- Liittynyt
- 30.6.2003
- Viestejä
- 2 702
Melko samanlainen viritys oli, pikkuisen lyhyempi, ehkä kolmasosa kehästä (57 cm malli). 5 tunnin jälkeen oli melko lopussa, ehkä tunnin pelivara.
Weberillä on 8, 9 ja 10 kilon brikettisäkkejä, joissa pokäleet ovat eri kokoisia. Vaatii siis testaamista ja harjoittelua löytää sopiva viritys. Ehdotan ettet tee pienempää ladontaa, vaan säädät sopivan lämpötilan ilmalla.
No nyt on testit tehty. Briketit olivat vähän turhan isoja ja niitä oli liian vähän, eli jouduin jatkamaan hiilillä ja säätämiseksi meni. Hiilet paloivat ensin liian lujaa ja kun hiilet loppuivat niin isot briketit eivät palaneet kunnolla tai itse asiassa "ketju" tahtoi katketa.
Kaiken säädön jälkeen hirvenkankku (siis reilu kilo) oli savustuksessa 4 tuntia (josta vähintään puoli tuntia oli säätöä ja lämpötila oli liaan matala). Lämpötila nousi n. 60 asteeseen ja sitten folioon vielä vähäksi aikaa. Testinä vielä pari teeren rintapalaa joista tuli yllättäen parempaa kuin hirvestä (2 tuntia grillissä kaikkine säätöineen). Molemmissa maustaminen meni hieman yli (teeri oli 3-4 päivää 10% suolassa ) ja hirvellekin olisi riittänyt lyhyempi suolaus koska marinointi tuo kanssa suolaisuutta. No rakenne oli molemmissa loistava ja kaikessa suolaisuudessaankin teeri oli herkullista leikkeleenä leivän päällä. Kerrankin appiukkokaan ei kysellyt suolapurkkia.
Seuraavalla kerralla:
- Teeren suolaus vain 2 päivää ja hirven kanssa jos tulee vielä marinointikin (teeri ei marinointia kaipaa)
- Hommaan paremman sisälämöpämittarin, ei kai ne langattomatkaan voi enää maltaita maksaa.
- Briketteja pitää olla kunnolla ja niiden pitää olla oikean kokoisia.
- Puunpaloja ei tarvitse olla kuin kääremeen alkupäässä, koska käsitätäkseni savun aromi tarttuu lihan pintaan eikä lisäsavu tuo mitään lisäarvoa
- Kirsikan tilasta olisi ehkä syytä käyttää kuitenkin omenaa
- Nyt tiedän että kun hiilien kohdalla weeberin mittari näyttää 120-130 niin lihojen kohdalla lämpötila on about sopiva, eli n. 10 - 20 astetta vähemmän.
Mun weeberissä nimittäin yläreijät ja mittari on vastakkaisilla puolilla ja savustettaessa reikien pitää olla lihojen puolella.