- Liittynyt
- 15.1.2007
- Viestejä
- 3 599
Kun taas tämä sinun näkemyksesi on niin perijuutalainen kun olla voi. Ulkomailla (esim. Yhdysvallat) juutalaiset esiintyvät pasifisteina ja pro-monikulttuuriväkenä, mutta kun tulee kysymys Israelin tilanteesta, valtioiden jakamista kansallisuuksien perusteella ei vastusteta lainkaan. Aggressioon vastataan suuremmalla aggressiolla jne. Jopa omasta mielestään ratkaisut kaikkiin kysymyksiin keksinyt AKV meni jatkuvasti tähän lankaan, eikä kaiketi edes ymmärtänyt olevansa pro-Israel -median aivopesemä.
Israelin metodien kritisointi osoittaa pikemminkin kykyä objektiivisuuteen, varsinkin kun täällä ei todellakaan ole varmasti monikaan ainakaan arabien puolella.
Mun kanta on todennäköisesti jäänyt epäselväksi: en missään nimessä kannata mitään rodullisesti puhdasta Israelia [sic], mutta niin pitkään kun valtiosuvereniteetti (kansallinen itsemäärämisoikeus) on kansainvälisen politiikan normi, niin pitkään Israelin on oikeus puolustaa suvereenia aluettaan sotatoimin. Alueeseen on sinällään "oikeus" niin palestiinalaisilla kuin israelilaisilla. Juutalaisilla ei todellakaan ole mitään ylintä oikeutta kyseiseen alueeseen, tässä olet ihan oikeassa, joten tällaisiin perusteluihin täytyy kiinnittää huomioita ja tällaisten perustelujen nojalla tehtyihin toimiin täytyy myös kiinnittää huomiota. Ei ole millään tavalla hyväksyttävää, että Israel (ts. juutalaiset) yrittää saada haltuunsa ns. Eretz Yisraelin -alueen, koska kyseinen alue on (ehkä) joskus ollut heidän hallussaan.
Valtiosuvereniteetti ja sen takapajuisuus on kysymys erikseen. En näe millään, että siihen liittyvät kysymykset ratkeaisivat Lähi-idästä käsin. YK ja britit joutuvat mielestäni kantamaan aika suuren vastuun siltä osin, mitä alueella tällä hetkellä tapahtuu.
Ääriaineiksia löytyy israelin/juutalaisten puolelta ns. ultraortdokseista. (Arabi)muslimien puolelta kaikki varmastikin tuntevat Hamasin jne. Molemmat osapuolet käyttävät eri uskontoja omien poliittisten ja/tai kansallisten tarkoitusperiensä edistämiseksi. Laajemmin kyse on siis vallasta, ei pelkästään Palestiinan alueella, vaan koko ns. laajassa Lähi-idässä.