Proteiinipitoista ruokaa kannattaa syödä joka aterialla. Sopiva määrä on tuollainen n.30 g proteiinia ateriaa kohden. Salilla käynnin jälkeinen ateria voi sisältää enemmänkin.
Salin jälkeen olisi hyvä syödä jotain, josta saat hiilihydraatteja. Tonnikalan lisäksi 1-2 banaania on ihan käypä setti, jos et lisäravinteita halua käyttää.
Saat varmasti tarpeeksi proteiinia, jos syöt tavallista kotiruokaa ja välipaloina rahkaa, raejuustoa tms.
Ravitoaineiden suhde 30/40/30 ei ole ihan mahdoton. Suhteella ilmaistaan proteiinin,hiilihydraattien ja rasvan osuudet kokonaiskaloreista, ja koska rasva sisältää 9 kcal/g ja hiilarit ja proteiinit 4kcal/g, niin osuus ei tarkoita sitä, että ravinnossa pitäisi olla 30g rasvaa/100 g. Rasvaa tarvitaan kohtuullinen määrä esim. solujen uudistumiseen ja muutenkin rasva on elimistölle välttämätön aine. Hyviä rasvoja saat vaikkapa rypsi- tai oliiviöljystä.