Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
On joo. Siis 5kk oon reenannu, koko kroppaa tasasesti aikalailla 4 jakosella ohjelmalla. Ennenku joku sanoo RHP ni mulla on esim. rinnalle 9 sarjaa ja jaloille 18.
T101 luulis sulta tulevan järkevämpää tekstiä? Kysyin että MIKSI ALASELKÄ KIPEYTYY KUN TEKEE ISTUMAANNOUSUJA? Se kipu alkaa jo liikkeen aikana.
Ite oon ainaki käsittäny et ne tehään failuren yli. Eli failureen, lepo, jatkuu sarja rest pausessa. Dropsetissä failure -> painoo alas ja jatkuu.täällä kun on kaikki asiantuntijat paikalla, niin asia mikä on mietityttänyt on että toisaalta perusbodauksessa kehoitetaan tekemään aina failureen ja sitten taas sanotaan että ei saa treenata liian usein tai tehdä erikoistekniikoita liian usein, jotta lihas palautuisi. mitäs jos unohtaisi failuren, mutta tekisi vaikka rest-pausea tms. erikoistekniikkaa joka kerta jättäen pari toistoa "varastoon"?
mitäs jos unohtaisi failuren, mutta tekisi vaikka rest-pausea tms. erikoistekniikkaa joka kerta jättäen pari toistoa "varastoon"?
Juuri noinhan pakkotoistoja näkee usein valitettavasti tehtävän. Oikeastaan aika monet ammattilaisetkin tekevät noin treenivideoissaan, eli varmistaja alkaa esim. ranskalaisessa vauhdittamaan toistoja heti kun ne hidastuvat.Pakkotoistot ilman failurea olisikin aika mielenkiintoista... kaveri auttaa parissa viimeisessä toistossa, vaikka olisi ne vielä yksinkin jaksanut tehdä
Oon varmaan vähän outo mut tää on ihan paras ketju! :D
Ihan mielenkiinnosta vaan jos joku sattuu tietämään
Sit täytyy vaan tehdä niinku sanotaan. Jopa ristiriitaiset asiat. Eläähän jotkut ihmiset Raamatunkin oppien mukaisesti.
mul on kyl rinnallevedos kädet toisin perin
täällä kun on kaikki asiantuntijat paikalla, niin asia mikä on mietityttänyt on että toisaalta perusbodauksessa kehoitetaan tekemään aina failureen ja sitten taas sanotaan että ei saa treenata liian usein tai tehdä erikoistekniikoita liian usein, jotta lihas palautuisi. mitäs jos unohtaisi failuren, mutta tekisi vaikka rest-pausea tms. erikoistekniikkaa joka kerta jättäen pari toistoa "varastoon"?
Absoluuttisia totuuksia tähän ei ole olemassa, joten tuohon ei ole yhtä oikeaa vastausta. Lihaskasvua ajatellen on kuitenkin vähintäänkin erittäin järkevää tehdä sarjoja failureen.Onko failure siis täysin pakollinen maximaalisen lihaskasvun kannalta?
Verrattuna vaikka siihen et 1-2 toistoa jättäis pääliikkeissä varastoon (jolloin ainakin ite pystyn sarjapainoja nostamaan paljon nopeempaa tahtiin) millasen edgen tolla failureiden jatkuvalla tahkoomisella saavuttaa?
Ihan mielenkiinnosta vaan jos joku sattuu tietämään
Absoluuttisia totuuksia tähän ei ole olemassa, joten tuohon ei ole yhtä oikeaa vastausta. Lihaskasvua ajatellen on kuitenkin vähintäänkin erittäin järkevää tehdä sarjoja failureen.
Se, että sarjapainosi nousevat nopeammin kun jätät toistoja varastoon johtuu siitä, että voimaan vaikuttaa lihaksen poikkipinta-ala sekä sen hermotus. Hieman vajaaksi jätetyt sarjat kehittävät jälkimmäisenä mainittua hermostollista voimaa tehokkaammin, mutta tällä ei ole mitään yhteyttä lihaksen poikkipinta-alan kasvuun joka on ainut asia jolla on merkitystä. Melkein suosittelen ennemminkin tekemään sarjat usein failureen ja toistoalueella 8-15, jollon voit varmistua että kohonneet sarjapainot ovat merkki lihaskasvusta eikä hermotuksen parantumisesta. Hermotuksesta johtuvat kovat voimatasot ovat kehonrakentajalle melkeinpä vain haitallisia, sillä kun hermotuksesta saadaan joka treenissä enemmän irti, niin sen palautumisessa kestää pidempään ja isot raudat ovat myös loukkaantumisriski.
Absoluuttisia totuuksia tähän ei ole olemassa, joten tuohon ei ole yhtä oikeaa vastausta. Lihaskasvua ajatellen on kuitenkin vähintäänkin erittäin järkevää tehdä sarjoja failureen.
Hieman vajaaksi jätetyt sarjat kehittävät jälkimmäisenä mainittua hermostollista voimaa tehokkaammin, mutta tällä ei ole mitään yhteyttä lihaksen poikkipinta-alan kasvuun joka on ainut asia jolla on merkitystä.
Melkein suosittelen ennemminkin tekemään sarjat usein failureen ja toistoalueella 8-15, jollon voit varmistua että kohonneet sarjapainot ovat merkki lihaskasvusta eikä hermotuksen parantumisesta.
Tottakai, muotoilin lauseen väärin. Kun progressiota seuraa sarjapainojen nousussa failure-sarjoissa, niin tällöin suurempi osuus niiden kehityksestä johtuu lihaksen poikkipinta-alan kasvamisesta ja pienempi osuus hermoston parantamisesta, kuin sarjoja vajaaksi jätettäessä.Hermosto kehittyy myös failure sarjoilla vaikka usein se ei ole paras tapa hermoston kehitykseen.