Kahvakuulaharjoittelu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Olet tyypillinen esimerkki epäkohteliaasta keskustelijasta. Netissä voi näppikseltä heitellä mitä tahansa mitä tosielämässä ei voi tehdä. Tod.näk olen kuulan kanssa sinua kokeneempi vaikka sillä ei tässä mitään väliä olekaan. Sulla itselläsikään vaan ei ymmärtys kovin monipuolinen asiasta tuntunut olevan :D Ihan vaan tiedoksesi. Heilautus on tempauksen apuliike joten liikeradan saattaa olla ihan hyvä olla lähellä toisiaan.

En yritä todellakaan olla epäkohtelias, mutta joskus on käytettävä sellaista kieltä että myös ymmärrystä vailla olevalle asia menee paremmin perille.


Katsokaa nyt hyvät ihmiset näitä videoita ennen kuin alatte vaahtoamaan.
Tässä siis tekniikka minkä puolesta täällä liputetaan.

[video=youtube_share;9Pip43ogzFE]http://youtu.be/9Pip43ogzFE[/video]


Tässä sitten tekniikka mitä minä ja muu maailma pitää enimmäkseen parempana ja tehokkaampana.

Swingi alkaa 2:30 kohdalta.


- - - Updated - - -

Tästä saa ja pitääkin olla eri mieltä airwalk, mutta itse olen sitä mieltä että heilautus on pitkälti sama liike tempauksen kanssa liikkeen puoliväliin saakka. Tämä tietysti yhdellä käden tehtynä. Kahden käden heilautus onkin lähinnä aloittelijoiden ja peruskuntoilijoiden liikevalikoimaan kuuluva perusliike.

Sinä kokeneena voitkin sitten laittaa tästä aloittelijoiden liikkeestä vaikkapa tekniikkavideon niin vertaillaan sitä sitten muiden tekniikkaan.
Tekniikkalajeissa riittää hiomista vielä vuosienkin kuluttua ja epäilen hyvin vahvasti että sinullakaan se ei ole täydellinen.
En myöskään allekirjoita että swingi olisi aloittelijoiden ja peruskuntoilijoiden liike, kyllä siinä riittää haastetta ja tekemistä myös kokeneille.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Hmm. Väittäisin, että jos sitä heilautusta paljon tekee, muotoutuu tekniikka itselle sopivaksi riippumatta siitä, miten se on alunperin opetettu. Itse olen heilunut kuulien kanssa noin 8 vuotta, ja tällä vkolla sain valmiiksi tuon 10000 haasteen. Kyllä se tekniikka muuttui 10:ssä päivässä.
 
Keskustelu on ajatunut aika lailla toisarvoisin nyansseihin.

Cotterin suurin ero kahvakuulamieheen on ns hard tyyli. Aika turha masturboida käden asennolla kun suurin ero löytyy lantiosta ja polvista, Cotter pitää perseen pitkällä ja polvet koukussa liikkeen ollessa epätaloudellinen. Kahvakuulamiehelläkään polvet ei suoristu tuossa linkitetyssä videossa, kuten taas GS huiput tekee. Heilautus tosiaankin on tie tempauksen hallintaan jos GS:ää varten treenaa.

Crossfit-piirit lanseerasivat ns American swinging joka on nimenomaan hard mallinen heilautus jossa kuula viedään ylös asti. "Venäläinen Swingi" taas perustuu siihen että sen tehon tuotto on lähes sama kuin tempauksessa, siksi kuulaa ei viedä kuin silmien korkeudelle. Eli Venäläinen swingi on tehokasta tempausta (tai LC:tä) palveleva liike. Eli Airwalkin postaama kahden käden american swing ei käy vertailuliikkeeksi gireviksille. Ja jälleen, kyseessä ei ole se miten kädiä käytetään vaan miten lantio ja polvet toimii kun kuula on jalkojen välissä.

Cotter ei ole ilmeisesti saavuttanut mitään GS-statuksia?

Denisov, maailman paras kahvakuulailija ilman kysymystäkään, antaa kuulille kyytiä:

http://www.youtube.com/watch?v=zIkBvfhx64Y&feature=related

Taloudellista ja tehokasta. Polvet lähes suorassa kun kuulat on alhaalla.

Tuossa hidastettu tempaus:

http://www.youtube.com/watch?v=WEieSWaAFVs&feature=related
 
Keskustelu on ajatunut aika lailla toisarvoisin nyansseihin.

Cotterin suurin ero kahvakuulamieheen on ns hard tyyli. Aika turha masturboida käden asennolla kun suurin ero löytyy lantiosta ja polvista, Cotter pitää perseen pitkällä ja polvet koukussa liikkeen ollessa epätaloudellinen. Kahvakuulamiehelläkään polvet ei suoristu tuossa linkitetyssä videossa, kuten taas GS huiput tekee. Heilautus tosiaankin on tie tempauksen hallintaan jos GS:ää varten treenaa.

Tuossahan se pointti aika lailla tulikin.

Tyylejä on varmasti monia, mutta olen silti sitä mieltä, että tuo Kahvakuulamiehen swingi-video ei ollut kovin hääppöinen. Liike muistutti enemmän lehmänhännän heilautusta kuin terävää, melkein vertikaalihypylle ominaista, lantion ojennusta. Cotterin swingi on hyvä. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kaveri ei olisi voinut saavuttaa sellaista statusta ilman, että osaisi asiansa.

GS tulokset eivät puolestaan mielestäni kerro muuta kuin, että onko lajia tehnyt kilpailunomaisesti. Muut "heavy hitteri", kuten Mike Mahler ja Pavel Tsatsouline eivät myöskään toitottele GS:ssä tullutta menestystä, mutta ovat raudanlujia ammattilaisia (kirjaimellisesti).

Tyyliä on monia, mutta tällä hetkellä oma mielipiteeni (joka ei aivan pienellä nykyisestä muutu) on, että ns. hard style etuheilautus on se, mistä suurin osa kuulia heiluttelevista harrastajisa saa eniten irti. GS on toki sitten oma lukunsa.

Miksi pidän etuheilautuksesta?
 
Onko kukaan tehnyt kasakkakyykkyä kahvakuulalla? Kyseessä siis tällainen liike:


Jos joku kyseistä liikettä on treenaillut niin onko sarjapainot olleet minkälaisia esim. takakyykkyyn verrattuna? Itselläni menee takakyykystä 10 sarja sellasella 80 kilolla mutta kasakkakyykyssä jo 14 kilolla tekee tiukkaa 10 toistoa jalkaa kohden.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Olen itse myös tota kasakkakyykkyä tehnyt lähinnä jalkojen liikkuvuuden parantamiseksi ja yrittänyt aina saada torsoa pidettyä suorempana niin ottaa mukavasti myös keskivartaloon. 8kg:n kuulalla olen tehnyt satunnaisia toistoja, jotta pääsen syvemmälle.
 
Vaikka maljakyykky on tehtävissä myös tavallisella käsipainolla, niin kahvakuulalla se on erinomainen liike!

Parempaa tapaa opettaa oikeaa kyykkytekniikkaa saa hakea. Keskivartalo aktivoituu pakostakin, koska kuula on pienen vipuvarren päässä vartalosta. Useissa tapauksissa käyttäisin maljakyykkyä etu- ja takakyykyn sijaan niin pitkälle, kuin tarpeeksi suurta kuulaa tai käsipainoa vain löytyy.



Kasakkakyykky on periaatteessa johdannainen tuosta. Hyvä avaamaan nivusia ja lonkkia. Kannattaa kuitenkin säilyttää suora selkä ja hyvä ryhti siinäkin. Toisin kuin tuossa yllä olleessa videossa oli.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Paljon kiitoksia kaikille vastauksista. Goblet kyykystä olen jo aiemminkin kuullut mutta näyttäisi olevan sen verran tehokas liike, että pitää seuraavan kerran kokeilla.
Varmasti jo 24kg kuulasta saa riittävästi vastusta yli 10 toiston sarjoihin :)
 
Paljon kiitoksia kaikille vastauksista. Goblet kyykystä olen jo aiemminkin kuullut mutta näyttäisi olevan sen verran tehokas liike, että pitää seuraavan kerran kokeilla.
Varmasti jo 24kg kuulasta saa riittävästi vastusta yli 10 toiston sarjoihin :)

Kyllä. Jos haluat hyvän "smokerin" treenin loppuun, niin seuraavaa voi kokeilla.

10 etuheilautustua
10 maljakyykkyä
9 etuheilautusta
9 maljakyykkyä
...
1 etuheilautus
1 maljakyykky

Älä laske kuulaa maahan liikkeiden välillä. lJos haluat ottaa ekan kerran varman päälle, niin tee vain parilliset sarjat. Eli 10, 8, 6, 4, 2 ja 1.

Jos olo on puolestaan poikkeuksellisen rohkea, niin seuraava on aika pirulainen. Jokaisen liikeparin, eli etuheilautus + maljakyykky summa on siis 10.

9 etuheilautustua
1 maljakyykkyä
8 etuheilautusta
2 maljakyykkyä
7 etuheilautusta
3 maljakyykkyä
...
1 etuheilautus
9 maljakyykkyä

Lepää 3-4min (se tulee tarpeeseen) ja tee toinen sarja. En muista, että selän ojentajalihakset olisivat olleet ikinä niin piipussa kuin tehtyäni tuon 28kg kuulalla. Enjoy. :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kärkkäisen kuulat taitaa olla Suomen halvimpia tällä hetkellä ? Ei varmastikkaan parasta laatua varsinkaan, jos verrataan Russianiin, mutta luulis nuokin toimivan.

Hinnat on ainakin todella edullisia ja postikulut vain 6.40e vaikka ottaisi kuulia satoja kiloja. Myykö Suomessa kukaan halvemmalla taikka sitte parempaa kuulaa
hieman kalliimmalla ?


Kärkkäinen kahvakuula hinnasto:

12kg 25e
16kg 29e
20kg 49e
24kg 59e
28kg 69e
32kg 79e
 
Lepää 3-4min (se tulee tarpeeseen) ja tee toinen sarja. En muista, että selän ojentajalihakset olisivat olleet ikinä niin piipussa kuin tehtyäni tuon 28kg kuulalla. Enjoy. :)

Kiitokset vinkistä! Kuula tarjoaa tosiaan oivia ns. piiputustreenivariaatioita :)
 
Laitetaanpas tänne pieni haaste ja katsotaan kuinka kovia kuulailijoita täällä on

Miehet 24kg kahvakuula Naiset 16kg kahvakuula

Tee niin monta etuheilautusta (hartioiden korkeudelle) kuin on minuutteja eli
1min 1heilautus
2min 2heilautusta
jne.
lepoaika vähänee toistojen lisääntyessä koska mitä enemmän toistoja sitä enemmän menee aikaa työhön, Very simple!

Itse en päässyt kuin vaatimattomaan 20minuuttin, forkut olivat aivan loppu ja kun sisällä tein niin ei voinut ottaa riskiä että kuulaa lentää lattialle.
 
Nää tämmöset "death by _liikkeennimi_"-treenit on välillä ihan hauskoja, mut myös melko raskaita kropalle, koska vedetään käytännössä ihan failureen asti.

e: ja treenistä saa supistettuu hyvin ylimääräset luppoajat, kun alottaa suoraan jostain kympistä. eli 1.min 10 toistoa, 2.min 11 toistoa jne.
 
Tuli nyt testattua. Tein pari minuuttia ohjeen mukaan ja heilutin sitte 100 putkeen, siihen päälle 50 + 30, leukoja, punnerruksia ja rinnallevetoja myös 24 kuulalla. Tuossa kyllä menis niin ikä ja terveys. Normaalisti reenailen GS tyyliin ja joka reeniin kuuluu yks pidempi rypistys työntöä 35-60 toistoa ja tempausta 80-150. Nämä GS treenit teen vielä pääasiassa 16 kiloisilla. Vois 24:seen siirtyä kun menee se sata työntöä "helposti" ja +200 tempausta. Maksimi testi on parin viikon päästä. Saa nähä pitääkö sen jälkee hommailla toinen 24 kilonen.
 
Pitää yrittää muistaa kokeilla tuota Airwalkin haastetta joku päivä nyt, kun taas on pieni innostus iskenyt kahvakuulaharjoitteluun. Tempausta tulee ehkä eniten tehtyä kuulilla ja monesti 5x5min eri painosilla kuulilla. Yleensä alkulämpöinä toimii hyppynaru tai heilautukset kevyellä kuulalla ja mobbailut. Sitten tempaussarjat 5min 16kg, 5min 20kg, 5min 24kg, 5min 20kg, 5min 16kg. Mistään GS reenaamisesta ei kuitenkaan ole kyse, enkä ole kilpailuihin suuntaamassa. Kättäkin tulee sarjojen aikana vaihdeltua useasti. Lisätään nyt vielä parit perus jumpat mitä on tullut tehtyä:

5min hyppynaru
5min heilautus otteita vaihdellen 16kg
3x5min tempaus, 16, 20, 24kg
Lopuksi vielä Heilautus 10x40kg, 10 leukaa, pystypunnerrus 5x24kg kummallakin kädellä. Tämä 3 kierrosta.

Tämän päivän pikajumpat:

5min hyppynaru
5min yhdenkäden etuheilautus 16kg, 10 toiston välein kädenvaihto
5x1min heilautus 32kg
Pystypunnerrus 5x24kg, leuat x5 ja TGU 1x24kg. Kolme kierrosta tätä vielä loppuun.
 
Tempauksesta parasta tekee ne sarjat kun mennään yli 50 toistoa samalla kädellä ja tietää, että sama läjä vielä toisella edessä. Se menee henkimaailman hommiksi selvitä niistä sarjoista. Suosittelen kaikille kokeilemaan tempaus maksimia Gs säännöillä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom