- Liittynyt
- 11.3.2008
- Viestejä
- 6 407
- Ikä
- 36
Pohkeetko eivät merkitse hypyssä mitään? Siis kyykyllä halutaan treenata etureisiä. Meilläpäin ainakin tehdään takareidet erillisesti laitteessa ja keskivartalon vahvistaminen on nyt itsestäänselvyys riippumatta onko lätkän pelaaja vai koripalloilija vai lentopalloilija tai kenties nyrkkeilijä. Siis mielestäni vahva keskivartalo vaaditaan melkeinpä kaikissa lajeissa, joten sitä nyt en erikseen alkanut mainitsemaan, kuten en käsien treenaamiseen puuttunut.
Ja muistaakseni mainitsin että puoli kyykkyjä tehdään vain neljä sarjaa kerran viikossa tai joka toinen viikko. Kyykyt ovat siitä jalkojen puntti treenistä kuitenkin aika pienehkö osa, siis jos askelkyykkyjä ei lasketa.
Kyykky on kuitenkin vain kyykky. Puhut aivan kuin syväkyykkyä pitäisi tehdä koko treenit ja aina. Sinulle ei taida askelkyykyt, prässi, muut laitteet olla kovinkaan tuttuja.
Ja väitän että henkilö joka harjoittelee noiden sun kuvaamien voima ominaisuuksien sijaan salilla monipuolisesti jalkoja ja tekee viellä nilkalle vahvistavia liikkeitä sillä voimistelu kuminauhalla. Ja harjoittelee suurimman osan ajastaan räjähtävyyttä ja erilaisia ponnistuksia, mm. pudotuksesta takaisin ponnistamista, painoliivin kera ja ilman on paljon hyödyllisempi lentopallossa pelitilanteessa ja myös hyppää ainakin yhtä korkealle, kuin henkilö joka harjoittelee vain mainitsemiasi ominaisuuksia salilla. Se mistä voima hyppyyn lähtee riippuu myös paljolti tilanteesta ja ei lähde aina samoista lihaksista kun joutuu hyppäämään epätasapainosta. Otappa myös huomioon että lentopallossakin suuri osa hypyistä tulee niin nopeasti ettei pelaaja ehdi juuri muuta kuin hieman notkistaa polviaan ja mielestäni varsinkin tällöin pohkeet tekevät huomattavasti töitä.
Pohkeiden merkitys hypyssä? Aika olematon ellet jalat suorina hyppää. Ja mitä tarkoitetaan tällä takareisien treenaamisella laitteessa? Reisikoukistus koneessa? Jos näin niin mietis nyt kuinka usein koitat mennä mahdollisimman nopeasti alas kyykkyyn, koska reisikoukistushan opettaa lihaksen supistumaan kun vedät pohjetta takareittä kohden. Jos taas hoidat tämän reverse hyper tai GHR liikkeellä niin sitten hyvä.
No jos et kyykkyjä tee joka jalkatreeni niin vaihdatko sen sitten prässiin? Ja kenenkään urheilijan treenissä ei pitäisi edes olla mitään laitteita ja prässi nyt ei sinne ainakaan kuulu. Laitteeseen sidottu liikerata ei todellakaan ole parhain lihakselle. Askelkyykyt on hyvä tukemaan harjoittelua ja parantamaan lihasepätasapainoa mitä urheilijoilla syntyy mutta eipä sillä kyykkyjä kannata korvata.
Niin en kyllä tarkoittanut että kukaan treenaa pelkästään kolmea lihasryhmää salilla kolmella liikkeellä. Dynaaminen harjoittelu on tottakai tärkeää ja nämä boksien päälle hyppäämiset ja muut kuuluvat juuri niihin lajiharjoitteisiin. Lentopalloilijat on vähän huono argumentti koska he eivät edes kovin korkealle hyppää, lentopallon verkon korkeus on noin 2.5m. Ja kun aika iso osa pelaajista on lähemmäs 2 metrisiä jannuja niin eipä siinä hirveän korkealle edes tarvitse hypätä.
Kyllähän se myös hyppyasennosta on kiinni mutta väitätkö tosiaan että pelaajat joutuvat usein hyppäämään epäedullisesta asennosta varsinkin lentopallossa jossa yleensä ollaan valmiina verkon edessä oikeassa kohdassa ja hypätään vain ylöspäin? Jos pelaaja ehtii ainoastaan notkistaa polviaan niin eipä siinä hirveän korkealle hypätä vaikka niitä pohkeita olisi kuinka treenattu ja kerran lentopallossa sun mielestä pohkeet on niin kovassa osassa niin onko lentopalloilijoilla yleensä isot pohkeet? tai itse asiassa on kenellekään joka joutuu lajissaan hyppäämään korkealle isot pohkeet?
Lisää mietittävää saat kun pohdit hyppyasentoa vauhdittomassa pituudessa ja vertical jumpissa. Aika nätisti molemmissä lähdetään syvästä kyykystä.