Taviksen voimaohjelma

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Herman
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
mitä nyt kattonu tota jto:n ja darvinistin keskustelua, ni näyttää siltä, että jto puhuu kokoajan kyykystä, penkistä tai mavesta (mikä on hyvä niiden kannalta) kun taas darvinisti voimasta ylipäätänsä.

edit - jos voimailusta puhutaan ni jto on kyllä ihan oikeassa.. ja voimailusta näyttää darvinisti puhuvan posteissaan. (tajuskohan kukaa mitä yritin sanoo vai tuleekohan perus pakkisdissausta =/ )
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
RRKalle sanoi:
Eipä se niin vaarallista ole vaikka kyykkyyn jäisikin. Pudottaa tangon harteilta tai kaatuu taaksepäin. Tämä ihan sivuhuomautuksena. Mieluummin ite otan kyykkyä ilman varmistajia kun katsonkaan prässiin päin. Paska liike IMO.
No itse teen penkkiä mieluummin ilman varmistajaa kuin kyykkyä. Minulla on joku kammo kyykkyä kohtaan jos ei ole varmistajia. Ja niiden pitäisi olla vielä luotettavia ja niitä tarvisi vähintään kaksi. Salilla olevistakaan ei aina tiedä millaisia huithaipeleita ne on> saattavat lähteä vääntämään haukkaa kesken varmistuksen tjsp. Siksi teenkin mavea ja prässiä kovaa ja kyykkyä vain lämmittelyksi lähinnä ja tuntuman ylläpitämiseksi.

Edit: RRkalle mites tiputat painot niskasta kun jäät alas ja meinaat samalla kaatua eteenpäin? Luulis nikamien menevän selässä rikki.
 
jto sanoi:
Muistan yhden vertailevan tasaluvun menneisyydestä. Kyykkäsin silloin 200kg ja tein vitosen prässissä 450 kilolla. Pidän tuota kyykkyä huomattavasti raskaampana suorituksena kuin prässiä. Näennäinen rautamäärä on prässissä isompi, mutta koska kelkka liikkuu ~45 asteen kulmassa, on aika hankalaa laskea, paljonko rautaa jaloille todella tulee. Nivelkulmat on myös hyvin erilaiset sekä työhön käytetty lihasmäärä. Ei siis todellakaan voida sanoa, että liikuteltava rautamäärä olisi sama kuin laitteeseen tai tankoon lastattu.

Raffisti laskettuna tossa tulee 320 kg massaa jaloille. Itsellä on aika sama suhde kuin sulla. Prässissä on rinta lähempänä polvia kuin kyykyssä. Eikö tämä osaltaan paranna voimantuottoa (vrt. pyöräilijät). Kyykyssä tekee töitä koko kroppa, mutta jos nyt ajatellaan noita rautoja, niin eikö prässi anna enemmän vastetta nimenomaan jaloille?
 
Jto
Joo olikin siis vain pientä kommunikaatio-ongelmaa. En yritä siis parantaa kyykkytulosta yhden jalan kyykyllä, vaan saada funktionaalista voimaa jalkoihin. Kyykkyjä en tee, kun tuottivat selkäkipuja.

En usko, että mulla menee enää merkittävästi energiaa tasapainon pitämiseen, kun tuo tasapaino on parantunut selvästi. Tästä esimerkkinä, että tuli aiemmin käsilläseisontaa ja kävelyä tehtyä treenin ohella salilla. Olin pitänyt siitä yli vuoden tauon olkapääkivun vuoksi ja aloitin taas tuossa pari viikkoa sitten. Ja se lähti aivan siitä mihin jäikin aikoinaan ja eilen sitten kun oli kevyt treeni, niin pysyin paikoillani noin puoli minuuttia käsilläseisonnassa. Siis ilman yhtäkään sivuaskelta. Selvästi parempi suoritus ja tuntuma kuin koskaan aiemmin ja tauon aikana en muuta tasapainoa vaativaa ole tehnyt kuin tuo yhden jalan kyykky. No hieman on viimeaikoina myös tullut julkisissa oltua ilman, että pidän mistään kiinni. Ihan kehittävää ajankäyttöä sekin.

Boksin korkeutta olen pyrkinyt nostamaan. Tällä hetkellä sekä etu- että takakyykyssä syvyys, johon laskeudun, on hieman vajaa voimanostosyvyydestä, mutta ensi jaksolle jätän takakyykyn pois (siinä kun tuli rinta polveen ja etukyykyssä parempi tuntuma) ja nostan toisen viikottaisen kyykkytreenin boksin korkeutta, niin että ollaan voimanostosyvyyttäkin syvemmällä. Lämmpäreitä olen kokeillut vieläkin korkeammalta boksilta, mutta aattelin nyt ottaa askelma kerrallaan sitä korkeutta lisää. Tarkkoja korkeuksia ei ole antaa, mutta taidanpa ottaa mittanauhan mukaan huomenna ja ottaa korkeudet ylös. Nykyinen boksin korkeus siis sellainen, kun nostaa jalan päälle, niin se osoittaa selvästi yläviistoon, mutta varpaille noustessa jää mielestäni vajaaksi. Viime treeneissä tullut tehtyä kolmosia 40 kilolla ja tangon ollessa niskassa 45:llä. Vapaa jalkahan seikkailee kropan alla roikkuen ja nousten työskentelevän jalan rinnalle ylhäällä. En varsinaisesti nosta vapaan jalan polvea ylös, kuten pikajuoksijoilla tapana tehdä, mutta lantion työnnän eteen ja vapaa jalka hieman nousee työskentelevän edelle lievässä koukussa.
 
mun mielestä tollanen erilaisia ja hankalia liikkeitä sisältävä treeni on ihan hauskaa ja jos siihen sitten lisää noita tasapaino- ja koordinaatiojuttuja mukaan, saadaan leikistä kokonaisvaltasempaa. funktionaalisuudesta en ole niin varma. se riippuu niin paljon lajista. jos laji on punttitouhailu, ok. painothan noissa spesiaaleissa on väkisinkin pienet, mutta eipähän tuu niitä vammojakaan niin helpolla. siks monet yleisurheilijat ja palloilijat tekee yhden jalan juttuja ainakin mun navetassa.

ite en pysty tekemään yhden jalan tasapainokyykkyjä vapaa jalka suoraan eteenpäin, koska polvet ei tykkää. mainitsemasi yhden jalan boksilta laskeutuminen on siihen hyvä vaihtoehto. mun päälaji on kiipeily ja tollaset erilaiset oman kropan/pienen lisäpainon kyykyt on käytössä myös.

yks kiva variaatio on kyykätä hyvin leveellä asennolla toisen jalan päälle (painopistekyykky) ja nostaa sitten se suoraksi jäänyt jalka ilmaan. siitä sitten yhdellä jalalla ylös. vaikeutta saa, kun liike tehdään naama ja lantio lähes kiinni seinässä.

suosittelen myös kokeilemaan yhden jalan rinnallevetoa + työntöä sekä tempausta. vallan oivallista leikkiä keskivartalollekin.

rawson: en puhuisi vasteesta yksiselitteisesti. se on niin tyyppikohtaista. muutama vertailu tuli aikanaan tehtyä kaveripiirissä ja pyrittiin tekemään prässi sillai, että lantio- ja polvikulmat ois kaikilla nostajilla samat. samoin pyrittiin prässin kulmat saamaan just samoiksi kuin ko. hlön kyykyssä, jotka oli tekniikaltaan kaikilla neljällä aika samanlaiset. ainoo ero prässiin oli ehkä asennon leveys, koska kelkka ei riittänyt. kenekään kyykky ei kuitenkaan ollut mitään wsb-tyyliä...
hlö A: kyykky 150, prässi 300
hlö B: kyykky 200, prässi 300
hlö C: kyykky 230, prässi 400
hlö D: kyykky 200, prässi 410

eli hyvin huomattavaa vaihtelua oli prässituloksissa verrattuna kyykkyihin. ks esim. A ja B sekä C ja D sekä B ja D. prässi on silti niin erilainen, ettei kyykkytulos aina kerro, miten paljon liikkuu prässissä ja taatusti myös päinvastoin.

joka tapauksessa prässi on erinomainen ja paljon muunneltavissa oleva liike. ite tein joskus sillaikin, että kantapäät oli 5cm levyn alareunan yli. vaikutti paremmin alareiteen ja mukavasti sillä rautaakin liikkui, kun hommaan pääsi sisälle.
 
Mites tuossa prässissä variaatiot vaikuttaa kohdistukseen?
Jalat leveällä > enemmän takareisiin
Jalat kapealla > enemmänetureisiin
Jalat alhaalla(kelkan alapuolella jopa) > enemmän etureisiin (pohkeisiin)
Jalat ylhäällä > pakaroihin
Miten sen selkänojan säätö vaikuttaa?
Jos sen laittaa mahd alas niin ottaa enemmän pakaroihin vai miten?
 
aikalailla noin. tarkennan:
-Jalat leveällä > enemmän sisä- ja takareisiin
-Jalat erittäin kapealla > enemmän ulkoetureisiin (vastus lateralis)
-Jalat alhaalla (kelkan alapuolella jopa) > enemmän alaetureisiin
-(pohkeisiin ei pitäsi kauheesti ottaa, sillä painon pitäs aina pysyä kantapäällä)
-Jalat ylhäällä > pakaroihin
-Jos selkänojan laittaa mahd alas niin ottaa enemmän reisiin. Yläasennossa lantion työskentely korostuu, koska polvikulma jää suhteessa suuremmaksi.
 
"funktionaalisuudesta en ole niin varma. se riippuu niin paljon lajista. jos laji on punttitouhailu, ok."

Laji punttailun lisäksi on lähinnä pyöräily, uinti ja hieman 60 metriäkin tulee juostua. Funktionaalisuudella en tarkoittanut pelkästään lajikohtaista, vaan ihan yleisesti kaikkea, mitä elämässä tekee. En muista missään fyysisessä työssä kyykänneeni. Rappusia on kyllä tullut ravattua ja maasta on tullut vedettyä.

Yhden jalan rinnallevetoa vois kokeilla sen jälkeen kun kokeilen kahden jalan rinnallevetoa :D
 
Zone-sarja -42%
Kuinkas hyvin tuollaisella kaksi kertaa viikossa ohjelmalla voi kehittyä, jos vertaa esim. 3 rkt/vko treeniin? Jos teillä on kokemusta aiheesta tai mielipiteitä, niin kertokaapa. Jto, oletko havainnut missä vaiheessa tulee raja vastaan kaksi kertaa viikossa treenaaville? Onko sitä?

Tässä haen takaa nimenomaan kehitystä punttitouhuissa.
 
Itse pitkän nelijakoisen jälkeen kehityin hyvin 2 krt. viikossa koko kroppa-treenillä. Uskon että jos on bodytyylistä monijakoista taustalla, 2 krt. viikko koko kroppaa 5-6 isoa liikettä tekemällä kehittyy aika hyvin. Rajoista vaikea sanoa, niin henk.koht. juttua.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
mu "navetassa" on tällä hetkellä 3 tyyppiä, jotka treenaa 2krt/vko ja hyvin kehittyy. ei siis estettä. kannattaa keskittyä perusasioihin ja treenata tosissaan se vähä, mitä treenaa.
 
onko kannattavaa ottaa eri liikkeet toiselle päivälle? näin varmaan pystyy painaan täysiä kumpanakin päivänä...
mietin tässä että kun on leuanveto tanko kotona ja nyt on ne kahvat joita voi käyttää voimistelurenkaan tapaan (punnertaa, "kulmasoutua"...) niin mihin kannattaisi panostaa, kun kotona vois treenaa kans mut salille käy vaan kaksi kertaa viikossa. siis yleinen voimailu ja kyykky, mave ja penkki paremmiks. Kuminauha on kans kotona et voi tehä vipareita, kiertäjäkalvosimisa jne. Siis onko neuvoja miten yhdistäis kotitreenin niin että se tukis salilla käyntiä ja maksimois ajan sit salilla...
 
Jto, nykyinen boksi on 51 cm korkuinen ja toinen jonka otan nyt käyttöön on 62 cm. Tuolla puolen metrin boksilla otin tänään yhden jalan etukyykky-ykkösen 50 kg. Ehkä hieman vähän, kun tein sarjaa 40 kilolla, mutta tasapaino ilmeiseisti joutuu paljon kovemmilla maksimia lähestyttäessä, kun piti ottaa ylhäällä tukiaskelkin.

Olen hieman kokeillut 72 cm:n boksillakin, mutta se jäänee pitkälle ensi vuoden puolelle.
 
näinhän se aina on. mitä lähemmäs maksimia mennään, sitä enemmän vaatimuksia tekniikalle asetetaan. kokeilepas tehdä useemmin treenejä tossa lajissa edes hetken, niin uskon, että se tekniikka paranee isoillakin kuormilla. helppoja treenejä siis, mutta kovemmalla romulla. yleensä tekniikan parantamiseen käy parhaiten 70-80%. esim:
ma: 6*2*80%
ti: 6*3*70%
ke: 4*2*85%
to: 6*3*70%
pe: 4*1*90%
tekniikka on hermostohommia ja mitä useemmin tekee, sitä paremmin oppii.
 
Jos ykköspäivän ottaisi maanantaille ja kakkospäivän perjantaille, keskiviikkoon siihen väliin sitten hauikset ja pohkeet, niin minkälaista voimatyyppistä treeniä niille suosittelisit jto?
 
unohda hauikset ja pohkeet. voimaa saa suurilla liikkeillä. esim:
1:
rinnalleveto
kyykky
kapea penkki
polvien nosto riipunnassa

2:
penkki
etukyykky
leuanveto
voimarulla

3:
maastaveto
dippi
leuanveto
vatsa kiertäen

vaikkapas noita kierrättelet 1-2 pvän levolla ja pidät toistot useimmiten 4-8 välillä. sarjoja 3-4. vipa sarja voi olla aika tiukkakin, mutta pääasiassa kannattaa keskittyä tekemään useempia puhtaita sarjoja kuin yks totaaliseen stoppiin.
 
Tota voisi kokeilla kanssa, mutta tarkennetaas vielä vähän. Hauikset ja pohkeet lähinnä ulkonäön ja lihastasapainon takia, kuitenkin enemmän voimatyylillä. Tein tänään siis 6 sarjaa molemmille, kahdeksan toistoa. Ihan ok? Kolmas päivä sen takia ettei koulun ja töiden takia aina ehdi niin ton voi jättää aina välillä pois, kun taas ma (ohjelman 1. päivä) ja pe (2. päivä) ovat voimanoston kannalta tärkeitä.
 
Riiccia sanoi:
Tota voisi kokeilla kanssa, mutta tarkennetaas vielä vähän. Hauikset ja pohkeet lähinnä ulkonäön ja lihastasapainon takia, kuitenkin enemmän voimatyylillä. Tein tänään siis 6 sarjaa molemmille, kahdeksan toistoa. Ihan ok? Kolmas päivä sen takia ettei koulun ja töiden takia aina ehdi niin ton voi jättää aina välillä pois, kun taas ma (ohjelman 1. päivä) ja pe (2. päivä) ovat voimanoston kannalta tärkeitä.

No leuanvedot kehittävät hauiksia ihan yhtä hyvin IMO kuin hauiskääntö (varsinkin vastaotteella), samoin muutamat muut liikkeet kuten kulmasoutu rassaavat niitä.
 
Mariachi sanoi:
No leuanvedot kehittävät hauiksia ihan yhtä hyvin IMO kuin hauiskääntö (varsinkin vastaotteella), samoin muutamat muut liikkeet kuten kulmasoutu rassaavat niitä.

Nii joo ja kyykyn lisäksi pohkeet ei vaadi muuta :jahas: Voikos joku nyt vastata kysymykseen?
 
Treenaa habat kerran viikkoon, 1 liike ja 4-6 sarjaa haubereille toistot 6-15, leuoissa ym tulee kyllä hyvin rasitusta, tämäkin sulle vain siksi että tuntuu olevan niin tärkeää. Pohkeita taas tekisin 2 krt viikkoon, ne pirulaiset ei monilla kasva 1 krt. viikko treenillä.
Vedä toinen kerta jonkun voimapäivän päätteeksi, 1*100 toistoa painolla jolla saat 20 kertaa. Teet sen n. 20, 10 s. taukoa, taas niin monta kun menee, ja 10 s. taukoa, kunnes 100 toistoa on täynnä. Muista kiljua ja itkeä tämän pitäisi sattua. Toinen kerta seistenpohjenousu 6-10 sarjaa ja toistot 5-20, tämä vaikka hauberipäivänä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom