Jauhelihojen erot - keskustelua jauhelihasta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja marvolo
  • Aloitettu Aloitettu
Aika hyvää tuli tuosta Lidlin kaasujauhelihasta ja valmiista tomaattikastikkeesta. Mistähän saisi valmiiksi marinoitua jauhelihaa vakuumipakkauksessa?
Ostin muuten kerran Lidlistä vakuumipakattua jauhelihaa. Se oli muuten ihan tuorettakin, täältä Saksasta ostin. Se jäikin ainoaksi kerraksi kun kaasuun pakattua lihaa olen täällä ostanut, Tein tuosta herkullista Chili Con Carnea, johon paljon chilejä ja muita mausteita ja hauduttelin 2-3h ajan. Valmiina maistoin tuota lusikallisen ja kippasin ruoan vessanpyttyyn. Ei tuota kaasujauhelihaa vaan voi syödä, ei eukko tai lapsikaan suostunut syömään. Sinne meni reilu 2kg safkaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
No voi perhana...sinne meni hyvöt safkat. Varmaan kiusallista jos on tarkka makuaisti, pitää tarkkaan valita mitä ruokaa voi laittaa jottei joudu heittää pois vaikka ruoka muuten olisi koostumukseltaan ihan ok.

Ite syön ihan mitä vaan hyvällä ruokahalulla. Thaimaassakin vetelen kaikenmaailman ötököitä niinku skorppareita, muurahaisia, torakoita, heinäsirkkoja, sammakoita, käärmeitä....ja musta ne on hemmetin hyviä maultaan mut muuten en tiedä onko safkana terveellistä :)
 
No voi perhana...sinne meni hyvöt safkat. Varmaan kiusallista jos on tarkka makuaisti, pitää tarkkaan valita mitä ruokaa voi laittaa jottei joudu heittää pois vaikka ruoka muuten olisi koostumukseltaan ihan ok.

Ite syön ihan mitä vaan hyvällä ruokahalulla. Thaimaassakin vetelen kaikenmaailman ötököitä niinku skorppareita, muurahaisia, torakoita, heinäsirkkoja, sammakoita, käärmeitä....ja musta ne on hemmetin hyviä maultaan mut muuten en tiedä onko safkana terveellistä :)
Juu, kyllä mullekin menee ihan mikä vain, paitsi hernekeitto ja kaalikeitto sekä kesäkeitto ja pinaattikeitto jne... Noistakin kaikkien ruokien ainesosia pystyy erikseen syömään tai jollain muulla tavoin valmistettuna.

Heinäsirkat, toukat, koppakuoriaiset ja muut menee huiviin heittämällä Thaimaassa, eivät ne pahoja ole, kuten vakuumipakattu jauheliha on.
 
Ostin muuten kerran Lidlistä vakuumipakattua jauhelihaa. Se oli muuten ihan tuorettakin, täältä Saksasta ostin. Se jäikin ainoaksi kerraksi kun kaasuun pakattua lihaa olen täällä ostanut, Tein tuosta herkullista Chili Con Carnea, johon paljon chilejä ja muita mausteita ja hauduttelin 2-3h ajan. Valmiina maistoin tuota lusikallisen ja kippasin ruoan vessanpyttyyn. Ei tuota kaasujauhelihaa vaan voi syödä, ei eukko tai lapsikaan suostunut syömään. Sinne meni reilu 2kg safkaa.

Ehkä Saksassa ne pakataan johonkin suolikaasuun? Vai toistuuko ongelma Suomessakin?
En ole kyllä koskaan kuullut, että kukaan olisi noin yliherkkä jauhelihan vivahteille. Saatikka, että koko perhekin olisi. Etteivät vaan olisi sinulta omaksuneet nirsouden?
 
Onkos porukalla kokemusta tai vinkkiä miten saada jauheliha toimimaan siten että ei maistu tunkkaselta esim vuorokausi paistamisen jälkeen? (joskus jopa heti kun kylmenee ja tarttee lämmittää uudelleen)
En ole selkeää eroa löytänyt mikä tuon tunkkaisuuden tekee, lihalaatu, rasvapitoisuus, paistoaste, mausteet, jne.

Itse olen ainakin huomannut, että mikrossa lämmittäminen pilaa 90% ruuista.
Ja tuohon jauhelihaan sen verrran. Että se pitää vaan tehdä kunnolla. Ei pelkkä paistaminen ja sitten maustaminen minusta sille riitä. Vääntää jonkin murekkeen tai pihvejä/pullia. Ei vie paljoa enempää aikaa ja maistuu myös huomenna.
 
nusastaan pilkkua sen verran että, vakuumipakkaus on pakkaus
mistä on kaikki ilma imetty pois.
noi jauhelihat on vaan pakattu suojakaasuun, leikkeleet ja makkarat yleensä on pakattu just vakuumiin.
 
Ei tuota kaasujauhelihaa vaan voi syödä, ei eukko tai lapsikaan suostunut syömään. Sinne meni reilu 2kg safkaa.
Jospa siinä oli liikaa chiliä lapselle? Meillä ollessa vaimosi kokkasi kaasulihasta ja valmiista pastakastiikkeesta ruokaa ja hyvin maistui kaikille:D
 
Toinen lemppari on itse jauhettu hirven tai poron jauheliha, todella maukasta. tuosta kun tekee pihvit tai tortillat niin onpas hyvää :kuola:

tämä on kyllä totta. Ja on kunnollista lihaa. Eikä ole kyllä rasvaakaan tossa hirveesti. Ja on pirun hyvää. :kuola:

Mutta ei siinä kyllä kaikki jauheliha kelpaa. Ei ole kroppa nirso ton vakuumipakatun jauhelihan suhteen.
 
Jospa siinä oli liikaa chiliä lapselle? Meillä ollessa vaimosi kokkasi kaasulihasta ja valmiista pastakastiikkeesta ruokaa ja hyvin maistui kaikille:D
Tuskin on Hupelle maistunut. Ei ole ollut yhtä halpaa, kuin Thaimaassa tai Saksassa. Saati, että olis ollut jostain stokkan lihatiskiltä juuri lihamyllystä puristettua evästä.
Naurattaa hieman ko. miehen toiminta... :)
 
Kertokaa viisaat että kuinka hyvin voi saada tiristettyä rasvaa tollasest perus 20% sikanaudast :) ja onkos tähän jotain poppaskonteja keksitty??
 
Jos sitä vaikka uunissa ritilän päällä paistelee, niin sittenhän rasvat valuu uunipellille... Ite joskus kauhoin pois rasvaa pannulla paistettaessa :D

Joo ja on suussa vikaa, jos joutuu kunnollista ruokaa pois heittelemään. Ei se suojakaasu voi nyt niin paljoa maistua.
 
Kertokaa viisaat että kuinka hyvin voi saada tiristettyä rasvaa tollasest perus 20% sikanaudast :) ja onkos tähän jotain poppaskonteja keksitty??

Lihat siivilään ja siivilä hanan alle. Mutta mitä sitä ilmaisia kaloreita alas huuhtelemaan ku ne voi syödäkkin :) Tiukalla dietillä tuon kyllä ihan ok kikka.
 
Jos haluaa rasvoja paremmista lähteistä kuin jauhelihasta niin huuhtelee huolellisesti rasvat pois veden alla ja ottaa vaikka pullosta. Kuinkakohan suuri osa muuten jää rasvoista lihaan ja kuinka paljon lähtee pois jos keittää reippaasti ja huuhtelee kunnolla?
 
Tänään voisi ostaa HALVINTA sikanautaa ISON satsin missä on paaaaaaaljon tyydyttynyttä rasvaa. omnomnomnom. Makuaisti kun on osittain mennyt niin ei häiritse nuo suolikaasuun pakkaamiset ;)

Pirusti valkosipulia ja chiliä vaan. Ai että...

Vitamiini: En tiedä paljonko suhteessa lähtee, mutta ihan helvetisti sitä lähtee ainakin jos noin jaksaa tehdä. Jää vaan kuivat lihat jäljelle joita on v-mäistä sen jälkeen paistella :)

Niin ja älä ainakaan mausta ennen huuhtelua :D
 
Tänään voisi ostaa HALVINTA sikanautaa ISON satsin missä on paaaaaaaljon tyydyttynyttä rasvaa. omnomnomnom. Makuaisti kun on osittain mennyt niin ei häiritse nuo suolikaasuun pakkaamiset ;)

Pirusti valkosipulia ja chiliä vaan. Ai että...

Vitamiini: En tiedä paljonko suhteessa lähtee, mutta ihan helvetisti sitä lähtee ainakin jos noin jaksaa tehdä. Jää vaan kuivat lihat jäljelle joita on v-mäistä sen jälkeen paistella :)

Niin ja älä ainakaan mausta ennen huuhtelua :D
Se rasvan ja suolikaasun tuoma lisämaku on ihan huippua. Sellainen ihanan mehukas ja maistuva kombo IMO.
 
Tuli tätä trediä luettua ja tuloksena alkoi jauheliha maistumaan vaikka kuinka kummalta illalla :)
 
Jauhelihoista

Morjesta!testasivat joku aika takaperin valmiiksi pakattuja jauhelihoja...kohta yks:ruskistaessa hävisi tuotteen painosta parhaimmillaan 30%!!!!!!...funtsatkaapa sitä,ostat kilon tavaraa ni paljonko on kolkyt pinnaa siitä pois...+lisäks ne jauhaa niihin kaikki paskatavaran,käsittäen jätteen ja vanhan tavaran....eli herätkää pahvit,jos haluatte kunnon tavaraa niin marssitte tiskille,valkkaatte sisäpaistia ja pyydätte jauhamaan sen,so simple,ja taatusti kunnon tavaraa...by the way,niistä suojakaasuista ei kroppa tykkää pidemmän päälle mihin ne valmis sitit pakattaan.
 
Tänään voisi ostaa HALVINTA sikanautaa ISON satsin missä on paaaaaaaljon tyydyttynyttä rasvaa. omnomnomnom. Makuaisti kun on osittain mennyt niin ei häiritse nuo suolikaasuun pakkaamiset ;)

Pirusti valkosipulia ja chiliä vaan. Ai että...

Vitamiini: En tiedä paljonko suhteessa lähtee, mutta ihan helvetisti sitä lähtee ainakin jos noin jaksaa tehdä. Jää vaan kuivat lihat jäljelle joita on v-mäistä sen jälkeen paistella :)

Niin ja älä ainakaan mausta ennen huuhtelua :D

Voi ne lihat huuhdella paistamisen jälkeenkin.

valkkaatte sisäpaistia ja pyydätte jauhamaan sen

Mitä sitä hyvää sisäpaistia jauhamaan kun on varsin hyvää sellaisenaankin. Tietty jos välttämättä haluu tehdä siitä jotain pastakastiketta niin sitten...Kyllähän kaikki nyt varmaan ostais "sisäfilettä" jos sitä samaan hintaan saisi ku jauhelihaa...
 
by the way,niistä suojakaasuista ei kroppa tykkää pidemmän päälle mihin ne valmis sitit pakattaan.
Just. :jahas:

Taas paasataan pahoista ihmisen elimistöön kuulumattomista myrkyllisistä aineista, vaikkei tiedetä asiasta yhtään mitään.

Suojakaasu mitä noissa pakkauksissa on, on typpeä, happea ja hiilidioksidia. Siis samoja kaasuja mitä vedät henkeesi koko ajan.
 
mulla on tapana nakata uunin pellille neljä 700g atrian kevytjauheliha könttiä kerralla, tulee kivasti parin päivän safkat kertaheitolla. siinä lähtee samalla vähän rasvaaki poies, ja laiska kun olen, nii en ikinä jaksaisi paistella pannulla tollasta määrää. 400g paketin paistaminenkin vituttaa.

kyl jauheliha on vaa kätevää sapuskaa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom