Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
no en olisi samaa mieltä siitä "fiksusta" tuon suhteen. tossa keskikroppareenit sopii hyvin vaikka koipien yhteyteen ja hartiatreeniin. suora, vinokierto, kyljet. dynaamisia, staattisia ja välimuotoja.
no miksei tota muuttais 2- ja 4-jakosen suoraviivaisemmaksi hybridiksi, jollainen se periaatteessa jo on?
1. penkki, kulmasoutu, penkin apu, leuat, hartiat, kädet
2. kyykky, vedon apu, keskikroppa, grippi
3. penkkivariaatio, yläselkä, penkin apu, hartiat, kädet
4. veto, kyykyn apu, keskikroppa, pohkeet
toki. mun malli soveltuu parhaiten voimanhankintaan, mutta tollanen vuorotekeminen soveltuu erittäin hyvin myös bodailuun. lähinnä siinä haetaan sitä juuri, että liikkeestä saisi enemmän tehoa, kun sitä ei ole tyhjätty. samalla sitten riittää tehoja koko treenin ajan paremmin. jos tehdään esim. rinta ensin kolmella liikkeellä, ei selälle juuri jää paukkuja samalla tavalla. tai sitten pitäs tehdä ns. perinteisellä mallilla, mutta sama rytmi eli
1. rinta, etu- ja sivuhartiat, ojentajat
2. etureidet, keskikroppa, pohkeet
3. yläselkä, takahartiat, hauis, forkut
4. takareidet, alaselkä, pohkeet
jos aatellaan pelkästään bodailun vinkkelistä, suosittelisin vaihtelemaan noita jakoja kausittain. jos käyttää paljon erikoistekniikoita, sopii palautumiskaareen paremmin toi ylläoleva.
oma paino 75kg. Mave 160 pena 100 kyykky 125....sitä vaa ku salille menis mielellään välillä sen viis kerta salille viikos ni mitä mieltä jos tekis push ( penkki ) pull ( mave ) jalat (kyyky) lähinnä sillee et selkä ja jalkapäivän välil on vähintää se yks pv lepoo koska mave. muutenki penkin ja avun jälkee ei jaksa kunnolla selkää vääntää ja kummiski se selkä aika kovassa roolissa kropassa on. Jos oot sitä mieltä et tos on edes pientä ideaa ni miten toteuttaisit? jos taat funtsit mitä helvettiä ei tarvitse selittää :Dvoisit noi pumppailut unohtaa ja nostaa kunnon perusliikkeillä joka reenissä. sun voimataso pääliikkeissä nyt?
Joku täällä varmaan osaa vastata paremmin, mutta lyhyesti: riippuu ohjelmasta ja tavoitteista ja tietysti sarjojen pituudesta. 150 toistoa menee jo niin vahvasti kestävyysurheilun puolelle, että siitä voisi olla hyötyä ehkä jossain hiihdossa tai pallopeleissä tms., mutta tuskin lihasten kasvatuksessa saati voiman hankinnassa.Montako sarjaa suunnilleen pitäisi tehdä per liike? Itse teen jokaista liikettä varmaan 10 sarjaa esimerkiksi vaikka olkapääpäivänä saatan tehdä 10 sarjaa vipareita sivuille 10 sarjaa pystypunnerruksia 10 sarjaa takaolkapääsoutuja.. jne.. Jokaisesa sarjassa teen n. 12-15 toistoa. Nyt 2 vuoden treenaamisen jälkeen vasta tajusin että muut tekee tyyliin 2-3 sarjaa per liike.
itellä oli sama, kun treenasin kintut kerran viikkoon. nostin treenin 2krt viikko/ 2krt puoleentoista viikkoon, ja domsit lyhenivät heti.Heräsi kysymys. Tietojeni mukaan nyrkkisääntönä pidetään, että keho korjaa treenatun lihaksen vauriot 48 tunnissa (tai 72h riippuen, mistä lähteestä näitä lukee).
Itsellä saattaa olla kyykkypäivän jälkeen jalat arkoina 5-7 päivää. Onko siis jälkimmäisinä 2-4 päivänä tuntemani arkuus (domssit) jostain muusta kuin lihasvauriosta johtuvaa? Eli mitä se lihaskipu sen 72h:n jälkeen on, jos lihas tieteen mukaan on jo palautunut?
Tähän lienee on jokin päivän selvä vastaus, mitä en nyt itse hoksaa?
Nimim. Etureidet vieläkin täysin kosketusarat ja jalat lähes kävelykelvottomat viime perjantaina tehdyn 8:n sarjan kyykkytreenin jälkeen. Ja treeniä siis takana yhtäjaksoisesti ympäri vuoden, eli mistään aloittelijan/tauolta palaavan lihaskivuista ei ole kyse.
Montako sarjaa suunnilleen pitäisi tehdä per liike? Itse teen jokaista liikettä varmaan 10 sarjaa esimerkiksi vaikka olkapääpäivänä saatan tehdä 10 sarjaa vipareita sivuille 10 sarjaa pystypunnerruksia 10 sarjaa takaolkapääsoutuja.. jne.. Jokaisesa sarjassa teen n. 12-15 toistoa. Nyt 2 vuoden treenaamisen jälkeen vasta tajusin että muut tekee tyyliin 2-3 sarjaa per liike.
Jos mennään ihan perusvoluumin ohjelmalla niin 20-25 sarjaa / treeni ... siis kaikki lihasryhmät ja liikkeet yhteensä.
Siitä sitten jakamaan lihasryhmän koon ja liikevalintojen mukaan.
...melkoisen laaja kysymys sen tarkemmin vastata, mutta heitetään nyt vaikka esimerkkinä työntävät-treeni
Vinopenkkipunnerrus 4 sarjaa
Penkkipunnerrus 3 sarjaa
Flyessit 3 sarjaa
Pystysoutu 4 sarjaa
Sivuviparit 3 sarjaa
Ranskalainen 4 sarjaa
Ylätaljaojennus 3 sarjaa
Rinta 10 - Olkapäät 7 - Ojentajat 7
Ei mikään ehdoton totuus mutta jotain tämän suuntaista...
laktaatit poistuu lihaksista tunnissa kahdessa. domsien tarkkaa syytä ei ees tiedetä, vaikka teorioita sinkoilee. kipeetä lihasta siis voi treenata ihan ok. voi olla kivun takia hankalaa ja vaatii extralämppiä. jos treenaat kerran viikossa niitä tulee yleensä enemmän. useemmin tehdessä vähenee. liikkeen negavaihetta korostava treeni lisää niitä. ihan normaalia toi kipuilu kuitenkin on.
Mikä on se syy ettei pitäisi treenata enempää kuin 45-60 minuttia tai ehkä max. 70 minuuttia kerralla? Tämä tulee aika usein vastaan, mutta jotenkin ei ole mitään tieteellistä selitystä jäänyt mieleen... Siis esim tunnin treenaa yläkroppaa, ottaa vähän aminohappo/hiilihydraattijuomaa ja treenaa jalkoja tunnin perään. Okei pikkuisen väsyy mutta eikö 90% treeni jaloille ole parempi kuin 0% treeni, jota ei tapahtunut laisinkaan? Ja jos fiilis on hyvä ja tuntuu että voisi treenata samaan aikaan työntäviä ja vetäviä yläkropasta, niin mitä kauhiaa ja kamalaa kehitykselle tapahtuu jos treenaa eristäviä liikkeitä vielä 1,5 tunnin kohdalla?
Tai sellainen näkökulma että treenaa pidemmillä palautumisajoilla (ja ehkä liikuttaa painoja yhteismäärällisesti enemmän), niin onko sellainen treeni 1,5-2 tuntia kestävänä jotenkin oleellisesti tuomittu heikommaksi tuloksiltaan verrattuna 1 tunnin treeniin, jossa on intensiivisempi tahti?