toi linkin ohjelma on enempi hybridi ja yleisohje. ykl-kehittelyyn suosittelen pelkästään erilaisia ykl-variaatioita. tärkeetä niissä on se, että veto tehdään siihen vetävään käteen eikä esim. auttavaan, kuten joskus eritasovedoissa virheellisesti tehdään (!!!).
älä treenaa liian kovaa koko aikaa, vaan panosta määrään ja usein tapahtuvaan treeniin. tällä on parhaat vaikutukset hermoston toimintaan, mitä se tässä alkuvaiheessa lähes pelkästään on, koska kyseessä on niin maksimijuttu. treenien keventäminen määräajoin on sekin ehdoton juttu.
tee enemmän sarjoja, mutta jätä niihin varaa ainakin se yks nätti toisto, mieluummin enemmän. sillai voit treenata useemmin ja hermosto oppii paremmin. lisäksi suosittelen avustettuja osatoistoja varsinkin heikoissa kohdissa eli ihan alku ja loppu. toistot niissäkin siellä 4-8 välillä ja hyvin selkee keskittyminen vetävän käden duuniin. lisäksi negoja ja 1-3" stoppeja muutamassa kohtaa. opettele (!!!) kontrolloimaan hyvin se lasku ihan suoralle kädelle.
kaikessa tulee olla ensin määrällinen progressio ja sitten vasta tehoa. et lisää toistoja tai vaikeutta ennenkuin edellinen vastus on jo muuttunut suht helpoksi. treenata voit lähes joka päivä ja hyvä systeemi onkin edetä 2-3 viikkoa nousujohteisesti määrissä ja pitää se seuraava kevyenä lähes ilman treenejä. loppuviikosta voi tehdä testin.
kahden käden leukoja ei sinänsä tarvitse tehdä, sillä rasitus on jopa kovempi noissa variaatioissa ja lajinomaisuus on tässä liikkeessä tosi tärkeetä. niissäkin voi tietenkin käytellä lisäpainoja, mutta käytännössä niitä ei juuri tarvita, kun variaatiota vaikeutetaan voimien lisääntyessä. näillä systeemeillä on ykl vedetty nopeimmillaan kolmessa kuukaudessa, vaikka kahden käden tulos on ollut jopa niinkin alhainen kuin 20kg (nostajan paino 83kg). toki kahden käden leukoja voi vedellä, mutta kroppahan ei tiedä, nostaako se omaa painoa vai lisäpainoja. ainoastaan senhetkinen vastus merkitsee.