sitten pidät läskisi.
 
Timba79 sanoi:
Yhdestä ryyppyillasta voi helposti repästä 10.000 kcal, ainakin jos juo kaljaa ja tykkää vielä käydä grillillä yms,

Huhhei... Eli oletetaan että ihminen juo 14 ravintola-annosta humalatilan saavuttamiseksi illan aikana. Illan päätteeksi käy vielä karvakäsi-kebabilla niin kyllä tuo 10000 kcal jää täyttymättä aika roimastikin.

Yksi keskaripullo 180 kcal eli illan satsi bout 2500 kcal...
Iskender-ranskalaisilla-munalla-lihapiirakkaan käärittynä = n.2500 kcal

Summa summarum:
Se illan ryyppääminen ei välttämättä sinua lihota kun sitä vain kohtuudella harrastaa vaan se seuraavan päivän krapula-mässäily-treenit-vituiksi olo joka saattaa jatkua vielä muutaman päivän suistaa sinut helposti kalorihelvettiin :evil:
 
Eipä vielä kehtaa tänä vuonna vielä alkaa dieetille. Pituus on 181cm ja aamupaino 92kg, rasvat huitelee jossain 16-17 prosentissa. Eihän tuosta varresta jää kuin kaisla jäljelle jos dietille alkaa. Eli siirretäänpä taas ensi vuoteen :)
 
Gunther sanoi:
Huhhei... Eli oletetaan että ihminen juo 14 ravintola-annosta humalatilan saavuttamiseksi illan aikana. Illan päätteeksi käy vielä karvakäsi-kebabilla niin kyllä tuo 10000 kcal jää täyttymättä aika roimastikin.

Yksi keskaripullo 180 kcal eli illan satsi bout 2500 kcal...
Iskender-ranskalaisilla-munalla-lihapiirakkaan käärittynä = n.2500 kcal

Summa summarum:
Se illan ryyppääminen ei välttämättä sinua lihota kun sitä vain kohtuudella harrastaa vaan se seuraavan päivän krapula-mässäily-treenit-vituiksi olo joka saattaa jatkua vielä muutaman päivän suistaa sinut helposti kalorihelvettiin :evil:

Otin kyllä huomioon vielä sen krapulanpäivänkin kaloriorgiat. Todella moni vetää kebabia naamaan ja juo muutaman litran sokerilimpparia ja syö muutenkin keiken mikä eteen tulee.

Ehkä vähän yliammuttua tuo 10.000 kcal, mutta kun tämä kaikki ryypiskely sun muu on normaalin syömisen lisäksi, niin kyllä siinä viikon dieetit on todennäköiseseti tuhottu.
 
Mitenköhän onnistuu kiristely pelkän HIIT:in avulla? Siis jos safkais suht samalla tavalla kun norm. mut lisäis ton HIIT treenin about 3krt vko? Mulla mitat 177,5cm ja paino about 68kg, ikä 22. Noin vähän ku painaa ni ei tekis mieli menettää massaa varsinkaan lihasmassaa, mutta ajattelin jos HIIT treeniin avulla onnistuis polttamaan hieman rasvaa kehosta jotta ne vähät lihakset tulis hieman enemmän esiin. Pari kuukautta sitten rasva% oli sellasella elektronisella vimpaimella mitattuna muistaakseni 11.
 
Larzan sanoi:
1. Munuaiskivet & muut munuaisongelmat. Munuaiskivien muodostumisen riski näyttäisi kuitenkin kasvavan muutaman tutkimuksen mukaan, mutta kuitenkin vain korkeitä määriä eläinproteiinia sisältävillä dieeteillä. Toisaalta tämä näyttäisi pätevän mihin tahansa korkeproteiiniseen dieettiin. :jahas: Eli kaikki kuntourheilijadieetit pannaan?

Lisäksi löytyi viitteitä, että ketodieetit saattavat pahentaa tilannetta ihmisillä, jotka kärsivät munuaisten vajaatoiminnasta. Samassa lähteessä väitettiin, että ~25% jenkeistä olisi munuaisten vajaatoimintaa, joten loppujen lopuksi väestöstä olisi kohtuullisen suuri prosentti, joilla low-carb & high protein dieetti saattaa aiheuttaa ongelmia.
Tästähän Mannisen Anssi on paasannut paljon ja on sitä mieltä, että korkea proteiinien syönti ei aiheuta vahinkoa munuasille. Asiaahan on tutkittu esim. bodareilla joilla on todettu olevan normaaliväestöä paremmassa kunnossa munuaiset vaikka tutkimuksessa olleet ovat syöneet yli 2g painokilo proteiinia. Munuaissairaat eivät tietenkään saa syödä liikaa proteiinia, mutta sehän näkyy jo virtsan vaahtoutumisena.

Larzan sanoi:
2. Kolesteroliarvot. Näyttivät olevan muutamia tutkimusviitteitä, joissa kerrottiin LDL-kolesteroliarvojen huimista nousuista ketodieetillä. Noista ei tosin selvinnyt oliko käytetty dieetti jokin Atkins tyyppinen "epäterveellinen" dieetti vai mikä?
Todella paljon väitelty aihe. Ei ole kuitenkaan löydetty selviä todisteita, että korkea rasvojen saanti nostaisi LDL kolesterolia. Tai tämä on tämän hetkinen mielipiteeni kuulemani ja lukemani perusteella. Tyydyttyneet rasvat on joissakin tutkimuksissa liitetty kohonneeseen LDL kolesteroliin, mutta niidenkin haitoista on väittelyä (saturated fats: what dietary intake? ).

Yksi kiinnostava tutkimus johon törmäsin:
Aude YW, Agatston AS, Lopez-Jimenez F, Lieberman EH, Marie Almon, Hansen M, Rojas G, Lamas GA, Hennekens CH.:The national cholesterol education program diet vs a diet lower in carbohydrates and higher in protein and monounsaturated fat: a randomized trial.Arch Intern Med. 2004 Oct 25;164(19):2141-6.

Larzan sanoi:
Yancy WS, Olsen MK, Guyton JR, Bakst RP, Westman EC. A low-carbohydrate, ketogenic diet versus a low-fat diet to treat obesity and hyperlipidemia. Ann Int Med 2004;140:769-777.
Lainaus tästä tutkimuksesta:
CONCLUSIONS: Compared with a low-fat diet, a low-carbohydrate diet program had better participant retention and greater weight loss. During active weight loss, serum triglyceride levels decreased more and high-density lipoprotein cholesterol level increased more with the low-carbohydrate diet than with the low-fat diet.
- En oikeasti ymmärrä miten tuo tukee sinun väitettäsi.

Larzan sanoi:
3. Osteoporoosi

Tutkimuksissä väitettiin, että elimistöstä virtsan mukana poistuva kalsiumin määrä on 55% suurempi ketodieetillä kuin korkeampi hiilihydraattisella. Lisäksi samassa yhteydessä viitattiin myös kohonneeseen riskiin saada munuaiskivet.
Tuon kyseisen tutkimuksen henkilöiden määrä oli erittäin alhainen (12). Tutkimuksessa ei ollut vertailuryhmää. Tukimuksessa ei puhuttu ketodieetistä vaan matalahiilihydraattisesta korkea proteiinisesta dieetistä. Tutkimuksessa ei mitenkään huomioitu Calsiumin saantia, maitotuotteiden käyttöä(jotka voivat vähentää calsiumin imeytymistä) ja D-vitamiinin saantia. D-vitamiinilla, juoksulla, kuntosaliharjoittelulla ja riittävällä kalsiumin saannilla voidaan ehkäistä erittäin tehokkaasti osteoporoosia. Lisäksi ainakaan itse en ole osteoporoosista opiskelujen ohessa törmännyt väitteeseen, että keto/low-carb dieetit aiheuttaisivat osteoporoosia. Koska matalahiilihydraattisella paino tippuu tehokkaammin (kts. esim Mannisen artikkelit Hulmin sivuilta) ja koska ylipaino on erittäin suuri osteoporoosin riskitekijä, on pakko todeta että matahiilihydraattinen dieetti on turvallisempi ja tehokkaampi vaihtoehto ylipainoisille kuin korkea hiilihydraattinen.

ps. Huomaa pieni provo tuossa lopussa. ;)

Kannatta oikeasti hankkia jostain se Lylen kirjan pdf versio. Kiertelee paljon netissä. Siinä on paljon hyvää asiaa. Myös Ilkka Salmenkaidan ja Varpu Tavin: Laihdu ilman nälkää- hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla on hyvä. Noista saat luettua sitä toista näkökantaa enemmän.

Loppuun vielä kiinnostava yhteenveto ketoodieeteistä ja liikunnasta:
Ketogenic diets and physical performance
 
Nyt pidän kyllä selvänä AINAKIN yhden viikonlopun :) Ei vaan voisi pitää useammankin, talvi on vaan niin yhtä kaamosta eikä mitään muuta voi tehdä kuin juoda viinaa :rock:

Treeni on kulkenut kyllä ihan hyvin ja palautuminen ollut hyvä. Toisaalta Olen monesti ajatellut että missä kunnossa sitä ois jos ei ois ryypänny koht. runsaasti koko teini-ikää...

Nyt rasvat pois, sen jälkeen juhlitaan :whip: :D On se niin kauheeta toi diettaaminen etten sitä kyllä pitkitä enää "turhilla" ryyppyreissuilla.
 
Huoh, kevytpainohan torpeidoi mun perusteluja sillä tahdilla, että tuntee olevansa :david:

No yritetään nyt kommentoida jotain ennenkuin syöksyn sen Lylen kirjan kimppuun. ;)

Lightweight sanoi:
Tästähän Mannisen Anssi on paasannut paljon ja on sitä mieltä, että korkea proteiinien syönti ei aiheuta vahinkoa munuasille. Asiaahan on tutkittu esim. bodareilla joilla on todettu olevan normaaliväestöä paremmassa kunnossa munuaiset vaikka tutkimuksessa olleet ovat syöneet yli 2g painokilo proteiinia. Munuaissairaat eivät tietenkään saa syödä liikaa proteiinia, mutta sehän näkyy jo virtsan vaahtoutumisena.

Sanotaan tähän, että poimin tuon vain yhdestä tutkimuksesta, jossa oltiin päädytty kyseiseen tulokseen. Se, että Anssi tai joku muu saa tutkimuksissaan vastakkaisia tuloksia ei sinänsä yllätä, eikä oikeastaan todista asiaa suntaan eikä toiseen. Tutkimuksen tulokset riippuvat niin monesta tekijästä. Tutkimuksen asettelusta, oletuksista, ympäristöstä jne. En voi sanoa varmasti, että korkeproteiininen tai ketodieetti aiheuttaisi munuaisongelmia, mutta ei voida myöskään Mannisen tutkimusten perusteella sanoa, etteikö niitä voisi aiheutua tietyissä tapauksissa. Tässäkään asiassa ei taida olla absoluuttista totuutta. :jahas:


Lightweight sanoi:
Yksi kiinnostava tutkimus johon törmäsin:
Lainaus tästä tutkimuksesta:
CONCLUSIONS: Compared with a low-fat diet, a low-carbohydrate diet program had better participant retention and greater weight loss. During active weight loss, serum triglyceride levels decreased more and high-density lipoprotein cholesterol level increased more with the low-carbohydrate diet than with the low-fat diet.
- En oikeasti ymmärrä miten tuo tukee sinun väitettäsi.

Ei tuo tuekaan, mutta en tainnut käyttää tuota tutkimusta viitteenä omassa kommentissani. En sano, että esittämäni väittämät ovat ehdottomia tosia, mutta toin vain esiin, että on myös näyttöä mahdollisista riskitekijöistä käytettäessä ketodieettiä, ainakin verrattuna "tervelliseen" vähärasvaiseen ruokavalioon.

Lightweight sanoi:
Tuon kyseisen tutkimuksen henkilöiden määrä oli erittäin alhainen (12). Tutkimuksessa ei ollut vertailuryhmää. Tukimuksessa ei puhuttu ketodieetistä vaan matalahiilihydraattisesta korkea proteiinisesta dieetistä. Tutkimuksessa ei mitenkään huomioitu Calsiumin saantia, maitotuotteiden käyttöä(jotka voivat vähentää calsiumin imeytymistä) ja D-vitamiinin saantia. D-vitamiinilla, juoksulla, kuntosaliharjoittelulla ja riittävällä kalsiumin saannilla voidaan ehkäistä erittäin tehokkaasti osteoporoosia. Lisäksi ainakaan itse en ole osteoporoosista opiskelujen ohessa törmännyt väitteeseen, että keto/low-carb dieetit aiheuttaisivat osteoporoosia. Koska matalahiilihydraattisella paino tippuu tehokkaammin (kts. esim Mannisen artikkelit Hulmin sivuilta) ja koska ylipaino on erittäin suuri osteoporoosin riskitekijä, on pakko todeta että matahiilihydraattinen dieetti on turvallisempi ja tehokkaampi vaihtoehto ylipainoisille kuin korkea hiilihydraattinen.

ps. Huomaa pieni provo tuossa lopussa. ;)

Joo, ehkä tutkimus on kieltämättä kyseenalainen. Taisi kiireessä jäädä huomaamatta tuon tutkimuksen laatutekijät. :jahas:

Tuota sinun provoasi en aivan sellaisenaan allekirjoita. Sanoisin kuitenkin, että matalahiilarinen dieetti voisi olla terveellisempi vaihtoehto huomattavan ylipainoisille siitä syystä, että sillä saadaan suurempi painonpudotus samassa ajassa. Eli tehokaampi dieettivaihtoehto keto varmasti on, mutta onko se sitten vähemmän elimistöä rasittavampi tai turvallisempi on asia erikseen. Kuitenkin pelkästään reilun ylipainon voidaan katsoa aiheuttavan suuremmat terveydelliset haitat kuin ketodieetin...

Lightweight sanoi:
Kannatta oikeasti hankkia jostain se Lylen kirjan pdf versio. Kiertelee paljon netissä. Siinä on paljon hyvää asiaa. Myös Ilkka Salmenkaidan ja Varpu Tavin: Laihdu ilman nälkää- hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla on hyvä. Noista saat luettua sitä toista näkökantaa enemmän.

Loppuun vielä kiinnostava yhteenveto ketoodieeteistä ja liikunnasta:
Ketogenic diets and physical performance

Joo, imuroin tuon jo koneelleni ja pitää tutustua. Eihän sitä tiedä jos hurahdan ketoiluun ja tulen tänne sitten kertomaan loistavista tuloksista ja mahtavasta olostani kun painoa on lähtenyt 10kg ilman grammankaan lihasmassamenetystä. :D

Niinkuin monessa muussakin asiassa tämäkään asia ei ole mustavalkoinen ja totuus lienee jossain välillä. Eli ketodieetti voi aiheuttaa joitain ongelmia, mutta ei <i>ilmeisesti</i> ole merkittävästi vaarallisempi tai suuresti enemmän elimistöä rasittava kuin perinteinen vähärasvainen ruokavalio.

Mutta ihan kohtuullisen hyvä keskustelu saatiin kuitenkin aikaan... :worship:
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
krisu82 sanoi:
Mitenköhän onnistuu kiristely pelkän HIIT:in avulla? Siis jos safkais suht samalla tavalla kun norm. mut lisäis ton HIIT treenin about 3krt vko? Mulla mitat 177,5cm ja paino about 68kg, ikä 22. Noin vähän ku painaa ni ei tekis mieli menettää massaa varsinkaan lihasmassaa, mutta ajattelin jos HIIT treeniin avulla onnistuis polttamaan hieman rasvaa kehosta jotta ne vähät lihakset tulis hieman enemmän esiin. Pari kuukautta sitten rasva% oli sellasella elektronisella vimpaimella mitattuna muistaakseni 11.

Sinuna en vielä suunnittelisi mitään kiristelyjä, noilla mitoilla/rasvaprosenteilla
ei mielestäni ole aihetta painonpudotukseen, päinvastoin. Syöt ja treenaat hyvin niin sillä ne lihaksetkin alkaa näkymään ja palaat kiristelyihin sitten muutaman vuoden päästä.
 
Provosoidakseni: tutkimusten abstraktien ja concluusoneiden perusteella ei tiedetä vielä yhtään mitään siitä, mitä dataa on mitattu ja onko se osattu tulkita oikein. Toisekseen, onko Manninen tosiaan itse tutkinut mitään, vai kirjoittanut artikkeleita muiden tutkimusten pohjalta? Artikkelit sinänsä ovat pitkälti vaikuttaneet hyvinkin asiapitoisilta, mutta yhtään tutkimusraporttia en ole herralta lukenut. Jos niitä siis on, niin pistäkees linkkiä. Vois olla aika mielenkiintoista sikäli, että artikkelit huomioon ottaen voisi olettaa Anssin jotakin ymmärtävän alussa mainitsemistani asioista.
 
Gunther sanoi:
Se illan ryyppääminen ei välttämättä sinua lihota kun sitä vain kohtuudella harrastaa vaan se seuraavan päivän krapula-mässäily-treenit-vituiksi olo joka saattaa jatkua vielä muutaman päivän suistaa sinut helposti kalorihelvettiin :evil:
Eikös alkoholi tee hallaa rasva-aineenvaihdunnalle? Eli olen ymmärtänyt, että yhden illan ryypiskely lopettaa rasvan"palamisen" pariksi päiväksi? Testotasoillekin muistelisin alkoholista olevan jotain haittaa? Korjatkaa jos olen väärässä.
 
Cockton sanoi:
Toisekseen, onko Manninen tosiaan itse tutkinut mitään, vai kirjoittanut artikkeleita muiden tutkimusten pohjalta? Artikkelit sinänsä ovat pitkälti vaikuttaneet hyvinkin asiapitoisilta, mutta yhtään tutkimusraporttia en ole herralta lukenut.

Mulle tuli aivan sama mieleen kahlatessani läpi yhtä Anssin artikkelia. Jos käyttää sopivasti muiden tutkimuksia ja vielä soveltuvia osia niistä saa artikkeliin lähes mitä johtopäätöksiä tahansa. En tietenkään sano, että Manninen olisi näin tehnyt, mutta maailma on muuten pullollaan tämänkaltaisia "tieteellisiä" artikkeileitä.
 
Jep. Samahan koskee myös esim. Lyle McDonaldin The ketogenic dietia, joka on just luvun alla. Ei toisaalta jaksa jokaista 600 lähdeviitettä lähteä tarkastamaan :D
 
Larzan: Hyvää väittelyä. :thumbs: Mielestäni lainasin juuri oikeaa tutkimusta.

Jos lukee A Mannisen artikkeleita, niin huomaa mielestäni, että hän hieman ehkä provosoi varsinkin otsikoissaan. Artikkelit ovat kuitenkin tieteellisesti perusteltuja verrattuna moniin muihin kehonrakennuksen ja urheilun saralla julkaistaviin. Että niitä jaksaa lukea niiden pitääkin olla hieman provosoituja. Ongelma on mielestäni tutkimuksen puute eli tällä hetkellä puuttuu riittävän isot ja laadukkaasti toteutetut tutkimukset ravitsemustieteen alalta keskustellusta aiheesta. Harvardin tutkimus taitaa olla yksi ainoista. Sekin on epidemiologinen. Oletko Cockton lukenut Mannisen gradun?

Lylen kirjassa on kyllä hieman epätieteellisyyttä ja hieman liian heppoisia päätelmiä. Ensimmäiset 100 sivua on kylläkin oikein laadukkaasti kirjoitettu... Ikävä totuus on, että jos haluaa myydä pitää olla hieman epätieteellinen.
 
Cockton sanoi:
Jep. Samahan koskee myös esim. Lyle McDonaldin The ketogenic dietia, joka on just luvun alla. Ei toisaalta jaksa jokaista 600 lähdeviitettä lähteä tarkastamaan :D

Kellekään palstaa lukevalle ei ehkä ole yllätys että pidän ko. herraa melko luotettavana. Olen seurannut kohtalaisen kauan kaverin tuotantoa, ja mulle itselleni on syntynyt kuva että toteamukset ja suositukset joita kuulee perustuvat uuteen tutkimukseen. Jotain sanoo sekin että Ultimate Diet 2.0 on ainoa body-aiheinen kirja jonka olen katsonut tarpeelliseksi hankkia.

Yksi syy on se että Lylehän ei myy tai puffaa mitään lisäravinnetta, päinvastoin tuntuu olevan suureksi osaksi anti-supplementti ellei ole vahvaa näyttöä toiseen suuntaan jostain tietystä jauheesta. Toinen on se että kaverilla on (sanojen mukaan!) pitkähkö kokemus myös treenauttamisesta, ja tuo paistaa monesta kirjallisesta tuotoksesta läpi. Kolmas on että vastaukseksi kysymykseen saattaa ihan hyvin tulla eioota, jos jonkin tietyn ongelman takana ei ole tutkimusten osoittamaa perustelua.

Mut oikeassa olette, maallikon on oikeasti vaikea valita seurattava "guru" :) Mua vakuuttaa eniten tuollainen tieteellinen lähestymistapa siinä missä joku toinen pitää kokemuksen tuomasta äänestä enemmän.

edit: lightweight ehti ensin. Olen ihan samaa mieltä, Lyle kiskaisee mutkia suoraksi. Valitettavasti vaan sitä ei taas osaa sanoa, että tehdäänkö se vain luettavuuden vuoksi, vai jätetäänkö siinä jotain olennaista huomiotta. Sekin toisaalta pitää muistaa että KD ei ehkä ihan terävintä kärkeä ole enää, koska viime aikoina on tullut lowcarbista niin paljon lisätutkimusta.
 
Jottei koko threadi karkaisi pelkästään dieettiväittelyksi, päivitys oman dieetin tilanteeseen:

4vkoa takana, painoa lähtenyt 3,5 kg eli tahti on pysynyt sopivana. Aloitin juuri kreatiinin pitkästä aikaa, joten sen aiheuttaman nestepöhön myötä saatan saada vaakalukemia hiukan takaisinpäin. :jahas: No, eipä tuo paino ole rasvaa... :D

Punttitreenit ovat kulkeneet suunnitellusti. Takana muutama voimaviikko HST-kierron "negatiivisten" viikkojen tilalla ja nyt olen jo puolessa välissä HST:n pakollista "hermolepoa". Ensi viikolla uudella innolla 15 toiston viikoille jo hiukan kauhulla odotellen sitä :urjo: -oloa.

Peilikuva näyttää taas hiukan paremmalta ja olokin on mitä mainioin. Eikä ole enää kuin "vaivaiset" 11 kiloa tavoiteeseen! :whip:

Ja "raportti" taas ensi viikon lopussa.
 
Kiitos Larzan, että palautit tredin takaisin raiteilleen. Tuota juupas-eipäs -väittelyä voisi jatkaa ihan omassa tredissään.

Tuntuu ettei oma dieetti kulje niin ripeästi kuin toivoisin. Paino on 4 viikossa tippunut samoin 3,6 kg, joista suurin osa ensimmäisen kahden viikon aikana. Tän mukaan tahti olisi sopiva? Kuitenkaan nyt ei ole kahteen viikkoon paino tippunut mihinkään... Vyötärönympärys (ongelmapaikka) on pienentynyt vain 2-3 cm, reisi ja hauis sentin. Voimatasot eivät ole tippuneet. Neliljakoisella mennään, 3xsali viikossa ja 2-3xaerobinen.

Kalorit ovat ~2000 / päivä, keskim jakauma on r 50-60 g / hh ~170g / p ~220 g. Lisäravinteina vitamiit ja hivenaineet, omega3, krea ja gluta. Paino tällä hetkellä 84,5 kg (vartta 175 cm). Hiilareita ilmeisesti pitäisi vielä tuosta tiputtaa?
 
Jkk sanoi:
Kiitos Larzan, että palautit tredin takaisin raiteilleen. Tuota juupas-eipäs -väittelyä voisi jatkaa ihan omassa tredissään.

Tuntuu ettei oma dieetti kulje niin ripeästi kuin toivoisin. Paino on 4 viikossa tippunut samoin 3,6 kg, joista suurin osa ensimmäisen kahden viikon aikana. Tän mukaan tahti olisi sopiva? Kuitenkaan nyt ei ole kahteen viikkoon paino tippunut mihinkään... Vyötärönympärys (ongelmapaikka) on pienentynyt vain 2-3 cm, reisi ja hauis sentin. Voimatasot eivät ole tippuneet. Neliljakoisella mennään, 3xsali viikossa ja 2-3xaerobinen.

Kalorit ovat ~2000 / päivä, keskim jakauma on r 50-60 g / hh ~170g / p ~220 g. Lisäravinteina vitamiit ja hivenaineet, omega3, krea ja gluta. Paino tällä hetkellä 84,5 kg (vartta 175 cm). Hiilareita ilmeisesti pitäisi vielä tuosta tiputtaa?

Riippu aika paljon sun aineenvaihdunnasta, työn raskaudesta ja tuon aerobisen liikunnan intensiteetistä, onko tuo dieetin energiamäärä sopiva. Jos teet siistiä sisätyötä ja käyt 30 minuutin kävelylenkillä, niin dieettisi energiamäärä on luokkaa 400-500 kcal alle sun kulutuksen, eli ei tuolla mitään 1kg / viikko pudotuksia voi odottaa, mutta toisaalta painon pitäisi pudota eikä lihastakaan pitäisi lähteä suunnattomasti.

Eli jos paino noilla energiolla jatkaa putoamistaan niin hyvä, jos ei, niin pitänee vähentää energiaa tai lisätä liikutaa. Ainoa paikka vähentää tuossa energiaa lienee hiilarit. Rasvaa on muutenkin vähän ja proteiiinista ei kannattane tinkiä.

Larzan
 

Suositut

Back
Ylös Bottom