- Liittynyt
- 26.7.2003
- Viestejä
- 17 392
Anna joku arvo. 105?
Edit: ja joku kohta missä tuo isometrinen kuvitteellisen yksilön kyykyssä sijaitsisi.
Keksi ite sopivat ja kerro tarina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Anna joku arvo. 105?
Edit: ja joku kohta missä tuo isometrinen kuvitteellisen yksilön kyykyssä sijaitsisi.
Tässä lähihistoria on kyllä osoittanut että ehdottamasi toimintamalli ei käy kovinkaan monelle ilman että siitä alkaa heti melkoinen nälvintä ja solvaaminen niin eikö tämä tapa ole parempi että keskusteluun saa osallistua ihan omilla perusteilla ja mielipiteillään eikä heti pääse arvostelemaan sitä mitä toinen on jo asiasta ajatellut.Keksi ite sopivat ja kerro tarina.
Tässä lähihistoria on kyllä osoittanut että ehdottamasi toimintamalli ei käy kovinkaan monelle ilman että siitä alkaa heti melkoinen nälvintä ja solvaaminen niin eikö tämä tapa ole parempi että keskusteluun saa osallistua ihan omilla perusteilla ja mielipiteillään eikä heti pääse arvostelemaan sitä mitä toinen on jo asiasta ajatellut.
On siinä tietysti huonopuoli että joutuu ottamaan muutkin vastuuta kirjoituksistaan eikä pääse sitten heti heittämään paskaa suoraan toisen niskaan.
Vaikea tuota on ajatella muuten kuin lihaksen voimantuoton kannalta. Jos ajattelen ihan perusmekaniikkaa, niin silloin ei ole mielekästä ajatella voimantuottoa, vaan tehoa. Silloin tuo graafi tarkoittaa sitä, että kuorman ollessa pieni, saadaan teholla X aikaan suuri kiihtyvyys. Jos kuorma on suuri, saadaan teholla X aikaan pienempi kiihtyvyys. Näin se toimii periaatteessa lihaksellakin. Tehontuotto on ääripäitä lukuunottamatta melkolailla vakio ja liikkeen nopeus riippuu kuormasta. Mutta tässä taisi olla kyse siitä miten liikkeen nopeus vaikuttaa lihaksen kykyyn tuottaa voimaa? Se on taas ihan eri asia ja siihen ei mekaniikasta löydy vastausta suoraan.
Eli 105kg on tuon graafin 0 piste jossa lukee isometrinen eli vastus tuottaa yhtä paljon voimaa maanvetovoiman suuntaan mitä lihaksisto kykenee konsentrisesti tuottamaan maanvetovoiman suuntaa vasten. Onko ok?105 kg ja puolivälissä liikerataa
Eli 105kg on tuon graafin 0 piste jossa lukee isometrinen eli vastus tuottaa yhtä paljon voimaa maanvetovoiman suuntaan mitä lihaksisto kykenee konsentrisesti tuottamaan maanvetovoiman suuntaa vasten. Onko ok?
Mitä vaatii että tanko saataisiin nousemaan maanvetovoimaa vastaan eli ylöspäin? Lisää voimaa ehkä?
Entäs mitä vaatisi että tanko lähtisi liikkumaan maanvetovoiman suuntaisesti eli alaspäin? Vähemmän konsentrista aka "vastakkaista" voimaa? (Esim uupumuksen takia?) Tai lisää kuormaa avustajien lastaamana ehkä?
Vai mitenkä?
Okei. Mistä sitä kuormaa yleensä tuohon maksimaalisen konsentrisen voimantuoton päälle sitten ilmestyy?Enemmän kuormaa enemmän voimaa.
Eksentrisesti enemmän voimaa kuin konsentrisesti.
Okei. Mistä sitä kuormaa yleensä tuohon maksimaalisen konsentrisen voimantuoton päälle sitten ilmestyy?
Ja kysyisin sinulta myös että jos kerta tuo 0 piste (isometrinen) oli konsentrisen voimantuoton maksimi (105kg) niin mistä graafin isometrisen jälkeen tuleva konsentrinen osuus tulee tai miksi se on piirretty siihen koska luomassasi esimerkissäsi sitä ei voi ihmiskehossa olla tai tuottaa (105kg oli konsentrinen maksimi puolessa välissä liikettä). Voimaa aletaan siis tuottamaan kehon ulkopuoleltako esim avustajien toimesta vai mistä? Että konsentrisen voimantuoton jatkumo olisi graafissa järkevää esittää.
Kyllä.Y-akseli voima
X-akseli nopeus
Ihan yksilön anatomiasta riippuvainen asia jos ylä asennossa nivelet ovat linjassaan vastuksen voimansuunnan maanvetovoiman kanssa vaatii jo lähtö asento muuttuakseen eri suuruisen kuorman mitä esim sitten kun nivelissä alkaa kulmat muuttua. Psyykkiset kyvyt vaikuttavat suuresti voimantuottoon. Yhtälöstä uupuu niin monta kohtaa joille ei voida antaa numeraalista arvoa että vastaus voi pelkästään noilla numeroilla ihan mitä tahansa.@jassoo7 Sovitaan, että henkilön x penkkimaksimi on 100kg. Nostomatka on 0,5 m. Millä painolla uskoisit henkilön pystyvän jarruttamaan painon putoamista rintaan siten, että negatiivinen vaihe kestää 3 sekuntia?
Anna vaan joku karkea haarukka, minne uskoisit tuloksen menevän.Ihan yksilön anatomiasta riippuvainen asia jos ylä asennossa nivelet ovat linjassaan vastuksen voimansuunnan maanvetovoiman kanssa vaatii jo lähtö asento muuttuakseen eri suuruisen kuorman mitä esim sitten kun nivelissä alkaa kulmat muuttua. Psyykkiset kyvyt vaikuttavat suuresti voimantuottoon. Yhtälöstä uupuu niin monta kohtaa joille ei voida antaa numeraalista arvoa että vastaus voi pelkästään noilla numeroilla ihan mitä tahansa.
No tässä on tutkimuksesta liitetty selostus kuvan yläosassa jätin sen tarkoituksella ensimmäisestä pois.
katso liitettä 248106
Helpottaako?
Aa joo meni ohi! reilulla marginaalilla +/- 10-15kg 150kg ympärillä. Mutta kuten jo totesin yhtälössä on niin montaa muuttujaa joita ei voida vakioida että laski tuon sitten miten tahansa niin aina menee jotenkin metsään.Anna vaan joku karkea haarukka, minne uskoisit tuloksen menevän.
Hahah. Helpottaako? . Onko vaikuttanut siltä että minä en ymmärrä force - velocity käyrää? On niin saatanan yksinkertainen asia. Sinä kyselit kun et ymmärtäny.
Sitäpaitsi toi kuvateksti on väärin
Pidetessään voima lisääntyy eikä vähene.
Kato tosta hyvät selostukset
View: https://youtu.be/n8XHklwJKvo
View: https://youtu.be/mEAii7IEtuo
View: https://youtu.be/9GA3-X8FvC8
View: https://youtu.be/ERWQXiuwCFc
Ajatteletkohan nyt jotenkin väärinpäin asioitamitä nopeampaa eksentrinen liike on sitä enemmän voimaa tuotetaan ja taas mitä nopeampaa konsentrinen liike on sitä vähemmän voimaa tuotetaan.
Vastaan sulle osissa koska tässä kirjoituksessa oli paljon hyvää. Eli tuo graafi näyttää sen noin kuten sen voit sinäkin siitä todeta. Eksentrisen nopeus ja voima kasvavat yhdessä eikö? Ja taas toisella puolella taas konsentrisesti nopeus kasvaa ja voimantuotto laskee eikö? Tämä on sinun myös helppo tarkastaa asiaan liittyvien tutkimusten teksteistä. lue referenssinä lukemisena eli etsit ainoastaan samasta asiasta mutta useammasta eri lähteestä ja katsot eroaako niiden tulkinta tutkimusten kesken.Ajatteletkohan nyt jotenkin väärinpäin asioita