heh... edelleen olen hieman ymmälläni, mutta yritetään:
raudalla tarkotan nyt kuormaa, enkä välttämättä "rautaa". kropan paino siis lasketaan samaan kastiin siinä mielessä. puhun myös romusta, rojusta, kasasta jne hellittelymielessä
yhden jalan etukyykky EI ole yhtä tehokas kuin normaalikyykky parantamaan normaalikyykkyä. kun mainitsin yhden jalan etukyykyn olevan huonompi liike, oletin sun tarkottavan, voisiko se nimenomaan auttaa sitä normaalikyykkyä. näin ei siis ollutkaan.
käytän itse valmennuksessa yhden jalan versioita aika paljon, joten en niitä väheksy, päinvastoin. mielestäni kuitenkin kuvaamasi etukyykyn versio on niin erikoinen, että suuri osa liikkeeseen suunnattua energiaa menee tasapainon ylläpitoon. tottakai opettelu auttaa ja homma toimii paremmin. en sinänsä näe liikkeessä mitään vikaa. on se mullakin käytössä ollut, mutta vain ½-kyykkysyvyyteen asti.
jos tossa versiossa pääsee niin alas, että reisi on vaakasuorassa tai jopa alle, kumarran kyllä kauniisti. tällöin vapaan jalan pitäisi liikkua kropan eteen tai boksin olla tosi korkea, ettei se ota maahan. jos vapaa jalka liikkuu taakse, liikkeestä tulee liikaa takakyykyn kaltainen ja sinänsä huomattavasti heikompi, koska tankoa joudutaan pitämään edessä. jalkaa voidaan tietysti koukistaa reiden pysyessä pystysuorassa, että päästään syvemmälle. tällöin on kuitenkin aika hankalaa/vaarallista tehdä tiukkoja sarjoja, koska alhaalta ei pääse hyvin ylös. tietenkin, jos rautamäärä on vain pieni, sen hallinta ei ole ongelma. kysynkin nyt, että kuinka syvälle menet ja missä vapaa jalka seikkailee ja kuinka suuria rautoja käytät?
tietenkin, jos kyseessä on ns. yleisvoimailija, joka ei tähtää kolmen suuren kehittämiseen, vaan pyrkii hankkimaan voimaa hieman siinä sun tässä, ei ole edelleenkään mitään haittaa ottaa ohjelmaansa mitä ihmeellisempiä liikkeitä vaikka vaan pitämään mielenkiintoakin yllä. näkisitpä, minkälaisia vatsaliikkeitä teetän muutamille urheilijoille ;)
palataan vielä siihen nauruni aiheeseen: "Miksi voimailussa pitäisi käyttää paljon rautaa? Eikös oleellista ole käyttää paljon voimaa?"
tässä yhä rauta = kuorma. eli tuskin kukaan voimailija miettii, että kuinkahan paljon kiloNewtoneita nyt tänään tuli tuotettua, vaan aina puhutaan siitä raudan (kuorman) määrästä. tietenkin se voima on myös pääasia, mutta en usko, että sitä mietitään koskaan fysiikan kautta, vaan sen ilmenemisenä käytännössä raudan (kuorman) liikuttelussa.
eli en nyt oikein tiedä, missä sun mielipiteistä olen eri mieltä, vai puhutaanko me samaa kieltä, mutta silti ymmärtämättä toisiamme. jos jäi epäselvää, anna palaa.