Niitä on rankempi/epämiellyttävämpi tehdä!;):D
kynis.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Niitä on rankempi/epämiellyttävämpi tehdä!;):D
Niinhän se välillä vähän on. Mutta palkitsevaa.Niitä on rankempi/epämiellyttävämpi tehdä!;):D
Niitä on rankempi/epämiellyttävämpi tehdä!;):D
Voit esimerkiksi vaikka vain poistaa noista quottaamistasi jaoista sen toisen jalkatreenin.
Millä tavalla kahden jalkatreenin tekeminen viikon aikana on ongelma, jos kuitenkin kykenet tekemään yläkroppatreenejä?
Jos tosissaan yläkroppa on selkeästi jalkoja jäljessä (eikä kyseessä ole vain tavallinen RHP-keissi), voi yläkroppaa painottaa esim. näin:Sori, jos kyselen tyhmiä, mutta haluaisin vaan kysellä mielipiteitäsi tästä asiasta, koska sinulta varsinkin tällaisesta treenityylistä löytyy tietoa "hieman" enemmän kuin itseltäni.
Haluatko mieluummin käyttää aikaa salilla, vai kehittyä?Mutta tekisin mielelläni viikon kahtena ensimmäisenä päivänä "kokopitkän" treenin, jotka kestäisivät mielellään sinne 1 h asti, sillä joudun mm. ma ja ti olemaan salilla (siis samassa rakennuksessa,ei en käytä treeneihin neljää tuntia;)) 4h "työni" puolesta ja käyttäisin mielelläni aikaa hyödyksi silloin treenien kannalta.
GHR, yhden jalan reisikoukistukset seisten reisiojennuskoneessa (jos reisikoukistuskonetta ei ole), reisikoukistukset maaten käsipaino jalkojen välissä, julle, sumoprässi, askelkyykyt, jne.Lähinnä vain vapailla painolla tehtävät takareisi liikkeet mahdollisia. Ehdotuksia?
Tein ja en tehnyt. Useamman vuoden ajan tein aina pysäytyksen, mutta enää en ole tehnyt noita pysäytyksiä muutamaan vuoteen.Silloin kun vielä teit kunnolla alataljaa ja kulmasoutua, niin teitkö silloin niissä pysäytyksiä huippusupistusasennossa?
En minkäänlaista. Meikäläistä ei ole koskaan kiinnostanut voima vaan lihasmassa, joten en myöskään ole koskaan perehtynyt pelkkään voimankasvatukseen tähtäävän treenin saloihin. Kannattaa kysyä asiaa joltakin funktianaaliselta treenaajalta, jota voima kiinnostaa.Minkämoisen puhtaasti voimanhankintaan tarkoitetun yläkropan treenin Hulkki loisi ilman priorisointia mitään lihasta kohden?
Kuten olen jo monta kertaa selittänyt, volyymin loputon kasvatus on mahdotonta, siksi volyymia tulisikin syklittää. Esimerkiksi sarjapainojen pysyessä ennallaan kasvatetaan treenikohtaista sarjamäärää 3-4 viikon ajan, minkä jälkeen otetaan kevennys, lisätään hieman sarjapainoja ja aloitetaan volyyminkasvatus alusta.Nyt näköjään näyttäisi järkevämmältä tehdäkkin niin, että kasvattaisikin ennemmin tuota volyymia. Toimisikonhan tässä, ja muilekkin lihasryhmille volyymipäivinä, yksinkertaisesti sarjojen lisääminen: vaikka vinopenkki 4x10-->6x10 ja sitten vasta isommat releet käyttöön. Keskittyy sitten voimapäivinä sarjapainojen kasvatukseen... Voi pian olla, että joutuu lähteä hieman matalammalta liikkeelle, kun tuntuu aika hurjalta nuo sarjamäärät.
Useamman vuoden ajan tein aina pysäytyksen, mutta enää en ole tehnyt noita pysäytyksiä muutamaan vuoteen.
Selkä on vastannut meikäläisellä aina treeniin kuin treeniin. Sen tosin huomaa, että pysäytyksellä liikkeet tuntuvat erityisen hyvin selässä.Huomasitko että tuosta pysäytyksestä olisi ollut iloa lihaskasvun kannalta?
Ensimmäisenä treenivuotenani, kun en tiennyt salitreenistä yhtään mitään vaan kävin yksinkertaisesti 5-6 päivänä viikossa tekemässä melkeinpä kaikki salin laitteet läpi, en pitänyt suunniteltuja kevennyksiä. Toisena treenivuotenani aloin lukea treenaamisesta, ja siitä lähtien olen aina pitänyt kevyen viikon 3-6 viikon yhtäjaksoisen treenaamisen päälle.oletko aina tehnyt tuollaisen kevennetyn viikon? Tarkoitan lähinnä sitä, että treeniuran alkuaikoina tuntuu, että harva malttaa kevennellä mitään.
Aktiivinen lepo peittoaa lähes aina totaalilevon. Esimerkiksi tuo mainitsemasi tapa toimii ihan hyvin.Käykö kevennys juoksupiireissä ( juoksumääriä pois vaikka puoleen ) tuttuun tapaan eli vaikka normaalitreenipainoista puolet pois ja käy tekemässä niillä kuntopiiriomaisesti samat treenit, mitä tekisi kovemmillakin viikoilla vai onko parempi pitää täyslepoa?
Mistä lähtien maastaveto on ollut yläkropan liike? Käy se toki yläselkäänkin, mutta kyllä se silti pääasiassa tehdään jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon voimin.1. Maastaveto x2
Mistä lähtien maastaveto on ollut yläkropan liike? Käy se toki yläselkäänkin, mutta kyllä se silti pääasiassa tehdään jalkojen, pakaroiden ja keskivartalon voimin.
Itse lasken sen kyllä ihan täysin alakropan liikkeeksi, koska se rasittaa kuitenkin pääasiassa keskivartaloa ja alakertaa, eikä mielestäni mitenkään sovi silloin tehtäväksi yläkroppapäivänä, jolloin oletettavasti seuraava treeni on kuitenkin alakroppapainotteinen. Itse en ainakaan voisi kuvitellakaan tekeväni kyykkyä tai jotain vastaavaa keskivartaloa kovasti kuormittavaa liikettä pariin seuraavaan päivään kovahkon mavetreenin jälkeen. Ei vain pystyisi, koska selän ja kylkien lihakset ovat silloin aivan liian tukossa pystyäkseen tukemaan keskivartaloa kunnolla esimerkiksi juuri kyykyissä.Maastaveto on koko kropan liike, enkä erittele sitä erikseen yläkropan tai alakropan liikkeeksi. Jaosta sekä liikevalikoimasta riippuen mave tulisikin sijoittaa sille paikalle, jossa se ei häiritse seuraavia treenejä. Esim. jos seuraavana päivänä olisi tarkoituksena tehdä raskasta kyykkyä, niin parempi vaihtoehto tehdä mave ja kyykky samassa treenissä. Tämäkin esimerkki jaosta riippuen, ihan vain ettei pilkkua nussita.
Jos tosissaan yläkroppa on selkeästi jalkoja jäljessä (eikä kyseessä ole vain tavallinen RHP-keissi), voi yläkroppaa painottaa esim. näin:
1 - Yläkroppa (voimapainotteinen)
2 - Jalat
3 -
4 - Rinta / (etu- ja sivu-)olkapäät / ojentaja (hypertrofiapainotteinen)
5 - Selkä / trapsit / takaolkapäät / hauis / forkut (hypertrofiapainotteinen)
6 -
7 -
Haluatko mieluummin käyttää aikaa salilla, vai kehittyä?
GHR, yhden jalan reisikoukistukset seisten reisiojennuskoneessa (jos reisikoukistuskonetta ei ole), reisikoukistukset maaten käsipaino jalkojen välissä, julle, sumoprässi, askelkyykyt, jne.
Kuten olen jo monta kertaa selittänyt, volyymin loputon kasvatus on mahdotonta, siksi volyymia tulisikin syklittää. Esimerkiksi sarjapainojen pysyessä ennallaan kasvatetaan treenikohtaista sarjamäärää 3-4 viikon ajan, minkä jälkeen otetaan kevennys, lisätään hieman sarjapainoja ja aloitetaan volyyminkasvatus alusta.