Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Kaupasta. Nayttaa isolta punaiselta perunalta.

Jotta varmasti löytyy niin lisäisin tähän, että useimmiten ihan helvetin isolta punaiselta perunalta :D

Olisitko tyytyväisempi, jos suositeltaisiin kaseiinia heran sijaan proteiinilisäksi? Onko oikeasti niin pienestä kiinni?

Glukoneogeneesistä voisit myös kertoa lisää. Siinähän glukoosia muodostetaan lähteistä, jotka eivät ole hiilihydraatteja. Nyt kun ajatellaan paastotreenin jälkeistä ruokailua (Miken tapaus, johon siis heraa joku suositteli), niin hiilihydraatin ja insuliinin ollessa melko vahvasti läsnä (jos hommat tehdään oikein), meneekö silti merkittävä osa ravinnon proteiinista glukoneogeneesin kautta vielä suuremman glukoosimäärän muodostamiseen? Onko tämä vain proteiinin kerta-annoksesta ja imeytyvyysnopeudesta kiinni?

Alla vielä kappale Berkhanin myytinkumosukirjoituksesta (kohta 5)

"Given that 30 grams of whey protein was absorbed within 3-4 hours, I guess some people believed that meant 30 grams of protein can only be used in one sitting. Or that you had to eat every 3-4 hours to stay "anabolic." Unfortunately, people missed a few facts that made these findings irrelevant to real-world scenarios. First of all, this study looked at the absorption rate of whey protein in the fasted state. On it's own, and with no meals eaten beforehand, 30 grams of whey protein is absorbed within a mere 3-4 hours. With meals eaten earlier in the day, or if you'd consume a whey shake after a meal, absorption would be much slower."

http://www.leangains.com/2010/10/top-ten-fasting-myths-debunked.html

Olisin huomattavasti tyytyväisempi. Ja sekin kiinteistä ruoasta, koska neste imeytyy huomattavasti nopeammin.

Hyvää huomiointia tuosta gluneogeneesistä, jota en ole tullut ajatelleeks. Niinhän se taisikin olla, että glukoneogeneesiä proteiinista tapahtuu lähinnä (ja ainoastaan? silloin kun dietissä on liian vähän hiilareita tarvittavan glukogeenin muodustukseen. Mutta toi Uzeeh:in melko mielenkiintonen lainausposti, jossa hiilareiden glukogeeniksi muodustumisesta kerrotaan hyvinki yksityiskohtasesti, on hieman se mitä meinaan proteiininkin suhteen. Eli koska - samoin kun hiilareiden varastoituminen glukogeeniksi on "aikasidonnaista" eli tietty määtä tietyssä ajassa - on käsittääkseni sama siis proteiinin kanssa eli ei se hera voi kerralla sinne lihakseen sujahtaa. Ja mitä tolee tohon Martin-lainaukseen niin aika isosti uskallan kyseenalaistaa ton heran imeytymisnopeuden. Väittää siis (luulis kyllä totuttuun tapaan olevan tutkimusta taustalla), että 30g heraa tyhjään vatsaan imeytyy 3-4 tunnissa!?! Eli koko palautusjuomabisnes ois isoa kusetusta? Jos miettii kaloreiden suhdetta, annoskokoa jne. jne. ni tällön, että iso annos kuituineen, rasvoineen ja hiilareineen imeytyis ehkä parin kymmenen tunnin päästä. Täysin omasta päästä perstuntumalla heitetty aika määrä, mutta kuullostaa siis aika absurdilta toi 3-4h.

Hidastempoinen aerobinen on nimenomaan Berkhanin suosittelema cardion muoto dieetillä ja recompilla

Suosittelee "jos sitä aerobista nyt on pakko tehdä". Tollanen fiilis on sen jutuista mulle jääny.

Siis koko hetkellisen yli- ja alijäämän konsepti on minulle melko vieras

Käsittääkseni toi on yhtä kuin anabolia ja katabolia.
 
Ja mitä tolee tohon Martin-lainaukseen niin aika isosti uskallan kyseenalaistaa ton heran imeytymisnopeuden. Väittää siis (luulis kyllä totuttuun tapaan olevan tutkimusta taustalla), että 30g heraa tyhjään vatsaan imeytyy 3-4 tunnissa!?! Eli koko palautusjuomabisnes ois isoa kusetusta? Jos miettii kaloreiden suhdetta, annoskokoa jne. jne. ni tällön, että iso annos kuituineen, rasvoineen ja hiilareineen imeytyis ehkä parin kymmenen tunnin päästä. Täysin omasta päästä perstuntumalla heitetty aika määrä, mutta kuullostaa siis aika absurdilta toi 3-4h.

No kyllä se nyt käytännössä noin menee, ehkä voisi pikkasen isomman haarukan laittaa 3-6 h, sillä pääasiallisesti proteiini hajoitetaan aminohapoiksi vatsalaukussa pepsiinin avustuksella. Itse imeytyminen tapahtuu ohutsuolessa, jossa sieläkin vielä muutama entsyymi avustamassa ja ohutsuolesta maksan kautta verenkiertoon. Ne ravinto-aineet, joita ei voida käyttää hyödyksi, siirtyy paksusuoleen (tapahtuu n. 5h kuluttua syömisestä), missä viimiset nesteet ja jotain aineita vielä palautetaan takasin elimistöön -maksan kautta nekin. Sitten kun mitään ei saada irti, niin tavara siirtyy peräsuoleen ja sitten pönttöön :) Tähän paksu-peräsuolivaiheeseen menee 1-1,5 vuorokautta. Tämä aikahaarukka ja järjestys koskee kaikkia kurkusta alas meneviä ravintoaineita :)

Tarkempaa settiä lähteineen tuli heitettyä tonne toiseen threadiin http://www.pakkotoisto.com/ravinto/...set-nopeat-kysymykset-taenne-645/#post3658302 Siellä myös mainintaa tuosta glukoneogeneesistä..

EDIT: Niin siis on ihan sama onko sitä tavaraa se 30 g vai 1,0 kg, se imeytymisaika ei ole suhteellista tuohon massan, ainakaan siinä suhteessa kun ehkä saatoit ymmärtää. Tottakai isommalla määrällä safkaa/protskua ihan sama mitä kestää hiukan kauemmin imeytyä, mutta pääsääntöisesti nauttimishetkestä 5 h ni ravintoaineet on imeytyny verenkiertoon, se on eri asia koska ne tavottaa kohdesolunsa :)
 
Tuli kokeiltua 36 tunnin paastoa, eli olin kokonaisen vuorokauden syömättä. Yllättävän helppoa, nälkä pahimmillaan kuten arvata saattaa päiväruuan aikoihin, sen jälkeen se ei siitä pahene.

1,8 kiloa aamupainosta lähti, puolet takaisin seuraavan syöntipäivän jälkeen (rasvahan palaa vasta tulevina päivinä jos en syö takaisin kalorivajetta). Ruokaa mahtui päivän aikana ihan normi annoksia tukevan aamupalan jälkeen, mutta selvästi huomasi että jos olisi syönyt miten huvittaa niin aika paljon normaaliin nähden tulisi syötyä (syy miksi paastoamista ei suositella pullan mussuttajille)

Kevyt viikko ja asenne että "kaikkea pitää kokeilla paitsi mummoaan ja iltalehden pitkäveto vihjettä" pistivät moista kokeilemaan, mutta kyllä itse pysyn 16/8 jaossa dieetillä :)
 
Hyvää huomiointia tuosta gluneogeneesistä, jota en ole tullut ajatelleeks. Niinhän se taisikin olla, että glukoneogeneesiä proteiinista tapahtuu lähinnä (ja ainoastaan? silloin kun dietissä on liian vähän hiilareita tarvittavan glukogeenin muodustukseen. Mutta toi Uzeeh:in melko mielenkiintonen lainausposti, jossa hiilareiden glukogeeniksi muodustumisesta kerrotaan hyvinki yksityiskohtasesti, on hieman se mitä meinaan proteiininkin suhteen. Eli koska - samoin kun hiilareiden varastoituminen glukogeeniksi on "aikasidonnaista" eli tietty määtä tietyssä ajassa - on käsittääkseni sama siis proteiinin kanssa eli ei se hera voi kerralla sinne lihakseen sujahtaa. Ja mitä tolee tohon Martin-lainaukseen niin aika isosti uskallan kyseenalaistaa ton heran imeytymisnopeuden. Väittää siis (luulis kyllä totuttuun tapaan olevan tutkimusta taustalla), että 30g heraa tyhjään vatsaan imeytyy 3-4 tunnissa!?! Eli koko palautusjuomabisnes ois isoa kusetusta? Jos miettii kaloreiden suhdetta, annoskokoa jne. jne. ni tällön, että iso annos kuituineen, rasvoineen ja hiilareineen imeytyis ehkä parin kymmenen tunnin päästä. Täysin omasta päästä perstuntumalla heitetty aika määrä, mutta kuullostaa siis aika absurdilta toi 3-4h.

No itse en enää lähde siihen, että 2-4h välein ollaan jotain tunkemassa suuhun, vaan katson syömiset vuorokausitasolla. Kuten sanoit - tietty määrä tietyssä ajassa. Luotan siihen, että kroppa hoitaa ravintoaineet oikeisiin paikkoihin. Muutenhan tuolla logiikalla saisi olla koko ajan syömässä, sillä aineenvaihdunta on käynnissä koko ajan.



Suosittelee "jos sitä aerobista nyt on pakko tehdä". Tollanen fiilis on sen jutuista mulle jääny.

Juurikin näin. Se leangains-miesten vauhkoaminen cardion suhteen koskee lähinnä sitä, että se ei ensisijaisena kalorivajeen luojana ole tehokas keino laihduttaa. Tämä kohdistuu lähinnä "lisään liikuntaa ja katon vähän mitä syön" -laihduttajiin, jotka laskee aivan liikaa liikunnan lisäämisen varaan.
 
No kyllä se nyt käytännössä noin menee, ehkä voisi pikkasen isomman haarukan laittaa 3-6 h, sillä pääasiallisesti proteiini hajoitetaan aminohapoiksi vatsalaukussa pepsiinin avustuksella. Itse imeytyminen tapahtuu ohutsuolessa, jossa sieläkin vielä muutama entsyymi avustamassa ja ohutsuolesta maksan kautta verenkiertoon. Ne ravinto-aineet, joita ei voida käyttää hyödyksi, siirtyy paksusuoleen (tapahtuu n. 5h kuluttua syömisestä), missä viimiset nesteet ja jotain aineita vielä palautetaan takasin elimistöön -maksan kautta nekin. Sitten kun mitään ei saada irti, niin tavara siirtyy peräsuoleen ja sitten pönttöön :) Tähän paksu-peräsuolivaiheeseen menee 1-1,5 vuorokautta. Tämä aikahaarukka ja järjestys koskee kaikkia kurkusta alas meneviä ravintoaineita :)

Tarkempaa settiä lähteineen tuli heitettyä tonne toiseen threadiin http://www.pakkotoisto.com/ravinto/...set-nopeat-kysymykset-taenne-645/#post3658302 Siellä myös mainintaa tuosta glukoneogeneesistä..

EDIT: Niin siis on ihan sama onko sitä tavaraa se 30 g vai 1,0 kg, se imeytymisaika ei ole suhteellista tuohon massan, ainakaan siinä suhteessa kun ehkä saatoit ymmärtää. Tottakai isommalla määrällä safkaa/protskua ihan sama mitä kestää hiukan kauemmin imeytyä, mutta pääsääntöisesti nauttimishetkestä 5 h ni ravintoaineet on imeytyny verenkiertoon, se on eri asia koska ne tavottaa kohdesolunsa :)

Tähän voisi taas yltyä vastaamaan pitkät liirumlaarumit, mutta aina ei jaksa, joten pidän lyhyenä: Siis hera ja kaseiini imeytyvät yhtä nopeasti, mutta ero syntyy vasta siinä kuinka nopeasti ovat lihassolun käytössä? Ja samaa koskee nyt sitten vaikka glukoosia ja tärkkelystä?

Ja ton toisen ketjun juttuun en voi muuta sanoa kun, että ei moro mikä sankari toi kippo76!

No itse en enää lähde siihen, että 2-4h välein ollaan jotain tunkemassa suuhun, vaan katson syömiset vuorokausitasolla. Kuten sanoit - tietty määrä tietyssä ajassa. Luotan siihen, että kroppa hoitaa ravintoaineet oikeisiin paikkoihin. Muutenhan tuolla logiikalla saisi olla koko ajan syömässä, sillä aineenvaihdunta on käynnissä koko ajan.

Äh, enhän mä nyt sitä tarkottanu. En tietenkään kun ittekkään en luonnollisesti ole muutaman tunnin välein syömässä, mutta en kyllä mitää 100g herapaukkuja vetele tai suosittele ketää muutakaan niin tekemään. En mä tähän oikein muuta osaa sanoo. Paitsi sen, että menee nyt ihan överiks koko homma. Tulee glukoneogeneesit ja ohutsuolet kohta korvista tulos. On se toisaalta kumma, että tästä voidaan olla montaa mieltä eli ts. luulis toi olevan melko helposti todettavissa tutkimuksin, ettei vois syntyä tällästä keskustelua.
 
Äh, enhän mä nyt sitä tarkottanu. En tietenkään kun ittekkään en luonnollisesti ole muutaman tunnin välein syömässä, mutta en kyllä mitää 100g herapaukkuja vetele tai suosittele ketää muutakaan niin tekemään. En mä tähän oikein muuta osaa sanoo. Paitsi sen, että menee nyt ihan överiks koko homma.

Tiedän mitä haet koko hommalla takaa, tykkään vaan vähän tökkiä. Käytännössä viet "30g proteiinia 2-3h välein" -vouhotuksen astetta liberaalimpaan suuntaan ja huolestut vasta 100g:n annoksen nopeaa proteiinia hyödyntämisestä.

Ihan ku elämässä ei olis muuta ku se, että miten ruoka imeytyy.

Vähän niinku pointtini tässä koko proteiinikeskustelussa, vaikka jotain argumenttia olen yrittänyt julkaisuista hakeakin

On se toisaalta kumma, että tästä voidaan olla montaa mieltä eli ts. luulis toi olevan melko helposti todettavissa tutkimuksin, ettei vois syntyä tällästä keskustelua.

Siihen se mutuilu ja tiedonpuute johtaa. En minäkään monesta aisasta kovin hyvin perillä ole, mutta huomaan jos joku muukin mutuilee ;)
 
Tiedän mitä haet koko hommalla takaa, tykkään vaan vähän tökkiä. Käytännössä viet "30g proteiinia 2-3h välein" -vouhotuksen astetta liberaalimpaan suuntaan ja huolestut vasta 100g:n annoksen nopeaa proteiinia hyödyntämisestä.

Siihen se mutuilu ja tiedonpuute johtaa. En minäkään monesta aisasta kovin hyvin perillä ole, mutta huomaan jos joku muukin mutuilee ;)

Juurikin näin. Opintoja ja muutakin aiheeseen perehtymistä on kyllä elokuusta lähtien melko paljon takana, mutta silti joutuu mutuilemaan. Tarkottaa joko sitä, että olen oppinut huonosti (ts. helvetin monimutkanen ja loputon aihe) tai sitä, että asiasta ei olla yksimielisiä. Sanoisin, että molemmat noista pitää paikkansa. Onhan se kuitenkin fakta, että esim. kahdesta erittäin luotettavan tuntusesta lähteestä voi tulla ihan eri "faktaa" ja se tekee tästä todella vittumaista ja lopulta johtaa tähän mutuiluun. Hyvä esimerkki tää juttu, että hera imeytyy tyhjäänki vatsaan yli 3h päästä. Sotii hieman palautusjuoman pointtia vastaan...Erittäin, erittäin hämmentävää.
 
Vastaus kyllä ja ei.

Ensinnäkin kannattaa ottaa huomioon se, että hera on sekoitus eri aminohappoja ja kaseiini koostuu itsestään (jos jollain ois tarkempaa tietoa, että mitä kaseiinia tarkalleen niissä lisäravinteissa käytetään niin pystyisin vastaamaan paremmin). Suolistossa on ainakin 7 erilaista imeytymiskoneistoa, joita eri aminohapot käyttävät imeytymiseen, tähän hätään en osaa vastata mikä aminohappo imeytyy missäkin. Tuo kaseiinin hyytelöityminen hidastanee imeytymistä jonkun verran, mutta en usko sen radikaalisti vaikuttavan, sillä mahaportti säätelee ohutsuoleen siirtyvän tavaran määrää. Glukoosin ja tärkkelyksen imeytymisessä on hienovarainen ero, sillä tärkkelys täytyy muntaa ensin maltoosiksi ja sitten glukoosiksi. Puhutaan nyt kuitenkin ihmiselimistöstä, jolloin aikayksiköt ovat hyvin pieniä. Kokonaisuuden kannalta nuo erot eivät ole merkittäviä, jos nimenomaa puhutaan pelkistä hiilihydraateistä, ei nyt esimerkiksi perunasta tai maltodekstriinistä, sillä tottahan toki perunalla kestää hieman kauemmin hajota ja täten vapauttaa tärkkelystä.. Ja tarkennan nyt vielä tota imeytymistä itse ruuansulatuselimistössä, että prosessin alussa on olemassa se pieni ero imeytymisnopeudessa, mutta kun koneisto käy tasaseti, niin kaikkia ravintoaineita imeytyy suht. tasaisesti.

No niin ravintoaineet on nyt sitten imeytyneet elmistöön ja kulkee siellä veren mukana, josta ne sitten siirtyvät kukin tavallaan soluihin. Se mitä soluun siirtyy, kuinka paljon ja kuinka nopeasti riippuu solun tarpeesta. Herassa on paljon eri aminohappoja, joten varmasti osa niistä siirtyy käytettäväksi hyvinkin pian, mutta osa ei. Koska en tiedä kyseisen kaseiinin molekyylirakennetta ja siten sen käyttötarkoitusta lihassolussa, en osaa nyt sanoa, kuinka nopeasti se siirtyy solun käytettäväksi. Se mikä ei mene kaupaksi luonnollisestikin varastoidaan, muutetaan eri yhdisteeksi tai eritetään ulos elimistöstä.. Tuo kaseiinin hyytelöityminen ja sen vaikutus täytyy kyllä selvittää paremmin, sillä hieman "uudempi" aine kyseessä, enkä ole siihen perehtynyt..

Näitä on tosi vaikee lähtee selittämään, kun aina johonkin vaikuttaa joku muu juttu ja tarvitaan laajempaa tietoa jonkun kokonaisuuden toiminnasta sekä sitten on se legendaarinen mutta.. + minäkään en todellakaan tiedä kaikkea.. Mua kyllä ärsyttää ku toi teksti menee noin virallisen oloseksi ku kirjotan jotain asiatekstiä..

EDIT: Tuo 3 tuntia on kaikkineensa kulunut aika, jolloin kaikki on imeytynyt.. Aloin kuitenkin nyt miettimään, että missähän muodossa tarkalleen tuo hera on, onko sen nimenomaa proteiinina = polypeptidiketjuina tertiääri/kvartäärirakenteella vai onko se aminohappoina? En tiedä voiko aminohappoja olla edes puhtaasti jauhemaisena.. o.O Tämä 3 tuntia nimittäin varmasti perustuu olettamukseen, että kyse on 3 tai 4-ulotteisista polypeptidiketjuista, sillä jos jauhe olisi puhdasta aminohappoa, niin eihän sitä tarvitsisi vatsalaukussa hajottaa ainakaan hirveästi, jolloin puhuttaisiin sellaisista ajoista, joita palkkarilla soisi olevan.. :)

EDIT2: Toisaaltaansa, tuo aika voi kuitenkin sopia palkkarillekkin, sillä elimistössä on koko ajan vapaita aminohappoja (muualtakin kuin ravinnosta tulleita), jotka "käytetään sitten tämän heran tieltä"..
 
ÄÄÄ kylläpäs mäkin tähän aikaan vuorokaudesta onnistun ihan paskaa selittämään, kaseiini on siis proteiini ei yksittäinen aminohappo.. mikä lienee sen aminohapollinen koostumus? Se saattanee vaikuttaa tuohon sen nimeen "hitaasta" proteiinista.. mutta se ei kyllä niinkään johdu tuosta hyytelöitymisestä.. Piti oikeen käynnistää kone uusiksi tämän takia :D
 
Vastaus kyllä ja ei.

Ensinnäkin kannattaa ottaa huomioon se, että hera on sekoitus eri aminohappoja ja kaseiini koostuu itsestään (jos jollain ois tarkempaa tietoa, että mitä kaseiinia tarkalleen niissä lisäravinteissa käytetään niin pystyisin vastaamaan paremmin). Suolistossa on ainakin 7 erilaista imeytymiskoneistoa, joita eri aminohapot käyttävät imeytymiseen, tähän hätään en osaa vastata mikä aminohappo imeytyy missäkin. Tuo kaseiinin hyytelöityminen hidastanee imeytymistä jonkun verran, mutta en usko sen radikaalisti vaikuttavan, sillä mahaportti säätelee ohutsuoleen siirtyvän tavaran määrää. Glukoosin ja tärkkelyksen imeytymisessä on hienovarainen ero, sillä tärkkelys täytyy muntaa ensin maltoosiksi ja sitten glukoosiksi. Puhutaan nyt kuitenkin ihmiselimistöstä, jolloin aikayksiköt ovat hyvin pieniä. Kokonaisuuden kannalta nuo erot eivät ole merkittäviä, jos nimenomaa puhutaan pelkistä hiilihydraateistä, ei nyt esimerkiksi perunasta tai maltodekstriinistä, sillä tottahan toki perunalla kestää hieman kauemmin hajota ja täten vapauttaa tärkkelystä.. Ja tarkennan nyt vielä tota imeytymistä itse ruuansulatuselimistössä, että prosessin alussa on olemassa se pieni ero imeytymisnopeudessa, mutta kun koneisto käy tasaseti, niin kaikkia ravintoaineita imeytyy suht. tasaisesti.

No niin ravintoaineet on nyt sitten imeytyneet elmistöön ja kulkee siellä veren mukana, josta ne sitten siirtyvät kukin tavallaan soluihin. Se mitä soluun siirtyy, kuinka paljon ja kuinka nopeasti riippuu solun tarpeesta. Herassa on paljon eri aminohappoja, joten varmasti osa niistä siirtyy käytettäväksi hyvinkin pian, mutta osa ei. Koska en tiedä kyseisen kaseiinin molekyylirakennetta ja siten sen käyttötarkoitusta lihassolussa, en osaa nyt sanoa, kuinka nopeasti se siirtyy solun käytettäväksi. Se mikä ei mene kaupaksi luonnollisestikin varastoidaan, muutetaan eri yhdisteeksi tai eritetään ulos elimistöstä.. Tuo kaseiinin hyytelöityminen ja sen vaikutus täytyy kyllä selvittää paremmin, sillä hieman "uudempi" aine kyseessä, enkä ole siihen perehtynyt..

Näitä on tosi vaikee lähtee selittämään, kun aina johonkin vaikuttaa joku muu juttu ja tarvitaan laajempaa tietoa jonkun kokonaisuuden toiminnasta sekä sitten on se legendaarinen mutta.. + minäkään en todellakaan tiedä kaikkea.. Mua kyllä ärsyttää ku toi teksti menee noin virallisen oloseksi ku kirjotan jotain asiatekstiä..

EDIT: Tuo 3 tuntia on kaikkineensa kulunut aika, jolloin kaikki on imeytynyt.. Aloin kuitenkin nyt miettimään, että missähän muodossa tarkalleen tuo hera on, onko sen nimenomaa proteiinina = polypeptidiketjuina tertiääri/kvartäärirakenteella vai onko se aminohappoina? En tiedä voiko aminohappoja olla edes puhtaasti jauhemaisena.. o.O Tämä 3 tuntia nimittäin varmasti perustuu olettamukseen, että kyse on 3 tai 4-ulotteisista polypeptidiketjuista, sillä jos jauhe olisi puhdasta aminohappoa, niin eihän sitä tarvitsisi vatsalaukussa hajottaa ainakaan hirveästi, jolloin puhuttaisiin sellaisista ajoista, joita palkkarilla soisi olevan.. :)

EDIT2: Toisaaltaansa, tuo aika voi kuitenkin sopia palkkarillekkin, sillä elimistössä on koko ajan vapaita aminohappoja (muualtakin kuin ravinnosta tulleita), jotka "käytetään sitten tämän heran tieltä"..

Taas vois lähteä enemmänki kyselemään ja esittämään pohdintoja ym. ym. mutta tyydyn nyt tuohon lihavoituun kohtaan. Tuosta saa sellaisen käsityksen, että pidät kaseiinia omana aminohapponaan? Mitä en ymmärtäny, koska epäilen vahvasti, että sitä oisit tarkottanu.

Edit: Heräsit siis itsekin tähän :D Ja kone vielä uudestaan päälle, hahah. Taitaa olla parempi alkaa lopettelemaan tästä jauhaminen ku alkaa hallitsemaan ajatusmaailmaa itse kullakin. Ja muutenkin aika pahaa off topicciahan tää muutenki on...
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tässä erään kaseiinin aminohappoprofiili.

Essential Amino Acids g/100g Protein
Isoleucine 4.8
Leucine 8.5
Lysine 7.7
Methionine 2.6
Phenylalanine 5.1
Threonine 4.6
Tryptophan 1.1
Valine 6.0

Non-Essential Amino Acids g/100g Protein
Alanine 2.8
Arginine 3.7
Aspartic Acid 6.6
Cystine/Cysteine 0.5
Glutamic Acid 20.5
Glycine 1.7
Histidine 2.7
Proline 10.0
Serine 5.3
Tyrosine 5.2
 
Siitä proteiinista vielä sen verran, että hiilari sekä nostaa insuliinia (varastohormoni) että ehkäisee proteiinien purkua. Eli riittävällä määrällä hiilaria treenin jälkeen "katkaistaan" lihaskatabolia, viisaammat tarkentakoot halutessaan. Proteiinien nauttiminen taas edesauttaa proteiinisynteesiä, johon insuliinilla ja hiilareilla ei ole juuri suoraa vaikutusta.

ProteinSynthesis1.jpg


http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/muscle-growth-and-pos-workout-nutrition.html

Sivuston haltija Lyle McDonald muuten suosittelee voimaurheilijalle proteiininsaanniksi n.3,3g/kg täällä (josta myös siguni alempi lainaus on). Melko lailla vaihtelevaa juttua tuon proteiinin suhteen kuten mies itsekin sanoo, mutta pointti on se, että liikaa sitä ei oikeastaan voi syödä (olettaen, että se ei ole muista makroista pois)
 
Pelotatte kohta pois kaikki pätkäpaastosta kiinnostuneet hifistelykeskusteluillanne :)
 
Pelotatte kohta pois kaikki pätkäpaastosta kiinnostuneet hifistelykeskusteluillanne :)

Totta. Siks toppuuttelinki. En kyllä suoranaisesti ymmärrä miten tuo beginnerin viimeinen posti liitty mitenkään noihin imeytymysjuttuihin? Ei ollu tarkotuskaan? Tai en ymmärrä mitä tuolla hait.
 
Olen epähifistelijä tän IF:n suhteen. Oikeastaan ainoa mihin kohdistan huomita on tuo syömättömyys 16h ajan. En sen enempää kiinnitä makroihin huomiota, enkä syklittelyihin. Viikonloput menee usein lyhyemmillä paastoilla.
IF toimii kuitenkin minulle kuin vessa junassa. Paino on pysynyt samassa nyt parikuukautta, mutta silminnähtävää rasvan poistumista on havaittavissa. Vyötärö on kaventunut muutaman sentin, mikä nyt taitaa olla paras indikaattori kotikonstein.

Tämä vaan siksi, että laiskimmatkin meistä pystyy saavuttamaan tällä systeemillä huomattavaa kehitystä.
 
Olen epähifistelijä tän IF:n suhteen. Oikeastaan ainoa mihin kohdistan huomita on tuo syömättömyys 16h ajan. En sen enempää kiinnitä makroihin huomiota, enkä syklittelyihin. Viikonloput menee usein lyhyemmillä paastoilla.
IF toimii kuitenkin minulle kuin vessa junassa. Paino on pysynyt samassa nyt parikuukautta, mutta silminnähtävää rasvan poistumista on havaittavissa. Vyötärö on kaventunut muutaman sentin, mikä nyt taitaa olla paras indikaattori kotikonstein.

Tämä vaan siksi, että laiskimmatkin meistä pystyy saavuttamaan tällä systeemillä huomattavaa kehitystä.

Itse kuulun myös tähän epähifistelijäryhmään. Oon myös tiukka ton 16 h syömättömyyden kanssa. Lepopäivinä reippaasti miinusta ja treenipäivinä vedän aivan suruttaa hiilareita treeninjälkeen (ja monesti mennään plussalle). Hetken aikaa punnitsin ja laskin ruoat ja kalorit, mutta nyt kun tietää suunnilleen noi määrät, niin nykyään heitän aika fiiliksen mukaan. 2/3 treeneistä vedän työn ja käytännön syistä paastolla ja 1/3 treeneistä kahdella pre workout mealilla. Rasva tuntuu tirisevän hyvää vauhtia, mutta samalla salitreenit kulkevat paremmin, kuin ennen IF.

Tää taitaa mennä vähän saman jankkaamiseksi mulla, mutta menköön. Alkuun olin pirun skeptinen koko systeemin suhteen. En millään uskonut, että tätä voisi soveltaa fyysiseen 3-vuorotyöhön, mutta tähän mennessä on pelkkää hyvää sanottavaa. No okei, välillä saa taistella nälän kanssa 3-vuorotyön takia, mutta kyllä siitäkin selviää, kun pitää mielessä sen rasvan tirinän ;-)

Eilen vedin noin 4000 kcal ja 450 g hiilaria (oli pakko laskea pitkästä aikaa) treenin jälkeen 4 h sisään, mutta silti paino ei heilahtanut mihinkään suuntaan. Tosin mulla tuntuu kroppa kestävän muutenkin tota hiilaria aika hyvin. Ennen paino kyllä heitteli enemmän, kun en ollut niin tarkkana, että milloin pidän herkkupäivän. Nykyään on aivan ehdoton, että ne herkut syödään treenin jälkeen.
 
Itse olen jo ajautunut aika kauaksi Leangainsin syömisikkunoista. Paastot ovat poikkeuksetta 20-24 tuntia ja syön päivän kalorit yhdessä tai kahdessa osassa. Jotenkin tämä systeemi vaan tuntuu luontevimmalta. Senverran hifistelen kuitenkin, että hiilaria välttelen lepopäivinä. Rasvan välttely treenipäivinä taas on jäänyt vähemmälle ja sitä tulee lähes poikkeuksetta syötyä se yli 100g, rajoittaa liikaa elämää jos siihen alkaisi panostamaan.
 
Totta. Siks toppuuttelinki. En kyllä suoranaisesti ymmärrä miten tuo beginnerin viimeinen posti liitty mitenkään noihin imeytymysjuttuihin? Ei ollu tarkotuskaan? Tai en ymmärrä mitä tuolla hait.

Joku sivu sitten oli siitä proteiinintarpeesta puhetta, asiakas ainakin kyseli nykysuosituksia. Lähinnä oli tarkoitus tuoda mahdollisille hiilarikammoisille näkökulmaa asiaan.

Ja mun hifistely on vastareaktio sille, että täällä mutuillaan proteiinin kerta-annosten imeytyvyyden ja vähärasvaisten treenipäivien suhteen. Kyllä väittää saa, mutta olisi kiva kun niitä tarkempia perusteluja ei tarvitse kaivamalla kaivaa.
 
Mä nyt tässä tutkiskelin ja hutkiskelin ja tää jääköön viimeiseksi proteiinien imeytymiskannanotoksi mun osalta, joska nimenomaan off topic.. Herassa on aminohapot eri suhteessa kun kaseiinissa, ja herassa on enempi justiinsa niitä, mitä lihakset vastaanottaa mielellään heti suorituksen jälkeen + se kaseiinin hyytelöityminen vaikuttaa jonkun verran siihen imeytymiseen kuten arvata saattoi.. Ja se palkkari tosiaan imeytyy kokonaisuudessaan noin "hitaasti", mutta se toimii juurikin sen takia, että se korvaa suorituksen aikana ja sen jälkeen käytetyt elimistössä vapaana olleet aminohapot -> ei synny vajetta ja anabolia voi jatkua.. :)

Mikä tässä IF on se suositeltu syömisikkuna?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom