- Liittynyt
- 26.9.2002
- Viestejä
- 1 198
- Ikä
- 40
Eli hiilari ja rasvat yhdessä nautittuna lihottavat enemmän kuin erikseen nautittuna. Tein em. tutkimuksesta lopputyöni
Laitahan jakoon tai copy pasteta vaikka omaan threadiinsä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eli hiilari ja rasvat yhdessä nautittuna lihottavat enemmän kuin erikseen nautittuna. Tein em. tutkimuksesta lopputyöni
Eli hiilari ja rasvat yhdessä nautittuna lihottavat enemmän kuin erikseen nautittuna. Tein em. tutkimuksesta lopputyöni, mutta en koskaan julkaissut tuloksia kansainvälisessä lehdessä.
Hulkki sanoi:(esim. vasta nyt jouduin hampaita kiristellen poistamaan käytöstä 13 vuotta sitten Tarjoustalosta ostamani Brooksin harmaat collegehousut, kun alkoivat olla täynnä reikiä strategisissa paikoissa)
Laitahan jakoon tai copy pasteta vaikka omaan threadiinsä.
Miten ihan käytännön tasolla, eli vaikka nautittaisiin yhdessä hiilarit ja rasvat, niin eihän niiden imeytymisnopeus ole sama(vaikka rasva varmaan hh imeytymistä hidastaakin), eli ovat kuitenkin kropan käytettävissä eri aikaan vaikka yhdessä nautittaisiinkin?
Ja tämä threadi muuttuu vain kiinnostavammaksi ja kiinnostavammaksi.Fysiologista pohjaa tuolle rasvojen ja hiilareiden jakamiselle eri aterioille ei juurikaan ole
Uskaltaisin väittää nykytiedon perusteella, että ei ole mitään eroa syökö 4 vai 6 ateriaa päivässä, luultavasti kolmekin ateriaa riittäisi. Lähinnähän tuo on omasta tottumuksesta kiinni; se mikä sopii Hulkille ei välttämättä sovi Hämikselle.
Informatiivista tekstiä kaikenkaikkiaan Hulkilta, kannattaa kuitenkin pitää pieni suodatin päällä kun noita Berardin ja t-nationin juttuja lueskelee .
Jos sitä ruokamassaa on ohutsuolessa monta tuntia syömisen jälkeen niin mitä etua tuolla 7:llä aterialla mielestäsi on lihasten säilymiseen nähden? Onko tuolle tiheällle ateriavälille muuta perustelua kuin bodilegendat ja mutu? Itse en ainakaan ole kuullut muuta kuin sitä samaa paskaa siitä kuinka kaikki tekee näin ja näin on aina tehty.Eli uskallatko väittää kehonrakentajan voivan syödä dieetillä vain 3 tai 4 ateriaa, menettämättä lihasta..?
ironteme sanoi:Eli uskallatko väittää kehonrakentajan voivan syödä dieetillä vain 3 tai 4 ateriaa, menettämättä lihasta..?
ironteme sanoi:Kannattaa aina pitää suodatin päällä.
Oletan, että olet kiinnostunut lähinnä proteiinin imeytymisestä eri ateriaväleillä ja tästä kuuluista kataboliapeikosta.
Mitä suuremmista ruokamääristä puhutaan, sitä vaikeampi on kerralla vetää pakki täyteen. Eli periaatteessa mitä isompi kehonrakentaja on kyseessä, sitä isommista päivittäisistä määristä puhutaan. Se kuuden (tai useamman) aterian tiheys on luultavasti omittu isoilta pojilta, joiden on ihan käytännöllisistä syistä helpompi imailla useamman kerran päivässä. Jos kehonpaino nousee reilusti sadan kilon päälle, on yksinkertaisesti helpompaa syödä kuusi pientä ateriaa, kuin kolme jättiläisannosta. Fysiologisesti harvempi ateriaväli on siis täysin mahdollinen, mutta varsin epäkäytännöllinen Ja dieetillähän siihen tulee lisäksi se näläntunnetta poistava puoli, mutta mitään magiaa, kataboliapeikkoa tai metabolista etua siitä on turha etsiä, ainakaan tämän hetkinen tutkimustieto ei anna aihetta sellaista olettaa.
Berardilla on pääosin hyvää läppää ja teorialtaan tuo proteiini-hiilihydraattijaottelu toimii, siis jos luetaan fysiologian kirjaa kuin piru raamattua. Mutta kannattaa miettiä miksi näissä teoriossa ”unohdetaan” mainita esim. tuon de novo lipogeneesin rajoitukset. Osittain varmaan siksi, että pitää saada myytyä sitä Precision Nutrition –pakettia mahdollisimman paljon. Tai no jos tarkkoja ollaan, niin tuossa jaottelussa on muitakin teoreettisia aukkoja, jotka tekee sen muiltakin osin kyseenalaiseksi, mutta se on jo toinen satu se .
Olen treenannut oikeastaan aina, liki kaksikymmentä vuotta :wanha: sangen DC-henkisesti. Bullworkerin venyttelyn jälkeen kun sain vinyylit autotalliin, mukana oli legendaarinen Yorkin ohjelma, josta katsoin muutamia perusliikkeitä ja tein muutaman sarjan niin monta toistoa kun lähtee muutaman kerran viikossa. Sitten piakkoin ostin Muscle & Fitnessin, jossa oli Mentzerin juttu, joka vaikutti heikolla tietotasollani perin järkevältä ja perustellulta lehden muiden bodareiden juttuihin nähden (silloin Mentzerin jutut oikeasti vielä olivatkin jokseenkin järkeviä). Siitä lähtien ohjelmani on pysynyt hyvin samankaltaisena:
Ma-ke-pe vuorotellen
Yläkroppatreeni
Punnerrusliike rinnalle 2 x 5-10
Vetoliike yläselälle 2 x 5-10
Punnerrusliike hartioille 1 x 5-10
Sivuvipunostoliike hartioille 1 x 5-10
Alakroppatreeni
Etureisipainotteinen moninivelliike 2 x 5-10
Takareisi-pakara-alaselkäliike 1 x 5-10
Pohjeliike 1 x 8-12
Vatsaliike 2 x 10-20
Liikkeet vaihtuvat alvariinsa (esim. tankopunnerrus edestä seisten -> käsipainopunnerrus istuen -> niskantakaapunnerrus seisten). Alkuaikoina treenasin myös hauiksia ja ojentajia, mutta pääasiallisesti lopetin v. 1993 tiedostaessani niiden vähintäänkin ylläpityvän epäsuorillakin liikkeillä (45 cm on säilynyt).
Muutamassa vuodessa ja ahkeralla syömisellä (liiankin) elopaino nousi 67 kg -> 97 kg ja voimat yli kolminkertaistuivat (esim. penkki 5x40 -> 5x130, kyykky 8x40 -> 8x140). Nyt ei ole merkittävää lisäkehitystä enää tullut vuosiin :jahas: , mutta olen treenannut samaan malliin, kun kyseisestä treenitavasta eniten pidän ja geeneilläni tässä vaiheessa uraa panos-tuotossuhde muillakin ohjelmilla ja nykyarvostukseni huomioon ottaen olisi vaatimaton.
Mike used different routines during his career. The one you mention, goes like this:
Day 1:
1. Upper legs & calves
2. Chest
3. Triceps
Day 2:
1. Lats, lower back and traps
2. Shoulders
3. Biceps
He called it his most productive routine. In an old copy of Muscle Builder/Power (1980), he wrote that he started this routine 4 times a week: Monday, Tuesday, Thursday and Friday - with the weekends off. After a while he and his training partners (including his brother Ray) noticed that they couldn′t recuperate enough, so they started adding 1-2 days off in between workouts. So now they trained on Monday, Wednesday and Friday - still with the weekends off - or even less frequently. Later he admitted that he had still been overtraining (training too frequently, with too much volume (number of sets and exercises)).
http://digilander.libero.it/mikementzer/k83.jpg
ironteme sanoi:Proteiinien imeytymistä enemmän olen kiinnostunut ruokailutiheyden vaikutuksesta kehon omaan aineenvaihduntaan (vaikuttaako tiheämpi syöminen edullisesti perusaineenvaihduntaan?), ravintoiaineiden yleiseen imeytymiseen ( vrt. 1000kcal ateria, josa enemmän ruoka-aineita sekaisin, kuin 400-500 kcal ateriassa), sekä treenien ajoittamiseen vähillä aterioilla (3 tai alle /vrk).
Kuten sanoin, mitään metabolista etua tiheämmällä ateriavälillä ei ole todettu. Dieetillä oleva kehonrakentaja on kyllä perusfysiologialtaan verrattavissa sohvaperunaan . Maha ei tunnista kaloreita, vaan ruoka etenee ohutsuoleen järjestyksessä hiilihydraatit, proteiinit, rasvat.
Kuinkas olen sitten lukenut muutama vuosi sitten tutkimuksesta, jossa ylipainoisten koehenkilöiden paino saatiin laskuun yksinkertaisesti jakamalla päivän aikana nautittu ruoka useammalle aterialle?Kuten sanoin, mitään metabolista etua tiheämmällä ateriavälillä ei ole todettu.
Lol, en tee aerobista yleensä dieetilläkään. :D Nyt toki kisadieetillä teen jonkin verran lyhyitä intervallitreenejä lepopäivinä (ja joskus treenipäivinäkin, aamulla protskuhiilaridrinksun ja aamiaisen välissä).teetkö aerobista ei-dieettikaudellakin vai pidätkö kokonaisia lepopäiviä?