Giant settien eli jättiläissarjojen toimiminen käytännössä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Timba79
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Väitän että nuot giantit on sitä itteään jos ne tehdään treenaajan voimatasoihin nähden lelupainoilla. Kattelin aikani kaverin pumppailua tuntumalla ja fiiliksellä. Ei sillä kasvanut kuin maha kun oli plussakaloreilla.

Se on ihan eri asia vetää vaikka triploja kunnon romuilla. Minä siis yhdyn kanssa näihin että jos penkkaa 120 kilolla 10 toistoa niin ei varmasti auta paskan vertaa hinkata 30 kilolla jotain puhtaita toistoja eri kulmista ja tehden välillä vähän ristitaljaa sun muuta. Voi olla joo hyvää vaihtelua ja vaikka boostia dieettiin mutta ei sillä kyllä lihasten kasvatuksen kanssa mitään tekemistä ole.

Saa toki kokeilla jos ei usko.



Allekirjoitan kyllä täysin. Itse välillä sorruin näihin volyymipumppailuhapotuksiin, en nyt giantteihin sentään. Mutta esim. järettömiä EDT treenejä vedin käsille, ja vaikka paino nousi bulkilla ollessa niin senttejä hävisi kädestä. Se järjetön treeninaikainen pumppi sokaisi siihen tekemiseen, kuitenkin pian huomasi että suunta on vaan alaspäin. Natuna ainakin näin, jotta kuorman pitää säilyä riittävän korkealla lihaskasvun takaamiseksi pidemmällä aikavälillä.

Jos 80kg esimerkkinä vääntää suhtkoht puhtaalla tekniikalla suoralla tangolla hauista, niin ei voi olla pienet kädet. Uskon että väkisin isommat kun vastaavan lähtötason ja geenit omaavalla kaverilla, joka 10 vuoden jälkeen vääntää 3kg kässärillä keskitettyä hauiskääntöä.
 
Mikä on supersarja tai Giant-setti?

Itse määrittelen sen niin, että ekan sarjan jälkeen hengähdän syvään 3-5 kertaa ja runttaan sitten jonkun toisen liikkeen perään.

Kattelin netistä treenausta, jossa väitettiin, että siinä treenataan supersarjoina. Tauot olivat kuitenkin rinta-selkä-jalka-osaston (siis isojen lihasrymien osalta) niin pitkiä, että siinä ois ehtinyt meikäläinen vaikka käydä kahvilla välillä.
Itse olen aina reenannut selkä-rinta tai hauis-ojentaja-linjalla niitä vuorotellen. Ei ole kuitenkaan koskaan tullut edes mieleen väittää, että kyseessä olisi supersarja. Esim. ensin olin leuanveto, josta suoraan kävelin vinopengille ja tein sarjat perä jälkeen.

Mutta välissä oli TAUKO=puhutaan siis kahdesta ”suorasta sarjasta”. Jos suorittaa liikkeen 1 ja kävelee kuntosalin läpi suorituspaikalle 2, niin kyse on kahdesta suorasta sarjasta, koska näin tehtynä tauosta liikkeiden välillä tulee niin pitkä, että ei ole järkeä puhua supersarjasta.

En pidä edes mahdollisena tehdä supersarjaa kahdessa eri liikkeessä, jotka ovat perusliikkeitä. Esim. leuanveto-vinopenkki-combo ei koskaan voi olla supersarja ainakaan niin, että liikkeet on tehty suht loppuun asti. Näet ekassa liikkeessä hengästyy jo niin, että tulee väistämättä pidettyä taukoa, jolloin puhutaan kahdesta eri sarjasta.
Mikäli saa rauhassa tasoitella hengistystään ”supersarjan” tai ”giant”-sarjan välissä, niin tämä tarkoittaisi sitä, että treenaan AINA siis joka ikisen liikkeen supersarjana. Eikä jää edes tähän, vaan saatan vetää monta liikettä perä perä jälkeen niin pienillä tauoilla, että moni tuntuisi laskevan sen ”giant”-sarjaksi.

Esimerkki oikeasta supersarjasta: leuanveto leveellä otteella, hengähdys kolme kertaa ja siitä jatko leuanvedolla kapealla otteella (samassa paikassa, ei vaellella ympäriinsä)

Tai viparit vinopengissä ja siitä suoraan siirtyminen punnertamiseen ilman, että edes toistorytmi vaihtuu=ei havaittavaa taukoa välissä.

Giant-sarja: olkapäille voi huidella vipareita eri suuntiin, jossa oikeasti ei eri liikkeiden välissä ei ole taukoja.

Mitä useamman sekunnin tauko on kahden sarjan sarjan välissä, niin sitä enemmän koko supersarjan tai giant-sarjan idea vesittyy...
 
Jos ei pysty tekemään kahta perusliikettä supersarjana hengästymisen takia, niin mars mars lenkille siitä. Joku kyykky - kulmasoutu supersarja nyt ei onnistu, mutta kyllä pitäisi kunto riittää leuanveto - vinopenkki supersarjaan. Oletetaan että ei tee hävyttömän pitkiä sarjoja.
 
Ite en oikein supersarjoista diggaa, tulee sellanen hosumisen meininki jotenki. Pudotussarja on ainoa erikoistekniikka mistä tykkään ja mikä tuntuu tehokkaalta. Ite teen sit mielummin vastaparityylisesti eli vaikka rinta/selkä vuorotellen, mutta niin että joka sarjan jälkeen on aina tauko ja sitten seuraava, eli jätän sen superin pois.
 
Giant set/jättiläissarja ja toimivat esimerkit

Eli alotan nyt sutkauttamalla toimintaohjeen tähän ketjuun:

Jos giant setit vituttaa sua, niin mene helvetti vaikka komeroon itkemään- älä tänne!!

En mäkään mee airobis-puolelle rageen mihinkään fillariketjuun et se rikkoo munat ja tappaa anabolian, vaikka sydämessäni näin tuntisinkin. Eli siis jos ei kiinnosta niin säästää niitä omiakin hermoja ja menee jonnekkin muualle.

Eli nyt mielenkiinnosta voitais koota tänne jotain selkeitä ja hyväks havaittyja esimerkkisettejä tietoineen kuten liikkeet, palautukset, kuinka usein, osa normaalia ohjelmaa (?) jne..

Jos jollain on heittää vaikka kokonainen reeniohjelma, ni olis loistavaa. Ja tottakai niitä voi ite ideoida ja kokeilla, mut ajatus onkin löytää ekaks joku toimiva versio, josta sitten voi (halutessaan) lähteä kikkailemaan jos on ihan pakko.
 
1. Viparit sivuolkapäille (eristävä, pumppaa veret olkapäähän)
2. pystypunnerrus(kolminivel voimaliike)
3. pystysoutu( vielä jaksaa, ei kuormita ojentajia)

Kolme kierrosta, liikkeiden välit tauotta, setin jälkeen tauko 2min.

Jalat giant set, Pauliina Taluksen tyyliin

1. reisiojennus ( huippusupistustekniikka, pysäytetään hetkeksi ylhäällä ja supistetaan etureisiä voimakkaasti)
2. hack tai prässi kapea jalkasento (negatiivinen tekniikka, hitaat alaslaskut, hengitetään puuskuttaen)
3. reisiojennus ( huippusupistustekniikka, pysäytetään hetkeksi ylhäällä ja supistetaan etureisiä voimakkaasti)

kolme kierrosta, kierrosten välillä palautus

Näitä ei tehdä sitten millään pikkupainoilla, vaan lähes samoilla kuin suorat sarjat, jos kunto ei riitä palaa asiaan parin vuoden päästä.
 
Mutta välissä oli TAUKO=puhutaan siis kahdesta ”suorasta sarjasta”. Jos suorittaa liikkeen 1 ja kävelee kuntosalin läpi suorituspaikalle 2, niin kyse on kahdesta suorasta sarjasta, koska näin tehtynä tauosta liikkeiden välillä tulee niin pitkä, että ei ole järkeä puhua supersarjasta.

Mutta mites esim ne Bullin haukkareenivideot joissa vetää varmaan 6-8 hauisliikettä niin, että sarjan jälkeen siirtyy aina eri penkille tai laitteeseen. Meneehän silläkin siinä siirtymässä 5-10 sek välissä ja giant seteistä tuntuu nimenomaan noiden Sarcev-Mentula -kaksikon settien perusteella tulleen käsite Suomessa?

Kyllä nuo nyt meikän mielestä voi laskea superiksi jos siirtymä on alta viittätoista sekuntia sen takia kun kävelet eri penkille, otat eri painot tai rullaat vaikka vetoremmit kiinni eri tankoon. Ei siinä nyt ihan älyttömiä hengähtää ehdi jos tekee edellisen liikkeen aina loppuun asti.
 
1.Hack-kyykky
2.Askelkyykky reidenojennus koneen luokse, jos mahdollista tai sitten vain x määrä toistoja
3.Reidenojennusta

Kokeilemalla selviää, onko munaa tollaseen, sen verran helvetillinen nimittäin oli.
 
1. Ojennus
2. Smith-kyykky
3. Prässi
4. Hack-kyykky

Toistot 15-20 ja 3 kiertoa. Ei todellakaan mitään neitien touhua. Kokemusta on kovista kyykkytreeneistä esim. doggcrappissa ym. ja ne on lasten leikkiä kuormittavuudeltaan näihin verrattuna. Jos isoillakin painoilla haluaa treenata, voi tehdä ensin pääliikkeen sarjat ja sitten samalle lihakselle 3 liikkeen giant-set. Tämä vaihtoehto on ainakin mulle ollut mielekkäämpi. Ei ne painotkaan pidemmän päälle enää niin säälittäviä ole, kun keho adaptoituu ja romua saa lisätä.

Tuekseen nämä tarvii kuitenkin "normaalia" treeniäkin, eli esim. vuoroviikoin giantit ja vuoroviikoin lyhyempää sarjaa erikoistekniikoilla (tai sitten kuten yllä mainitsin) . Ihme kärjistämistä monella täällä ketjussa. Ei näitä ole tarkoituskaan koko ajan tehdä ja vieläpä minipainoilla. Minä ainakin olen voinut laittaa ihan kohtuullisesti rautaa näissä treeneissä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Infernaalista kipua saa aikaan myös lyömällä vasaralla sormeen. Ei täällä varmaan kukaan väitä etteikö noista tulisi aivan helvetillinen hapotus ja/tai domsit.... tuloksista ja saavutuksista kylläkin on puhe. Eli hyötyykö peruspena siitä että tekee kässäriflyes-peckdeck-vinopena-pena -gianttia, ja mitä siitä hyötyy: lihasmassaa, voimaa vaiko kestävyyttä. Eli onko noista gianteista hyötyä bodarille, voimanostajalle tai solttupenkkaajalle ja onko niistä senkään vertaa hyötyä päämäärättömästi treenaavalle tavikselle.
 
Infernaalista kipua saa aikaan myös lyömällä vasaralla sormeen. Ei täällä varmaan kukaan väitä etteikö noista tulisi aivan helvetillinen hapotus ja/tai domsit.... tuloksista ja saavutuksista kylläkin on puhe. Eli hyötyykö peruspena siitä että tekee kässäriflyes-peckdeck-vinopena-pena -gianttia, ja mitä siitä hyötyy: lihasmassaa, voimaa vaiko kestävyyttä. Eli onko noista gianteista hyötyä bodarille, voimanostajalle tai solttupenkkaajalle ja onko niistä senkään vertaa hyötyä päämäärättömästi treenaavalle tavikselle.

Lisää lihasmassaa, lihaskestävyyttä, anaerobista kestävyyttä.
On hyötyä bodarille ja solttupenkkaajalle sekä epäsuorasti kausittain peruskuntoa ajatellen voimanostajalle.

Tavisten päämäärättömästi treenaaminen, se mitä olen saleilla nähnyt, -> rahan ja ajan haaskausta.
Jos tavikset vetäisivät sen muutaman velton taljahuiskäännon, peck deckin ja reisiojennuksen sijaan tosissaan giant settejä peruskolminivel- ja eristävillä liikkeillä, muuttuisivat taviksista kovakuntoisiksi ja hyväkroppaisiksi atleeteiksi. Periaatteessa kuin crossfittiä pelkästään kuntosalilaitteilla ja puhtailla liikeradoilla ilman perus crossailun cheattaamista ja "delfiinipotkuja".
 
Päämäärättömästi treenaaminen on rahan ja ajan haaskausta.
Niin... tosin salilla vaikuttaa olevan paljon porukkaa jotka treenaa vain treenaamisen vuoksi. Kaipa se sitten on se päämäärä. Samoin kuin giatteja tekevällä voi olla päämääränä se kipu, domsit ja kovaa treenaaminen vaikkei siitä mitään varsinaisia tuloksia tulisikaan. Samaa tahkoamista samoilla raudoilla vuodesta toiseen.
 
Niin... tosin salilla vaikuttaa olevan paljon porukkaa jotka treenaa vain treenaamisen vuoksi. Kaipa se sitten on se päämäärä. Samoin kuin giatteja tekevällä voi olla päämääränä se kipu, domsit ja kovaa treenaaminen vaikkei siitä mitään varsinaisia tuloksia tulisikaan. Samaa tahkoamista samoilla raudoilla vuodesta toiseen.

Niinkuin tuossa ylempänä oli puhetta, niin tuskin kukaan ympäri vuotta giantteja tekee, vaan näitäkin pitää jaksottaa. Tuskin sinäkään penkkiä hinkkaat ympäri vuoden 2*6 systeemillä? Mulla ainakin tarttui helvetin hyvin voima, kun välillä teki giantteja ja välillä voimabodausta. Plussana parantunut lihastuntuma myös lyhyemmissä sarjoissa ja parempi kestävyys sekä laahaavien lihasryhmien parempi kehitys, mikä olikin mielenkiintoinen seikka.
 
Infernaalista kipua saa aikaan myös lyömällä vasaralla sormeen. Ei täällä varmaan kukaan väitä etteikö noista tulisi aivan helvetillinen hapotus ja/tai domsit.... tuloksista ja saavutuksista kylläkin on puhe. Eli hyötyykö peruspena siitä että tekee kässäriflyes-peckdeck-vinopena-pena -gianttia, ja mitä siitä hyötyy: lihasmassaa, voimaa vaiko kestävyyttä. Eli onko noista gianteista hyötyä bodarille, voimanostajalle tai solttupenkkaajalle ja onko niistä senkään vertaa hyötyä päämäärättömästi treenaavalle tavikselle.

Muutenkin tuntuu että enemmistö tekee ihan liikaa liikkeitä ja sarjoja puhumattakaan että sotkevat touhuun vielä giantit. Ei muutaku paluu ihan sorvin ääreen silleen että 2 liikettä per lihas ja asennetta peliin ja rautaa tankoon ja tehdä ne liikkeet niin laadukkaasti että lihaskalvot soi... intensiivisesti ja raivolla isoilla painoilla unohtumatta hyvii lämmittelyjä joilla pohjustetaan että ne kovat sarjat puhuttelee lihaskudosta kunnolla eli kohdistuu eikä meinaa..tää ei sulje sitä pois että Mike ja Peter ja bulli & ystävät saattaa hyötyy gianteista ainakin jaksottain tehtynä. Ja toki perustreenii höystetään välillä pakkotoistoilla, pudotussarjoilla, käsii voi hakata supereilla jne, mutta kyllä se pohja pitää olla raaoissa perusliikkeis ja isois painois aloittelijoilla ja keskitason jäbillä ketä 99,9 % pakkiksen lukijoista edustaa
 
Se kuitenkin ole just niin että varsinkin natureenaajalle se pitkäjänteinen ja progressiivinen kehittyminen treenipainoissa tuo sitä kehitystä varmiten. Muutenhan vois vaan lisätä sarjoja vaikka 20x20 2kg käsipainoilla ja toivoa että hauis on valtava. Ei se pumppi sitä pattia kasvata ja sellanen vitullinen pumppaaminen käsipainoräkin pienimmillä punteilla, vaan tarpeeksi iso rasitus että lihaskudos repeää ja uudistuu. Kemikaaliyksilöillä voi toimiakin se 2kg kässärimeininki, siihen en ota kantaa. Toisaalta on se kiva että on edes vähän voimaa jossain eikä sellanen että irvistellään 25 kilolla hauistangolla tumppujen ollessa 40+.
 
Se että saako näistä mitään irti natikka niin on varmasti siitä muusta kokonaisuudesta pitkälti kiinni. Ja siitä että reenaako nuo giant set treenit sitten niinku neiti vaan ottaako nekin tosissaan.

Mulla tahtoo rasitus kropassa nousta liian kovaksi jatkuvasti isoilla painoilla takomalla niin olen "keventänyt" tuota isojen painojen tuomaa rasitusta ottamalla joka 4. lihasryhmän treenin aina kiertoharjotteluna. Pienemmät painot päästää muun kropan vähä helpommalla mutta lihakset saa kyllä tapettua totaalisesti noissa treeneissä. Ja kehittäähän nuo kestävyysominaisuuksiakin, ei tosiaan etureisitreenit oo keveimmästä päästä kun tehdään 2-3 isoa liikettä ja 1-2 eristävää lisäksi. Ja nämä on mukavaa vaihtelua kun treeni ei kestä kuin puolet normaalista ja se todellakin on pakostakin intensiivinen.

Saako näillä sitten mitään ihmeempää kehitystä aikaiseksi pelkästään niin paha sanoa. Itsellä tosin on sellainen perstuntuma että isoihin lihaksiin nämä toimii ihan kehittävässä mielessäkin, eli esim. selkään ja jalkoihin. Itse koen saaneeni lisää kehitystä noille alueille kun välissä on ollut näitä giant settejäkin mukana. Toki varmaan toimii muillekin lihaksille, mutta ainaki semmonen kunnon tekemisen meininki näissä treeneissä tulee tosiaan isoja lihasryhmiä treenatessa, ja niissä olen itse eniten huomannut edistystä kiertoharjottelun ohjelmaan otettuani.

Jos joku näillä jatkuvasti treenaa pelkästään niin veikkaan että metsään menee ja kovaa. Oikein hyödynnettynä näille kyllä paikkansa löytyy, kuten mille vaan muulleki erikoistekniikalle treeneissä.
 
mä en kyllä näe mitään syytä miksei tollanen esim. archeyn heittämä esimerkki olisi ihan toimiva, varsinkin jos se treenien pääpaino kuitenkin on siellä sarjapainojen kasvattamisessa isoissa liikkeissä. myös fuhrerin heittämät laktaattitreenithän menee samalla idealla, monta liikettä putkeen eri toistoalueilla ja nopeuksilla. mä näkisin että enemmänkin se ongelma on näissäkin se, että ei ole joko kuntoa tai asennetta tehdä tällaista treeniä kunnolla lähellekään loppuun saakka. itsekään en kyllä lähtisi mitään aivan helvetin monen liikkeen settiä tekemään, vaan esim. juurikin tuo 3-4 neljä liikettä kuulostaa sopivalta.

edit. punisher tossa ehtikin saman asian sanoa
 
No eihän kiertoharjoittelu ole sama kuin pumppailla jollain pikkupainoilla pitkiä sarjoja eri kulmista.

Olen minäkin ottanut välillä kohtuu montaakin liikettä jonkinlaisena giantina. Mutta ei ne painot silti putoa kovin pieniksi, ehkä 70-80% siitä mitä ois suoran sarjan painot. Jos sitä hauista veivaa 50 kilolla sarjana, niin johonkin useamman liikkeet settiin voisi vetästä pohjalle 40 kilolla.

Olenpa itse katsonut paljon hyödyllisemmäksi vetää liikepareinta. Esim. käsille vuoronperään hauista ja ojentajaa vaikka miten monta sarjaa ja liikettä vaan kunto kestää tehdä. Kuitenkin niin että ne painot pysyy kohtuu kovina. Eli kovimmilla tuossa on hapenottokyky ja yleensä kestävyys.

En siis näe siinä mitään järkeä että muutaman kilon painolla hierotaan vaikka sitä hauista. En vaan näe. Jotain ihan puhdasta hetken ärsykevaihtelua voi hakea, mutta noin muuten tuntuu vain niin järjen vastaiselta.

Ja taas puhutaan ihan tavallisesta salijormasta, eikä mistään pro bodarista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom