Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Mulla parvekekäytössä tilanpuutteen vuoksi Q100, eli vastaa nykyistä Q1000. Tehot riittää suht ok. Talven pakkasilla, eli siellä -25 tai -30 tienoilla alkoi vähän hyytyä. Ongelma ratkaisuun oli suuttimen poraus isommaksi.

Mutta tosiaan, älä vaan ainakaan sähkökampetta osta. Taloyhtiön parvekkeella saa lain mukaan grillata kaasulla. Ongelmaa ei ainakaan ole, jos omistat asunnon.

Jos asut vuokralla ja taloyhtiön säännöissä kielletään ruuanlaitto, niin olet hieman heikommilla. Tosin, ei sen pitäis olla vuokraisännältä pois, teetkö siellä ruokaa. Laki jokatapauksessa sallii kaasugrillin parvekkeelle sanoi taloyhtiö mitä tahansa.

Avotulta, eli hiiligrilliä et sinne saa tuupata.

Oma kämppä on. Taloyhtiön säännöt ei kiellä grillaamista, mutta isännöitsijän mukaan ruuan valmistaminen parvekkeella on kielletty.
 
Oma kämppä on. Taloyhtiön säännöt ei kiellä grillaamista, mutta isännöitsijän mukaan ruuan valmistaminen parvekkeella on kielletty.
"Vain tämä grilli on kielletty parvekkeella
tiistai 26.05.2015 klo 19:00

Parvekkeella grillaaminen on sallittua, kunhan sen tekee järkeä käyttäen.
MOSTPHOTOS

Kesän tullessa grillit kaivetaan esiin varastoista ja herkut laitetaan ritilöille kypsymään. Samaan aikaan nousee esiin jokakesäinen keskustelu siitä, saako parvekkeilla grillata.

Isännöintiliiton mukaan taloyhtiöt eivät voi puuttua automaattisesti parvekegrillaamiseen, sillä parveke kuuluu asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan hallintaan.

– Taloyhtiöt eivät voi kieltää normaalia asumista, johon kuuluu esimerkiksi ruoanlaitto ja ajanvietto parvekkeella, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jaana Sallmén.

Kieltoa voidaan esittää ainoastaan paloturvallisuussyistä, jos grillauksen katsotaan aiheuttavan vaaratilanteita esimerkiksi kokonaan puurakenteisella parvekkeella. Grillaaminen voi olla parvekkeella kiellettyä myös silloin, jos pelastusviranomainen on siitä määrännyt.

– Grillauskielloista puhuminen voi liittyä siihen perinteeseen, ettei naapureita haluta nähdä eikä kuulla ja ajatellaan automaattisesti, että naapurien elämä häiritsee muita. Nykyään oikeuksista tiedetään kuitenkin paremmin ja suuntauksena näyttää samaan aikaan olevan se, että taloyhtiöt mieluummin ohjeistavat kuin vain kieltävät parvekegrillaamisen, kertoo Sallmén.

Mikäli parvekegrillaaja haluaa säilyttää hyvät välit naapureihinsa, kannattaa tämän muistaa toisten huomioonottaminen.

– Grillaamisesta voi keskustella naapurien kanssa ja jos on yhtään epävarma, voi heitä myös informoida grillaamisaikomuksista etukäteen.
Lähes kaikki grillit sallittuja

Toisin kuin monet ehkä luulevat, parvekkeella saa käyttää muitakin kuin vain sähkögrillejä. Sallmén muistuttaa, että sähkögrilli on siltikin varmin ja turvallisin vaihtoehto parvekkeelle.

– Ainoa kokonaan kielletty parvekegrilli on kertakäyttögrilli, joka lasketaan avotuleksi, jonka teko on pelastuslain mukaan parvekkeella kiellettyä. Sähkö-, kaasu- ja hiiligrillit ovat kuitenkin sallittuja ja turvallisia, kunhan ne ovat grillaukseen soveltuvia ja niitä käyttää oikein.

Sallménin mukaan kyse onkin erityisesti siitä, millä tavalla grillejä käyttää.

– Huolimaton kokki voi saada tulipalon aikaiseksi yhtälailla sisätiloissa kuin parvekkeellakin."

https://m.iltalehti.fi/asuminen/2015052619750993_an.shtml

Että sit vaan grilliä hankkiin. Ei ainakaan itsellä ole kuin kerran naapuri huikannut toiselta parvekkeelta, että meillä on alhaallakin mahku grillata. Tein sillon lohta folion päällä ja se hieman kärys.

Tuota en tiennyt, että tavan hiiligrilliäkään ei lasketa avotuleks. Eli hiiligrillikin sais lain mukaan siis olla. Itsellä siis kaasu ja on se tälläseen parveketouhuun näppärä. Täälläkin siis säännöissä että "Ruuan valmistus parvekkeella kielletty." Mitä lie vanhoja peruja...
 
Joko on kovat koeajot suoritettu?

Näillä laadukkaammilla ja tehokkaammilla vehkeillä huomaa, että teho ei lopu kesken. Tuut jatkossa huomaamaan, kun käyt jollain vierasilla ja siellä joku gillaa isompaakin satsia niin lihat kiehuu esim parilalla.

Itse olen jo tottunut, että kotona saa hyvää. Muualla syön monesti esim makkaraa, kun tietää että lihat on aina kuivia kuin kengänpohjat.
 
Ihan perusgrillailua tähän asti tehty. Hyvää biiffiä en ole vielä päässyt grillailemaan, se olisi sitten seuraavaksi.

Nyt tänään grillasin 0.6kg lohta ensimmäistä kertaa. En asiasta tiedä mitään, mutta foilin päällä sivut ylös käärittynä, suolaa ja pippuria, 25min. En nyt tiiä miten se kuuluu tehdä, mutta ainakin tuo oli ihan hyvää :)
 
Moi

Nyt meinasin itse käydä hakemassa Mastertouchin. Mitä hilppeitä kannattaisi ottaa samalla mukaan? Piippusytytin ilmeisesti, jotain muuta?
 
Moi

Nyt meinasin itse käydä hakemassa Mastertouchin. Mitä hilppeitä kannattaisi ottaa samalla mukaan? Piippusytytin ilmeisesti, jotain muuta?

Vastaus 4 vuoden takaa:

Mitä tarvitset musta on a) yksi (1) kinnas siihen käteen jolla käännät ruokaa, silikoniset on hyviä koska niissä on hyvä grippi ja hyvä kuumuudensieto ja b) hyvät pihdit. Hyvät pihdit eivät ole isoimmat mahdolliset, vaan semmoiset joita on helppo käyttää kinnas kädessä ja jotka ovat tarpeeksi jämäkät niin että pihtien pää ei jousta vaan sulkeutuu aina samalla tavalla. Osta ensi kinnas ja sitten se kädessä testaile erilaisia pihtejä mikä tuntuu kivimmalta.

Ostaisin myös Weberin savustuslaatikon (23 euroa) ja savustuslastuja. Savustusta on kahdenlaista, on savustuskypsentämistä mitä esim. Huppe harrastaa (BBQ-grillit, SMC-grillit, Green Egit jne) ja on savustusmaustamista mitä itse harrastan. Savustusmaustamisessa raaka liha ihmee pintaansa noin 10 minuuttia savuaromia ennenkuin lihassyyt umpeutuvat. Savustuslaatikolla saat siis ruokaan kivan savuaromin, mutta itse kypysennys tapahtuu hiilien lämmöllä.

Sitten tarvitset hyvän putsausharjan, esim. Weberillä on hyvä. Arinan säännöllinen putsaaminen on ihan must ja on parempi opetella tekemään se useammin kuin harvemmin koska mitä useammin sen tekee sitä helpommin mähmä arinasta irtoaa.

Lisäksi tarvitset erilaisia omaan makuusi sopivia alkoholijuomia joita juodaan grillaamista suunnitellessa, grillaamisen aikana ja grillaamisen jälkeen. Itse suosin A-olutta ja lonkeroa, mutta tästä on luonnollisesti yhtä monta koulukuntaa kuin on suomalaisia miehiäkin.

Noihin ohjeisiin kommentit 4 vuoden käyttökokemuksella:
  • Paljon polttoainetta eli brikettejä tai hiiliä.
  • Kinnasta paremmaksi ovat osoittautuneet kevlar-sormikkaat, suosittelen molempiin käsiin. Hääräämisestä tulee huolettomampaa ja sormikkaat mahdollistavat tarkemman operoinnin.
  • Pihtien lukitusmekanismiksi valitsisin sellaisen, jossa kääntäminen kahva alas / kahva ylös lukitsee/avaa pihdit. Manuaalinen liukumekanismi toimii hyvin toiseen suuntaan (tökkäämällä reiteen), mutta liu'un vetäminen ulos ei toisinaan onnistukaan, kun toinen käsi on varattu.
  • Varustekoukut grillin kylkeen.
  • Kannelle pidike (taitaa sisältyä Master Touchiin).
  • Savustuslaatikko oli mielestäni liian pieni ja siinä käyttämäni kaupan lastut liian hupenevia. Nykyään käytän ihan vain vesisaavissa uitettuja puunpaloja (esim. omenapuu, leppä), mistä vuolen kuoren pois ja laitan brikettien päälle pötköttämään.
  • Piipussa sytyttämistä voi helpottaa (hajuttomilla) sytytyspaloilla.
  • Harjan suhteen ei suurempaa kommentoitavaa. Laadukas, josta ei irtoile harjaksia.
  • Jonkinlainen työskentelypöytä on tarpeellinen.
  • Jos grillaaminen tapahtuu pimeämpään vuoden- tai vuorokaudenaikaan, työvalo on tarpeellinen.
  • Lasta.
  • Sopiva määrä alkoholia on osoittautunut hyväksi.
Omia tulevaisuuden hankintoja mahdollisesti:
  • Vortex voisi olla käytännöllinen.
  • Ehkä jonkinlainen kaasupoltin sytyttämiseen/lisähiilten käyttöönottamiseen kesken session.
 
Kunnolliset pihdit, lasta ja harja on ehdottomat. Älä siis sorru halpaan näissä. Weberin omat takuuvarmana toimivia.

Lihalle lämpömittari. Itse käytän sitä mielelläni paksumpien kavereiden kanssa, niin ei tarvi arvailla.
 
Vastaus 4 vuoden takaa:



Noihin ohjeisiin kommentit 4 vuoden käyttökokemuksella:
  • Paljon polttoainetta eli brikettejä tai hiiliä.
  • Kinnasta paremmaksi ovat osoittautuneet kevlar-sormikkaat, suosittelen molempiin käsiin. Hääräämisestä tulee huolettomampaa ja sormikkaat mahdollistavat tarkemman operoinnin.
  • Pihtien lukitusmekanismiksi valitsisin sellaisen, jossa kääntäminen kahva alas / kahva ylös lukitsee/avaa pihdit. Manuaalinen liukumekanismi toimii hyvin toiseen suuntaan (tökkäämällä reiteen), mutta liu'un vetäminen ulos ei toisinaan onnistukaan, kun toinen käsi on varattu.
  • Varustekoukut grillin kylkeen.
  • Kannelle pidike (taitaa sisältyä Master Touchiin).
  • Savustuslaatikko oli mielestäni liian pieni ja siinä käyttämäni kaupan lastut liian hupenevia. Nykyään käytän ihan vain vesisaavissa uitettuja puunpaloja (esim. omenapuu, leppä), mistä vuolen kuoren pois ja laitan brikettien päälle pötköttämään.
  • Piipussa sytyttämistä voi helpottaa (hajuttomilla) sytytyspaloilla.
  • Harjan suhteen ei suurempaa kommentoitavaa. Laadukas, josta ei irtoile harjaksia.
  • Jonkinlainen työskentelypöytä on tarpeellinen.
  • Jos grillaaminen tapahtuu pimeämpään vuoden- tai vuorokaudenaikaan, työvalo on tarpeellinen.
  • Lasta.
  • Sopiva määrä alkoholia on osoittautunut hyväksi.
Omia tulevaisuuden hankintoja mahdollisesti:
  • Vortex voisi olla käytännöllinen.
  • Ehkä jonkinlainen kaasupoltin sytyttämiseen/lisähiilten käyttöönottamiseen kesken session.

Täytyy kantaa oma kokemus tänne myös. Edessä toisen pallo Weberin hankinta, niin eksyin tänne selaillessani.

- Paistomittari tarvitaan jos slow&low. Käytän langallista jonka johdon laitan kannen ilmarei'istä läpi. Mittari pysyy kannen kahvan lämpösuojan päällä sulamatta jos siinä ei ole magneettia.
- Pihdeistä käy ainoastaan saranalliset mallit. Samasta palasta väännetyt on yhtä helvettiä.
 
Jos haluaa olla erilainen nuori niin kannattaa tutustua myös Dancookin grilleihin. Kalliimpia toki kuin Weber, mutta laadukkaita.

Yli kymmenen vuoden kokemus nykyisestä, eikä juuri minkäänlaista kulumaa vielä.


pt_left.jpg
pt_right.jpg
 
Viimeksi muokattu:

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
- Paistomittari tarvitaan jos slow&low. Käytän langallista

Sellaista en ole nähnyt, missä ei olisi lankaa ainakin lähettimelle saakka.

Jos haluaa olla erilainen nuori niin kannattaa tutustua myös Dancookin grilleihin.

Jännä ilmankierto pelkästään "yläkautta". Toimiiko hyvin?

iGrilli 2:n anturien tunnistemerkkien materiaali on jotain kumimaista ?! Ja anturi jää kuvun sisään.

Screen Shot 2018-05-14 at 1.13.13.png
 
Pari nopeeta kysymystä:

1. Onko normaalia, että kun kaasupullosta irrottaa sen grilliin menevän osan (se josta vedetään se musta rinkula ylös ja napataan sitten koko systeemi pois) että silloin haiskahtaa hetken aikaa kaasu? Yleensä grillatessa sammutan ensin kaasun, sitten hetken päästä grillistä nupit nollille. Muutama tunti myöhemmin kun siirrän kaasupullon varastoon, niin irrottaessa pullosta tuota osaa (matalapaineensäädin?), niin kaasun haju lemahtaa.

2. Ostin Mustangin kaasulieden (sori, ei ollutkaan Weber) http://tinyurl.com/yce5jh8o Millähän tuohon kikkailisi "levyn pienentäjän" kun tekisi mieli keitellä espressoa mutteripannulla kun puuhella tuppaa lämmittämään koko tuvan...
 
Ketjun elintoiminnot huolestuttavan heikot.

Pöhistelin possunkieltä ja -sydäntä. 110 astetta 7 tuntia. Sydän oli oiva, kieli OK, mutta liian tuhti suutuntumaltaan. Sydämen kanssa uutta vetoa ehdottomasti. Kielen kanssa arvon, mutta toisaalta luiskaotsa syö kyllä, jos ei itselle uppoa.

Weberiä sen verran, että nelosjakki on siirtynyt iGrill 2:n sisuksiin. Ilmoitus, kuitti, uusi postiin!
 
Kaimmaar nyt jussina ainakin pöhisee monella.

Ruuvasin omasta Q100:sta normaalin kaasupullon letkusarjan irti ja tilalle alkuperäinen sarja. 450 g pullo telineeseen ja grilli messiin. Tätä käyttöä varten pikkuweberin aikoinaan hommasin ja tähän se on loistava.

Jos muistan, niin tarvinnee laittaa jotain kuvaa tuotoksista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom