- Liittynyt
- 8.2.2003
- Viestejä
- 344
Aiheesta poiketen, onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota siihen, mihin nuoret pyrkivät nykyään opiskelemaan? Tuntuu kummasti siltä, että lähes kaikki menevät sinne samaan minne muutkin. Eli HSE tai TKK. Lukio-aikaisista tuttavistani tai puolitutuista noin 60% on kauppiksessa ja loput otaniemessä. Tuskin kaikkia tuo ala kiinnostaa. On vaan menty kun muutkin menee tai esim veli on siellä. Luulisi kyllä, että pikkuhiljaa alkaa noita kauppatieteilijöitä ja diplomi-inssejä olevan liikaa. Ja tästä pääseekin seuraavaan kysymykseen.
Hyvin työllistyvät koulutusta vastaaviin töihin, älä huoli. Ehkä 10-15% kauppatieteiden aloituspaikkoja voisi vähentää.
Monet myös sanovat aikovansa hakea tiettyyn kouluun/alalle, mutta eivät välttämättä koska hae. Eikä kaikki hakijat välttämättä pääse.
Miksi Suomessa koulutetaan niin paljon kaupalliselle alalle, mutta muita aloja syrjitään mm. aloituspaikkojen suhteen?
Koska he tuottavat yhteiskunnalle jotain ja yritykset haluavat palkata heitä. Can u spell kysyntä ja tarjonta? Miten niin muita aloja syrjitään? Onko muilta aloilta vähennetty aloituspaikkoja? Vaikka olisikin vähennetty onko se toteuttanut työvoimapulaa kyseisen alan osaajista tai onko sellaista näkyvissä?
Onko mitään järkeä kouluttaa väestöä sellaiselle alalle jolla ei ole töitä? On mielestäni oikein karsia paikkoja sellaisilta aloilta joilta ei ole hyötyä yhteiskunnalle. Et kai sinäkään halua maksaa veroistasi jonkun 20-vuotiaan opiskeluja sellaisella alalle millä ei ole tarjota töitä? Haluatko maksaa vähemmän veroja? Jos haluat pitää valtion karsia turhia menoja, turha kouluttaminen on yksi tälläinen menoerä.