Sotilaspenkki

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Raven sanoi:
Tällä toisella on parempi kestävyys, mutta ovatko molemmat myös treenanneet täysin samanlaisella ohjelmalla? Helpostihan tämä enemmän penkkaava saa paremman sotilaspena tuloksen, kun tekee voiman ohella hieman kestävyyttä.

Edit: Mutta yksilöt ovat yksilöitä, joten kaikki on mahdollista.
Treenit kyllä kyseisillä henkilöillä eroaa täysin toisistaan tää pienemmän penkkimaximin omaava tyyppi tekee kehonrakennus tyylistä treeniä(penkki tosin on poikkeus eli tekee voimaa siinä, mutta muuten tekee rinnalle pitkiä sarjoja) ja toinen voima ohjelmaa(westsidebarbell).Siinä varmaan se suuri ero juuri on.Kehonrakennus tyylinen treeni kun kasvattaa myös kestävyys puolta aika lailla.
 
Mutta silti heikomman penkkimaximin omaava henkilö voi saada paremman sotilaspenkki tuloksen kuin kovemman penkkimaximin omaava näin se vaan on.siis puhun nyt suht pienistä penkkimaximi eroista(en mistään 100kg eroista)tää selvennykseksi niille jotka aikovat taas tulla antaan niitä älyvapaita kommentteja.
 
Timba79 sanoi:
Valaisakaapas vielä vähän sitä oikeeta suoritustekniikkaa. Oliko ne jalat vaan penkillä vai vielä peräti irti penkistä?? aattelinpa vaan että vois kokeilla paljon menee sotilaspenkissä toistoja...
Jalat penkin yläpuolella (ei kai tarvi olla ristissä), ja rintaa sopivallel kaarelle.. eikai siinä sen kummempaa. Oteleveys sama kuin penkissä muutenkin.
 
Joo ja sotilas penkki pukataan ilman paitaa(en tarkoita penkkipaitaa)vaan ihan silleen iho paljaana.Ote leveys leveimmillään sillain että tangon merkki viiva ei tuu näkyviin(etusormi viivassa)tästä ei täyttä varmuutta, mutta luulisin että käytetään tällaista sääntöä.Normaali penkki kisoissa ainakin on tälläinen merkkiviiva sääntö, että sen leveämpää otetta ei saa käyttää.Niin ja pomppua ei tietenkään sallita ja tangon täytyy osua sellaisseen tankoon ylä asennossa, että joka toisto käy varmasti riittävän ylhäällä.Merkki laitetaan jokaiselle kilpailijalle tietysti erikseen oikeaan kohtaan
 
Kyllä tällä kertaa neutraali on oikeassa. Selvästi pienemmällä maksimituloksella voi samanpainoinen äijä ottaa kuitenkin enemmän toistoja omalla painollaan kuin suuremman maksimin omaava äijä. Ei nyt kuitenkaan mikään 100 kilon ero, vaan muutama kymmenen kiloa. Sotilaspenkissä se kun ei auta paskaakaan, että on hyvä hermotus siihen ykköseen. Esimerkiksi tiedän sellaisen tapauksen jossa äijän maksimi oli 170kg ja ei silti saanut 100 kilolla 8 toistoa. Oma paino jossain 85 kilon paikkeilla.
 
surunmurhaaja: kokeileppa heti penkki treenin jälkeen tehdä dippiä loppuun asti n.3sarjaa omalla painolla ja sit pienillä (3-5kg) käsipainoilla vipunostoja ja back-kickejä 50toiston sarjoisa... tulee sitä ns. poltteen sietoa.
 
Force sanoi:
Kyllä tällä kertaa neutraali on oikeassa. Selvästi pienemmällä maksimituloksella voi samanpainoinen äijä ottaa kuitenkin enemmän toistoja omalla painollaan kuin suuremman maksimin omaava äijä. Ei nyt kuitenkaan mikään 100 kilon ero, vaan muutama kymmenen kiloa. Sotilaspenkissä se kun ei auta paskaakaan, että on hyvä hermotus siihen ykköseen. Esimerkiksi tiedän sellaisen tapauksen jossa äijän maksimi oli 170kg ja ei silti saanut 100 kilolla 8 toistoa. Oma paino jossain 85 kilon paikkeilla.


Eihän siitä ollutkaan kyse, että ei voisi missään tapauksessa saada enemmän toistoja. Itse olen sitä mieltä, että siitä suuremmasta maksimista on hyötyä. Jos suoraan heitetään hyvän kestävyyden omaava ja hyvän hermotuksen omaava samaan toistokisaan, niin aika suurella todennäköisyydellä tämä kestävämpi voittaa. Kuten tässä neutraalin esimerkissä. Jos tämä 220kg:n omaava heppu alkaakin treenaamaan vähän isommilla toistoilla, niin uskoisin menevän reippaasti toistoissa ohi.
 
neutraali sanoi:
Niin ja pomppua ei tietenkään sallita ja tangon täytyy osua sellaisseen tankoon ylä asennossa, että joka toisto käy varmasti riittävän ylhäällä.
Mitenkähän on sääntö ton pompun kanssa, kun syksyllä kattelin Lahden suurhallissa sotilaspenkkiskabaa, niin siellä ainakin pompotettiin niin että kylkiluut soi.
 
SOTILASPENKIN SÄÄNNÖT
17.12.2003

Yleistä
Kilpailu on penkkipunnerruskilpailu, jossa nostetaan yhdellä nostokerralla kilpailijan painoon suhteutettuna mahdollisimman suuri toistomäärä. Kilpailussa käytetään noston ylämerkkinä säädettävää mekaanista, sähköismekaanista tai sähköisesti toimivaa tangon yläasennon osoittavaa kosketuksen osoitinta tai rajoitinta. Rajoitin- tai osoitinlaitekokonaisuutta kutsutaan merkkitoppariksi.

1. Kilpailupainot
1.1 Nostettava kilpailupaino on kilpailijan oma paino pyöristettynä ylöspäin täyteen 2,5 kiloon.

1.2 Naisilla nostettava paino on 2/3 osa ( kertoimena 0.67 ) kilpailijan painosta pyöristettynä ylöspäin 2,5 kg välein. Esim 61 kg painoisen kilpailijan tanko painaa 0.67 x 61 = 40.87 + pyöristys = 42.5 kg.

1.3 Tangon minimipaino naisilla 25 kg ( tanko + lukot ).

2. Kilpailuasento
2.1 Kilpailijan jalkojen tulee olla koko suorituksen ajan penkin istuinosan yläpuolelle ts. jalat ilmassa.
2.2 Tangosta on otettava kiinni niin, että peukalot ovat tangon ympärillä vastakkaisen suuntaisesti kuin muut sormet, jotta tanko tulee turvallisesti lukituksi kämmeniin (ts. apinaote ei ole sallittu).
2.3 Maksimi oteleveydellä tangon merkkien tulee peittyä.
2.4 Vastaote ei ole sallittu.
2.5 Käsien paikkaa ei saa muuttaa koenoston ( merkkitoppariin säätö) jälkeen. Koenoston aikana tanko on tyhjä ja kilpailijan kädet ovat lukitut kyynärpäistään yläasentoon, kuitenkin siten, että lavat saavat olla penkin selkämystä vasten. Sivutuomari tarkistaa käsinlukituksen kyynärpästä kokeilemalla ja päätuomari asetaa sen jälkeen merkkitopparin paikoilleen. Toppari tarkistetaan vielä 1 cm alaspäin, kun tanko on laitettu telineeseen. Näin otetaan huomioon tangon painon lisäys varsinaisen kilpailupainon tultua tankoon, siten toppari tarkistetaan kilpailijan eduksi. Topparin siirtämisen suorittaa päätuomari. Toppari on merkattava 1 cm välein merkinnän helpottamiseksi.
2.6. Selän on oltava alustaa vasten siten, että tuomari sallii kohtuullisen rinnan kaarella olon, vrt kilpailijan painoon ja kokoon nähden. Kuitenkin kohtaa pitää tulkita siten, että rinnan kaaresta ei saa kohtuutonta hyötyä. Tuomarilla on oikeus katsoa asia tapauskohtaisesti.

3. Kilpailusuoritus
3.1. Päätuomari ilmoittaa kilpailijalle tanko valmis. Tällöin kilpailijan nostopaino on telineessä ja kilpailijalla on 60 sekuntia aloittaa nostosuoritus.
3.2 Nostosuoritus aloitetaan kun kilpailija on ottanut tangon telineestä ja päätuomari komentaa: "nosta".
3.3 Tanko on aloitusasennossa ylhäällä.
3.4 Tangon tulee osua noston yläasennossa merkkitoppariin, jotta nosto korkeuden osalta voi olla hyväksytty.
3.5 Kilpailijan omat avustajat eivät saa olla suorituspaikalla kilpailusuorituksen aikana.

4. Tulos
4.1 Kilpailun voittaa se kilpailija jolla on eniten hyväksyttyjä nostosuorituksia.
4.2 Tasatuloksen ratkaisee nostetun painon ja kilpailijan oman painon erotus. Se kilpailija jonka painoero nostettuun painoon on suurempi sijoittuu tuloksissa paremmalle sijalle.
4.3 Kilpailijoiden painoeron ollessa sama suoritetaan punnitus uudelleen, tuloksen olleessa edelleen sama keskinäinen ero ratkaistaan uudella kilpailusuorituksella viimeistään 30 minuutin kuluttua viimeisen kilpailijan nostosta.

5. Varustus
5.1 Sotilaskilpailussa varustus on maastopuvun m91, housut, sotilasvyö, varsikengät m91.Ts. nostetaan ilman paitaa pl. naiset, joilla paita m91.
5.2 Mitään muita varusteita kuten siteet, vyöt, penkkipaidat tms. ei sallita varusteiden alla tai päällä. Käsiin saa laittaa ainoastaan mangesiumia. Mitään muita tartuntaa parantavia aineita ei saa käyttää. Mihinkään muuhunkaan vartalonosaan ei saa laittaa mitään tartuntaa parantavaa ainetta pl. mangesium.

5.3 Siviilikilpailussa miehet ilman paitaa, urheilulliset housut ja kengät. Naiset hihaton / T-paita, muutoin kuten edellä.

6. Sarjat
6.1 Henkilökohtainen kilpailu, painoluokat nostettavan kilpailupainon mukaan:(Tangon paino)



Yleisen sarjan SM-kilpailut
Tangon paino alle 80 kg

Tangon paino 80 – alle100 kg
Tangon paino 100 kg ja yli
Naiset alle 65 kg
Naiset yli 65 kg

Sarjajosta voidaan poiketa jos kilpailuiden järjestäjänä on joku muu taho/yhteisö. Kuitenkin virallisissa SM-karsinnoissa, SM-loppukilpailuissa ja MM-kilpailuissa noudatetaan kyseistä sarjajakoa. Sarjajako on voimassa 1.11.2001 alkaen.



6.2 Joukkuekilpailu



6.2.1 Joukkueen tulos muodostuu kolmen etukäteen ilmoitetun nostajan toistojen yhteismäärästä.



6.2.2 Joukkueen voi muodostaa;



1. kolme miesnostajaa. Tällöin yhteenlaskettu tangon paino tulee olla vähintään 230 kg. Esim nostajien paino punnituksessa:

A painaa 72,0 kg,

B painaa 81,1 kg ja

C 88,7 kg

tanko painaa;

A 72,5 kg,

B 82,5 kg ja

C 90,0 kg = 245 kg

Mikäli tangon paino punnituksessa jää alle em rajan, tulee joukkueen jäsenten nostaman tangon painoa korottaa kilpailusuorituksessa siten, että tangon paino on yhteesä em 230 kg.



2. kaksi miesnostajaa + yksi naisnostaja. Tällöin tangon yhteenlaskettu paino tulee olla vähintään 195 kg. ( huom naisnostajalla tanko painaa 2/3 osa omasta painosta ). Yhteenlasketun tangon painon jäädessä alle em rajan ( 195 kg ) toimitaan kuten edellä.



6.2.3 Joukkueen voi edustaa ( kilpailujoukkueen nimi ) työpaikkaa, urheiluseuraa, kuntosalia jne. Kilpailun järjestäjä voi evätä epäsiveellisten nimiyhdistelmien käytön joukkueen nimessä.



6.2.4 Tasatuloksella yhteispainoltaan raskaampi joukkue voittaa, mikäli se on sama suhteellinen painoero ratkaisee voittajan.



7. Tuomaritoiminta
7.1 Tuomariryhmä muodostuu päätuomarista ja kahdesta sivutuomarista sekä toimitsijaryhmä kahdesta nostoavustajasta kahdesta kirjurista ja kuuluttajasta. Päätuomari sijoittautuu nostajan pään taakse ja sivutuomarit sivuille siten, että nostajan vartalon kesikohta on selvästi havannoitavissa. Päätuomari laskee kaikki nostot ja sivutuomarit pelkästään virheelliset nostot.

7.2 Päätuomari laittaa koenoston aikana merkkitopparin paikoilleen.

7.2.1 Sivutuomarit avustavat merkin laittamisessa seuraamalla kilpailijan asentoa.
7.2.2 Lopullinen merkki lasketaan 1 cm alaspäin kilpailijan eduksi. Toppari on merkittävä 1 cm välein. Merkin asettamisen suorittaa päätuomari.

7.3 Päätuomari laskee kaikki nostot.

7.4 Sivutuomarit laskevat virheelliset suoritukset, ilmoittaen niistä heti kilpailijalle jotta kilpailija tietää ettei kyseistä nostoa hyväksytty.

7.5 Kilpailusuorituksen päätyttyä sivutuomarit vertaavat hylättyjen nostojen määrän, yhtenevä tulos ilmoitetaan sellaisenaan päätuomarille, eroava suoritus ilmoitetaan kilpailijan eduksi.

7.6 Päätuomari vähentää kilpailusuorituksen jälkeen sivutuomareiden ilmoittamat hylätyt nostot laskemistaan nostoista.

7.7. Päätuomari ilmoittaa hyväksyttyjen nostojen määrän kilpailijalle ja tulospalveluun.

8. Noston hylkäämissyitä ja ilmoitukset kilpailijalle
8.1 Jalat osuvat penkkiin, ilmoitetaan "jalat"

8.2 Tanko pompautetaan rinnalta, ilmoitetaan "rinta"

8.3 Pään nosto irti penkistä, ilmoitetaan "pää" Sääntö ei voimassa 1.1.2004 alkaen

8.4 Tanko nousee selvästi vinossa tai tanko laskee alaspäin ylöspäin suuntautuvan noston aikana, ilmoitetaan "tanko",

8.5 Tanko ei käy merkissä asti, ilmoitetaan "merkki",

8.6 Tanko osuu noston aikana tahallisesti penkin pystyrautoihin noston helpottamiseksi, ilmoitetaan "penkki",

8.8 Muu sivutuomareiden havaitsema ja yhdessä hyväksymä näiden sääntöjen mukaisen kilpailusuorituksen yleiskuvaukseen sisältyvän vaatimuksen noudattamatta jättäminen, ilmoitetaan "hylätty".

9. Nostosuorituksen päättäminen tai keskeyttäminen
9.1 Nostosuorituksen päätyttyä tai päätuomarin keskeytettäessä suorituksen, päätuomari komentaa "teline", jolloin avustajat auttavat tangon telineeseen,

9.2 Tangon pysähtyessä rinnalle tai yli 5 sekunnin ajaksi ylös päätuomari voi keskeyttää suorituksen komentamalla "teline"

10. Kilpailumateriaali, kilpailu- ja lämmittelypaikalle on varattava samanlainen materiaali.
10.1 Penkki, penkin on oltava vahvaa tekoa ja täytettävä seuraavat mitat:

10.1.1 Pituus vähintään 122 cm,
10.1.2 Leveys 29- 32 cm,
10.1.3 Korkeus 42-45 cm mitattuna lattialta penkin pehmustettuun yläpintaan painamatta tai puristamatta pehmustetta.
10.1.4 Pystyrautojen eli koukkujen korkeus säädettävissä penkeissä on oltava 82- 100 cm mitattuna lattialta koukun sisäpuolen pohjaan, koukkujen sisäreunojen väli on vähintään 110 cm,
10.1.5 Penkin pääpuolen on ulotuttava 22 cm penkin pystyrautojen keskikohdan ohi, toleranssi molempiin suuntiin on 5 cm,
10.1.6 Penkki on lukittava tai kiinnitettävä alustaan siten ettei se pääse liikkumaan sen suhteen.

10.2 Tanko, tangon on oltava suora hyvin karhennettu ja uritettu ja oltava seuraavien mittojen mukainen:

10.2.1 Kokonaispituus enintään 220 cm,
10.2.2 Laakereiden sisäpintojen väli vähintään 131 cm ,enintään 132 cm,
10.2.3 Tanko- osan halkaisija 28-29 mm
10.2.4 Päiden halkaisija 50-52 mm
10.2.5 Paino 20 kg
10.2.6 Tangossa on oltava ympärikoneistetut urat tai teipit 81 cm etäisyydellä toisistaan siten että merkkien välinen keskikohta on tangon keskellä.

10.3 Painot

10.3.1 Kaikki kilpailussa käytettävät levyt saavat poiketa nimellispainostaan enintään 0,25%,
10.3.2 Levyn keskellä oleva reikä saa olla läpimitaltaan 52-53 mm,
10.3.3 Levyjen on oltava seuraavan painoisia 1,25 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg, 25 kg, 50 kg,
10.3.4 Kilpailupaikalle on varattava levyjä; 4 x 1,25 kg, 4 x 2,5 kg, 2 x 5 kg, 2 x 10 kg, 4 x 15 kg, 4 x 20 kg, 4 x 25 kg, 2 x 50 kg sekä lukkoja 4 x 2,5 kg tai siten että kilpailupainot saadaan asetettua 2,5 kg:n välein.
10.3.5 Tangossa on käytettävä lukkoja kilpailusuorituksen aikana

10.4 Alusta

10.4.1 Nostolavan alustamateriaalin on oltava luja, liukumaton ja tasainen.
10.4.2 Irralliset kumimatot tms. ovat kiellettyjä.

11. Merkkitoppari
11.1 Topparin tulee olla säädettävä ja lukittavissa alustaansa tai penkkiin.
11.2 Topparin tulee olla rakenteeltaan sellainen että se ei heilu esim. penkin heiluessa.
11.3 Topparissa tulisi olla 2 rinnakkaista vaakasuoraa merkkitankoa jotta vinossa tuleva nosto olisi helpompi havaita.
11.4 Topparin merkkitankojen tulee olla riittävän pitkät, jotta nostotanko osuu helposti niihin.
11.5 Topparin merkkitangot on valmistettava metallista.
11.5 Topparissa on oltava korkeusmerkit 1 cm välein.
11.6 Kilpailijoilla on oltava käytettävissä myös lämmittelypaikalla merkkitoppari.

12. Muu materiaali
12.1 Kilpailijoiden käyttöön on varattava magnesiumia.

13. Punnitus
13.1 Kilpailijoiden punnitus järjestetään kilpailua edeltävänä päivänä, tai viimeistään tunti ennen kilpailua.
13.2 Punnitustulos kirjataan 100 gramman tarkkuudella ylöspäin.

13.3 Kilpailijalla saa olla päällä enintään nostossa käytettävät kilpailuvarusteet.

Viralliset säännöt oikeuksineen Tuomo Juupaluoma ja Juha Väliaho/Sotilasurheiluliitto.
Oikeus sääntömuutoksiin em. henkilöillä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kiitti risumies!
Täytyypä kokeilla. Luulin ensin ettei tuu yhtään vastausta ja ettei aihe kiinnosta voimanosto äijiä, mutta näköjään tästäkin aiheesta löytyy yhtä sun toista mielipidettä..
 
neutraali sanoi:
Vittu mikä viisastelija, sanoin ettei juuri mitään merkitystä.Tuo on todella tyhmä vertailu kohta tuo sun esittämä.Ei se penkki maximi oo niin suuri tekijä sotilaspenkissä ku luullaan.Oli paidalla merkki pena, suomessa ei kukaan 90kg nosta merkkipenkistä 240kg ilmanpaitaa.Lue tuolta alemmasta viestistä mitä meinaan sillä penkkimaximi jutskalla.

Nyt sit tarpeeks rahaa kehiin niin saadaan kunnon vedonlyönti!
:thumbs:
 
neutraali sanoi:
Mutta silti heikomman penkkimaximin omaava henkilö voi saada paremman sotilaspenkki tuloksen kuin kovemman penkkimaximin omaava näin se vaan on.


Tarkoitit näköjään eri asiaa kuin luulin. Tuosta yllä olevasta olen samaa mieltä, heikompi penkkaaja voi olla sotilaspenkissä parempi.
 
surunmurhaaja sanoi:
Voiskohan joku kertoo miten kannattais reenata sotilaspenkkiä varten?
Kannattaako ensin nostaa penkkimaksimia ja sitten tehdä pitkiä sarjoja oman
painon molemmin puolin eli lähellä kilpailupainoja?
Sinuna tekisin ensin jonku aikaa(muutamia viikkoja) 10-15% alle oman painon olevilla raudoilla ja totuttasin lihasta sillain että maitohapot ei häiritsis sitte ku oot sen vaiheen yli päässy niin laittasin 10-15%yli oman painon ja treenaisin sillä ja laittaisin jonku toisto tavoitteen(riittävän kova tavoite jonka eteen joutuu tosissaan tekeen töitä esim,15toistoa), sitte ku toisto tavoite on saavutettu pidät kevennetyn viikon ja sitte pukkaat sotilaspenaa sääntöjen mukaan niin monta ku menee ja jos tulos on hyvä niin ei muuta ku kisaileen ;) .Sinuna en kiinnitäs juuri huomiota tuohon penkkimaximin parannukseen vaan jos haluut olla sotilaspenassa hyvä niin panosta täysillä siihen toki voit treenata normaali penkkiäkin, mutta treenaa ne eri päivinä ja muista pitää tarpeeksi pitkä väli näiden välillä ettei mee paikat tukkoon.
 
Jossain vaiheessa vois ihan tosissaan treenailla jonkin aikaa sotilaspenkkiä, mulla on aina ollut hyvä sarjakestävyys. Nyt vaan vielä vinkkejä kehiin niiltä jotka ovat sotilaspenkkiä oikeasti tehneet. Mikä on se järkevin tapa treenata tätä lajia??
 
Kyllä penkkimaksimilla on ainakin mulla aivan suora vaikutus tuohon pidempään sarjaan. Tässä pieni esimerkki. Tein pari kuukautta treeniä niin, että aina treenin lopuksi 90 kg:lla niin monta toistoa, kuin menee. tämä 90 on 10 kg yli oman painon. Alussa sain vain muutaman toistoa 5-6. Pari kuukautta ja max.penkissä n. 5 kg:n parannus ja sarjaennätyksien jälkeenkin meni jo 13 x 90. Mielestäni ainakin minulla selkeästi korreloi tuo penkkimaksimi tuohon sotilaspenkkiin ja nyt tässä onkin tavoitteena saada sotilaspenkki ykkönen samaan norm. penkin kanssa ja sitä kautta parantaa myös norm.penkin maksimia.
Aika reilusti saa kisoissa pompauttaa rinnalta. oikein vitutti kattoa sitä pomputtelua messukeskuksen joukkue sm-kisoissa. miksi on tommonen kohta säännöissä, jos sitä ei käytännössä valvota lainkaan? Yhtään hylättyä nostoa ei suomessa kisoissa ole tullut pompautuksen takia. Tähän toivottavasti tulee muutos. joko sääntöihin tai tulkintaan.
Jalat tyypeillä oli ristissä ja ilmassa. Se riitti. Joillakin roikkui koivet parin sentin päässä penkistä mutta jos kosketusta ei tapahtunut oli nosto ok.
 
rautasydän sanoi:
Jalat tyypeillä oli ristissä ja ilmassa. Se riitti. Joillakin roikkui koivet parin sentin päässä penkistä mutta jos kosketusta ei tapahtunut oli nosto ok.

Näinhän se saakin olla. Sääntöjen mukaan saa olla penkin ja jalkojen väli vaikka 1mm, kunhan ne eivät kosketa.
Tuo pompauttamisen valvominen saattaa olla hieman hankalaa. Selvääkin selvämmät tapaukset on varmasti helppo karsia, mutta missä menee se raja? Helposti joillakin hyväksytään toistot, jotka eivät taas toisilla mene läpi.
 
Tuli kokeiltua penkkimaksimin testailun jälkeen paljon menee sotilaspenkissä. Oli aikalailla hakemista asennossa kun ei ole tullut juuri penkattua "jalat ilmassa" eli sotilastyylillä. 17 toistoa kuitenkin meni (80 kg) ja tästä senverran sai motivaatiota että ois kiva vähän koittaa rajojaan tässä lajissa. Täältä palstalata varmasti lötyy myös sotilaspenkkaajia, joten kertokaa millä tyylillä ootte sotilaspenkkiä reenailleet?? Miten sen saa sijotettua muuhun ohjelmaan, kun tähän asti normaali penkki on kerran 8 pv, aikana. Kannattaako penkata useemmin, vai riittääkö apuna toi kapea penkki ojentajapäivänä?
 
Sotilaspenkin harjoittelu?

Elikkäs vois kokeilla rajojaan sotilaspenkissä, sarjakestävyys on aina ollut ihan ok ja kiinnostas vähän harjotella ja kokeilla mihin tulokseen sitä pääsis. Senverran tietoa, että lauantaina perseelleen menneiden maksimikokeiluiden jälkeen tein 17 toistoa sotilaspenkkiä (80 kg).

Miten kannattas lähteä treenailemaan? Pääpaino treeneissä on kuitenkin kehoilussa ja tätä en millään penkkikikkailuilla sivuuta. Mutta miten sen vois tähän optimoida? Teen 5-jakosella. Rinta ja hauis on yhtenä ja ojentajat ja olkapäät toisena päivänä. Ojentajapäivänä varmaan kannattas tehdä kapeeta penkkiä jotenkin sotilaspenkkiä tukevalla tyylillä?!?

Mutta miten tämä itse sotilaspenkin treenaus, millä painoilla suhteessa omaan painoon (80 kg)I? ja montako sarjaa?? kenties 2 kertaa penkkitreeni 8-9 päivän kierron aikana, vai riittääkö kerta?

Searchilla sein seuraavat:
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/search.php?searchid=196387

Ei oikeen apua, olen kysellyt tätä tuolla voimanostopuolella olleessa threadissa, mutta aika köyhiä vastauksia on tullut, meni lähinnä väittelyyn siitä miten paljon maksimi tähän auttaa ja onko tehty paidalla vai ei... :david:
 
Kyllähän tuo sotilaspenkki itseänikin alkoi kiinnostamaan, kun olin moisia kisoja katsomassa viime viikonloppuna. Koitin salilla vähän olkapäät jumissa, meni tuskaisesti 20x (70kg).

Pitänee ottaa normi ohjelmaan vähän nostoja tuolla tyylillä, ja katsoa nouseeko tulos.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom