Fact is, even an experienced lifter can't lift more than around 72% of his 1RM for 12 reps – and for significant strength gains, you need to be lifting at least 85%-90% of 1RM.
Handling heavy weights in the proper rep range allows a motor pattern to be practiced and also "greases the groove," which helps ensure future efforts are successful.
"
Oi vitsi että tykkään noista kahesta pointterista. Varsinki ekasta. Oon funtsinu monesti, että 90-95% 1rm on aika saatanallinen paino, kun 1rm on kuitenkin all-out, vittu, purista-niin-paljon-että-verisuoni-katkeaa-ja-perse-repeää -nosto. Hyvällä tekniikalla tai ei, se 1rm on se, minkä jaksat vain kerran.
Monikohan miitissä 300kg selkä kaarella maastavetävä vetää treeneissä edes 280kg toistoja? Joojoo joku Thompzonimutantti, mutta tossa on ihan hullun hyvä pointti: Se 90% ykkösestä on vieläki ihan vitun raskas paino. 2-3 toistoalueella liikutaan jos meinataan tehä oikeasti hyviä toistoja.
Ja kakkosessa: Grease the groove on vain niin kiva termi, kun se on just sitä. Lanseeras sen kuka vaan (Rooney, Tsatsouline) aikanaan tolla nimellä, se on osuva ja hyvä vertaus siihen mitä oikeasti tapahtuu kun opettelee jännittämään lihaksia kovempaa samalla kun pitää tekniikan täydellisenä.
Joko Tsatsoulinen PTTPssä tai BBBssä oli tarina hemmosta joka punttas hirveellä volyymillä kolmosia ja vitosia, ja painot ei koskaan ollu yli 70% 1rm, mutta nosti miitissä aina ihan saatanasti enemmän kuin millä treenas.
Reportedly, tietenkin, mutta kivaa! Ja Serge Nubrethan treenas just sillee hirveellä volyymillä, mutta varmasti oli riskimpi kuin treenipainot antoi ymmärtää.