Kamppailulajien tyhmien kysymysten kerho (Kysy mitä vaan, joku vastaa kuitenkin)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuossa riippuu hirveästi siitä millaiset liikunnalliset edellytykset sinulla on. On ihan eri asia jos on juuri uransa lopettanut kilpavoimistelija tai sitten ei ole ikinä harrastanut mitään liikuntaa, on 50kg ylipainoa eikä erota oikeaa kättä vasemmasta.

Tuon ikäisenä ja vanhempanakin aloittaneita vapaaottelijoita on. Meillä yksi kaveri aloitti kolmissakymmenissä ja on otellut SM-tasolla, tosin raskaassa sarjassa jossa taso on vähän heikompi. Että kyllä se mahdollista on. UFC:sta ei ehkä kannata haaveilla mutta joku alemman tason ammattilaisotteleminen on varmasti mahdollista jos vain treenaa kovaa ja on pätevä valmentaja.
 
Okei ja kiitos erinomaisesta ja kannustavasta vastauksesta :) mitä tuohon urheilullisuuteen tulee niin jääkiekkoa ja futista on tullu junnuna pelailtua monia vuosia, nykyään lähinnä vain salilla voimannosto tyyliin, mitat on about 183cm/83kg.
 
Onko 25 vuotta ikää (ei mitään taustaa kamppailulajista) este jonkin asteiselle menestykselle/kilpailulle vapaaottelussa, vai onko jo myöhästä?
Andy antoikin jo hyvän vastauksen, mutta lisäisin tähän vielä sen että jos peruskurssin jälkeen olet vielä vahvasti sitä mieltä että häkkiin pitää päästä niin tee se mahdollisemman nopeaa selväksi myös valmennuspuolelle. Osaavat eri tavalla ohjata sinut kohti tavotteitasi kun teet selväksi että halua kisaamaan on. Kisaamista ei myöskään kannata pelätä sillä amatöörimatsit on juuri sitä varten että saadaan sitä kisakokemusta alle ilman että mitään recordeja tarvitsee ollenkaan murehtia.
 
Tervehdys

Foorumia tullut lueskeltua useamman vuoden ajan aika säännöllisesti. Nyt viimeinkin sain aikaiseksi tehtyä tunnuksenkin tänne :D Yritetään tämänkin jälkeen olla aktiivinen ettei menisi sivusta seuraamiseksi.

Tämmöinen on mietityttänyt, että miksei nyrkeillä tai kyynerpäillä yritetä matossa päällä ollessa lyödä alla olevaa maksan alueelle... Eikö yksinkertaisesti vaan saa tarpeeksi voimaa verrattuna potkuihin, että "tipahtaisi"?
 
mä en tosiaankaan tiedä mistään mitään mutta

sidemountista vois generoida ehkä ihan kivan 12-6 kyynerpään maksaan kait (mut laiton liike), niin kuin polvenkin. Ehkä alla oleva saa kuitenkin kätösensä aika nopeasti siihen väliin pehmentämään, kun ne sen omat kädethän kuitenkin lähellä sitä maksaa on. Varmaan half guardista sais puhtaita osumia paremmin, mut siinä sit ei vissiin saa oikein kunnon voimaa taakse lyönteihin.
 
Tervehdys

Foorumia tullut lueskeltua useamman vuoden ajan aika säännöllisesti. Nyt viimeinkin sain aikaiseksi tehtyä tunnuksenkin tänne :D Yritetään tämänkin jälkeen olla aktiivinen ettei menisi sivusta seuraamiseksi.

Tämmöinen on mietityttänyt, että miksei nyrkeillä tai kyynerpäillä yritetä matossa päällä ollessa lyödä alla olevaa maksan alueelle... Eikö yksinkertaisesti vaan saa tarpeeksi voimaa verrattuna potkuihin, että "tipahtaisi"?

Tervetuloa!

Mountissa/selkäpuolelta ei jää sektoria (laillista kohtaa) vartaloon, mihin voisi järkevästi lyödä. Sidemountissa tarviis kääntää vartaloa, mikä taas vaikeuttaa positionissa pysymistä, koskapa perse (tai no jalkoväli) täytyisi pitää lähellä mattoa ja selkä piilossa.

Ehkä se on turvallisempaa, kun pakottaa vastustajan suojaamaan päätä, mikä taas avaa mahdollisuuksia erilaisille sidonnoille ja lukoille. Matossa kannattaa toimia taloudellisesti, eli maksimoida vahinko ja pitää ylimääräinen touhuaminen minimissä....kello ja kaasutankki käy.

Kyllä vartaloiskuja matossakin näkee, mutta harvemmin. Usein vartalolyönneillä halutaan siirtää suojausta leuasta, mutta koska pelkän suojauksen ylläpitäminen ei ole sääntöjenkään mukaan järkevää itsensä puolustamista, niin voiton voi saada sitenkin, että vastustaja jäätyy.

Toki sit "oikeassa" taistelussa on sekin puoli, että maahan ei voi jäädä kikkailemaan, koska jos allaoleva saa ympäriltä tai taskustaan apuja, niin silloin tarviis maksimoida oma liikkuminen ja kyky nähdä, mikä ei kyseistä asennosta oikein onnistu.

Toki eri taustoilla tähän eri näkemys.
 
Viimeksi muokattu:
Minkä tasoisia/ kauanko harrastaneita ovat yleensä C-luokan amtöörivapaaottelijat? Milloin yleensä siirrytään IMMAF-sääntöihin ja monenko matsin jälkeen yleensä ammattilaiseksi?
Sama lukkopainista, missä vaiheessa yleensä siirrytään esim. ADCC:ssä amarööristä kokeneeksi?

Lisäksi, paljonko keskiverto amatöörivapaaottelijat yleensä treenaavat viikossa?
 
Viimeksi muokattu:
Miten sitä tasoa pitäisi mitata? Mitä sinulle sanoo jos kerron että "kohtalaisia" tai "aika hyviä"?

Tällä hetkellä ekat matsit otetaan tyypillisesti C-säännöillä ja ottelijat ovat tyypillisesti treenanneet 1-3 vuotta. Vaihtelua on toki paljon ja jotkut aloittavat suoraan IMMAF-säännöillä ja saattavat otella sitten C-säännöillä vielä tämän jälkeenkin. Ehkä yleisintä on se että IMMAF-sääntöihin siirrytään muutaman C-matsin jälkeen eli esim. 6-12kk debyyttiottelun jälkeen. Mutta nämä ovat vain tyypillisiä tapauksia ja tilanne on elämässä kun koko IMMAF-säännöt on ihan uusi konsepti.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Sama lukkopainista, missä vaiheessa yleensä siirrytään esim. ADCC:ssä amarööristä kokeneeksi?

Tämä on aika henkilökohtaista. Mä otin ekan ammattilaissääntömatsin vuoden ja 8 kuukauden treenillä, kun voitin amatöörien suomenmestaruuden aiemmin. Virallisestihan ADCC:llä on kolme kokemusluokkaa: beginner, intermediate ja advanced. Suomessa useimmin käytetään vähän modattuja intermediatesääntöjä "amatöörisääntöinä".

ADCC:n sivuilla on suuntaa antavia ohjeita beginnereille 0-2 v treeniä, intermediateille 2-4 ja advancedeille 4+. Suomessa yleinen meininki on, että kokeneihin siirrytään, kun on saavutettu arvokisamitali sinivöissä.

Toisaalta mua ennen aloittanut ja aktiivisesti treenannut kaveri on ilmoittautunut elokuun NLO:on beginnereihin. Ukolla siis kolmisen vuotta treeniä takana. Kuten sanottu, aika henkilökohtaista.
 
Minkälaisilla kengillä ne futii toisiaan savatessa, onko ne jotkut palettitossut vai kunnon kovapohjaiset?
 
Mitä jos on nii lahjaton ettei koskaa saavuttanu mitää sinivöissä? :D No en kyllä kehtaa mennä enää purppurana kyllä alottelijoihin..
 
Lisäksi, paljonko keskiverto amatöörivapaaottelijat yleensä treenaavat viikossa?

Tämä unohtui vastata. Sanotaan nyt että noin neljästä viikkotreenistä ylöspäin. Vaihtelua on tosi paljon ja joku saattaa ihan hyvin treenata yli 10 treeniä viikkoon, jolloin tietysti kehittyy nopeasti, mikäli nyt valmennus on yhtään kohdillaan. Isommissa viikkotreenimäärissä on tietysti osa oheistreenejä.
 
Suomessa yleinen meininki on, että kokeneihin siirrytään, kun on saavutettu arvokisamitali sinivöissä.

Rohkenen epäillä tätä. Arvokisojahan ovat olympialaiset, MM-kisat ja maanosan mestaruuskisat. BJJ ei ole olympialaji ja EM-kisoja lajissa ei ole, joten MM-mitali olisi ainoa vaihtoehto. Kun kisat pidetään Atlantin takananiin sinivöisiä ei niihin mitään valtavia määriä Suomesta edes osallistu. Viimeisin sinivöisten MM-mitali Suomeen on saavutettu vuonna 2013.
 
Mitä jos on nii lahjaton ettei koskaa saavuttanu mitää sinivöissä? :D No en kyllä kehtaa mennä enää purppurana kyllä alottelijoihin..

Tämän vuoden ADCC amatöörien SM-kisoissa oli ainakin -83 kg sarjassa 2 purppuravyötä. Kumpikaan ei päässyt edes mitalisijoille asti.

Rohkenenepäillä tätä. Arvokisojahan ovat olympialaiset, MM-kisat ja maanosan mestaruuskisat. BJJ ei ole olympialaji ja EM-kisoja lajissa ei ole, joten MM-mitali olisi ainoa vaihtoehto. Kun kisat pidetään Atlantin takananiin sinivöisiä ei niihin mitään valtavia määriä Suomesta edes osallistu. Viimeisin sinivöisten MM-mitali Suomeen on saavutettu vuonna2013.

Nussitko tarkoituksella pilkkua, vai etkö oikeasti halunnut ymmärtää mitä tuolla tarkoitin?

Värivöiden Finnish Open tai SM-mitalin jälkeen siis ei sovi osallistua. Typerä sääntö sinällään, että joissain sarjoissa mitalin saa jo yhdellä voitolla, elitessä jopa osallistumalla.
 
Back
Ylös Bottom