No siinä on aika mielenkiintoinen näkemys esimiestyöstä, jos asiakas on se, joka kertoo, miten ongelmatilanteessa toimitaan.
Mutta joka tapauksessa näissä on aika monta muuttujaa, eikä oma näkemyksenikään ole luonnollisestikaan mikään autuaaksi tekevä. Paljon riippuu paikasta ja sen ylläpitämästä palvelun tasosta. Henkilökunta, heidän ohjeistus ja niin edelleen. Minusta hyvittämiseen vaikuttaa sekin, että onko jotain oikeasti mennyt pieleen vai onko asiakkaan näkemys asioista ristiriidassa ravintolan arjen kanssa, ts. palvelu ollaan toteutettu ihan kaikkien laatuvaatimusten mukaan, mutta se ei ole asiakasta tyydyttänyt. Koska tuo viimeinen on se, joka touhusta tekee vaikeaa, jos jokaiselle tällaiselle ihmiselle pitäisi olla jotain hyvittämässä. Tokkopa kukaan takaisinkaan tulee sen takia, että hyvitys oli jotenkin erinomaista, jos mikään muu asia paikassa ei ole miellyttänyt.
Muutenkin jännä juttu, kun olen nähnyt ruokapubin ja varsinaisen ruokaravintolan arkea, että miten totaalisesti asiakaskunta muuttuu. Pubin puolella voi laskea yhden käden sormilla valitukset ruoasta varmaan 4 vuoden ajalta. Ruokaravintolassa taas kaikenlainen reklamointi on ihan jokapäiväistä ja jatkuvaa. Välillä niissä ei ole edes mitään tolkkua
Eli näissä kulttuureissa eri ravintoloissa on paljon eroja.
Kai se olisi vaan keskityttävä siihen, että paletti toimii, ja jos jotain menee pieleen, niin kaikille olisi selvää se, että miten tilanne hoidetaan niin, että kaikille jää hyvä mieli. Järkeähän näissä saa käyttää, mutta sanoppa se 20 tarjoilijalle, niin tulee melkoisen kirjavaa jälkeä