- Liittynyt
- 19.10.2009
- Viestejä
- 364
^miks se ois noin? failuret on raskaampia hermostolle. ajatuksella> hermosto ei palaudu mut lihat palautuu nii enempi lihat joutuu tekee duunia ja kehittyy?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Cheattaus hauiskääntö on todella hyvä liike nimenomaan hauiksille, koska liikkeen alkuosa ottaa eniten brachialikseen ja forkkuihin.Niinkuin totesit, niin hitaalla alaslaskulla toimii todella hyvin.Toinen vaihtoehto on tehdä hauiskäännöt tangolla istuen, eli tanko lepää penkillä liikkeen alkuvaiheessa ja tällöin myös pyritään eristämään liike hauiksille.Toihan sanoo alussa: Reverse clean.
Asiaa sivuten: mun mielestä on välillä hyvä tehdä isoilla painoilla sarjaa vaikka vähän huijaten. Näin kroppa tottuu isoon painoon ja puhtaat toistot pienemmillä painoilla menee taas kevyemmin. Itsellä ainakin toiminut barbell-haukkarikäännöissä. Esim 80 kg:lla vyö päällä, hiukan heijaamalla 5 x 5 ja 50kg:llä menee 15 toistoa selkä suorana kyynärpäät kyljissä. Cheattikäännöissä vielä muistaa hitaan negatiivisen vaiheen, niin tekee gutaa. Molempi parempi. Tässä Arskan mietteitä asiasta: http://www.muscleandfitness.com/training/arms/build-arms-arnold-schwarzenegger
Joku vois ottaa kokeiluun :P
ARNOLD'S BASIC BICEPS ROUTINE
Exercise Sets Reps
Cheating Barbell Curls 5-8 8-12
Incline Dumbbell Curls 5-8 8-12
One-arm Concentration Curls 5 10
Standing Alternating Dumbbell Curls 5 10
^miks se ois noin? failuret on raskaampia hermostolle. ajatuksella> hermosto ei palaudu mut lihat palautuu nii enempi lihat joutuu tekee duunia ja kehittyy?
Jos jättää vähän varaa sarjoissa niin palautuu nopeammin=voi treenata useammin=isompi kokonaisvolyymi=treenaa käytännössä kovempaa kuin failureen vetäjät. Tekniikka pysyy myös yleensä parempana ja loukkaantumisriski on pienempi.
+pienempi loukkaantumisriski
+voi treenata yksin
+tekniikalle tulee useampi harjoitus, joten tekniikka kehittyy nopeammin
Osa noista ylempänä olevista koskee ehkä enemmän aloittelevaa salikävijää.
Entä jos tavoitteena on ylikuormittaa lihaksia? Failure on silloin ihan hyvä väline kun sitä käyttää fiksusti. Tottakai voi aatella että jättää varastoon pari, jolloin palautuukin nopeammin, mutta syynä siihen nopeampaan palautumiseen on vain se, että lihas ei ole niin puhki kuin jos ei olisi jättänyt toistoja varastoon. Palikkakielellä siis varmempi keino pakottaa lihas kasvamaan ja mukautumaan ärsykkeeseen on treenata se failureen eli ylikuormittaa sen kapasiteetti käsitellä kuormaa. Se, miten se vaikuttaa hermostoon ja pelättyyn ylikuntoon, on ihan liike ja treenikohtaista. Tottakai on eroja missä liikkeissä failurea käyttää, ja sitten taas kuinka usein treenaa samaa settiä. Näille kun löytää tasapainon, niin kehitys on varmasti parasta.
Treenaaminen ei kuitenkaan ole niin monimutkaista rakettitiedettä kuin siitä täällä tehään. Ylikuormitus yksittäisessä treenissä, ja sarjapainojen progressiivinen kasvatus on se kaikkein yksinkertaisin kaava jos lihasta ja voimaa halutaan lisää.
Jostain luin artikkelin, jossa kerrottiin myös failureen vetämisestä se, että jos vetää kaikki sarjat failureen, testotasot alenevat. Jos vain viimeisen sarjan vetää failureen niin tämä puolestaan nostaa testoja. En muista oliko jotain lukuja tai kuvaa eli onko tuossa oikeasti suurta merkitystä. Itsellä tapana vetää failureen juuri ennen kevyttä viikkoa ja tuolloin käyttää myös erikoistekniikoita, jotta saataisiin lihas juuri ylikuormitettua oikein kunnolla.
Kyllä se tekniikka voi hetkittäin olla hukassa kokeneillakin ihmisillä. Varsinkin, jos on taukoa loukkaantumisen tai muun takia.
Tai että homma lähtee ns. lapasesta siksi että treeni kulkee ja olo on että olen maailmam vahvin jätkä.
Treenaaminen ei kuitenkaan ole niin monimutkaista rakettitiedettä kuin siitä täällä tehään. Ylikuormitus yksittäisessä treenissä, ja sarjapainojen progressiivinen kasvatus on se kaikkein yksinkertaisin kaava jos lihasta ja voimaa halutaan lisää.