Ufc:n bisnesmalli

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pantse67
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tuo "sairaslomalista" ei merkitse mitään, koska suurimmassa osassa puhutaan mahdollisista loukkaantumisista ja lääkärivisiiteistä joissa tehdään RT. On ihan mahdollista, että lääkäri toteaa ottelijan olevan ottelukunnossa. En jaksa enää jatkaa tätä keskustelua kun tämä menee jo jankkaamiseksi.
 
UFC:tä tullut seurattu hyvin tiiviisti Liddell vs. Couture II matsista lähtien. Käytännössä tullut katsottua kaikki mahdollinen ja ahmittua huikeaa vapariviihdettä kohta kymmenen vuotta hyvin suurina annoksina. Tänä vuonna on tullut se hetki kun on selvästi alkanut kiinnostus osoittaa hiipumisen merkkejä. On toki tullut edelleen kaikki turneet katottua, mutta osa kelauksella ja osa taustalla pyörien kun tehnyt jotain muuta samalla..

Pääsyy on mielenkiinnon hiipumiseen on korttien laatutason lasku. Korteilla on liikaa puolivillasia ja käytännössä merkityksettömiä matchuppeja ja aika harvoin tulee nykyään matseja jotka on ihan must see jota oikein kynnet syyhyten odottaa. Ratkaisu tähän olis mielestäni se että rosterista painoluokkien hännät ulos ja lopulle jengille lisää aktiivisuutta. Vähän vähemmän kortteja.

Naisten ja pienimpien luokkien mukaan tulo on ihan ok, mutta parempi vaihtoehto olis mielestäni ollut pitää WEC-hengissä ja keskittää nuo sinne.

Isoja staroja on poistunut ja uusia saman starpowerin nimiä ei ole tullut tilalle. Moni nykyinen mestari ottelee mielestäni liian harvakseltaan ja välillä contenderien taso on mitä on.

Matchmaking on nykyään entistä selvemmin kiinni rahasta. Myyvät otteluparit lyödään yhteen vaikka väkisin, vitut urheilullisista meriiteistä. Liikaa uusintoja ja ne lyödään yhteen ihan liian nopeasti edellisen jälkeen. Ehkä paras esimerkki tämä Dildosaw vs. Barao.

Tuomaritoiminta on edelleen mitä on, pistetuomiot menee liian usein ihan päin helvettiä. Dopingtestaus on mitä on ja silti käryjä tulee liukuhihnalta. Ne ketkä ei ole vielä kärynneet taas mussuttaa mediassa ja syyttelee toisiaan. Kovia nimiä jo poistunut takavasemmalla ja kertoneet ainakin osasyyksi tuon naurettavan testauspolitiikan. Tuomaritoiminnan tason heikkous ja testauspolitiikka heikentää lajin uskottavuutta.
 
UFC:tä tullut seurattu hyvin tiiviisti Liddell vs. Couture II matsista lähtien. Käytännössä tullut katsottua kaikki mahdollinen ja ahmittua huikeaa vapariviihdettä kohta kymmenen vuotta hyvin suurina annoksina. Tänä vuonna on tullut se hetki kun on selvästi alkanut kiinnostus osoittaa hiipumisen merkkejä.

Vahan samoja merkkeja ilmassa mullakin. Ennen jokaista UFC:ta tuli odotettua vesi kielella, nyt on kaiken maailman pikkutapahtumia joka puolella ja suuri osa matseista ei yksinkertaisesti kiinnosta - eika ole yksinkertaisesti aikaa katsoa niita kaikkia. Tamahan en tietenkaan tarkoita etta UFC:lla menisi huonommin kuin ennen. Todennakoisesti heilla menee paremmin kuin koskaan ennen.
 
Tuo lokalisointi mitä ovat nyt jonkun aikaa harjoittaneet, on varmasti purrut hyvin, menevät uusiin paikkoihin, saavat sieltä uusia faneja, jotka ovat tyytyväisiä kun kotikulmilla on heille mielenkiintoisia otteluita, etenkin jos on kotikylän poikia ja tyttöjä ottelemassa. UFC levittäytyy yhä laajemmalle alueelle kokoajan, ja kartuttaa fanikuntaa ja kiinnostusta lajia kohtaan, enemmän harrastelijoita ja uusia lupauksia syntyy jokapuolelle maailmaa. Pitkässä juoksussa voidaan jopa päässä siihen, että taas löytyy niitä kiinnostavia supertähtiä yhä enemmän ja enemmän kun on mistä löytää niitä. Nyt voi tuntua siltä, että otteluiden taso junnaa paikallaan vähän, mutta kaitpa se nousee seuraavan 10v aikana taas samaan malliin, kuin mitä viime vuosikymmenyksellä. :) Elämmekö ns. lama-aikaa fanien perspektiivistä katsottuna, kun taas UFC:llä pyyhkii paremmin ja paremmin?
 
10 vuodessa marginaali hassuttelusta on tullut urheilulaji. Tasoerot on kaventuneet ja ottelijoiden taso on noussut huomattavasti. Tämä toki erottaa osan katsojista, mutta onhan tuolla wwe ja muut jossa on enemmän meininkiä.
 
Suomalaisia fanejahan ei tietenkään kiinnosta kovin paljon jonkun portugalilaisen alakortilla ottelevan tyypin matsit. Mutta Kuivasen, Niinimäen ja Lähdemäen UFC-matsit taitavat kiinnostaa vähän enemmän. Jos UFC ei hakisi nykytyyliin laajentumista ympäri maailman ja olisi kasvattanut rosteria, yksikään heistä ei UFC:ssa ottelisi. Eikä vapaaottelusta todellakaan uutisoitaisi Suomen iltapäivälehdissä edes nykyisellä tasolla.
 
Suomalaisia fanejahan ei tietenkään kiinnosta kovin paljon jonkun portugalilaisen alakortilla ottelevan tyypin matsit. Mutta Kuivasen, Niinimäen ja Lähdemäen UFC-matsit taitavat kiinnostaa vähän enemmän. Jos UFC ei hakisi nykytyyliin laajentumista ympäri maailman ja olisi kasvattanut rosteria, yksikään heistä ei UFC:ssa ottelisi. Eikä vapaaottelusta todellakaan uutisoitaisi Suomen iltapäivälehdissä edes nykyisellä tasolla.

Jep. Tämä viimeaikainen valitus UFC:n nykytilasta on pitkälti hc-fanien kokemaa ahdistusta siitä, että UFC ja sen seuraaminen on eräänlaisessa murroksessa. Kaikkia matseja ei enää ole tarkoitettukaan katsottavaksi kaikille ja se luonnollisesti hämmentää vähän aikaa sellaisia, jotka ovat vuosia tottuneet olemaan perillä kaikesta ja näkemään jokaisen matsin.
 
En nyt koko ketjua jaksa lukea, mutta otteliko Akebono muka Pridessä? Hä?!

K1:ssä, mikä teki yhteistyötä priden kans. K-1-dynamite tapahtumissa oli yhdistettynä vapaaottelua ja potkunyrkkeilyä.
Eli ei teknisesti, mutta fanien näkökulmasta kyllä kun Akebono otteli vielä mma-säännöillä.

ns co-promon kautta saatiin vaparin pariin monia potkunyrkkeilijöitä ja ehkä osittain priden sääntöjen avulla monet onnistuivat "kokeilussa" (Mark Hunt, Mirko Crocop, Semmy Schilt)

K-1 ja HERO's oli FEGin omistuksessa ja Pride Fc:n omisti DSE. FEG loi myöhemmin Dreamin ja siinä oli sit mukana työntekijöitä pridestä.
Kuvioista sais varmaan mielenkiintoisen dokkarin tai kirjan tehtyä, kun kulissien takana tapahtui monenlaista.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tuossa kun noista painoluokista oli puhetta niin mielestäni niitä on paljon liikaa. Puolet pois.

Superfighteja pitäisi olla. Nytkin on tilanne että HW champ on lyhyempi kuin LHW champ ja saman pituinen kuin MW champ. Cain on vaan hankkinut enemmän lihasta ja on kovempi ukko kun haluaa olla isoimmassa painoluokassa. Kyllä ite haluisin nähdä edellämainittujen ottavan matsit ja selvitettäisiin kuka on kaikkein kovin kuten ennen painoluokkia.
 
Tuossa nyt ei ole mitään tolkkua. Vapaaottelussa on jo nyt isot painoluokkien erot kun ne on 7 kiloa. 14 kilon jaolla putoaisi paljon porukkaa pois siksi ettei löydy sopivaa painoluokkaa jossa voisi pärjätä. Ja osa ottelijoista joutuisi keskittymään lihasmassan kasvattamiseen lajitreenin sijaan (tai älyttömiin painonvetoihin) jolloin lajiosaamisen taso heikkenisi. Ja miten tämä nyt jotenkin parantaisi UFC:n rahantuloa? Mistä se lisäarvo tässä syntyisi jos painoluokkien määrä puolitettaisiin?
 
No jos nesteistä ei voisi vetää niin painonpudotus pitäisi tehdä pidemmällä aikavälillä ja ottaa enemmän pelivaraa niin että varmasti päästään painoihin. Tässä ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin alkaa vetää rasvoista aikaisemmassa vaiheessa ja treenata siten pidempään alemmilla rasvoilla.

Tässä systeemissähän siis suurin osa ottelijoita hyppäisi yhtä painoluokkaa ylemmäs mutta edelleen kaikki pyrisivät olemaan mahdollisimman isoja uuteen painoluokkaansa.
 
Niin ja jos ollaan miinus kaloreilla pitkään niin täällä varmasti porukka tietää millaista treenaaminen sitten on? Nostaisko se lajin tasoa? Tasoeroja ehkä, mutta eikö sitten vaan sidota randomisti toisen jätkän käsi selän taakse tai päästetä häkkiin leijonia.

Itsekkin oon pudonnu kärryiltä jo kauan sitten prelim jätkien osalta, mutta enemmän mua häiritsee nuo iän ikuiset jotka ei osaa lopettaa.
 
No jos nesteistä ei voisi vetää niin painonpudotus pitäisi tehdä pidemmällä aikavälillä ja ottaa enemmän pelivaraa niin että varmasti päästään painoihin. Tässä ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin alkaa vetää rasvoista aikaisemmassa vaiheessa ja treenata siten pidempään alemmilla rasvoilla.

Tässä systeemissähän siis suurin osa ottelijoita hyppäisi yhtä painoluokkaa ylemmäs mutta edelleen kaikki pyrisivät olemaan mahdollisimman isoja uuteen painoluokkaansa.
Miksei voisi vain pitää painoaan matsien välillä lähellä ottelupainoa tilanteessa, jossa siitä luokan ylittävästä massasta joutuu kuitenkin luopumaan ennen kehään nousua? Mikä on koko painonpudotuksen merkitys, jos painoa ei voi nostaa takaisin ennen matsia? Jos haluaa otella rasvattomana, niin aivan samalla tavalla sitä fläsää pitää nytkin dieetata pois hyvissä ajoin ennen matsia riippumatta siitä, paljonko aikoo hikoilla nesteita pois ennen matsia.

Saattaisihan siinä käydä niinkin, että osa treenailisi enemmän lajia ja kuntoa voimatreenien kustannuksella.
 
Miksei voisi vain pitää painoaan matsien välillä lähellä ottelupainoa tilanteessa, jossa siitä luokan ylittävästä massasta joutuu kuitenkin luopumaan ennen kehään nousua?

No siis tämähän on juuri sitä että joudutaan olemaan alhaisilla rasvoilla ja vähillä syömisillä jatkuvasti. Tämä taas johtaa helpommin loukkaantumisiin, ylikuntoon jne.

Mikä on koko painonpudotuksen merkitys, jos painoa ei voi nostaa takaisin ennen matsia?

Se että päästään sarjaan ja saadaan ylipäätään otella.

Jos haluaa otella rasvattomana, niin aivan samalla tavalla sitä fläsää pitää nytkin dieetata pois hyvissä ajoin ennen matsia riippumatta siitä, paljonko aikoo hikoilla nesteita pois ennen matsia.

Nyt voi tehdä niin että mikäli paremmalta tuntuu niin on vähän korkeammissa rasvoissa ja jos ne ei lähde tippumaan odotetusti, vetää sitten nesteistä vähän enemmän. Jos tätä mahdollisuutta ei olisi, pitäisi rasvoista ottaa enemmän jotta varmistetaan sarjaan pääsy. Lisäksi tulisi ongelmaksi se että osa ottelisi nestevajeessa kun ei sitten olisikaan päässyt painoihin rasvoja tiputtamalla. Tämä taas on hyvin vaarallista.

Saattaisihan siinä käydä niinkin, että osa treenailisi enemmän lajia ja kuntoa voimatreenien kustannuksella.

Kyllähän vapaaottelu on sen verran fyysinen laji ja painoluokkien välit niin isoja että UFC-tasolla ottelijat pyrkisivät olemaan painoluokansa ylärajoilla. Niinhän he tekevät nytkin. Jos toinen ottleija pystyy vetämään itsensä ilman nestevetoja 85 kiloon ja toinen 93 kiloon niin onhan siinä koossa ihan järkyttävä ero eikä se voi olla näkymättä ottelussa.
 
En vieläkään kyllä näe tuossa mitään sellaista olennaista eroa ole, mikä estäisi bulkkaamasta ja kiristelemästä rasvoja nykyiseen tyyliin. Jotenkin tuntuu, että koska nykyisinkään kaikki eivät noihin painoihin aina pääse, niin ei siellä huipulla mitään suuria varmuusvaroja jätetä, jotka voidaan tarpeen mukaan sitten saunoa pois helposti, jos rasvaa onkin yllättäen kertynyt vyötärölle.

Tuo varmuusvara on ainoa asia, joka edes vähän selittää näkemystäsi, mutta tuskinpa sekään kovin suuri on merkitykseltään. Jos samanlainen varmuus halutaan painoon pääsemiselle, niin paljonko luulet nesteillä pelaamattoman ottelijan tarvitsevan tähdätä rajan alle? Riittääkö puoli prosenttia vai tarvitaanko koko prosentti? Jos joku sinne kehään sitten menisi puoli kiloa alipainoisena, niin tuskinpa sekaan maata kaataisi. Lisäksi voisi kuvitella, että jos pitää painon tasaisempana, niin yllätykset ovat vähäisempiä, joka vähentää tarvetta noille varmuusvaroille.

Ja kyllähän nytkin aina toisinaan jollakin menee nuo nesteytyksen vikaan ja kehään mennään heikentyneessä kunnossa. Valittavatpa jotku siitäkin, että on jouduttu hikolemaan tavallista enemmän painoluokkaan pääsemisen eteen.
 
Nyt ovat nuo ppv:tkin alkaneet pikkuhiljaa näyttää paremmilta. 178 ja 179 ovat jo täynnä hyviä matseja. Ns. "yhden matsin" ppv:t ovat liian riskialttiita peruutuksille. Ufc:n uskottavuus ei kestä enää yhtään ppv:n peruutusta.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom