Westside barbell gymnastics

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
ChildInTime, nojaatko siis tuck planchessa eteenpäin kun kerran kädet koukussa teet tuon l-sit -> tuck planche -> handstand? Itse teen vastaavan rykäisyn, mutta kädet tosiaan kokoajan kyllä suorana. En tosin ole saanut jalkoja lähtemään suoraan käsien välistä, vaan jalat tulevat aika leveällä asennolla sivuita, joka varmaan helpottaa asiaa.

L-seatista tuon jalat lootusasennossa itseni alta tuck plancheen, tuck planchessa nojaan eteenpäin ja taitan kroppaa niin että jalat on vielä sillee polvet yhdessä 90asteen kulmassa, taitan kyynärpäitä ja kaarran selkää (nostan persettä) niin että pääsen pystysuoraan ja otsa melkeen koskee maahan. Siitä sitten suoristan ensin systemaattisesti jalat suoraksi, ja kun ruoto on suora niin punnerran itseni käsilläseisontaan. Eli nimenomaan L-sit -> ATP -> Käsilläseisontapunnerruksella käsintäseisontaan. Voisin kokeilla ottaa elävää kuvaa tästä räpellyksestä.
 
Idon "oikea käsi" Odelia paukuttaa parit muscleupit. Ido hehkuttaa ettei tuossa oo kippiä. No jaa.. On se silti tytsylle älytön suoritus.
 
Onkos kenelläkään minkälaista kokemusta/ajatuksia tuosta Convict Condition-kirjan opeista? Itse tässä ajattelin n. kuukauden päästä alkaa treenaamaan samaan tyyliin (samoilla liikkeillä ja periaatteilla mutta hieman myös itse soveltaen) niin kiinnostaisi tietää kokeneidempien kokemuksia/ajatuksia tuon kirjan pätevyydestä. Hieman ihmetytti ne ensimmäisten askelten ''helpot liikkeet'' ja niidden 3x50 sarjat että onko noissa mitään tolkkua sitten loppujen lopuks vai kannattaako vaan vetää oman järjen mukaan?

Itsellä on kuntosalitreenistä taustaa n. 4kk ja sitä ennen on tullut tehtyä juuri tuommoista omalla keholla kikkailua mutta se sitten pääsi hieman unohtumaan ja tässä tuli taas uutta potkua tuoho aloittamiseen ku tuli ostettua viimeinki kunnon leuanvetotanko ja sillee. Armeijakin alkaa kesällä ni muutenki aloittaa hieman erityylistä treenausta sitä varten + ottaa lenkkeily mukaan.

Toinen mietintäni oli tuota ohjelmaa ajatellen että millaisella ohjelmalla olisi järkevä lähtee liikkeelle noitten liikkeitten mukaan? Tuo kirjassa esitelty Young Blood-järjestely ei oikeen tuntunu millää tapaa järkevältä ja siitäkin se seuraava missä treenataan kaikki kerran viikkoon (2 liikettä per päivä, kolmena päivänä viikossa) kuulosti vähän pöntöltä vielä. Olisiko liikaa jos alottas treenaan tolla silleen Golden Six tyyliin että kaikki kuus liikettä aina kerralla kolmesti viikkoon? Ja sitten ku alkaa menee jo oikeesti raskaaks ni sitte alkaa jaottelemaan sitä. Myöskin ihan Step 1:stä ajattelin tuon iha mielenkiinnon takia alottaa vaikka leukoja meneeki jo myötäotteella se 15 (8 tuolleen oppikirjan mukaisesti) ja punnerruksia useita kymmeniä ja niin edelleen (staattisia pitojakin tuli treenailtua ennen tuota taukoa ja salin aloittamista).
 
kiinnostaisi tietää kokeneidempien kokemuksia/ajatuksia tuon kirjan pätevyydestä.

Hyvä kirja simppelillä toteutuksella, toimii siihen mihin se on tehty. Monipuolisemmin liikkeitä kuin esim Naked Warriorissa, mutta Pavel onkin minimalisti.

Hieman ihmetytti ne ensimmäisten askelten ''helpot liikkeet'' ja niidden 3x50 sarjat että onko noissa mitään tolkkua sitten loppujen
lopuks...

Ei.

...vai kannattaako vaan vetää oman järjen mukaan?

Ensin mieti mitä haluat treeniltä ja tee sitten päätös sovellatko kuinka paljon. Nimim. soveltamisella sohlattu ennenkin.

Itsellä on kuntosalitreenistä taustaa n. 4kk ja sitä ennen on tullut tehtyä juuri tuommoista omalla keholla kikkailua mutta se sitten pääsi hieman unohtumaan ja tässä tuli taas uutta potkua tuoho aloittamiseen ku tuli ostettua viimeinki kunnon leuanvetotanko ja sillee. Armeijakin alkaa kesällä ni muutenki aloittaa hieman erityylistä treenausta sitä varten

Et tarvi kuntosalitaustaa kehonpainotreeniin. Siitä on kenttäetu, mutta ei se auta paljoakaan ellet liikuta todella merkittäviä rautoja. (Mutua ja kokeilua kavereiden kustannuksella)

+ ottaa lenkkeily mukaan.

Eih.. Takaan että lenkkeilet armeijassa tarpeeksi, ihan kyllästymiseen asti. Sinuna keskittyisin
1. Syömiseen
2. Taitopohjaisiin liikkeisiin jotka ei aja sua loppuun (järjetön yhenkädenkäsilläseisontapunnerrus kahdella nakilla -treeni + 8h tetsausleiri = ei hyvä lihasten kannalta, + intin riisiperunapastalaatikot painajaismakroilla = ei hyvenpi.)
3. Taitopohjaisiin liikkeisiin ja ennenkaikkea
4. Taitopohjaisiin liikkeisiin. Taisin jo mainita.

Toinen mietintäni oli tuota ohjelmaa ajatellen että millaisella ohjelmalla olisi järkevä lähtee liikkeelle noitten liikkeitten mukaan? Tuo kirjassa esitelty Young Blood-järjestely ei oikeen tuntunu millää tapaa järkevältä ja siitäkin se seuraava missä treenataan kaikki kerran viikkoon (2 liikettä per päivä, kolmena päivänä viikossa) kuulosti vähän pöntöltä vielä. Olisiko liikaa jos alottas treenaan tolla silleen Golden Six tyyliin että kaikki kuus liikettä aina kerralla kolmesti viikkoon? Ja sitten ku alkaa menee jo oikeesti raskaaks ni sitte alkaa jaottelemaan sitä. Myöskin ihan Step 1:stä ajattelin tuon iha mielenkiinnon takia alottaa vaikka leukoja meneeki jo myötäotteella se 15 (8 tuolleen oppikirjan mukaisesti) ja punnerruksia useita kymmeniä ja niin edelleen (staattisia pitojakin tuli treenailtua ennen tuota taukoa ja salin aloittamista).

Nyt täytyy myöntää etten muista enkä just nyt jaksa tsekata mitä tuo tarkalleen piti sisällään tuo youngblood, mutta sanoisin ja suosittelisin lottatädin muottiin tehdyn piirakan lämmöllä "harjoittelemaan" nimenomaan taitopainotteisesti jos sulla aikataulut antaa myöten. Vaikka viis-seittemänki kertaa viikossa, mutta pidä kaks tai kolme raskaampaa päivää. Tää onnistuu esim tällä mikälieohjelmaolikaan protokollalla, eli joka päivä vaan paukutat vaikka:

- 1-6x yläkropan työntövariaatio (tarkoittaen se vaikein jota pystyt tekeen ainakin yhdesti)
- 1-6x yläkropan vetovariaatio
- 1-6x Alakropan työntö, vetoja ei tainnut ollakaan etkä varmasti kuitenkaan halua alkaa joogaileen vaikka tuokin on ihan loistava dynaaminen kehonpainoliike.
- 1-6x Core etu ja taka, eli vatsat (lohariliput/jandat, sillat)

Ja tavoitteena siis rakentaa 5-6 toistoon asti hallitusti (vaikka 3sek ylös, 1sek pito, 3sek alas = toisto), sitten vaikeuttaa liikettä. Perus yhdenkädenpunnerruskin tuntuu 6 toistolla helvetiltä kun tekee itsekriittisesti.

Ja kyllä, nuo on toistoja. Tuossa on "pohjaohjelma" jonka suosittelen tekemään niin monta kertaa viikkoon kuin perse kestää, ja pitämään tauot liikkeiden välissä pitkinä ja yleisestikin olon freesinä, tavoitteena on lisätä raakaa voimaa nuissa liikkeissä. Sitten kaksi tai kolme kertaa viikkoon pidät hypertrofiapäivän (yök) jos näet aivan välttämättömäksi. Tai sitten muuten vaan raskaamman voimapainotteisen päivän.

Tulee tuntumaan ihan päättömän hullulta tehdä 1-6 toistoa yhtä liikettä ja jättää se siihen, mutta viikon viimisenä treenipäivänä (tosiaan joo, suosittelen että vähintään yks lepopäivä tulis viikkoon) se alkaa taakka painamaan.

Pidätän oikeudet olla väärässä ja ehdotella hoopoja. Nyt nukkumaan.
 
Ah mikä hajotus.

Tänään pidin ekaa kertaa MELKEIN straddle planchea 3sekuntia. Eli stradlasin jalat, mutta ne oli koukussa, mutta järisyttävän paljon parempi, ja lähempänä planchea kuin oon koskaan ollut.

Mutta tässäpä sitten taas realiteetit iskee päin näköä: En osaa ohjelmoida. Miksi se pitää alkaa aina värkkäämään?

Nytten tein tiistaina Rengasrutiinin johon oon tykästyny (eli kuus kertaa MU -> 4xRTO Dip -> Tucked BL -> Straddle FL jonka jälkeen tehdään 5x15s sarjoina renkailla Lseat, tuck planche ja german hang, lopetusliikkeenä kahvakuulalla etuheilautukset) ja lisäsin jopa 4kg nilkkapainojen lisäksi vielä 2kg nilkkapainot varustevyöllä vyötärölle tuomaan lisähaastetta muscleuppeihin. En tosin ottanut huomioon että frontleveri ja backleveri on suhteellisen persseestä tehdä kun on lisäpainot vyötäröllä. Kuudenteen sarjaan oli pakko tiputtaa painot helvettiin kun tuntu että forkut räjähtää ja dipit alko hidastumaan niin että piti kääntää renkaat oikeinpäin. Nyt sitten on forkut niin tohjona ettei puhettakaan että huomena ois treenipäivä vaikka suunnitelmissa oli tehdä taas vähän ennätyksiä.

Eli mitä tästä opimme? Emme yhtään mitään. Seuraava treenikin menee todennäköisesti samanlaisella bodytyyppisellä apinanraivolla. Meikä on niin syvällä koutsaamishelvetissä ettei oo tosikaan, pitäs alkaa tekeen puoliksiki sitä mitä täälä selittää ja minkä on todennut joskus ajat sitten hyväksi harjoitteeksi, mutta kun ei.

"Jos nyt vähän tekisin kuulalla heilautuksia kun tuntui niin kevyeltä. Jos nyt laitan lisää painoa kun (insert liike here) menee kevyesti."

Kun GBllä wodissa lukee että tehdään 3 kertaa joku rutiini läpi, skaalaan sen 6kertaiseksi, koska ne 3n kerran rutiinit on niin käsittämättömän raskaita forkuille ettei oo toivoakaan saada menemään niitä niin puhtaasti läpi että siitä mitään hyötyä ois. Tämä palvelee ihan sairaan hyvin voimaharjoittelua, mutta mun akilleen kantapää (kuten varmasti monen muunki joka tuola/täälä täntyyppistä treeniä tekee) on nimenomaan se vanha bodymyytti että reenin pitää maistua verenä ja oksennuksena vielä monta päivää harjoituksen jälkeenkin. Jos on 3xrutiini, mun wodi on jotain 6xrutiini, parit lohariliput, parit etuheilautukset, parit ylimääräset staattiset, voimavenyttelyä, ylikuntoa, takapakkia, vitutusta ja sykli uudestaan.

Jaaha. Jos se riittäs pikkuhiljaa. [/rakaspäiväkirja]

EDIT: Heureka. Aidosti ja oikeasti keksin ratkasun ongelmaan. Dynaamiset liikkeet ajaa nivelet ja lihasten kiinnikkeet tulehtumaan, ja tajusin (tai oikeastaan järjellä nyt kerrankin ajattelin, vaikka selväähän se on) että 6x4 dippivariaatiota ei palvele kamalasti sitä 1-6 toiston voimaharjoittelumentaliteettia. Kun toistoja on 4 tsipaletta, on se erinomaista, ellei sitä tehdä yhdessä muiden järkkyraskaiden (muscleupin ja backleverin) olkapääliikkeiden kans. Tällä hetkellä volyymia on siis liikaa. Mainittakoon että alkuperäinen rengasrutiini näyttää tältä (suoraan GBltä):

WOD - 101210
by Coach Sommer on Fri Dec 10, 2010 4:27 am

Perform the following:
3 sets of MU, 2 Bulgarian Dips, roll backward to BL, pull out to FL, MU, 2 Bulgarian Dips, roll backward to BL, pull out to FL
5x15 seconds XR L-sit
5x15 seconds PL Lean
5x15 seconds German Hang

Eli tuossahan on periaatteessa sama rutiini kahdesti, ja se tehdään kolme kertaa. Vaihdoin vaan että teen 6 kertaa yhden rutiinin, eli yksi muscleup per sarja. Sitten keksin alkaa vaikeuttaan dippejä, kun bulgarialaiset nyt ei niin kamalia ole, ja kun RTOita meni heittämällä 4sek alas 4sek ylös kaks, liäsin kolmannen ja neljännen, ja nyt volyymiä on liikaa. Ratkaisu: Vaikeampaan rutiiniin siirtyminen. FL ja BL tulee kuitenkin jyystettyä pitkin päivää muutenkin.

Oisin voinut koko postauksen poistaa ja todeta vaan että volyymi kannattaa pitää maltillisena jos meinaa oikeasti kehittyä rengas/voimisteluTAIDOISSA eikä vain saada pattia kesää varten, mutta nyt kun runosuoni on auki niin samahan se on suoltaa.
 
Vähän uutta tietoa: Jätin planchen heti alkuun jo suosiolla väliin. Omatekemät renkaat tuhoutuivat pakkasen vuoksi, pidin kuukauden taukoa ja nyt käytän puunoksaa. Käsilläseisontaa menee seinän kanssa n. puoltoista minuuttia, vapaasti n. 18 sekuntia.

Oudoin oli kuitenkin se, miten tauolla pekkä käsilläseisonnan harjoittelu auttoi suunnattomasti front leveriin. Ennen oli hikistä saada tuckia päälle kymmenen sekunnin, ja nyt meni advanced tuckia jo yli 20 sekuntia. Aivan uskomaton muutos, tiedä sitten, johtuuko siitä, että oksasta saa paremman otteen. Back lever tuntui taas vaikeammalta, aloitin suosiolla vaan German Hangista kun tuntui olkapään ja rintalastan venyvyyden ja liikkuvuuden aiheuttavan ongelmaa. L-sit taas tuntuu vieläkin täysin mahdottomalta vieläkin, maassa tuckia menee ainoastaan n. 15 sekkaa. Ongelmaa aiheuttaa lonkan ja jalkojen huono venyvyys, jolloin suorin jaloin en saa lonkkia tarpeeksi taakse, joka taas vaikeuttaa liikkeen suoraan advanced l-sitiksi. Paralletteja olen odottanut jo pidemmän aika, kun setäni sanoi väkertävän sellaiset puusepänliikkeessään. On kuitenkin ollut kiireitä, eikä vielä ole ehtinyt. Sanoi kanssa tekevän puiset renkaat.

En malttaisi odottaa, että lumi lähtisi ja pääsi harjoittelemaan dynaamista jalkakuntoa. Pistooleja menee jo, ja enemmän kiinnostaisi tehdä mm. sendersejä, box jumppeja ja depth jumpeja. Kotona ei näitä pysty kunnolla suorittamaan, mutta urheilukenttä olisi mainio. Sendersit olisivat aivan ihanteellisiä aidoilla tehtynä.
 
Vähän uutta tietoa: Jätin planchen heti alkuun jo suosiolla väliin.
Itekki jätin, mutta sitten luin Odelian blogipostauksen planchekehittymisestä. Vaikka olin asiasta toki tietoinen, jäi se raivo millä treenasin planchea joskus viimekesänä pois ja tapahtui taantuminen = treenit oli kaikki yhtä kovia, eikä kokoajan kovempia niinkuin ois pitäny olla.

Tässä on blogipostaus. Ideana siis pähkinänkuoressa on olla tavoitella kokoajan vaikeampaa variaatiota, joka toistossa ja joka sekunti, eikä vaan nojailla lillukka-asteella niin monta sekuntia kuin menee. Toki siitäkin on vinha hyöty, mutta en koskaan oikeastaan uskonu tuohon Sommerin "pidä minuutti ja vaikeuta" filosofiaan, se minuutti kun on kuitenkin melko kova aika pitää planchea. Ja vinkki plancheharjoitteluun muutenkin: Mene seinän lähelle kuten Odelia tossa kuvassa, ja koita koskea otsalla seinään. Kun onnistut, liiku kauemmas. Ihan huomaamatta tulee oikea positio ja treeni kovenee itsestään.

Oudoin oli kuitenkin se, miten tauolla pekkä käsilläseisonnan harjoittelu auttoi suunnattomasti front leveriin. Ennen oli hikistä saada tuckia päälle kymmenen sekunnin, ja nyt meni advanced tuckia jo yli 20 sekuntia. Aivan uskomaton muutos, tiedä sitten, johtuuko siitä, että oksasta saa paremman otteen.
Kitka on vinha juttu. Ite teen parhaat frontleverit roikkumalla pihalla puisessa leuanvetotangossa joka on tosi karhea ja vähän paksumpi kuin normaali tanko. Tuntuu monin kerroin helpommalta. Toinen on kun pistää jumppakumpparia tangon ympärille, helpottuu älyttömästi.

Back lever tuntui taas vaikeammalta, aloitin suosiolla vaan German Hangista kun tuntui olkapään ja rintalastan venyvyyden ja liikkuvuuden aiheuttavan ongelmaa. L-sit taas tuntuu vieläkin täysin mahdottomalta vieläkin, maassa tuckia menee ainoastaan n. 15 sekkaa. Ongelmaa aiheuttaa lonkan ja jalkojen huono venyvyys, jolloin suorin jaloin en saa lonkkia tarpeeksi taakse, joka taas vaikeuttaa liikkeen suoraan advanced l-sitiksi.

Backleveristä en kyllä osaa sanoa mitään. Nimim. jatkuvasti tuckissa eikä toivoakaan edes straddlesta. Tosin backlever on mulle niin toissijainen juttu, tällä hetkellä panostan ylivoimasesti eniten fronttiin, käsilläseisontaan, plancheen ja L-seattiin.

En malttaisi odottaa, että lumi lähtisi ja pääsi harjoittelemaan dynaamista jalkakuntoa. Pistooleja menee jo, ja enemmän kiinnostaisi tehdä mm. sendersejä, box jumppeja ja depth jumpeja. Kotona ei näitä pysty kunnolla suorittamaan, mutta urheilukenttä olisi mainio. Sendersit olisivat aivan ihanteellisiä aidoilla tehtynä.

Montako shrimppiä menee?

Boxia ja dephtiä voi tehä melkeenpä missä vaan ja millon vaan. Sendersien hyötyä muuhun kuin akrobatiaan jaksan kyseenalaistaa, mutta veikkaan että simuloi aika hyvin kun tekee vaikka sarjan painoliivikyykkyhyppyjä sillä pre-pyllähdyksellä (weighted jumping deck squat) ja heti perään 10-20 reboundia (tälleki on joku suomisana mutten jaksa muistaa/tietää mikä). Rebound eli se tanssijoiden treeniliike että hypitään ruoto niin suorana kuin mahdollista paikoillaan, kuin hypittäis hyppynarulla, jalat yhdessä jne ja mahdollisimman vähän aikaa kosketuksessa maahan.

Oikeastaan sendersit voi korvata hyppynarulla takomalla double/tripleundereita. :)
 
Itekki jätin, mutta sitten luin Odelian blogipostauksen planchekehittymisestä. Vaikka olin asiasta toki tietoinen, jäi se raivo millä treenasin planchea joskus viimekesänä pois ja tapahtui taantuminen = treenit oli kaikki yhtä kovia, eikä kokoajan kovempia niinkuin ois pitäny olla.

Tässä on blogipostaus. Ideana siis pähkinänkuoressa on olla tavoitella kokoajan vaikeampaa variaatiota, joka toistossa ja joka sekunti, eikä vaan nojailla lillukka-asteella niin monta sekuntia kuin menee. Toki siitäkin on vinha hyöty, mutta en koskaan oikeastaan uskonu tuohon Sommerin "pidä minuutti ja vaikeuta" filosofiaan, se minuutti kun on kuitenkin melko kova aika pitää planchea. Ja vinkki plancheharjoitteluun muutenkin: Mene seinän lähelle kuten Odelia tossa kuvassa, ja koita koskea otsalla seinään. Kun onnistut, liiku kauemmas. Ihan huomaamatta tulee oikea positio ja treeni kovenee itsestään.

Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tyyliltä treenata. Oma ongelmani planchen kanssa on se, että treenaan paljon käsilläseisontaa, jolloin en mielellään laittaisi toista kovaa työntöliikettä mukaan. Muutenkin tuntuu, että kannattaisi aluksi opetella vähän paremmin back lever, joka kuitenkin on tärkeä juuri mm. alaselän kehitykselle.

Montako shrimppiä menee?

Boxia ja dephtiä voi tehä melkeenpä missä vaan ja millon vaan. Sendersien hyötyä muuhun kuin akrobatiaan jaksan kyseenalaistaa, mutta veikkaan että simuloi aika hyvin kun tekee vaikka sarjan painoliivikyykkyhyppyjä sillä pre-pyllähdyksellä (weighted jumping deck squat) ja heti perään 10-20 reboundia (tälleki on joku suomisana mutten jaksa muistaa/tietää mikä). Rebound eli se tanssijoiden treeniliike että hypitään ruoto niin suorana kuin mahdollista paikoillaan, kuin hypittäis hyppynarulla, jalat yhdessä jne ja mahdollisimman vähän aikaa kosketuksessa maahan.

Oikeastaan sendersit voi korvata hyppynarulla takomalla double/tripleundereita.

Noihin hyppyihin mulla vaan on se ongelma, että kotona tai missään lähellä ei löydy oikein yhtään mitään mistä hypätä tai mille hypätä kun lunta on edelleen puolisen metriä. Kentällä olisi aitojen lisäksi juuri mahdollisuuksia noihin plyometrisiin hyppyihin, joita kutkuttaisi kokeilla. Sendersejä ajattelin lähinnä siksi, että GB:llä niitä on hehkuteltu ja esiintyvät suunnilleen joka toisessa dynaamisessa jalkaWODissa. Hyppynaruilua voisi kyllä kokeilla, en ole koskenutkaan kapineeseen vuosiin. Lähiaikoina olen myös lisännyt natural leg curlia treeneihin kahdesti viikossa, kun luin asiasta ja tajusin takareitten olevan todella suuressa roolissa hypyissä.

Shrimppiä en pysty tekemään muuna kui sinä keskitason versiona. Eikö tuo ole myös nimeltään King Deadlift? Muistuttaa aika paljon liikettä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
On kyllä nastaa puuhaa tämä kehonpainokikkailu/voimistelu. Taitaapi jäädä salitouhut kokonaan pois, kun oon ihan täysin hurahtanut tähän maailmaan. Muutaman vuoden tässä olen jo ahkerasti leukoja, punnerruksia, yms. vedellyt, mutta ihan eri tavalla motivoi nämä taito- ja voimapohjaiset liikkeet, kuin loputon leukojen kiskominen. Tällä hetkellä painotuksena on FL, BL, käsilläseisonta, v-sit, pistoolit, ykl ja umpijäykkien olkapäiden mobilisointi. Planchea pitäisi treenata kanssa, mutta jotenkin se aina tahtoo jäädä taka-alalle.

Toi third world squat, josta puhuttiin syväkyykkyketjussa on kyllä yksinkertaisuudessaan ihan pirun hieno liike. Muutaman päivän on tullut sitä tehtyä aina vähän väliä, ja jalat tuntuvat aivan mahtavilta. Alkuun se tuntui aika epämukavalta, mutta nyt se vaikuttaa jo melkein lepoasennolta. Myös pistoolien hallinta oli tänään aivan eri luokkaa verrattuna aikaisempiin räpellyksiin.

Hieman kaipaisin vain malttia, sillä nyt tuntuu siltä, että haluaisi treenata kaikkia liikkeitä koko ajan. :)
 
Yleisen vitutukseni lisäämiseksi toivoisin että kaikki frontleveriä harjoittelevat brassailisivat kuinka pitkään pysyy LIIKKUMATON frontleveri? Variaatio ois hyvä kans ilmottaa.

Haluan tietää kuinka monella oikeasti menee se 60 sekuntia joka "vaaditaan" etenemään noissa progressioissa. Mulla tekee niin järkyttävän tiukkaa jo 30sek kohdalla, että tein just kellon kans advanceddia, eli jalat ja polvet 90 asteen kulmassa, ja luulen että meni lähemmäs 40sek ku 30sek (tipahdin, sammutin kellon ja sekunteja minuutista oli jäljellä 18), mutta minuutti tuntuu aivan hervottoman hullulta. Ihan normaali polvetsuussa frontleveri varmasti onnistuu niin pitkään mutta mitä hyötyä siitä on?

Huomisesta lähtee kokeiluun tolla "pitkinpäivää" protokollalla frontleverin treenaus pidemmillä sarjoilla. Katotaampa miten käy muiden treenien, voi olla että jää kaikki vetovariaatiot tekemättä kokonaan kun siivet tulehtuu............
.......Tai sitten pidän kohta minsan frontleveriä? Empiirinen kokeilu ftw!

Missä se Merkkari luuhaa ja miten menee treenit? :)
 
Alkulämmittelyn yhteydessä flat tuck front lever menee suht kevyesti n. 40sek, jos loppuun saakka vetäis nii tähä sais +10sek lisää eli lähelle minuuttia menis. Tosin en saa viel kunnon front leverii, vähä on pikee lantiossa. Kuukaus pari sit koitettu 1-jalka edessä suorana front lever joku 15-20sek.

Mites muilla sujuu noi leuanvedot lisäpainoilla suhteessa front leveriin? Leukoi vedin viimeks salil suht kevyesti 2x6x30kg, ja jouluna otettu lisäpainomaksimi oli 60kg, (omapaino 85kg). Tosin leuat on aina ollu suht vahvat verrattuna muihin. Esim taas HSPU variaatiot on todella heikkoja, hyvä jos menee seinää vasten 5 HesPuu.
 
ChildinTime: Missä sanotaan että pitäisi 60 sekkaa saada aina vanhaa progressiota? Coach vannoo mielestäni 15-20 sekuntin kautta ja Slizzardman puhuu usein jostain 30-40 sekunnista. Toki german hangit sun muut tärkeät aloittelumuuvit kuuluu saada 3x30 tai 1x60, mutta mielestäni ei niitä kehittyneempiä progressioita nyt niin kauaa tarvitse tehdä.

Aydrian: Lisäpainoista en tiedä, mutta tavallisia leukoja menee lähemmäs kolmekymmentä. Ainakin Gymnasticbodiesilla Slizzardman kertoo että painoleuat auttoivat paljon front leveriin. Eteni tuckista neljässä kuukaudessa full layhin, ja tämän jälkeen tulikin sitten kyynerpäävamma.

Tän päivän reeni:

5x15 s German Hang
7x10 Adv tuck front lever
3x3 360 Pull (tuck)
12x40s Wall handstand
3x5 Pseudopanchepushup maassa (Joka treenissä koetan saada kädet lähemmäksi vyötäröä, alkaa olla jo aika maksimissa)
3x5 Natural leg curl (50-60 astetta menee kontrolloidusti alas, ylös pääsen kunnon työnnöllä käsillä ilman lonkkaliikettä.
 
Iteki tota GB-foorumia seuraavana oon saanu sellasen mielikuvan eri ketjujen perusteella, että FSP:stä pitäis saada prerequisitet ja ekat variaatiot (tuck ja advanced tuck) 60sek, mut sit straddlee ja muita vaikeempii versioita riittäs jo 15sek.

Ite koitin vähän aikaa tota, että teen kevyitä 1käden avustettuja leukoi yms ennen varsinaista GB WODii, jotta hermosto tottuis noihin liikkeisiin ja sais helpommin voimaa, mut ilmeisesti oli liikaa voluumia kyynärvarsille ja kyynärpäälle ku iski mediaalipuolen epikondyliitin (golf-kyynärpää). Tähä vaikutti erityisesti myös muscle upin treenaus (false-grip). Nyt on kuukauden verran vasen kyynärpää ollu vähä kipee, onneks on jo suht paljon parantunu.
 
ChildinTime: Missä sanotaan että pitäisi 60 sekkaa saada aina vanhaa progressiota? Coach vannoo mielestäni 15-20 sekuntin kautta ja Slizzardman puhuu usein jostain 30-40 sekunnista. Toki german hangit sun muut tärkeät aloittelumuuvit kuuluu saada 3x30 tai 1x60, mutta mielestäni ei niitä kehittyneempiä progressioita nyt niin kauaa tarvitse tehdä.

Se oli se stand-alone artikkeli joka oli otettu dragondoorille BtGBsta. Steady state on sen 15s maksimi -> vaikeutus, mutta jumalauta I'll be damned jos 15s straddlen pidolla saat pidettyä half laytä tai suoraa leveriä. Nimim. 20sek täys straddle 4kg nilkkapainoilla ja half laytä ilman painoja maksimissaan 6sek ilman vajoamista. Se selkäsuorana, polvet lantion tasalla on vain niin järkyttävä ero perus straddleen.

Tai sitten voin muistaa väärin ja alunperin kaveri joka tätä progressiohommaa mulle suositteli sanoi että "treenaa niin kauan että saat pidettyä minuutin ja vaikeuta sitten liikettä." Emt, kokeilen nyt jokatapauksessa että pari kertaa päivässä pidän advanced tuck front leveriä 40sek putkeen, totaali työaikaa tulee varmaan jotain 4-5min. Katon sitten ensviikolla miltä tuntuu pitää straddlea tai half laytä.

EDIT: Tämä.
At first you may only be able to briefly raise off the ground. Do not worry. Keep adding small sets together to reach your goal of 60 seconds total.
...Eli äidin pikku porsas oli vissiin ymmärtäny/muistanu väärin. 60 seconds total on vaan esim 8x8s tai 4x15s. No, kokeilen silti takoa tohon minsaan. Oishan se p0ne pitää fronttia minuutti putkeen.


Ite koitin vähän aikaa tota, että teen kevyitä 1käden avustettuja leukoi yms ennen varsinaista GB WODii, jotta hermosto tottuis noihin liikkeisiin ja sais helpommin voimaa, mut ilmeisesti oli liikaa voluumia kyynärvarsille ja kyynärpäälle ku iski mediaalipuolen epikondyliitin...

Ei sais nauraa, mutta jos yhdenkäden avustettuja leukoja pidät keveinä lämmittelyliikkeinä niin kaivat kyllä omaa hautaa. Pitäs olla aika järkkyterässä haba että kestää backlever/muscleup treeniä jos lämmitellään tyyliin kolmanneksi vaikeimmalla leukavariaatiolla. Ite vedän niiden Embedded-wodien lämpösarjoiksi L-leukoja ja TOPs pullseja todella TODELLA löysästi ja heijaamalla.
 
Tää 1käden variaatio oli siis se, että pitää toisel kädel ranteesta kiinni, näitä jaksan siis tehä ehkä jotai 5-7 kpl. Treenin aluks vedin aina yhen sarjan näitä, ja sarjas oli 1-2 leukaa eli suht kevyttä oli ainaki isoille lihasryhmille. Mutta ilmeisesti toi otti kuitenki kyynärvarteen vähä liikaa, ku tos vasemman käden grippi joutu kuitenki kannatteleen omaa painoo kokonaan. Tähän ku yhdisti muscle up treenit false gripil n. kerran viikossa WODien joukossa ja satunnaiset no hands-otteen leuat nii tuli vähä liikaa rasitusta. Mutta sama periaatehan tossa on periaattees kun pitkin päivää treenaamises, usein kevyitä sarjoi.
 
usein kevyitä sarjoi.

Pavel Tsatsouline suosittelee tekemään GTG tyyppistä treeniä esim leuoilla noin 40-50% tehoilla, eli jos jaksat 20 leukaa tee maksimissaan 10 mutta tee ne monta kertaa päivässä. Munsta 5-7 toiston alue on aivan liian pieni jaettavaksi GTGlle. Mutta yleisesti ottaen jos joku homma toimii niin ei muuta ku lisää paskaa housuun :)

EDIT: Jee muistin ihan oikein ton minuuttihomman.

Continue combi[ni]ng sets to your usual 60 second total and striving for that 60 second single set static hold.
- Sommer Advanced Tuck Frontleveristä tossa aikasemmassa artikkelissa.
 
Rupesin tekemään crosspulleja kantapäät penkillä. Saa nähdä onko tuosta mittään hyötyä. En ole viimeaikoina treenaillut kieli keskellä suuta, eli vähän niin ja näin. Keskittynyt tiputtamaan painoa ja siinäsivussa vähän planchea, levereitä, ja suurin osa treenistä pyörinyt käsilläseisonnan ympärillä. Ollut myös viimeajat niinpaljon duunia ettei oikein ole kerennyt treenailemaan. Tosin nyt äkkäsin että voin treenailla planchea sopivasti työpisteessä kahden pöydän muodostamassa 90 asteen kulmassa :)

Mutta mutta, innostuneena noista crosspullseista eiköhän sitä aikaa ala löytyä. hyvin ottaa olkapäihin, hauiksiin, ja rintaan. Tein tänään 5x3 toistoa, ja parin sekunnin pito ala-asennossa.
 
Mutta mutta, innostuneena noista crosspullseista eiköhän sitä aikaa ala löytyä. hyvin ottaa olkapäihin, hauiksiin, ja rintaan. Tein tänään 5x3 toistoa, ja parin sekunnin pito ala-asennossa.

Oikea homma. Mullaki on työpisteessä hyvä paikka tehä L-sittiä ja planchea aina ku ei ole hommia :D Löysin nyt niin täydellisen struktuurin tähän mun sekametelisoppaan enkä malta oottaa että pääsen huomena salille. Planchea oon treenannu, ja plancheen liittyen tässä sataa taas "koutsilta" kullankeltaisia viisauden pisaroita otsauriimme:

killroy70 wrote:
... anything that involves the planche kills me. That's the one FSP that I just can't seem to improve on. 2 years in and I still can't hold a hips-high tuck planche. Full BL, 10 sec straddle FL, 20 sec floor L sit, but anything beyond an advanced frog stand and my hips sink like they're in quicksand ...
The 20 sec floor L-sit is the culprit as I highlighted above.

This short hold is indicative that shoulder girdle and core strength are lacking in the support position. I prefer for this element to be held for 60 seconds. I would recommend some concentrated work in the warm-up or skill training section of your workouts for the next 3 weeks to directly address this issue.

Eli 60sek pitäs pitää L-sittiä että vois ees kuvitella planchea tekevänsä. Kokeilenpa huomena maxata ton L-sitin renkailla, maassa toi 1min menee kyllä heittämällä. Toinen maininnan arvonen juttu: Oon joka aamu tehnyt yhden (yhden [1]) toiston advanced tuck frontleveriä ja jättänyt noi grease the groove frontit tekemättä, eli kerran päivässä yksi ainoa frontlever toisto. Tän toiston pituutta oon pyrkiny kokoajan kasvattaan, ja tänään meni 50sekkaa. Olin melko :wtf: kun paino on varmaan aika korkealla eilisen 2kg peruna/bataattisession jälkeen.

Kunhan saan frontin minsaan lähen taklaan tuota fucking backleveriä samalla lailla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom