Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Nyt kun ei vähään aikaan olla keskusteltu ruoka-aineista, niin avataanpa peli: Mitä syötte treenipäivinä saadaksenne riittävästi hiilareita ja tarpeeksi vähän rasvaa? Mitä syötte lepopäivinä saadaksenne riittävästi rasvaa ja tarpeeksi vähän hiilareita? Ihan sen takia vain kyselen, että on mukava saada uusia ideoita omiin ruokailuihin, ettei mene liian yksipuoliseksi.

Mulla treenin jälkeisen aterian hiilarit tulee useimmiten ihan riisistä tai pastasta ja paahtoleivästä. Lepopäivinä valikoimaan kuuluu kananamunat ja pekoni (ei toki jokaisena lepopäivänä), tonnikala öljyssä sekä joskus paahdetut mantelit. Yleisesti proteiinin lähteinä toimivat maitorahka, raejuusto, kanafileet ja jauheliha.

Yrityksenä on kuitenkin ollut syödä edellä mainittujen lisäksi myös kasviksia sekä tuoreina että keitettyinä kuidun saannin varmistamiseksi ja kylläisyyden tunteen vuoksi.

Treenipaivina vaaleaa kalaa tai kanaa, keitettya tai uunissa paistettua perunaa, riisia, gluteenitonta pastaa, bataattia tai butternut squashia. Mulle tuottaa ongelmia vaharasvaisuus, koska en ole tottunut rajoittamaan rasvoja niin alas. En syo maitotuotteita, joten raejuustot ja rahkat eivat kuulu ruokavalioon. Illalla saatan keittaa kananmunia tai teen protskulettuja (suklaaprodejauhoja, pari kananmunaa, vetta). Kasviksia syon paljon ja treenipaivina toisinaan hedelman tai pari.

Lepopaivina sitten rasvaisempaa lihaa tai paistettua kananmunaa ja paljon salaattia seka vihreita kasviksia. Kookosmaitoa tai -kermaa kahviin.

Ja mistä saa bataattia?

Kaupasta. Nayttaa isolta punaiselta perunalta.
 
Eikö näissä ole lähes aina aspartaamia?

Aina. Ja paljon. Eikä paljon pelota. Tuon paleotouhun kanssa olen luovuttanut jo pitkän aikaa sitten, koska ei maksa vaivaa. On liikaa hyviä ruokia olemassa. Sen verran täytyy kuitenkin säilyttää maltti, että valtaosa ravinnosta tulee muualta kuin viljasta ja maidosta.
 
Miltä tämä kuulostaa, jos heti treenin jälkeen vedän palkkarin 50g maltoa + 30g heraa 310 kcal, ja sitten seuraavanlaisen ilta-aterian: p140, hh80, r75 about 1600 kcal.

Iltapäivällä söin lautasellisen lohisoppaa, ruisleivän ja lautasellisen salaattia, lasi maitoa (p, hh, r, kcal??) ja puolen litran protskupullo p50, hh25, r2,5 300 kcal.

Painonlasku on ollut parin viikon IF:n aikana maltillista, mikä on tavoitteenakin. Mietin siis lähinnä treenin jälkeisten hiilihydraattien määrää, tapana kun on syödä lähinnä lihaa ja vihanneksia..
 
Toiselta foorumilta lainattua:
"Paastosta huolimatta ottaisin aamulla ja puolinpäivin (5h välein) snadisti prodea - miksi? - koska GH:n eritys on melko alhainen nollakaloriaterian jälkeen (paasto, vesi tms) - prode only ateria nostaa GH -erityksen noin 4x suuremmaksi (luultavasti arginiini ja glutamiini).
Elikkä 5g heraisolaattia + 5g leusiini/BCAA (+2g arginiini EE (ei siis l-arginiini) +2g l-glutamiini) 5h välein paaston aikana - anabolian optimointiin, paastoa häiritsemättä. (kaikkein helpoin olisi tietysti pelkkä 10g heraisolaattia...)"

Eat-Stop-Eatissa yksi suuri hypetyksen aihe on kasvuhormonin erittyminen paaston aikana. Eli ei kai se tuota proteiinia vaadi? Julkaisuja nyt löytyy vaikka mihin lähtöön, mutta alla joka tapauksessaa yksi lainaus tekstistä johon törmäsin.

This recent study also confirmed earlier findings about the effects of fasting on human growth hormone (HGH), a metabolic protein. HGH works to protect lean muscle and metabolic balance, a response triggered and accelerated by fasting. During the 24-hour fasting periods, HGH increased an average of 1,300 percent in women, and nearly 2,000 percent in men.

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2011-04/imc-sfr033111.php
 
Kyllähän se nyt imeytyy, herranen aika. Eikö heraa nautita juuri sen nopean imeytymisen takia?

Mainitsinki joskus aikasemmin kun tästä asiasta jokunen posti tuli laitettua, että keskustelin tästä taannoin muuan arvostetun ravitsemusasiantuntijan kanssa ja teki harvinaisen selväksi, että - niin kuin totesin - ei lihas pysty hyödyntämään niin suurta kerralla (ts. nopeasti) tulevaa aminohappotulvaa. Eli korostamas nopea imeytyvyys on juuri tässä se huono seikka. Eli kyllä se kroppaan "imeytyy", mutta ei päädy lihakseen vaan siitä muodostetaan energiaa glukoneogeneesin kautta. Näin oon siis asian ymmärtänyt.

Vielä sen verran vänkään, että kun on riittävän hullu ja rutiinit sillä tasolla, että itsensä tarkkailu on mahdollista, pieniäkin muutoksia pystyy havaitsemaan. Kun paasto on päällä jo muutoinkin ja katabolia jyllää, toi BCAA:n vaikutus vois olla havaittavissa riittävästi treenaavilla. Näillä omilla kokemuksilla laittaisin sen hyödyn itselleni melkeen tonne henkimaailman puolelle. Optimointi on oma hupinsa, mutta mun treeni kun on itsensä viihdyttämistä ja elämä nautiskelua, niin aminohappojen optimointi voi olla vähän overkilliä kokonaisuuden kannalta :) Raportoin silti tähän ketjuun, jos purkki BCAA:ta saa mut muuttamaan mieleni.

Kerrotko tarkemmin, että miten BCAA:n käytön mahdollisen hyödyn voi itse havaita?
 
Kuinka paljon porukka harrastaa rasvahifistelyä lepopäivinä? Ite yrittänyt nyt saada tuon omega-3/omega-6 -suhteen lähemmäks 1:1. Pellavansiemenrouheen otin käyttöön ihan ton takia, vaikka sisältääkin vain alfalinoleenihappoa. Omega-munat ois hyviä, mutta vähän kalliita. Kalaöljyä ei hirveästi viitti litkiä kun on tungettu rasvaliukosia vitamiineja mukaan. Tyydyttyneiden ja yksittäistyydyttymättömien rasvojen saanti ois samalla hyvä pitää korkealla testotasoja ajatellen.
 
Pelkkä 3-vuorotyö on jo haastavaa, mutta siihen kun lisää vielä fyysisen työn, kovat salitreenit ja leangainssin... voin sanoa, että haastetta löytyy! Raapustin vähän fiiliksiä alas.

Aamuvuoroviikko (työt 06-14)

Aamuvuoroon oli helppo lähteä, kun olin tehnyt päivävuoroa muutaman kuukauden. Aikaistin vain pari tuntia kaikkea. Yksi iso asia oli aamulla se, että sain nukkua 30 min pidempään, kun ei tarvinnut söhlätä aamupalan kanssa. Nälkä pysyi aika hyvin kurissa tuonne klo 10 asti, jolloin työpaikan ruokala aukesi. Kello 10 alkaa siis syömisikkuna ja se kestää klo 18 asti. Ennen treeniä söin kaksi ateriaa ja treenin jälkeen yhden ison aterian. Paasto alkoi klo 18 ja kesti tuonne 10 asti. Treenipäivinä ei tarvinnut mennä nälkäisenä nukkumaan, mutta lepopäivinä saattoi jo olla nukkumaanmennessä pieni nälkä. Pieni nälkä ei itseä ainakaan haitannut nukahtamista.

Viikonloppu

Vkl meni juhlien, mutta koitin silti vetää tän ees vähän järkevästi. Lauantaina (treenipäivä) kaksi ateriaa + alkoholi. Sunnutaina krapulassa ei syöty sipsukoita ja karkkeja, vaan kyhättiin brunssityylinen setti suolaisista safkoista. Sunnuntaina (lepopäivä) myös kaksi ateriaa.

Yövuoroviikko (työt 22-06)

Syömisikkunan sijoitin klo 18-02 (8 h) ja paasto oli klo 02-18 (16 h). Yövuoroviikoilla unet ovat aina vähän kysymysmerkki ja tällä viikolla ne jäi oletettua pienemmiksi. Tavoite on itsellä joka vuorolla nukkua 8 tuntia, mutta tällä viikolla unet oli 5-7 tuntisia. Ruokarytmin siirtäminen meni ihan ok. Kroppa oli tietenkin ihmeissään alkuviikon, että mitä vittua nyt tapahtuu ja nälkä oli jossain vaiheessa aikamoinen. Loppuviikosta alkoi jo helpottaa. Treenit vedin paastolla ja potkua riitti ihan hyvin. Toinen pohtimani juttu oli se, että jaksanko tehdä fyysistä työtä kello 02 jälkeen ilman ruokaa. Reippailla miinuksilla (lepopäivä) nälkä oli joinain päivinä sellaista tasoa, että sitä mietti, että onko tässä mitään järkeä. Sen verran joutu xiittailee, että otin hörppyjä zero colasta ja kalorittomista mehukeitosta, jos nälkä pääsi yltymään liian kovaksi. Unenpäästä sain ihan hyvin kiinni, vaikka aivot ruokaa huusikin.

(perjantai+)Viikonloppu

Vikan yövuoron jälkeen revin itseni ylös jo 4-5 h unien jälkeen (jotta rytmin siirto onnistuu helpommin) ja aloin syömään jo klo 15, jolloin paaston pituudeksi tuli käytännön syistä vain 13 h. Eilen pidin 6 tunnin syömiskkunan kahdella aterialla. Vikan aterian pääsin syömään vasta klo 21 ja nukkumaan heti hieman kympin jälkeen (tää on harvinaista herkkua yövuoroviikon jälkeen). Tänään paasto jää luultavasti myös johonkin 13 tuntiin, koska en jaksa kuppailla himassa johonkin klo 13 asti, vaan menen salille heti, kun se aukeaa.

Nyt pystyn vetämään samalla syömisrytmillä seuraavat kaksi viikkoa (tuleva iltavuoroviikko sitä seuraava aamuvuoroviikko).
 
Miksi siirsit yövuoroviikolle syömisikkunaa niin paljon? voisi kuvitella olevan helpompaa siirtää niin, että herräämisen jälkeen alkaa ja loppuu siitä 8 tunnin päästä? Pysyisi näin lähellä aamu ja iltavuoroviikon ikkunaa eikä vaatisi niin kovaa totuttelua kropalta.
 
Miksi siirsit yövuoroviikolle syömisikkunaa niin paljon? voisi kuvitella olevan helpompaa siirtää niin, että herräämisen jälkeen alkaa ja loppuu siitä 8 tunnin päästä? Pysyisi näin lähellä aamu ja iltavuoroviikon ikkunaa eikä vaatisi niin kovaa totuttelua kropalta.

Tää nyt oli ensimmäinen kokeilu. Halusin kokeilla yövuoroviikolla paastotreeniä ja silloin syömisikkuna alkaa noihin aikoihin. Ajatuksena oli heräillä siinä klo ~15 pintaan ja mennä salille joskus ~klo 16. Tällöin eka safka tulisi joskus klo 18 pintaan. Tietenkin voisi syödä ennen salia yhden aterian, mutta sitten se salitreeni siirtyisi myöhemmäksi myös. Meijän salilla on aika ruuhkaista joskus 17-19 pintaan, joten meen mielellään hieman aikaisemmin, koska tykkään tehdä paljon tupla- ja triplasarjoja. Toi yövuki sotkee koko paketin muutenkin niin pahasti, niin en nähnyt järkeväksi tehdä tätä muulla tavalla.

Muista myös, että teen fyysistä työtä ja kulutus on kovaa. Ainoa ongelma yövuorossa oli se, että nälkä alkaa hiipiä työvuoron lopussa. Jos siirtäisin ruokarytmiä aikaisemmaksi, niin silloin joutuisin tekemään duunia pari tuntia pidempään nälkäisenä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Sen verran vielä, että nyt tuntuu yläkroppa kiristyneen hieman. Mulla aina ensiksi lähtee vatsan seudulta ja jaloista, sitten vasta muualta.

Oon nyt syöny treenipäivien jälkeisellä aterialla huolella hiilareita (~1500-2500 kcal mättöjä). Lepopäivinä varmaan tonni sitten miinusta. En ole enää jaksanut laskea tarkasti kaloreita. Hyvin tää näyttää rullaavaan, kun hommat tekee suht sinnepäin. Avuksi on tosiaan tullut töissä tullut kulutus (siirryin takaisin fyysisiin hommiin).
 
Mainitsinki joskus aikasemmin kun tästä asiasta jokunen posti tuli laitettua, että keskustelin tästä taannoin muuan arvostetun ravitsemusasiantuntijan kanssa ja teki harvinaisen selväksi, että - niin kuin totesin - ei lihas pysty hyödyntämään niin suurta kerralla (ts. nopeasti) tulevaa aminohappotulvaa. Eli korostamas nopea imeytyvyys on juuri tässä se huono seikka. Eli kyllä se kroppaan "imeytyy", mutta ei päädy lihakseen vaan siitä muodostetaan energiaa glukoneogeneesin kautta. Näin oon siis asian ymmärtänyt.

Olisitko tyytyväisempi, jos suositeltaisiin kaseiinia heran sijaan proteiinilisäksi? Onko oikeasti niin pienestä kiinni?

Glukoneogeneesistä voisit myös kertoa lisää. Siinähän glukoosia muodostetaan lähteistä, jotka eivät ole hiilihydraatteja. Nyt kun ajatellaan paastotreenin jälkeistä ruokailua (Miken tapaus, johon siis heraa joku suositteli), niin hiilihydraatin ja insuliinin ollessa melko vahvasti läsnä (jos hommat tehdään oikein), meneekö silti merkittävä osa ravinnon proteiinista glukoneogeneesin kautta vielä suuremman glukoosimäärän muodostamiseen? Onko tämä vain proteiinin kerta-annoksesta ja imeytyvyysnopeudesta kiinni?

Alla vielä kappale Berkhanin myytinkumosukirjoituksesta (kohta 5)

Given that 30 grams of whey protein was absorbed within 3-4 hours, I guess some people believed that meant 30 grams of protein can only be used in one sitting. Or that you had to eat every 3-4 hours to stay "anabolic." Unfortunately, people missed a few facts that made these findings irrelevant to real-world scenarios. First of all, this study looked at the absorption rate of whey protein in the fasted state. On it's own, and with no meals eaten beforehand, 30 grams of whey protein is absorbed within a mere 3-4 hours. With meals eaten earlier in the day, or if you'd consume a whey shake after a meal, absorption would be much slower.

http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html
 
Mitä mieltä olette IF-tyypit tästä postauksesta? Kirjoittajana Joshua Naterman, vielä jokseenkin tuntematon nimi USA:ssa mutta on piakkoin tekemässä omaa sivuaan. Aika perusteltua tekstiä.

You guys are right, my comment on the frequent small feedings is not consistent with what Martin prefers his clients to do. I suppose, in this sense, that yes I would suggest a different approach to leangains, in particular the first meal. My version would have that first meal split into 2-3 progressively larger meals, because the insulin response for the first meal after a fast like that is enormous and not ideal even when the body needs to recharge. There should be considerably better results when you use a smaller meal to help reset the insulin response to a more reasonable level for the second half of the meal. 25%. 25%, 50% portions of that first meal given every 30-45 minutes for the first two and with the larger portion coming at 45-90 minutes after the second portion should help immensely. For a 2 part protocol I'd do 35% as the first meal and 65% as the second, spaced an hour apart. Of course this would be slightly more of a "gain while staying lean" than "get lean while keeping your gains" protocol but should have the effect of minimizing the excess fat gain. I would also, without question, break the second meal for the same reason. I couldn't break the third meal because then it would be continuous energy balance and not leangains anymore.

It is probable that my method would be a much better mass gaining strategy than a fat loss strategy at the same number of calories per day.

If you are eating three meals in 8 hours, as per the leangains guide, it would look something like this:

12-1 PM or around lunch/noon: Meal one. Approximately 20-25% of daily total calorie intake.
4-5 PM: Pre-workout meal. Roughly equal to the first meal.
8-9 PM: Post-workout meal (largest meal).

That is directly out of the leangains guide, listed as the normal protocol for people with normal working hours. That is going to make it the most common protocol followed, I think... At least for the people with the biggest body composition problems.

I hope you guys appreciate this, because I am putting some real time into this post. This picture is my energy balance for leangains, with color commentary. All images are screen captures from my personal nutritiming account with added content by me.




The numbers:
A) 15.75 hours spent within recommended energy balance guidelines
B) 8.25 hours spent outside recommended energy balance guidelines
C) 7 hours of excess surplus, this is when excess fat tissue is accrued. Notice the total calories of surplus are 650 or so (including the 30 calorie surplus in the middle of the day). Assuming all this goes to fat, it is an extra .17 lb of fat or 2.8 oz.
D) 1.25 hrs spent in excess deficit. Get ready for some math. 1.25 hours * 133 calories per hour = 166.25 calories burned during deficit. Assuming only 30% of calories are from carbs, that is 49.875 calories from carbs. 12g of carbs. Unfortunately, there has been no food for 16 hours. This guarantees that virtually no glucose is coming from bodily stores. Instead, it is all being converted from protein. No big deal, right? That's just 12g of bodily protein used up. But wait... we're not done. This doesn't give the full story. It takes 100g of protein to produce about 58g of glucose via gluconeogenesis, because not all amino acids can be converted to glucose. So, this gives the ratio of 1.72:1 for protein to glucose. That means it actually takes 21.4g of protein to generate the glucose needed for metabolism. Muscle, you need to know, is only 20% protein. That means that you are actually losing 107g of muscular protein. That's nearly 1/4 of a pound of protein. That should concern you, because that means you'd be losing 1.75 lbs of muscle per week and only gaining a theoretical maximum of 1 lb per week. Hmm... sounds bad.

Now, because of the time for food absorption when eating decent whole foods, it's reasonable to assume that there are really only about 7-8 hours spent under starved conditions. That means that those nightmare numbers of protein loss aren't quite accurate. Labile protein stores are known to be able to provide all the protein necessary for gluconeogenesis for 10-12 hours before the body switches over to muscle protein (also technically a labile store of protein, but not a primary one during short term fasting). Unfortunately this means that the majority of your protein synthesis goes to labile protein regeneration and less goes to muscle gain. Hence the relatively slow accumulation of muscular tissue on leangains...

It should no longer be a mystery how or why leangains works, OR what the limitations are. It should also be a little more clear why there are recommendations for higher protein intake with this kind of protocol, as higher protein intake during a surplus is clearly positively correlated with more muscle and less excess fat being accumulated during the excess surplus.

Understand, those numbers are for one single 1 hour workout each day, no other activity. The deficits would be much more severe with serious, multihour training like athletes routinely perform. You would, at the very best, break even on protein loss vs accumulation, and would almost certainly slowly lose lean mass. That's why leangains doesn't work very well for athletes. It isn't intended to, because it can't fulfill the nutritional requirements of an athlete.

Overall, only 1.25 out of 24 hours would be spent in an undesirable level of deficit, with a total of 14.5 hours spent in some level of surplus and only 9.5 hours spent in some level of deficit. This can, should, and typically does lead to favorable body recomposition when proper foods are selected. If you tried this with all fast carbs you'd feel like crap. The deficit math is more complicated and I'll have to do that later this evening.

UPDATE:

So, the deficit math. I used a ruler and protractor to measure all the triangles to the nearest .5mm, then calculated the areas with 1/2 base times height formula.
Area in excess surplus = 6.03 cm squared.
Area in deficit = 8.375 cm squared.
Ratio of fat lost to fat gained: 8.375/6.03= 1.389 which means you lose 1.38g of fat for every g you put on with leangains. More or less. In other words, there is a net fat loss of 138% of the fat put on as a result of the excess surplus.

Now, this does not factor in hormonal differences but should give a good basic picture of what is happening when you are on leangains and why.

Gluconeogenesis starts when liver stores hit 50-60% of maximal, and that happens about 2-3 hours after you last ate and the carbs have stopped absorbing. With proper food choices this is usually 6-7 hours or so after the meal, but for most people it's more like 4 because of the much faster absorption of refined carbs. Believe it or not, if you have a large insulin spike that leads to excessively rapid nutrient storage that can happen sooner.

The research that leangains is built upon specifically notes that liver glycogen utilization is significantly reduced by 3 hours after eating. Interesting. It also notes that there is a somewhat greater reliance on body fat for energy, but the body fat has to be burned in a carbohydrate flame, so to speak. Those carbs have to come from somewhere, and when it isn't the liver glycogen it's gluconeogenesis. It is technically true that the glycerol backbone of triglycerides can be burned, but you need to burn 100g of fat to get 10g of glycerol. That's 900 calories for 40 calories of sugar substitute. That's about 1.3g per hour, and that's not even close to enough to feed the brain.

So yes, assuming 100% of the excess goes to storage is seemingly a large assumption, but stop and think: I just ate 50% of my calories in one sitting. That's 1600 calories. I burn 133 an hour when awake. I'm pretty sure that even assuming a 6 hour absorption window with a perfectly flat absorption curve you can see how that would be 3x beyond what my body can use, yes? Now consider the enormous insulin response that this kind of eating generates. Insulin accelerates nutrient absorption, and in this case makes nutrient overload even worse. There is a large spike of available calories, and what happens is that these excess calories (those that can not be processed in the moment) get stored as fat. There is nowhere else to put them, glycogen can only be regenerated so quickly. There's only about 1500g of glycogen in the average man, so say 2000g in me. Research shows it takes 72 hours to replenish glycogen from a depleted state (which is when the process is most rapid), so if we do some math that means I can store a MAXIMUM of 27.7g of glycogen per hour. That is 111.1 excess carbohydrate calories. So even in that very exciting ideal scenario, assuming a 6 hour absortion window, that's 666.6 excess calories. Many of those are not carbohydrate. The protein can't be efficiently converted to glycogen, that has been measured at a maximum rate of about 200g per day or 10g of glycogen per 17.2g of protein per hour (using the known 1.72:1 protein to glucose ratio).

How do you want it? Even if there were 80g of excess protein, that's only 46.5g of glycogen. 200 calories. I'll burn that while I sleep and then some. My body's going to have so much excess carbohydrate that the known rate of ~40% of excess carbs turning to fat is a reliable starting point, and 100% of the dietary fat will either be absorbed and stored without being used for energy or will simply spare the exact same amount of body fat, leading to the same net accumulation either way due to there being zero loss if we assume that only dietary fat is being burned during that time. During the same time, regardless of source a maximum of 166.2g of muscle glycogen can be replenished in that time. That's barely what I used in the workout, and in a best case scenario. Where do the excess calories go? Into fat. We both know best case scenarios aren't how things work, so we can assume that if the best case scenario shows that under unrealistically good conditions 664 calories are stored as glycogen and 798 are burned as energy. That leaves 142 calories to be stored as fat, which wouldn't be that bad.

Unfortunately, that's not how insulin does its job. There is going to be a very large initial surge in the blood, which is going to lead to nearly everything being stored as fat in the first hour or two, representing 3-400 calories all by itself at minimum. Realistically, a bit more. By the 3rd hour absorption rate should have slowed enough to where blood sugar is a bit more stable and the insulin response dies down a bit, but you're still going to have more to deal with per hour than the body can handle.

Everything that is stored as fat can't be used as carbs OR converted to glycogen, which reduces those ideal numbers quite a bit. So it is absolutely fair, based on known hormonal responses, to state that nearly all of that excess is going to go into body fat.

The time under the curves clearly shows that there is still a net loss of body fat, on the order of 39% more than the surplus or so. Assuming the surplus is 600 kcalories, that's a 234 kcal loss. That works out to about 2 lbs of pure body fat gone every 30 days. Common results with leangains aren't ridiculously far beyond that, especially when you factor in the water weight that people initially shed. 10 lbs lost in 12-14 weeks is the norm, and assuming just a 2 lb loss of water weight due to getting what is usually excessive fast carbs and excess sodium out of the diet that's 8 lbs in 84-98 days. That's 313 calories of fat lost per day at 92 days on average. 33% more than calculated, but not bad for a ballpark figure. It is also assuming a fairly small amount of water weight lost, and completely strict adherence to Martin's personal coaching guidelines. Those are the results his personal clients tend to see, and to be perfectly honest those are great results when you consider that there is basically zero lean mass loss and non-morbidly obese clients. Could be better, but people consistently do well and on that I gladly give credit.

I am looking into the rumors of IF being accused of being a risk factor for diabetes. I wouldn't be terribly surprised, as research shows significantly higher insulin resistance when people eat 3x per day instead of 6-8x per day. In that sense, it would be a risk factor. As Martin advocates a body part split for workouts, it is also possible that this limits the benefits of exercise-induced insulin re-sensitization as the benefits typically only last for a few days so not all of the body is being re-sensitized all the time. You sort of do this merry-go-round thing.

You'll also notice that HDL counts seem to go down, according to the numbers I have seen posted by his clients on his site, which is not exactly ideal. This is related to his fairly well-known adversity towards cardio, as cardio is the only consistently proven way to increase HDL counts. Makes sense, if you think about the function of HDL: It pulls fats out of the blood. If you're doing long, steady-state aerobic training you need more of these particles to get the fat to your slow twitch fibers.

To be perfectly fair, their other numbers like LDL and triglycerides take a divebomb by comparison, so their HDL to triglyceride and LDL ratios improve immensely. That is simply something I want to point out.

Health requires more than just aesthetic perfection.
 
Pari alottelijamaista kysymystä tähän väliin jotka varmasti ketjusta löytyisi, mutta ainakaan viimeisinä viittä sivua selaamalla silmiini ei juuri osunut. Olen kyllä leangainssia harrastanut tämän vuoden puolellakin varmaan parin kuukauden ajan ja berkhanin sivut lukenut läpi moneen kertaan, tuloksia nyt ei silti tainnut tulla yhtään mitään :D Mutta mietinkin oli virhe siinä, että söin treeni- ja lepopäivinä samalla tavalla?

Onko siis tarkoituksena vetää hh+prode treenipäivinä, ja rasva+prode lepopäivinä ja minkälaisilla suhteilla noi makrot jaetaan, sekä miten kalorit jaotellaan. Eli tuleeko treenipäivinä plussia ja lepona miinuksia? Ja miten treenit, treenaatteko tuolla Berkhanin tyylillä RPT vain pari kolme liikettä per treeni, ja itse treenejä kolmesti viikossa vai onko mahdollista tehdä ihan normaalia nelijakoista ison volyymin ohjelmaa? Lähinnä tässä mietin vain sitä jos treenejä tulee viisikin viikkoon niin noita plussakaloripäiviä on ehkä vähän liikaa.
 
Mitä mieltä olette IF-tyypit tästä postauksesta? Kirjoittajana Joshua Naterman, vielä jokseenkin tuntematon nimi USA:ssa mutta on piakkoin tekemässä omaa sivuaan. Aika perusteltua tekstiä.

Ensiksi selvyyden vuoksi kuva, johon mies viittasi ja jota en ymmärrä sitten yhtään

file.php


En ainakaan äkkiseltään osaa ottaa kantaa kuin näihin:

You guys are right, my comment on the frequent small feedings is not consistent with what Martin prefers his clients to do. I suppose, in this sense, that yes I would suggest a different approach to leangains, in particular the first meal. My version would have that first meal split into 2-3 progressively larger meals, because the insulin response for the first meal after a fast like that is enormous and not ideal even when the body needs to recharge. There should be considerably better results when you use a smaller meal to help reset the insulin response to a more reasonable level for the second half of the meal. 25%. 25%, 50% portions of that first meal given every 30-45 minutes for the first two and with the larger portion coming at 45-90 minutes after the second portion should help immensely. For a 2 part protocol I'd do 35% as the first meal and 65% as the second, spaced an hour apart. Of course this would be slightly more of a "gain while staying lean" than "get lean while keeping your gains" protocol but should have the effect of minimizing the excess fat gain. I would also, without question, break the second meal for the same reason. I couldn't break the third meal because then it would be continuous energy balance and not leangains anymore.

Insuliinin erityshän ei ole pelkästä ateriakoosta vaan myös insuliiniresistenssistä kiinni? Tuossa aterioiden jakamisessa pienempiin osiin on siis pointtina suurten insuliinimäärien ehkäisy, mutta tuoneeko tuo käytännön etua?

I am looking into the rumors of IF being accused of being a risk factor for diabetes. I wouldn't be terribly surprised, as research shows significantly higher insulin resistance when people eat 3x per day instead of 6-8x per day. In that sense, it would be a risk factor. As Martin advocates a body part split for workouts, it is also possible that this limits the benefits of exercise-induced insulin re-sensitization as the benefits typically only last for a few days so not all of the body is being re-sensitized all the time. You sort of do this merry-go-round thing.

Berkhan suosittelee isoja liikkeitä, jotka nimenomaan aktivoivat suuren joukon lihaksia. Varsinaista tehotreeniä ei toki joka treenissä koko kropalle tule, mutta rasitustaso lienee tarpeeksi aiheuttamaan jonkinasteista insuliiniherkkyyttä useamman kerran viikossa.


You'll also notice that HDL counts seem to go down, according to the numbers I have seen posted by his clients on his site, which is not exactly ideal. This is related to his fairly well-known adversity towards cardio, as cardio is the only consistently proven way to increase HDL counts. Makes sense, if you think about the function of HDL: It pulls fats out of the blood. If you're doing long, steady-state aerobic training you need more of these particles to get the fat to your slow twitch fibers.

Hidastempoinen aerobinen on nimenomaan Berkhanin suosittelema cardion muoto dieetillä ja recompilla
 
Tuo kuvaajahan on selkeä. Kieteytän yksinkertaistetusti vähän:

Ylemmän ja alemman vihreän viivan välinen alue on alue jossa ylimäärä energia menee lihaksiin rakentamiseen ja glukogeeni varastojen täyttöön (+ puoli) ja vastaavasti vaje energia voidaan tuottaa rasvasta ja purkamalla glukogeeni varastoja (- puoli).
Kun mennään alemman vihreän viivan alle, on energiavaje niin suuri, että lihaksista hajotetaan proteiinia energian tarpeen kattamiseksi.
Kun mennään ylemmän vihreän viivan yli, on ergiaylimäärä niin suuri, että se varastoidaan suoraan rasvana.

Insuliini vaste on paaston jälkeisellä suurella dieetillä niin kova, että suurempi osa energiasta varastoituu rasvaksi, tämän takia hän suosittelee jakamaan ateriat niin, että ensimmäiset ateriat ovat pienempiä jotta energiaylimäärä ja insuliini vaste olisivat pienempi. Kun viimeisenä syödään suurin ateria, ei hänen mukaansa insuliinivaste ole niin raju enää. Näin saataisiin pitemmäksi aikaa paremmat olosuhteet lihaksen kasvulle.

Lisäksi hän korosti, että hyvillä ruokavalinnoilla tuota voi muuttaa paljonkin.
 
Tuo kuvaajahan on selkeä. Kieteytän yksinkertaistetusti vähän:

Ylemmän ja alemman vihreän viivan välinen alue on alue jossa ylimäärä energia menee lihaksiin rakentamiseen ja glukogeeni varastojen täyttöön (+ puoli) ja vastaavasti vaje energia voidaan tuottaa rasvasta ja purkamalla glukogeeni varastoja (- puoli).
Kun mennään alemman vihreän viivan alle, on energiavaje niin suuri, että lihaksista hajotetaan proteiinia energian tarpeen kattamiseksi.
Kun mennään ylemmän vihreän viivan yli, on ergiaylimäärä niin suuri, että se varastoidaan suoraan rasvana.

Siis koko hetkellisen yli- ja alijäämän konsepti on minulle melko vieras, muuten osaan jotenkuten kuvaajaa ja selitteitä lukea. Eli pitäisi olla tuon +/-400kcal sisällä, jotta rasvaa ei varastoitaisi tai varastointi olisi minimaalista samalla lihaskataboliaa ehkäisten?

Insuliini vaste on paaston jälkeisellä suurella dieetillä niin kova, että suurempi osa energiasta varastoituu rasvaksi, tämän takia hän suosittelee jakamaan ateriat niin, että ensimmäiset ateriat ovat pienempiä jotta energiaylimäärä ja insuliini vaste olisivat pienempi. Kun viimeisenä syödään suurin ateria, ei hänen mukaansa insuliinivaste ole niin raju enää. Näin saataisiin pitemmäksi aikaa paremmat olosuhteet lihaksen kasvulle.

Mietinkin mahdollisia etuja, joita tällä saavutetaan. Onko monta pienempää insuliinipiikkiä parempi kuin yksi iso, kun lihaksilla on joka tapauksessa rajallinen kapasiteetti sen suhteen, mitä niihin pystytään varastoimaan? Ja kun syödään kiinteää ruokaa, mitä käytännön merkitystä ½-1 tunnin ateriavälillä on ravinteiden hyötykäyttöön?
 
Siis koko hetkellisen yli- ja alijäämän konsepti on minulle melko vieras, muuten osaan jotenkuten kuvaajaa ja selitteitä lukea. Eli pitäisi olla tuon +/-400kcal sisällä, jotta rasvaa ei varastoitaisi tai varastointi olisi minimaalista samalla lihaskataboliaa ehkäisten?

Niin minä hänen tekstistään ymmärsin. En kuitenkaan suuremmin ole tutustunut aiheeseen.

Mietinkin mahdollisia etuja, joita tällä saavutetaan. Onko monta pienempää insuliinipiikkiä parempi kuin yksi iso, kun lihaksilla on joka tapauksessa rajallinen kapasiteetti sen suhteen, mitä niihin pystytään varastoimaan? Ja kun syödään kiinteää ruokaa, mitä käytännön merkitystä ½-1 tunnin ateriavälillä on ravinteiden hyötykäyttöön?

Hänen mukaansa jos insuliinipiikit laskettaisiin yhteen, tulee suurempi tulos jos ensimmäinen ateria on iso, kuin jos ensimmäiset ateriat ovat pieniä. Tämä taas suoraan johtaisi siihen, että rasvaa menisi vähemmän varastoon.

Aterioiden järjestyshän kuitenkin jokseenkin vaikuttaa siihen, koska ravintoaineet alkavat imeytyä. Se prosessi ei kuitenkaan ole mikään nopea.
 
Nythän vasta tajusin, että tuossa puhutaan treeniä edeltävistä ruokailuista. Silloinhan lihassolujen insuliiniherkkyyttä ei ole parannettu treenillä ja rasvan varastointi on muutenkin suurempaa. Eli tuo 20-25% kokonaisenergiansaannista jaettaisiin 3-2 osaan, kuten myös toisen aterian kohdalla (mikäli mennään yhdellä PostWO:lla). Tämä voi tosin aiheuttaa työssäkäyvälle hankaluuksia käytännön toteutuksen kanssa, joka taas sotii IF:n alkuperäistä ajatusta vastaan
 
Insuliinin erityshän ei ole pelkästä ateriakoosta vaan myös insuliiniresistenssistä kiinni?
Jep, insuliiniresistenssissä enemmän insuliinia tarvitaan glukoosin varastoimiseen. Insuliiniherkkyys vähentää insuliinin tarvetta, koska lihakset imee glukoosia heti treenin jälkeen ilman insuliiniakin, ja jopa 48h treenin jälkeen insuliinia tarvitaan huomattavasti vähemmän mitä ennen treeniä.

Tuossa aterioiden jakamisessa pienempiin osiin on siis pointtina suurten insuliinimäärien ehkäisy, mutta tuoneeko tuo käytännön etua?
Ei sillä näyttäisi olevan suuurta merkitystä ainakaan tämän tutkimuksen mukaan:
Metabolism. 1995 Feb;44(2):218-23.
Meal frequency influences circulating hormone levels but not lipogenesis rates in humans.
Jones PJ, Namchuk GL, Pederson RA.
Source

Division of Human Nutrition, University of British Columbia, Vancouver, Canada.
Abstract

To determine whether human lipogenesis is influenced by the frequency of meal consumption, 12 subjects were divided into two groups and fed isocaloric nutritionally adequate liquid diets over 3 days, either as three larger diurnal (n = 6) or as six small, evenly spaced (n = 6) meals per day. On day 2 (08:00 h) of each diet period, 0.7 g deuterium (D) oxide/kg body water was administered and blood was collected every 4 hours over 48 hours for measurement of plasma insulin and glucose-dependent insulinotropic polypeptide (GIP) levels. At each time point, the incorporation of D into plasma triglyceride fatty acid (TG-FA) was also determined by isotope ratio mass spectrometry after TG-FA extraction and combustion/reduction. Insulin and GIP levels were elevated over daytime periods in subjects fed three versus six meals per day. Contribution of de novo synthesis to total TG-FA production was not significantly different for days 2 and 3 in subjects consuming three (6.56% +/- 1.32% and 6.64% +/- 2.08%, respectively) and six (7.67% +/- 2.29% and 7.88% +/- 1.46%, respectively) meals per day. Net TG-FA synthesis rates over days 2 and 3 were 1.47 +/- 0.33 and 1.55 +/- 0.53 g/d, respectively, for subjects fed three meals per day, and 1.64 +/- 0.47 and 1.69 +/- 0.30 g/d for subjects fed six meals per day. These findings suggest that consuming fewer but larger daily meals is not accompanied by increases in TG-FA synthesis, despite the observation of hormonal peaks.

Jolloin tästäkin voidaan olla eri mieltä
Labile protein stores are known to be able to provide all the protein necessary for gluconeogenesis for 10-12 hours before the body switches over to muscle protein.
Gluconeogenesis starts when liver stores hit 50-60% of maximal, and that happens about 2-3 hours after you last ate and the carbs have stopped absorbing. With proper food choices this is usually 6-7 hours or so after the meal, but for most people it's more like 4 because of the much faster absorption of refined carbs. Believe it or not, if you have a large insulin spike that leads to excessively rapid nutrient storage that can happen sooner.
Ja totuus löytyy täältä
http://www.leangains.com/2009/10/questions-answers.html
http://www.leangains.com/2009/11/fasting-and-metabolism.html
Catabolism during the fast

Q: So, how long does it take for significant muscular catabolism to start? Over 24 hrs?

A: That's context dependent, but consider that blood glucose is maintained within range mostly by gluconeogenesis beyond the 16 hr mark*. That answer might not make a lot of sense, but eat sufficient amounts of slow releasing protein before going to bed and it shouldn't be an issue even if you go for longer than 16 hrs.**

They key factor in whether you'll lose muscle or not is the severity of calorie deficit, not meal time intervals within a non-retarded range.

* note that the studies looking at this contained nutrional regimens very different from what we are doing (i.e Cahill et all fed test subjects 100 g cho before bed time, no protein, and then had them fast for several days to gauge the rate by which liver glycogen vs gluconeogenesis contributes to maintain blood glucose).

** hell there's even a study out there suggesting proteolytic gene expression does not become turned on until the 40 hr mark or so.

A more recent question on the same topic -

Q: Hey guys, got a question about fasting length. I'm currently IF'ing by doing two 24 hour fasts per week (two days with complete fasting) My question is, could I do both fasts consecutively and do one large 48 hour fast? What is the longest amount of time that it is safe to fast before LBM loss/metabolic downregulation?

A: Safest? Well, consider that de novo gluconeogenesis escalates beyond 16 hrs. 16 hrs is the tipping point - your glucose demands after this point is met primarily (more than 50%) by conversion of stored amino acids into blood glucose. Liver will support the brunt of glucose needs before that point. Theoretically, proteolysis will occur to the greatest extent 24-48 hrs into the fast. Of course, there are numerous confounders here to take into account (i.e a casein heavy meal before the fast will delay proteolysis further).

Nythän vasta tajusin, että tuossa puhutaan treeniä edeltävistä ruokailuista. Silloinhan lihassolujen insuliiniherkkyyttä ei ole parannettu treenillä ja rasvan varastointi on muutenkin suurempaa. Eli tuo 20-25% kokonaisenergiansaannista jaettaisiin 3-2 osaan, kuten myös toisen aterian kohdalla (mikäli mennään yhdellä PostWO:lla). Tämä voi tosin aiheuttaa työssäkäyvälle hankaluuksia käytännön toteutuksen kanssa, joka taas sotii IF:n alkuperäistä ajatusta vastaan

Treeniä edeltävä ateria low carb ja hiilarit vasta treenin jälkeen saattas toimia.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom