Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kuten tuossa jo mainitsin, myös monijakoisen ohjelman voi rakentaa fiksusti, mutta tämä näyttää olevan todella harvinaista. Ja melkeinpä millä tahansa treenitavalla tulee kyllä jonkinlaisia tuloksia, mutta tässä olikin kyse siitä millä saadaan vieläkin parempia tuloksia. ;)Kyllä sitä tulosta tulee monijakoisellakin.
Treenin aikana mahdollisesti ½ litraa isotonista hiilariaminosuolalitkua (yhteensä 30-35 g maltoa/dekstroosia, 5-10 g leusiinia ja 1 g mineraalisuolaa puolessa litrassa juomaa) kortisolia ja serotoniinia blokkaamaan.
Aiheuttaa väsymystä.Miksi serotoniinia pitää blokata?
Kyllä sitä tulosta tulee monijakoisellakin. Tekee vaan niin mikä tuntuu itselle ja omalle kropalle sopivan. Ei kannata tehdä tästä hommasta niin pirun vaikeeta. Pitää vaan ne perusliikkeet mukana ohjelmassa ja tekee niillä kovimmat sarjat. Hyvän aerobisen kunnon omaavat pystyy tekemään noita 2-jakoisia kuin vettä vaan, toiset taas ei. Oma maitohappojärjestelmä ei kyllä oikein salli noita 2-jakoisia ohjelmia.
No ei siitä sen enempää. Mutta mun on puututtava tuohon asiaan aerobisesta kunnosta. Ei kellään voi olla loistavaa aerobista kuntoa harjoittelematta. Kylmiltään jos hyppää monijakoisesta pienijakoiseen ohjelmaan, ja yrittää painaa menemään samoilla periaatteilla niin johan tulee äitiä ikävä. Mutta annas ollakaan jos aloittaa tarpeeksi kevyesti ja vain antaa kropalle sen muutaman viikon ajan sopeutua, niin hyvin pian liikutaan entisissä raudoissa ja sitten mennäänkin jo vauhdilla ohi.
Pointti on ettei kannata luovuttaa tai pitää jotain asiaa mahdottomana. Sitä loppujenlopuksi yllättyy millaisiin suorituksiin oma kroppa kykenee kun sille antaa vain tarpeeksi aikaa sopeutua. Mä oon tässä tapauksessa hyvä esimerkki, koska surkeampaa peruskuntoa sai hakea. Mutta nyt mä oon painanut menemään nöyrästi pudottaen harjoituspainoja. Luotan siihen että sarjapainot lähtee kyllä nousuun, niinkuin ne ovatkin. Niin ja mähän treenaan koko kropan 4 kertaa viikossa.
Ai kehittyy se aerobinen kunto harjoittelemalla, enpä tiennytkään ;)
Jatkuvuus sanoi:Kaikkeenhan se keho pyrkii sopeutumaan, mutta onko siitä loppupelissä mitään hyötyä? Kaikkeen tottuu, myös saman lihaksen rasittamiseen useampaan kertaan viikossa. Mihin tää 1-2 jakoisuus sitten loppuu, kun koko ajan lisätään vaan rasitusta. Kohta varmaan jotkut hullut treenaa koko kropan kaks kertaa päivässä ja viikonloput myös. Missä on palautuminen?
kasvaa se patti vaikkei tekis ku kolmosia. sarjoja vaan pitää olla silloin tarpeeksi.
kasvaa se patti vaikkei tekis ku kolmosia. sarjoja vaan pitää olla silloin tarpeeksi.
En välttämättä lähtisi juuri dieetin aikana muuttamaan yhtäkkiä treeniä kauhean radikaalisti, koska monijakoisesta esim. 2-jakoiseen treeniin siirtyminen vaatii yleensä sen totutteluperiodin.onko fiksua/kannattaako kokeilla tommosta 2-3 jakoista dieetin aikana.
Itse asiassa 2-jakoinen on mielestäni vielä varsin eri asia kuin 3-jakoinen, ellei sitten treenata esim. 6 päivänä viikossa (mikä itsessään vaatiikin jo melko tarkkaa suunnittelua, ruokavalioa ja treenitehon kontrollia). Eli 3-jakoinen treeni on IMO vielä monijakoista, mutta esim. tällä tavalla sen voi mielestäni toteuttaa fiksusti:Mikäs ois sit semmone kova jako tommosee 2-3 jakoiseen ohjelmaan ja minkälaisia sarjamääriä nois kannattaa ottaa
Varmasti "riittää", mutta paremmin kehitytään jos niitä perusliikkeitä kyetään tekemään 2 tai 3 kertaa viikossa. Kaikkien näiden treenikertojen ei tosin välttämättä kannata olla samanlaisia, vaan viikon mikrosyklin aikana kannattaa yleensä pyrkiä harjoittamaan lihasta eri tavoin. Esimerkiksi jos kyykkyä tehdään 3 kertaa viikossa, voisi yksi treeni olla ns. raskas voimatreeni isoilla raudoilla ja pitkillä palautuksilla, toinen treeni voisi olla puhtaampi hypertrofiatreeni kovalla volyymilla ja keskiraskailla painoilla, ja kolmas treeni voisi olla jopa nopeusvoimatreeni esim. vetokumeja hyödyntäen. Jos treenataan "vain" 2 kertaa viikossa, kannattaa IMO tehdä raskas voimapainotteinen treeni, ja hypertrofiapainotteinen volyymitreeni.Just näin! Ja riittää kyllä kun tekee ne kovat sarjat/lihas vain kerran viikossa.
Omat treenit löytyvät blogista: http://www.fast.fi/index.php?mid=389Minkälaisella jaolla ite Hulkki meet nytten. ?
No joku 3-jakoinen voi vielä onnistuakin, kunhan muistaa pitää viikoittaisen kokonaisvolyymin ennallaan.Ja eiks toi 3 jakoisen kokeilu vois olla ihan fiksua näin dieetilläkin, kunhan ei liian rajusti aloita?..
Ei tuo ole kuin suunnittelukysymys, kokonaisvolyymi ja treeniteho täytyy vain säätää treenipäivien määrään sopivaksi.Onko liikaa jos treenaa 2-jakoista ohjelmaa joka toinen päivä (ma,ke,pe,su,ti,to,la) jne.? Vai onko ma,ti ja to,pe järkevämpi jako?
Jos treenipäiviä on kolme viikossa, kannattaa IMO käyttää tätä jakoa:Millaisella jaolla toi 2-jakoisen sais vedettyy järkevästi 3 kertaa viikossa?