Weber -käyttäjien oma ketju

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Huppe
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Tekniikkaa:
Käärmeladonta. Työstöaika 15 tuntia ja asteita 120.

katso liitettä 142126

Kiitoksia loistavasta kuvasta. Tosta voi sitten työstöaikaa mitoittaa tarpeen mukaan ja sammuuhan se kärmes sitten kun pistää luukut kiinni.

Mitä hiiliä sulla tossa on? Ajattelin vaan että turha sitä on pyörää uudelleen keksiä vaan kokeilan ihan 1:1 seuraavan kerran, jos vaikka ilmestyisi kankkua pakkaseen syssymmällä.
 
Verkkokauppa, Gigantti, Netrauta ainakin, muita en juuri nyt muista.

Verkkis ei näytä myyvän (ei näy netissä eikä ollut liikkeessä viime viikolla), Netraudasta en kyllä löydä, mutta 3kg paketteja näkyy tosiaan olevan kolmessa Gigantissa Suomessa ikävä kyllä ei Helsingin lähellä. Weberin nettisivuillakaan tuotetta ei ole. Onkohan tämä tosiaan lopetettu tuote? Siis nimenomaan kookosbriketeistä puhe, ei normaaleista puuhiilibriketeistä.
 
Verkkis ei näytä myyvän (ei näy netissä eikä ollut liikkeessä viime viikolla), Netraudasta en kyllä löydä, mutta 3kg paketteja näkyy tosiaan olevan kolmessa Gigantissa Suomessa ikävä kyllä ei Helsingin lähellä. Weberin nettisivuillakaan tuotetta ei ole. Onkohan tämä tosiaan lopetettu tuote? Siis nimenomaan kookosbriketeistä puhe, ei normaaleista puuhiilibriketeistä.

Meinasi tulla virhe. :) Noi uudet ovatkin näköjään puuhiilibrikettejä. Noi ovat luultavasti halvempia valmistaa ja kun ne myy pienemmässä pussissa kalliimmalla ja kun niitä ehkä kuluu enemmän, on valmistajan kate parempi. Kieroa, mutta minkäpä tuolle voi.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitoksia loistavasta kuvasta. Tosta voi sitten työstöaikaa mitoittaa tarpeen mukaan ja sammuuhan se kärmes sitten kun pistää luukut kiinni.

Jepu. Liikaa pituutta ei voi laittaa. Myöskään jo palaneet eivät pala loppuun joten niitä voi käyttää normaalimmissa normaaleissa keitoksissa uudestaan seuraavana päivänä.

[/QUOTE]Mitä hiiliä sulla tossa on? Ajattelin vaan että turha sitä on pyörää uudelleen keksiä vaan kokeilan ihan 1:1 seuraavan kerran, jos vaikka ilmestyisi kankkua pakkaseen syssymmällä.[/QUOTE]

Noi on isoja pökäleitä 9 kilon pussista. Olen nähnyt kahta koko luokkaa näitä vanhoja (10 kg:n pussissa näin pelkästään isoja). Pienempi koko on about 2/3-osaa tuosta.

Uudet FSC:t ovat käytännössä puolikkaita tuosta isosta ja melko huokoisia. Syttyvät siten hieman nopeammin, mutta vastaavasti käyttöaika lyhyempi. Käärmettä en ole vielä niistä rakentanut. Palaan asiaan, jahka kokeiltu.
 
Eka kertaa tänään smokenator ja Weberin briketit. 5h ribseilyä. Hyvää tuli, mutta briketit dunkkaa kemialliselta. Siksi mieluummin olisin kokeillut noita kookoksia. Perushiilillä menty tähän saakka. 5h aikana ei tarvinnut lisätä brikettejä
 
Uusi brikettigrillaaja ilmoittautuu! Mitä kannattaisi käyttää piippusytyttimessä sytykkeenä, joka savuaisi mahdollisimman vähän ja naapurisopu säilyisi. Lidlin sytytyspalat oli ihan ok, mutta jonkin verran ne puski mustaa savua alussa. Ei ole vielä kukaan valittanut, mutta turhaanpa tuota muita kiusaa, jos on vaihtoehtoja.
 
Briketit syttyvät sen 20-30 minuuttia (ja päälle varsinainen grillaus ja sen savut), joten ihmetyttäisi, jos joku naapuri valittaisi sytytyspaloista. :) Helvetillinen savu siitä sytyttämisestä tulee noin kokonaisuutena.

Weberin sytyspaloista ei tule mustaa savua, joten sitten hankkinet niitä.
 
Briketit syttyvät sen 20-30 minuuttia (ja päälle varsinainen grillaus ja sen savut), joten ihmetyttäisi, jos joku naapuri valittaisi sytytyspaloista. :) Helvetillinen savu siitä sytyttämisestä tulee noin kokonaisuutena.

Weberin sytyspaloista ei tule mustaa savua, joten sitten hankkinet niitä.

Eka sytytys sanomalehdellä muistutti savun määrällä tätä:
dumpfile.php


Toinen sytytys Lidlin sytytyspaloilla oli jo hillitympi, mutta väri kuten kuvassa. Riittää varmaan aika pieni sytytyspala, kun tuntuu syttyvän niin pirun hyvin, niin jospa se sitten savuttaisi vähemmän. Grillatessa tulee niin vähän savua, että se tuskin haittaa.
 
Kärmestä uusilla pökäleillä.

Lähtötilanne: Weberin uudet 8 kilon säkin lehtipuubriketit. Tavoitteen 8 tunnin veivaus n. 110 lämmöillä. Sytytyspäässä edellisillan jäänteet.

IMG_1381.JPG


8 tuntia kaslerin möyhennystä 115-120 asteen lämmöillä. Pari kertaa piti vipuihin koskea n. millimetrin verran. Yläaukko oli lähes kiinni koko ajan ja ala-aukko reilun 20 % seutuvilla. Voi sanoa helpoksi.

Lopputilanne häkäpöntössä:

IMG_1382.JPG


Heppoisemmat pökäleet palavat nopeammin ja ensisijaisesti ladonnan keskivaiheilta, koska siellä on enemmän ilmaa. Sen tästä oppi, että nämä uudet pökäleet täytyy alavarvin osalta latoa kyljelleen.

Palamisprosessi oli niin tasainen, ettei tuosta kovin suurta huonoutta voi julistaa, mutta kookosbriketeissä on enemmän dieseliä.

No ruokapuoleen en ollut erityisen tyytyväinen. Pulled pork oli jälleen ounastuksen kuivakkaa (sisälämpö näytti 93), vaikka olin tehnyt BBQ-soosin (sekin kyllä onnistui odotukset alittaen aiempien tasoon verrattuna) sitä mehustamaan. Ehkä täytyy seuraavaksi etsiä rasvaisempi pala.
 
On se saatana mennyt vakavaksi ja vaikeaksi pallogrillaaminenkin....
Kaiken lisäksi joku mennyt ja ajatellut naapureitakin ettei savusta heitä, lisää vaan savua niin oppiipahan olemaan :)

Ei vaan, onhan se hyvä ajatella naapureita jo ennenkuin heiltä palaa hermot ja mitä itseen tulee niin siksi täällä että saisi vinkkejä pallogrillin käyttöön koska ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi...
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Pakko se on itseni ainakin hieman naapureita sääliä, kun kerrostalossa grillaa kaasuweberillä. Sähköä en tule ikinä hankkimaan, kun ei tässäkään tilanteessa lain puolesta ole pakko. Hiilillä mentäis, mutta se taas on tälläiseen laiton.

Onhan se naapureille ikävä, kun viidettä vai kuudetta vuotta jatkuu hyvä ruuan tuoksu ympäri vuoden.

Palvikinkkua otin pakkasesta sulaan. Jotain sille on tehtävä grillissä, että saa siitä syötävää.
 
Morjesta!! Ekan oman rivitaloasunnon terassi huutaa tyhjyyttään ja pitäis Weberin kaasugrilli sinne hommata. Sen verran vähän suita ruokittavana, että 2 polttimen mallilla pärjäillään. Spirit 210 orginal ja 210 genesis 2 on ollut vertaillussa mutta onko järkevää sijoittaa tuo n 200e lisää että saa genesis mallin? Molemmissa näyttää olevan valurauta ritilät, mutta onko tuosta igrill ominaisuudesta kokemuksia? Tietysti silmiä miellyttää noi rosteripinnat tuossa genesikses...
 
Kokeneemmat varmaan huutelee myöhemmin, kun itsellä ei kokemusta noista isoista Webereistä. Mutta kunhan valitset Weberin, niin olet jo oikeasti hyvällä tiellä.
 
Ei vaan, onhan se hyvä ajatella naapureita jo ennenkuin heiltä palaa hermot ja mitä itseen tulee niin siksi täällä että saisi vinkkejä pallogrillin käyttöön koska ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi...

Olen tullut siihen uskoon, että ei se kovin vaikeaakaan ole. Hiilistä ja tarvittavasta määrästä riippuen sytyttämiseen menee 10-30 minuuttia. Ilma-aukoilla voi säätää (etenkin miedompia lämpöjä) melko helposti ja tarkasti. Jos tarvitaan äkkiseltään enemmän hönkää, luukkua vähän "ohi", joilloin ilmaa tulee lisää. Huokoisemmilla hiilillä pääsee hyvin 250 asteen lämpöihin.

Kaasuvermeistä en osaa sanoa tai suositella mitään.
 
Morjesta!! Ekan oman rivitaloasunnon terassi huutaa tyhjyyttään ja pitäis Weberin kaasugrilli sinne hommata. Sen verran vähän suita ruokittavana, että 2 polttimen mallilla pärjäillään. Spirit 210 orginal ja 210 genesis 2 on ollut vertaillussa mutta onko järkevää sijoittaa tuo n 200e lisää että saa genesis mallin? Molemmissa näyttää olevan valurauta ritilät, mutta onko tuosta igrill ominaisuudesta kokemuksia? Tietysti silmiä miellyttää noi rosteripinnat tuossa genesikses...
@Huppe tietää näistä, jos sattuu vaan paikalle.
 
Eka sytytys sanomalehdellä muistutti savun määrällä tätä:
dumpfile.php


Toinen sytytys Lidlin sytytyspaloilla oli jo hillitympi, mutta väri kuten kuvassa. Riittää varmaan aika pieni sytytyspala, kun tuntuu syttyvän niin pirun hyvin, niin jospa se sitten savuttaisi vähemmän. Grillatessa tulee niin vähän savua, että se tuskin haittaa.

Turun Sanomat:
IMG_1406.JPG


Ilman sanomalehteäkin onnistuu, kokeilin. Saattaa kuitenkin joutua hönkimään tai käyttämään palkeita. Weberin sytytyspalat palavat ilman suurempia savuja, mutta syttyvät hiilet kuitenkin tuottavat savua. Pelkillä sytytyspaloillakin saa hiilet henkiin, jos hiilet ovat huokoisia ja siten helposti syttyviä. Briketit vaativat enemmän höyryä.
 
Oon nyt laittanut semmosen puolikkaan peukalon kokoisen lidlin sytyspalan ja savuaminen ollut siedettävää, eikä syttymisessäkään mitään ongelmaa. Väkisellähän se vähän savuaa, mutta ei sitä kauaa kestä. Helkkarin hyvä kyllä tuo piippusytytin!

Weberin brikettejä käytän siis.
 
Tulipahan tuossa viikko sitten epäonnistuttua jälleen täydellisesti. Spare ribbsejä puuhastelin. Rubi oli kammottava, barbeque-kastike myös, eikä pernale edes saostunut. Kaiken kukkuraksi viiden tunnin pöhistelyn jälkeen liha oli sitkeää. (tähän litania sopivia kirosanoja)

Sen verran suutahdin, että ostin samaa läskiä uudestaan ja ajattelin, että katsotaan...

Samaan rubipohjaan vähän lisää mausteita. Barbeque-soosiin myös ja himppu lisää sokeria. Lihaa möyhensin 8 tuntia n. 140 asteen hujakoilla (3 paljaaltaan, 5 foliossa ja tuoremehua puolen tunnin välein pintaan). Jo alkoi porsas mukautua tahtoon, ja hammas upota röhkijään, vaikka vieläkin jäi optimoitavaa. Grillaaminen on osaamattomalle kovaa hommaa.
 
Tuli tossa hommatua weberin q3000 niin nyt kysynkin notta onkos normaalia että polttimoista tulee jostaki kohtia ihan keltasta liekkiä ja välillä kun on lihaa ritilällä ovat polttimot kauttaaltaan ihan keltasessa liekissä.....
 
Kolmen kilon kasleri tuli paisteltua juhannuksena. Briketit olivatkin loppu niin tuli sitten vedettyä "gourmet"hiililä. Sen verran kuumina kävivät, että tuli vähän turhankin nopeasti.

kasler.jpg
 
Back
Ylös Bottom