Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
miksi muuten jauheliha muuttuu tummanruskeaksi paistaessa kun kokoliha kimpaleet ovat kypsinä vaalean värisiä? :D
Muuta en osaa tähän kommentoida kuin että sialla varustettua jauhelihaa en osta enkä syö.
Se on pahaa.
Naudan paistijauheliha on se mikä menee.
Seiti on hyvä sulattaa nopeasti laittamalla tiskialtaaseen huoneenlämpöistä vettä ja seiti pakastepussiin suljettuna sinne kellumaan. Sulaa nopeammin kuin siinä paistinpannulla. Lisäksi kun ostaa sen seidin fileinä, eli sen kalliimman paketin niin kalasta saa parempaa kun se ei ole neliskulmaista jauhekalakuutiota. Fileet lähtevät toisistaan sulaneina näppärästi irti ja ne voi vaikka kiepsauttaa munassa, korppujauheessa+mausteissa ja paistella runsaassa öljyssä paneroituna.Olishan se hyvä antaa lämmetä ensin rauhassa. No perjantaina löin pakastekalan suoraan paistinpannuun pakkasesta kun oli nälkä. Sulattelin sitä siinä levy kakkosella jotain vartin ja sit puulastalla meni jo pieniksi vaik oli vähän jäähileessä ja eikun paistamaan. Toivotattavasti kukaan kokki ei lue tätä :D
Riippuu vähän siitä minkä eläimen lihasta on kyse. Kananrinta on todella vaaleaa, mutta kanallakin muissa osissa liha on paikoitellen tummempaa. Possulla sama juttu. Naudan liha taas yleensä on tummaa, oli se sitten jauhettuna tai kokolihana. Pinta ruskistuu tietysti paistettaessa niin grilllissä kuin pannullakin enemmän. Jauhelihassahan näkyy pelkkä ruskistunut pinta, siinä ei ole leikkauspintaa kuten esim. paahtopaistisiivussa. Pihvi:miksi muuten jauheliha muuttuu tummanruskeaksi paistaessa kun kokoliha kimpaleet ovat kypsinä vaalean värisiä? :D
Nauta-sika tekee tuota usein. Varsinkin jos tuotteen lämmittää Mikrossa, on se roskiskuntoista. Hyvälaatuinen maistuu vähemmän paskalle kuin huonolaatuinen. Lienee kyse siitä onko lihamestari sekoittanut uutta ja vanhaa jauhista sekaisin... Tiedän tismalleen sen aromin mitä tarkoitat.Onkos porukalla kokemusta tai vinkkiä miten saada jauheliha toimimaan siten että ei maistu tunkkaselta esim vuorokausi paistamisen jälkeen? (joskus jopa heti kun kylmenee ja tarttee lämmittää uudelleen)
En ole selkeää eroa löytänyt mikä tuon tunkkaisuuden tekee, lihalaatu, rasvapitoisuus, paistoaste, mausteet, jne.
Yyyh. Hunaja/appelsiini/mandariini-marinoidut kanasuikaleet tuntuu olevan joku saatanan villitys noiden lihanjalostajien keskuudessa. Jokaisella firmalla on oma versionsa ja kaikki maistuu aivan järkyttävän pahalle.Tänään paistelin 500g tanskalaisia vakuumiin pakattuja hunajamarinoituja filesuikaleita. Lopputulos oli se, että koko kämppä haisi mädälle oksennukselle ja lihat meni roskiin.
Joo, itse en ole noita valmiiksi marinoituja kanoja ostanut enää aikapäiviin. Varsinkaan suikaloituna jossa ne koostuvat lähinnä jätteistä mitkä kertyvät hihnalle kun filepihviä leikataan kanoista irti. Jätteet laitetaan sitten lapiolla johonkin annostelijamyllyyn josta ne tuupataan marinaadien kera purkkeihin. Jos aivan pakko on ostaa marinoituna niin sitten ehdottomasti filepihveinä ja suikaloi itse. Valmiita marinoituja suikaleita en ottaisi edes ilmaiseksi.Yyyh. Hunaja/appelsiini/mandariini-marinoidut kanasuikaleet tuntuu olevan joku saatanan villitys noiden lihanjalostajien keskuudessa. Jokaisella firmalla on oma versionsa ja kaikki maistuu aivan järkyttävän pahalle.
Alkuperäiseen aiheeseen, satuin itekin ostamaan "tuoretta" paistijauhista lihatiskistä ja kyllähän se ihan erille maistui kuin perinteinen muovitettu paketti kylmä-altaasta.
Höpöhöpö, esim. Pirkka suikaleet on ihan laadukkaita. Ainakin meille taviksille.Joo, itse en ole noita valmiiksi marinoituja kanoja ostanut enää aikapäiviin. Varsinkaan suikaloituna jossa ne koostuvat lähinnä jätteistä mitkä kertyvät hihnalle kun filepihviä leikataan kanoista irti. Jätteet laitetaan sitten lapiolla johonkin annostelijamyllyyn josta ne tuupataan marinaadien kera purkkeihin. Jos aivan pakko on ostaa marinoituna niin sitten ehdottomasti filepihveinä ja suikaloi itse. Valmiita marinoituja suikaleita en ottaisi edes ilmaiseksi.
Sitten jengi itkee vielä sitä että marinoimattomat maksavat esim. 20% enempi kuin marinoidut. Totuus on että 50% marinoidun kanan painosta on marinaadia. :jahas:
Jep, samoille ihmisille keille kelpaavat myös vakuumipakatut "säilyy ikuisesti" jauhelihat. :DHöpöhöpö, esim. Pirkka suikaleet on ihan laadukkaita. Ainakin meille taviksille.
Sitten jengi itkee vielä sitä että marinoimattomat maksavat esim. 20% enempi kuin marinoidut. Totuus on että 50% marinoidun kanan painosta on marinaadia. :jahas:
Jep, on se helppoa!Jep, samoille ihmisille keille kelpaavat myös vakuumipakatut "säilyy ikuisesti" jauhelihat. :D