- Liittynyt
- 25.10.2014
- Viestejä
- 4 681
Mulla kiukutteli olkapää mutta juuri tuo antoi kuitenkin tehdä lähes normaalisti, suosittelen.Olisiko ajatusta tehdä pystäri trap barilla? Neutraalimpi käsien asento houkuttaa jostain kumman syystä.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mulla kiukutteli olkapää mutta juuri tuo antoi kuitenkin tehdä lähes normaalisti, suosittelen.Olisiko ajatusta tehdä pystäri trap barilla? Neutraalimpi käsien asento houkuttaa jostain kumman syystä.
Miksi vanhaa kunnon pystypunnerrusta jalat suorina, tanko rintaan asti laskettuna ja ilman vauhtia näkee tehtävän suhteellisen vähän saleilla?
Hmm, en ole asiaa miettinyt mutta harvemmin itsekkään näen. Mä teen ihan sen takia että onhan toi nyt saakeli kaikista mukavin viritellä. Ei tarvii säätää penkkiä smith telineeseen oikeaan kohtaan, ei säätää käsipainoja reisiltä ylös jos tekee lyhyempää sarjaa isoilla romuilla yms. Ja mukava latoa kiekot tankoon ja pois siltä korkeudelta versus vaikka aina yhtä nihkeät mave tai kulmasoudun kiekkojen poistot. Tietysti jos treenaa ruuhka-aikaan niin näkisin aika kohteliaana tarjota sen paikan kyykkääjille koska ton pystärin pystyy kuitenkin tekemään monella tapaa.Miksi vanhaa kunnon pystypunnerrusta jalat suorina, tanko rintaan asti laskettuna ja ilman vauhtia näkee tehtävän suhteellisen vähän saleilla?
Sellaisilla ranteen ympäri kietaistavilla painoilla (ranne-/nilkkapaino tms.) saa lisättyä 0,5kg - 1kg - 2 kg per käsi. Ehkä näköistä, mutta toimii.Käsipainoissa usein se ongelma että tulee yli 10% kerta nousuja mitä tahtia taas ei voimat nouse. Vielä kun on kumitetut niin ei magneettipainoillakaan saa säädettyä
Tjaa a. Omassa tuttavapiirissä monien tyyppien yläkropan punnertelut rajoittuu penkkiin ja sen variaatioihin, olkapäille tehdään korkeintaan vipareita. Ymmärrän kyllä jos fokus on voimanostossa (kuten monilla kavereilla on) ja on todettu, että pystäri ei oo mikään tarpeellinen apuliike siihen hommaan.Miksi vanhaa kunnon pystypunnerrusta jalat suorina, tanko rintaan asti laskettuna ja ilman vauhtia näkee tehtävän suhteellisen vähän saleilla?
En minä muista tiedä, mutta mulla tää on yksinkertaisesti vaan tapa. Ei tee penkkaamisesta yhtään sen mukavampaa/ikävämpää tai helpompaa/vaikeampaa, aina se on sitä samaa tasalaatuista suossa juoksemista.Olen havainnut, että aika monet pitää päätä ilmassa penkatessa, varsinkin isommilla raidoilla. Eli takaraivo irti penkistä. Liittyykö tämä jotenkin niskaan kohdistuvaan paineeseen vai miksiköhän?
Olen havainnut, että aika monet pitää päätä ilmassa penkatessa, varsinkin isommilla raidoilla. Eli takaraivo irti penkistä. Liittyykö tämä jotenkin niskaan kohdistuvaan paineeseen vai miksiköhän?
Kyllähän siinä ylimääräistä painetta tulee niskaan. Itellä niska jämähtää useasti ihan pirullisen jumiin kovissa penkkireeneissä. Viimeksi kuului vain "naks" eikä voinu enää päätä kääntää oikealle kivun vuoksi. Käynti osteopaatilla onneksi korjasi tilanteen. Oon yrittänyt opetella penkkaan pää ilmassa mutta jotenkin se tuntuu vaikealta.Olen havainnut, että aika monet pitää päätä ilmassa penkatessa, varsinkin isommilla raidoilla. Eli takaraivo irti penkistä. Liittyykö tämä jotenkin niskaan kohdistuvaan paineeseen vai miksiköhän?
:Dpää ilmassa mutta jotenkin se tuntuu vaikealta.
Kroppa huutaa kevennysviikkoa. Sellainen yksinkertainen kysymys, että mikä on fiksuin tapa keventäää? Viikossa 6reenin sijasta 3? Suuremmalla volyymilla ? Vai miten ?
Pidetään korvan takana, kuulostaa fiksulta. Onko muilla eri metodit?Mä pidän treenikerrat samana, sama volyymi, mutta ihan reilusti kevyemmät sarjapainot.
Tää on niin yksilöllistä, että vaikea mitään yleispätevää on vastata.Pidetään korvan takana, kuulostaa fiksulta. Onko muilla eri metodit?
Kroppa huutaa kevennysviikkoa. Sellainen yksinkertainen kysymys, että mikä on fiksuin tapa keventäää? Viikossa 6reenin sijasta 3? Suuremmalla volyymilla ? Vai miten ?
Kiitos paljon tästäTää on niin yksilöllistä, että vaikea mitään yleispätevää on vastata.
Silloin, kun treenasin enemmän perusbodailua, kevensin yleensä sarjapainoista 30-50% ja puolitin sarjamäärät, toistot pidin samoina. Toimi varsin hyvin.
Nyt, kun fokus on enemmän voimailussa, on tarina vähän toinen. Jos kevennän sarjapainoista liikaa niin kroppa ehtii nukahtaa kevyellä viikolla ja pahimmillaan seuraavat pari viikkoa menee tuskaillen, kuinka se rauta onkin niin painavaa.
Ratkaisuna tähän ongelmaan oon käyttänyt sellasta lähestymistapaa, että teen kevyellä viikolla isommissa liikkeissä suht kovalla raudalla (about 6-8RM painolla) 3x3 sarjat. Hermosto pysyy hereillä mutta ei kuormitu ja kevyen viikon jälkeen kovemmat painot liikkuu mukavasti.
Kannattaa muistaa, että kevyen viikon on tarkoitus olla Oikeasti Kevyt. Ei oo yhtään vaarallista, jos pitkälle venyneen ja intensiivisen treeniputken jälkeen ottaa varman päälle ja keventää ihan reippaasti. Pelkästään hyvää se tekee joka tapauksessa.
Kuulostaa erikoiselta jokseenkin fiksulta. Ei välttämättä mikään tehokkain keino 18 vuotiaalle?Tänä vuonna siirtynyt siihen että kevennykset yhdistelmää extra lepopäiviä ja treeneja missä vain yksi sarja(usein jopa sinne rpe10 asti RMx-testejä) per liike mutta isommat painot tai kovempaa kuin normitreeneissä tai muutama jämpti ykkönen per pääliike. Samalla tiivistänyt tahtia miten usein kevennykset tulee, 2-4 viikon välein tuntuman mukaan.
Kiitos. Ei auta muu kuin kokeilla mikä sopii mun kropalle parhaiten :DMelkeen samat painot mutta salikertoja ja volyymiä vähemmä. Eli esimerkiksi kyykyssä jos teit 5 sarjaa teet kevennysviikolla vain 1-2x melkein yhtä raskailla.
Tietenkin tapoja yhtä monta kun tekijää ja kokeilemalla selviää mikä toimii itelle.