Ufc:n bisnesmalli

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Pantse67
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Haluamatta olla epäkohtelias on pakko todeta että nämä kuulostavat jotenkin semmoiselta nojatuolipäättelyltä. Miten painoluokkien vähentäminen nyt lisäisi UFC:n kassavirran määrää? Ainakin tittelimatseja ja karsintamatseja ja vastaavia tulisi vähemmän. Ja miksi juuri pienemmät painoluokat ovat "teennäisiä"? Ihan samalla tavallahan 93:een vedetään jostain +100kg:sta. Ja miten ne painonvedot käytännössä saataisiin kuriin?

Pienet painoluokat on teennäisiä siksi, että niissä ottelijat vaihtelevat todella paljon painoluokkien kesken ja samat ottelijat olisivat kärjessä painoluokasta huolimatta. Esim. Ian McCall vetää painot 70 kilosta flyweightiin ja Renan Barao myös 70kg bantamweightiin. Pienemmissä painoluokissa se painoluokka ei perustu ottelijankokoon, vaan siihen kuinka paljon nesteitä hän voi vetää.

Painoluokkien vähentäminen toisi jäljelle jääviin painoluokkiin paljon laajemman talenttipoolin ja helpottaisi otteluiden järjestämistä. Ei tittelimatseilla jne. ole niin väliä, tärkeämpää on hyvät ottelut ja tunnetut ottelijat.

Painonvedot saisi kuriin usealla keinolla. Tärkein olisi varmasti tuo painoluokan valinta, että UFC ei yksinkertaisesti bookkaisi jotain ottelijaa painoluokkaan jota varten hän joutuisi vetämään kovia painonvetoja. Toinen olisi toinen punnitus ennen häkkiin nousua jossa painon ylityksestä lähtisi vaikka samantien esim. 50% ottelupalkkiosta.

Tämä on kyllä aivan utopiaa koko esitys. Ei painonvedot ole se rajoittava tekijä matsimäärissä vaan lähinnä huipputason treenauksen ja tietysti itse matsien aiheuttamat vammat ja rasitustaso. Tuolla systeemillä ei pystyisi missään vaiheessa palautumaan tai treenaamaan peruskunto-ominaisuuksia. Henkisestä palautumisesta puhumattakaan. Tässä ottelijat ajettaisiin todella nopeasti loppuun. WWE:stä voi katsella esimerkkejä miten käy kun fyysisesti rankkaa hommaa joudutaan tekemään liian kiivaaseen tahtiin. Tuolla menolla olisi pian koko rosteri ylikunnossa ja morfiinikoukussa.

Painonvedot on yksi iso asia. Ei kukaan pysty vetämään montaa kertaa vuodessa tuollaisia vetoja mitä esim. Ian McCall vetää. Se varmasti rasittaa kroppaa kovasti, samalla tavalla kuin raskaat ottelut joissa tulee otettua paljon osumia. Tärkein olisi kuitenkin tuo, että ottelut lopetettaisiin ajoissa.

Usein otteleminen tarkoittaisi myös treenikulttuurin muuttumista. Sen sijaan, että treenattaisiin ylikunnon rajamailla treenileirillä, niin ottelijat treenaisivat kevyemmin ennen otteluita.

Donald Cerrone ei pysyisi terveenä 12 ottelun vuositahdilla ja ottelijat eivät ehtisi tulla tutuiksi kun joutuisivat pitkille saikuille ennen kuin saisivat suosiota. Siihen on syynsä että Pridessa ottelutapahtumia oli vähemmän kuin kerran kuussa.

Cerrone taisi itse sanoa haastattelussa, että haluaisi otella 12 kertaa tänä vuonna ja jos Cerronen ottelut olisivat samanlaisia kuin pari viimeisintä, niin ihan hyvin hän voisi otella reilusti useammin. Ottelijat voisivat otella sen 4-6 kertaa pääsääntöisesti vuodessa jos painonvedot jäisi pois ja loukkaantumisia ei tulisi. Kyllähän noita ottelijoita on paljonkin maailmalla jotka ottelevat todella usein. Esim. thainyrkkeilijät ottelevat thaikuissa tosi usein. Ei se ole mahdottomuus otella usein.
 
Mun mielestä joku farmin tapanen ns kakkosliiga kuten NHLssä vois olla paikallaan. Eli ois erikseen kortteja jossa on vaan esim top15 ottelijoita ja sit kortteja joissa alemmin sijottuneet ottelis. Mul on ainakin henk.koht laskenu kiinnostus kun kortteja on kokoajan ja 80% otteluista jotain diego julio gonzales vs mario brandos locos kenestä ei ole kukaan mitään kuullukkaan. Ei kiinnosta valvoa koko yötä yhen tai kahen matsin takia ja jälkikäteen katsottuna ei oo läheskään samaa filiistä kun livenä. Tottakai noista löytyy myös helmiä joukosta.

Korteista sais niin paljon parempia kun niitä vähennettäis ja laitettais parin kortin kermat yhteen ja sit ne muut voidaan laittaa toiselle kortille ja halukkaat voi ne sit katsoa vaikka fight passista. Ikävä niitä aikoja kun oli parikin helvetin kovaa korttia kuukaudessa mut nykyään tuntuu et niitä on ehkä kuukauden kahen välein.
 
Näinhän se on, että keskimääräinen kiinnostus jokaista korttia kohtaan väkisin laskee, kun itselleen tuntemattomien ottelijoiden määrä kokoajan kasvaa. Mutta uskon siihen, että aina kun yksi hc-fani jättää lajin seuraamisen tai muuttuu kasuaaliksi, niin jossain päin maailmaa sen tilalle syntyy kaksi uutta UFC:sta innostunutta fania tilalle näissä maissa mihin UFC jatkuvalla virralla vie eventtejä ensimmäisiä kertoja. Uusi-Seelanti, E-Korea, Kiina, Venäjä, Suomi, muut Euroopan maat, Meksiko.. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat täydellisellä strategialla.

Jännittävää seurata sitä miten kunnianhimoisella asenteella Fertitat ja Dana kasvattavat bisnestään. Voihan se olla, että kaikki räjähtää jossain vaiheessa perseelleen, mutta rakastan suorastaan sitä asennetta miten heillä on jatkuvasti monta uutta rautaa tulessa bisneksen laajentamiseksi.

Fox-diili tuottaa UFC:n kassaan paljon rahaa ja Fight Passissa on valtava potentiaali jos sitä osataan laajentaa oikein. Elämme jännittäviä aikoja, minua kiinnostaa nykyään melkein enemmän UFC:n bisnes ja Danan tarjoaman viihteen seuraaminen, kuin ottelut.

Go uncle Dana, lyö kaikille epäilijöille luu kurkkuun :rock:

Dana-White-Homeless-NFL-on-Fox-478x270.jpg
 
Mun mielestä on vain hyvä, että ufc yrittää laajentua. Ei kaikkia kortteja ole pakko katsoa. Sehän on vain hyvä, että tapahtumia tulee olemaan meksikossa, japanissa, kiinassa, euroopassa jne. Jos olisi vähemmän eventtejä niin ne olisi varmaan kaikki las vegasissa ja nettipiraatit edelleen jättäisivät ppv:t ostamatta.

Fightpassista kasvanee myös merkittävä palvelu. Sieltä tulee tulevaisuudessa muutakin kuin ufc sisältöä. Fightpass tarjonnee hyvän kanavan pienemmille ja myös ehkä paikallisille organisaatioille saada näkyvyyttä ja faneja.

Mulle on ihan sama tuleeko 5, 10 vai 100 eventtiä vuodessa, kun en kuitenkaan osta kuin 4-5ppv:ta, joissa on mun suosikkiottelijoita. Fight passista olen tykännyt, kun sieltä on nähnyt etenkin eurooppalaisten ottelijoiden matseja "kaupan päälle".

Kai ufc joutuu jonkinlaisen moniportaisen systeemin rakentamaan missä on numerokortit ja fight nightit erikseen. Pienemmissä tapahtumissa varmaankin sitten kiinnostuksen kohteita ovat ne paikalliset ottelijat ja eventit ovat enemmän juurikin ottelupaikan kotiyleisölle suunnattuja. Olisihan se hieno saada ufc eventti suomeen missä on suomalaisia, pohjoismaalaisia ja eurooppalaisia ottelijoita. Jenkkejä tuollainen ei vois vähempää kiinnostaa, mutta paikallisesti vois olla erittäinkin hyvä asia.

Samaan kasvukategoriaan lasken myös naisten mma:n. Jos naisten mma voi taata ottelijalle sietoisan elintason niin ehkä nykynuorisosta joku osa siirtyy mma:n pariin muun urheilun tilalta. Nyt joku 5v pikkulikka voi innostua mma:sta ja 15 vuoden päästä hän on 20 vuotias 15 vuoden mma taustalla. Sen jälkeen tuskin tarvii enää puhua "huonosta tasosta". Mutta aikaahan se ottaa ja nyt mulle heti kaikki jengin voi olla vaikea nähdä omaa nenäänsä pidemmälle. Samoin toi maailmanlaajuinen ottelija ja harrastelijapohja voi helpottaa mma:sta ammatin tekemistä, kun laji on suositumpi ja näkyvämpi. Samoin isommasta harrastajapohjasta löytynee enemmän niitä todella lahjakkaita ottelijoita.

Tosin voitaishan tuo sit vaikka tehdä päinvastoinkin. Kielletään jääkiekko muista maista kuin kanadasta ja kanadassakin sallitaan vain top5 joukkueiden pelaaminen, kun muut ovat paskoja ja tylsiä.
 
Fox diili muuten toimii taviksen näkökulmasta todella hyvin ufc:lle. Kun muutin amerikkaan ufc:ta näki vain ppv:sta ja joissain random baareissa, jos tiesi millon ppv tulee ja oli valmis maksamaan sisäänpääsymaksun.

Nyt kun ufc on fox sports 1:lla niin ufc:ta ei voi välttyä näkemästä, jos käy yhtään ravintoloissa tai baareissa. Todella monessa paikassa pyörii fox sports 1 taustalla ja näkee ihan vahingossa hyviä matseja. Pakosti toi tuo lisää faneja, kun jengi törmää mma:han vaikka eivät edes haluaisi.

Keväällä istuin meksikolaisravintolassa safkaamassa ja siellä sattui tällä kertaa tulemaan ufc:ta fox:lta En muista mikä matsi, mutta todella hyvä. Aluksi ei kukaan sitä ruutua katsonut. Kolmanteen erään mennessä oli tuolit kääntyneet ja koko paikka tuijotti telkkaria. Siitä varmaan muutama tyypi saattoi innostua aiheesta ja selvitellä, että mikä tää mma oikeen on.
 
UFC bisneshän toimii hyvin. Ei pyöri samat ukot keskenään kuten pridessä ja MMA on urheilullisella perustalla.
Pieni ongelmahan on että UFC joutuu itse rakentamaan joka ukon lähes nollista kun recordeihin ei voi perustaa juuri mitään. 12-0-0 ukko on hakannut jotain paikallisia kannuja tai ufc potkittuja ottelijoita niin pakkohan sitä on testata muilla UFC noobeilla.
Antonkin meni kovalla tohinalla sisään, mutta nopeasti huomattiin mikä taso on UFC:ssä.
Fight Nightit ja euroopan kortit on recordien kasvattamista ja tunnettavuuden rakentamista varten.
Joku täällä toivoi ns "oikeaa" mmata ja sehän tarkottaisi että mennään takaisin vanhoihin sääntöihin 30min+15min erät ja ilman maasta nostoja. Voin väittää että nämä keinotekoiset ottelusäännöt on mukavammat kun vähän enemmän tapahtuu.
Roganhan sanoi juuri viime kortilla että se ketä dominoi maassa on voittamassa matsin ennen tai myöhemmin, mutta eihän sitä jaksa hirveesti katsoa.

Pienillä ukoilla on vähemmän ruutia, mutta onhan ne teknisyyden tasolla aivan uskomattomia.

Painon vedot on harmillisia mutta siihen ei auta vähentämään luokkia. Aina joku tulee korkeemmalta painolta paljon alas ja sitten joku joutuu ns limboon eli keskelle tälläistä isoa haarukkaa, kun ei pysty laskemaan alempaan, mutta ei voimat riitä omaankaan sarjaan.
 
Sopisikohan tähän Ufc:n nykyiseen strategiaan maanosamestaruudet, kuten Euroopanmestaruus, Aasianmestaruus jne? Ja luonnollisesti kovin oli tietenkin maailmanmestaruus.
 
Sopisikohan tähän Ufc:n nykyiseen strategiaan maanosamestaruudet, kuten Euroopanmestaruus, Aasianmestaruus jne? Ja luonnollisesti kovin oli tietenkin maailmanmestaruus.

Kuulostaa kaukaiselta vielä tässä vaiheessa, mutta joskus muutaman vuoden päästä tuokin voisi olla ihan realismia mikäli globaali laajeneminen tätä vauhtia jatkuu. Sinänsä tämä UFC:n nykymeno tuntuu varsin hurjalta, koska mitä nopeammin UFC laajenee ja levittäytyy ympäri maailmaa sitä vaikeammin on varmasti myös erilaiset riskit tunnistettavissa ja hallittavissa. Toivottavasti tietävät mitä tekevät eikä käy niinkuin antiikin ajan Roomalle. Fertittat ja Dana ovat varmasti kovia liikemiehiä, mutta pientä gamblerinkin vikaa miehissä taitaa olla ja silloin ahneus voi kasvaa syödessä :)
 
Pienet painoluokat on teennäisiä siksi, että niissä ottelijat vaihtelevat todella paljon painoluokkien kesken ja samat ottelijat olisivat kärjessä painoluokasta huolimatta. Esim. Ian McCall vetää painot 70 kilosta flyweightiin ja Renan Barao myös 70kg bantamweightiin. Pienemmissä painoluokissa se painoluokka ei perustu ottelijankokoon, vaan siihen kuinka paljon nesteitä hän voi vetää.

Painoluokkien vähentäminen toisi jäljelle jääviin painoluokkiin paljon laajemman talenttipoolin ja helpottaisi otteluiden järjestämistä. Ei tittelimatseilla jne. ole niin väliä, tärkeämpää on hyvät ottelut ja tunnetut ottelijat.

Painonvedot saisi kuriin usealla keinolla. Tärkein olisi varmasti tuo painoluokan valinta, että UFC ei yksinkertaisesti bookkaisi jotain ottelijaa painoluokkaan jota varten hän joutuisi vetämään kovia painonvetoja. Toinen olisi toinen punnitus ennen häkkiin nousua jossa painon ylityksestä lähtisi vaikka samantien esim. 50% ottelupalkkiosta.

Et liene koskaan vetänyt painoa? Mitä tuo "70kg" kertoo? Mikä paino se on ja millä perusteella se on saman tilanteen paino molemmilla? Ettei vain olisi ottelijan omaa kertomaa, että "tämän verran painan treenikaudella"?

Jos painoluokkia olisi vähemmän niin osa ottelijoista jäisi painoluokkien väliin eikä voisi pärjätä teknisesti saman tasoisille vastustajille. Tai sitten he joutuisivat vetämään painoa entistä enemmän. Tuo ennen häkkiin nousua puntari taas johtaisi siihen että painonveto siirtyisi pois nestevedoista ja ottelijat joutuisivat pysyttelemään alemmalla rasvaprosentilla jatkuvasti. Tämä taas altistaa loukkaantumisille, mikä nimenomaan vähentäisi niitä vuosittaisia otteluita eikä suinkaan lisäisi niitä.


Painonvedot on yksi iso asia. Ei kukaan pysty vetämään montaa kertaa vuodessa tuollaisia vetoja mitä esim. Ian McCall vetää. Se varmasti rasittaa kroppaa kovasti, samalla tavalla kuin raskaat ottelut joissa tulee otettua paljon osumia. Tärkein olisi kuitenkin tuo, että ottelut lopetettaisiin ajoissa.

Usein otteleminen tarkoittaisi myös treenikulttuurin muuttumista. Sen sijaan, että treenattaisiin ylikunnon rajamailla treenileirillä, niin ottelijat treenaisivat kevyemmin ennen otteluita.

Et liene kauheasti taas otellut tai treenannut? Ei loukkaantumiset useimmiten tule siitä että ottelija hakataan rikki. Ne tulevat erilaisista vääntymisistä, kolauksista ja muista virheliikkeistä. Nytkin juuri hyvä esimerkki tämä Ronda Rouseyn tuorein matsi. Tyrmäysvoitto 16 sekunnissa ja sairaslomalle murtuneen käden kanssa. Ja tuo ajatus että treenataan kevyemmin niin haloo. Mitenköhän käy kun vastaan tulee kaveri joka onkin treenannut kovaa?

Cerrone taisi itse sanoa haastattelussa, että haluaisi otella 12 kertaa tänä vuonna ja jos Cerronen ottelut olisivat samanlaisia kuin pari viimeisintä, niin ihan hyvin hän voisi otella reilusti useammin. Ottelijat voisivat otella sen 4-6 kertaa pääsääntöisesti vuodessa jos painonvedot jäisi pois ja loukkaantumisia ei tulisi. Kyllähän noita ottelijoita on paljonkin maailmalla jotka ottelevat todella usein.

Perustatko siis tietosi siihen mitä joku ottelija on sanonut haastattelussa? Kyseessähän on siis imagonrakennus ja mainospuheet.

Toki on olemassa Travis Fulton mutta jos hänen rekordiaan katsoo niin on selvä että useimmat vastustajat on buukattu hänelle teuraiksi. Totta kai Cerronekin voisi ottaa jotain 3 minuutin pyrähdyksiä häkissä mutta entäs sitten kun tuleekin 12kpl. 3 erän mittaisia iskusotia? Ei kai homma niin voi toimia että buukataan niin epätasaisia otteluita että ne eivät vanhene toiseen erään?

Esim. thainyrkkeilijät ottelevat thaikuissa tosi usein. Ei se ole mahdottomuus otella usein.

Oletko koskaan miettinyt mistä mahtaa johtua että heillä ura loppuu tyypillisesti 22-24-vuotiaana? Ehkäpä siihen on olemassa joku syy?
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kyllähän kerhomme vaikuttaisi olevan vähintäänkin vahvasti suuntaamassa kohti kuivahtamistansa. Äkkilaajentuminen ja pikkuruiset kansainväliset tv-sopimukset eivät ainakaan omien sormieni mukaan kanna kovinkaan pitkälle. Toki hetkellisesti mitä mainioimmin kaiketi.

Miksi nykyisen jenkkien ja brassien ylenpalttisen pumppauksen sijaan ei keskityttäisi vaikkapa ihan laadunkin kustannuksella selvästi kapeampaan ja kansallisesti vaihtelevampaan porukkaan? Nationalismi on taikaa.

Miksi tuhti ja lyhyenläntä johtoporras on muodostanut tämän suorastaan kiukkuisen näivettämiskampanjansa kuninkuussarjaa kohtaan? Ovatko nämä niitä nuorten tai tässä tapauksessa nuoruutta takaisin kiskovien nakkikateusjuttuja?

Olisi ilo taas aidosti jännittää satunnaisesti silmät pulleana sen sijaan, että vain kuunnella selostusta muuta puuhastellessa.
 
Et liene koskaan vetänyt painoa? Mitä tuo "70kg" kertoo? Mikä paino se on ja millä perusteella se on saman tilanteen paino molemmilla? Ettei vain olisi ottelijan omaa kertomaa, että "tämän verran painan treenikaudella"?

UFC On FX 3: Flyweight Ian McCall Gains 25 Pounds Same Day As Weigh Ins - Bloody Elbow

Coach: Barao cutting 10 kilograms for title defence - Fighters Only

Jos painoluokkia olisi vähemmän niin osa ottelijoista jäisi painoluokkien väliin eikä voisi pärjätä teknisesti saman tasoisille vastustajille. Tai sitten he joutuisivat vetämään painoa entistä enemmän. Tuo ennen häkkiin nousua puntari taas johtaisi siihen että painonveto siirtyisi pois nestevedoista ja ottelijat joutuisivat pysyttelemään alemmalla rasvaprosentilla jatkuvasti. Tämä taas altistaa loukkaantumisille, mikä nimenomaan vähentäisi niitä vuosittaisia otteluita eikä suinkaan lisäisi niitä.

Tuolla ei olisi merkitystä. Tälläkin hetkellä on kokoeroja painonvetojen takia.

Et liene kauheasti taas otellut tai treenannut? Ei loukkaantumiset useimmiten tule siitä että ottelija hakataan rikki. Ne tulevat erilaisista vääntymisistä, kolauksista ja muista virheliikkeistä. Nytkin juuri hyvä esimerkki tämä Ronda Rouseyn tuorein matsi. Tyrmäysvoitto 16 sekunnissa ja sairaslomalle murtuneen käden kanssa. Ja tuo ajatus että treenataan kevyemmin niin haloo. Mitenköhän käy kun vastaan tulee kaveri joka onkin treenannut kovaa?

Olet aika naurettava tyyppi noiden henkilökohtaisuuksiin menemisen takia. Vaikuttaa siltä, että käyt kierroksilla jonkin viattoman foorumikeskustelun takia. Enhän minä puhunut mitään sellaista, että loukkaantumisia ei tulisi muulla tapaa kuin hakkaamisella.

Ottelijat rytmittäisivät harjoittelunsa otteluiden mukaan. Jos otellaan useammin, niin harjoittelu on erilaista.

Perustatko siis tietosi siihen mitä joku ottelija on sanonut haastattelussa? Kyseessähän on siis imagonrakennus ja mainospuheet.

Toki on olemassa Travis Fulton mutta jos hänen rekordiaan katsoo niin on selvä että useimmat vastustajat on buukattu hänelle teuraiksi. Totta kai Cerronekin voisi ottaa jotain 3 minuutin pyrähdyksiä häkissä mutta entäs sitten kun tuleekin 12kpl. 3 erän mittaisia iskusotia? Ei kai homma niin voi toimia että buukataan niin epätasaisia otteluita että ne eivät vanhene toiseen erään?

Oletko koskaan miettinyt mistä mahtaa johtua että heillä ura loppuu tyypillisesti 22-24-vuotiaana? Ehkäpä siihen on olemassa joku syy?

No entäpä vaikka Jarkko Jussila? Tai ammattinyrkkeilijät joissa on paljon sellaisia jotka ottelevat joka kuukausi. Ei tuo ole mikään mahdottomuus otella lähes joka kuukausi. Crocop otteli 8 kertaa Pridessä vuonna 2004.
 
Painoluokat pois!

Jotensakin noin, mutta hieman muovaillen ja nätteyden ehdoilla, runoilijakollegani ja hippiveljeni.

Komissiothan tietenkin nöpöttävät ajatusta vastaan, mikäli vaihtoehtoa lähestytään kirjaimellisesti, mutta kolmen korkeimman painoluokan kookkaimmat ja "ultimaattisimmat" veikkoset voisit taatusti houkutella samaan avoimeen ympäristöön, mikäli siitä jäisi heille kotiinviemisiksi dollareita nakkien sijaan. Ovathan Fjodor, Cormier ja Cain osoittaneet mihin pieni pötkylä voi reippailla otteilla yltää.

Me hieman väsähtäneemmät lajin ystävät voisimme sitten muutamia kertoja vuodessa hullaantua noista planeetan hurjimmista setelinippujamme heilutellen, kun arkisemmat pikkumiesten pupupompinnat ja nuhjailut jäisivät enemmänkin lajin teknistä puolta arvostavien säännölliseksi tv-viihteeksi.
 

Eli kyse on ottelijoiden tai näiden valmentajien omista puheista. Eikä mitään tietoa siitä miten painonveto on siihen mennessä tehty. Eivät kaikki vedä painoa samalla tavalla ja taktiikasta riippuen nesteytystilanne voi olla hyvin erilainen vuorokausi ennen puntaria. Mutta edelleenkään se nestevetojen jättäminen pois ei helpota ottelemista usein vaan vaikeuttaa sitä koska silloin joutuu olemaan jatkuvasti alemmilla rasvoilla.

Ottelijat rytmittäisivät harjoittelunsa otteluiden mukaan. Jos otellaan useammin, niin harjoittelu on erilaista.

Ongelma on se että silloin ei pärjää sellaiselle joka voi treenata kunnolla. Kaikkiin tärkeisiin matseihin kannattaisi aina ottaa pidempi treeniputki alle ja skipata välimatsit. Tarvittaessa vedoten loukkantumiseen. Eihän UFC sentään voi pakottaa ketään ottelemaan.

No entäpä vaikka Jarkko Jussila? Tai ammattinyrkkeilijät joissa on paljon sellaisia jotka ottelevat joka kuukausi. Ei tuo ole mikään mahdottomuus otella lähes joka kuukausi. Crocop otteli 8 kertaa Pridessä vuonna 2004.

Ensinnäkin Jarkko jonka kanssa olen treenannut ja kisareissuja kiertänyt tekee niin että pitää osan kisoista "harjoitusotteluina" joihin ei valmistaudu käytännössä ollenkaan. Tämä näyy tietysti myös suorituskyvyssä. Toisekseen hän ottelee pelkästään yläpotkumatseja, jotka ovat paljon vähemmän kuluttavia kuin alapotkumatsit saati sitten vapaaottelu. Itseasiassa hän yhdessä vaiheessa kokeili otella alapotkuillakin mutta hajotti heti jalkansa niin että joutui pitämään toipumislomaa ja on siitä asti jättänyt ne väliin.

Ammattinyrkkeilijät eivät hekään ottele vapaaottelua. Vaikka nyrkkeily on raaka laji, ei siinä tule varsinkaan mitään nivelten vääntymisiä tai jalkojen kolhiintumisia samalla tavalla kuin vapaaottelussa. Mutta myöskään huipputason nyrkkeilijät eivät ottele kovin tiheään, koska se ei ole erityisen järkevää menstyksen kannalta. Uran alussahan toki saatetaan ottaa 10 matsia vuodessa mutta vastustajatkin on yleensä katsottu niin että suurempia riskejä ei ole.

Crocop otteli vuonna 2004 8 kertaa kun häntä haluttiin tuoda voimakkaasti esiin. Kun rekordia katsoo tarkemmin niin noista 8 matsista yksi meni täyden ajan ja loppujen 7 matsin yhteispituus oli noin 12 minuuttia. Eli hän oli kehässä yhteensä suurinpiirtein saman verran kuin Jon Jones 2013 ottamissaan kahdessa matsissa. Lisäksi vuoden 2004 jälkeen Crocop on otellut 1-4 matsia vuodessa. Yhden vuoden toki voikin ottaa matseja tiheämmin jos on onni mukana mutta ei koko uraa.
 
Tässä vielä näytiksi uusimman UFC:n sairaslomalista: UFC 175 medical suspensions and injuries: Ronda Rousey, Chris Weidman and more could be out until 2015 - MMAmania.com

Here is the full list of UFC 175 medical suspensions:

Chris Weidman: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of possible left jaw, right elbow, right ribs and right ankle injuries (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner. Minimum suspension (and no contest) until Aug. 20, 2014, and no contact until Aug. 5, 2014.

Lyoto Machida: Suspended until Sept. 4, 2014, and no contact until Aug. 20, 2014, because of a facial laceration.

Ronda Rousey: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible right hand injury (needs x-ray) unless an orthopedic doctor clears her to return sooner.

Alexis Davis: Suspended until July 27, 2014, and no contact until July 20, 2014, because of knockout.

Matt Mitrione: Must have a CT scan of his chest in six months (due Dec. 16, 2014).

Stefan Struve: Must be medically cleared before next contest because he nearly collapsed backstage. He must also see a cardiologist every six months (due Nov. 7, 2014).

Uriah Hall: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a broken toe (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner. Minimum suspension (and no contest) until Sept. 4, 2014, and no contact until Aug. 20, 2014.

Russell Doane: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible right thumb injury (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner. Minimum suspension (and no contest) until July 27, 2014, and no contact until July 20, 2014.

Urijah Faber: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible left rib injury (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner.

Kenny Robertson: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible right elbow injury (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner.

Bruno Santos: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible nasal fracture (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner. Minimum suspension (and no contest) until July 27, 2014, and no contact until July 20, 2014.

George Roop: Suspended until Aug. 20, 2014, and no contact until Aug. 5, 2014.

Luke Zachrich: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of possible left hand injury (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner. Minimum suspension (and no contest) until Aug. 20, 2014, and no contact until Aug. 5, 2014, because of a right eye laceration.

Kevin Casey: Suspended until Jan. 2 , 2015, because of a possible left elbow injury (need x-rays) unless an orthopedic doctor clears him to return sooner.

William Bush: Suspended until Sept. 4, 2014, and no contact until Aug. 20, 2014.

Siinä muutama matsi peruuntuisi jos heillä olisi kaikilla sovittuna otteluita vaikka 10kpl vuoteen. Ja seuraavassa eventissä tietty sama homma.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom