Sotilaspenkki

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
juu idea ois rakentaa paikalliskestävyyttä vetolihaksiin, eli siirtää paikallista anaerobista kynnystä ylöspäin. alota siis jollain kilomäärällä ja tee 2*10 -> 2*20 minsaa pikkuhiljaa lisäten, kun kunto kasvaa. älä alota liika kovaa. joku pihalla tehty sovellus, kuten halonhakkuu tms. tosi ok ja jopa parempi. eli hyötyliikuntaa vaan.

tee testi vaikka alataljassa, jolla teet 10-15 minuutin sarjan esim. nyt sillä 20 kilolla. ota sykelukema ylös, kun mennään selkeesti hapoille. tää on sun anaerobinen kynnyslukema. pieni KEVYT hapotus saa tuntua. pikkuhiljaa pyritään sitten nostaan tota AnA kynnystä.
 
mitä suurempi maksimipenkki sitä suurempi toistomäärä , koska voimalla tulee lisää toistoja tietenkin tekniikka ja hapenotto vaikuttaa testattu juttu :D
 
Miten tossa ennen kisoja tehdään (toistokisassa)? Viimesen viikon treenit?

Otetaanko viimeset hermotustreenit 3-4 päivää ennen kisaa kuten maksimikisoissa vai annetaanko vaan palautua edellisen viikon happotreenistä?

jos kilpailu esim. lauantaina viim. reeni tiistaina ja silloon tehdään selkä et saadaan sopivat jumit muina päivinä korkeintaan verryttelyä ja venyttelyä
ÄLÄKÄ mihnään nimes kilpailupaikalla lämmittelyssä tee kakkosta kolmosta pidempää sarjaa vaan hae lämpö venyttelyllä ja verryttelyllä pidä syke alhaalla ennen suoritusta:rock:
 
Itsekin nyt alkanut kiinnostua sotilaspenkistä sen verta että olisi kiva käydä
nolaamassa itsensä jossain kilpailussakin sitten joskus :)

Mulla kun ei ole juurikaan hajuu että millaisella reenillä tulisi lähteä sotilaspenkkiä kehittämään niin minkälaista ohjelmaa suosittelisitte kaverille, jolla on sekä maksimi surkea että kestävyys surkea? :D

Viime viikolla ykkönen tuli 102,5 kilolla ja paria päivää aiemmin meni 8 x 85kg. Painoa tällä hetkellä 78-80 kiloa, tosin kevään aikana olisi tarkoitus tuosta viitisen kiloa taas karsia.

Varmaan maksimia kannattanee ensin nostaa ylemmäs ja sitten vasta leikkimään kestävyyden kanssa? Entäs miten muiden liikkeiden ja lihasryhmien sovittaminen sp-painotteiseen ohjelmaan kun kyykkyä ja vetoakin on ihan kiva tehdä?

Kiitos jo etukäteen vastauksista. :)
 
Ite tekisin alkuun ihan 2-jakosella voimanosto-ohjelmalla. Normipenan tilalla vaan solttu.

Pvä 1.
solttupena peruskausiprogressiolla, esim. 3*4--->6*6 tai joku 5*5 variaatio.
rintaliike 2-3*5-10
Leuat (lisäpainolla) 4*5
ojentajaliike 2-3*5-10
viparit sivulle 2*20

Pvä 2.
Kyykky jollain systeemillä, vaikka samat prossat kun ekan päivän penkkiin
Julle 5*5-5-10
vatsoja 2 liikettä, 3-5 sarjaa kutakin ja toistot alle 12.

Pvä 3
Solttupena vuorotellen nopeutta tyyliin 8*3*75, tai sitten pitkää sarjaa tyyliin 3*20*50% Kevyet
Leuat (lisäpainolla) 3*8-12
Viparit sivulle/taakse 3*8-12
kiertäjäkalvosimia 3*20

Pvä 4.
mave jollain systeemillä, ehkä vuoroviikoin rinnalleveto.
etukyykky 4-8*4-8
reverse hyper 3*15-20
vatsoja 1-2 liikettä, sarjoja 3-4 toistot 10-20


Tällanen esimerkki. Monta vaihtoehtoa, mutta jako siis kahteen noin mielestäni fiksu systeemi voimanostoon. Kevyitä viikkoja sopivasti ja liikeet vähän omien heikkouksien mukaan tietty modattava.
 
suurimmalla osalla nostajista solttupenkin tulos nousee maksimin noustessa. erillinen voimakestävyysjakso edesauttaa kyllä. yleensäkin, jos kisarauta on alle 40% maksimista lajissa kuin lajissa, paras tulos saavutetaan maksimiin panostamalla. kun suoritusaika (ei kroppa toistoja tajua, ajan kyllä) pysyy alle minuutissa, on kyse selkeestä voimakestävyydestä. sen suurin vaikutin on voima.

en panostas nopeustreeniin, mutta rytmin harjotteluun kyllä. eli kaikissa treeneissä, jossa liikutaan tekniikan kannalta optimialueella (60-80%) kannattaa satsata huomattavan paljon siihen kilpailurytmin ja ASENNON säilymiseen. isoissa romuissa sitten kiinnitetään tähän entistä enemmän huomiota :D
 
Jeps,alle 80kg sarjassa näytti olevan 53 toistoa ja 80kg-alle 100kg:n sarjassa tuo mainitsemasi 43toistoa.Ei muuta kuin ennätystä rikkomaan :thumbs:

Joo se äijä kuka kilpailussa sai ton 53 toistoa on salilla tehnyt 70 toistoa mun silmien edessä.
 
joo salilla on aina tehty niitä hirmutuloksia mut kisois ku laitetaan merkkitoppari niin ne tulokset putuaa kummasti mun miälestä ei salillakaan kannata jättää nostoja vajaaksi sitä pettyy sitte kisois ja se viimmenen rutistus jää ojentajilta pois
 
monta kertaa kannattaa tehdä sotilaspenkkiä viikossa, jos punnertelee joka päivä kapeita punnerruksia10-20sarjaa ja saman verran toistoja? panostan vaan sotilaspenkkiin ja jos vaikka jto neuvois, mitä muita liikkeitä tohon kannattaa ottaa mukaan.
 
penkkipunnerrus ja omalla kropalla tehty punnerrus eroaa toisistaan sen verran, että jos haluaa solttuhommissa menestyä, kannattaa panostaa normaalipenkin maksimin kehittämiseen ensisijaisesti. toissijaisesti sitten voimakestävyysominaisuuksien parantamiseen, kun se maksimi alkaa olemaan sitä luokkaa, että kisapaino on siellä alle 60%:n luokkaa. eli jos omapaino on esim. 60kg, ei juuri kannata vk-hommiin ruveta ennenkuin se ykkönen on yli 100kg. avuiksi erilevyisiä penkkejä, yläselkää, hartioita, ojentajia...eli ihan normaalipelit.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
penkkipunnerrus ja omalla kropalla tehty punnerrus eroaa toisistaan sen verran, että jos haluaa solttuhommissa menestyä, kannattaa panostaa normaalipenkin maksimin kehittämiseen ensisijaisesti. .
siis jos soltussa haluaa saada tulosta niin eikö kannata ennemmin alkaa parantamaan sitä solttumaksimia kuin normipenkin maksimia? kuitenkin aivan erillaisia punnerrettavia solttu ja normi(jalat maassa)penkki . ilmeisesti tarkoitit tuolla normaalilla juurikin sotilaspenkkiä?
 
Mä ainaskin komppaan neutraalia tossa että jos sotilaspenkin toistomaksimia haluaa kehittää, niin silloin on lajinomaisempaa pyrkiä kehittämään sotilaspenkin ykkösmaksimia. Joka tapauksessa maksimin kehittäminen on välttämätöntä jos meinaa kehittyä toistoissakin.
 
no kyllä eka lähtisin parantaan normipenkin maksimia ja tekemään sitten jalat ilmassa osan treeneistä ja vaikka eri oteleveyksillä. solttupenkin ei tulis erota asennoltaan normaalista kovinkaan paljoa ja siksi sitä tietenkin kannattaa tehdä. koska kuitenkin kyseessä on aloittelija, suosittelen hyvin paljon normaalipenkkejä. lajinomaisuus ei päde, ellei ole riittävää yleisvoimapohjaa.
 
ok. kuitenkin raudoissa on isojakin eroja oikeastikin kovilla penkkaajilla jotka eivät juurikaan solttua ole tehneet. puhutaan jopa n,20% eroista joidenkin kohdalla. tuntuisi että sotilaspenkissä voi olla hyvä vain siihen panostamalla, mutta en kyllä ala jton kanssa asiasta kinaamaan :)
 
lähinnä ne ongelmat on siinä miten paljon pystyy/joutuu/osaa käyttää jalkojaan normaalipenkissä. jos käyttää paljon, voi siirtyminen olla hankalampaa. solttupenkissä pitäs kuitenkin pystyä pitämään sama kaari YLÄselässä, kuten normaalipenkissäkin. jos se kaari tuppaa olemaan alempana, häipyy tasapaino herkemmin.

joka tapauksessa sen normaalipenkinkin treenaamisessa alottelijan tulis panostaa tasapainoon ja hyvää tukeen kropasta. sille on sitten käyttöä kun siirrytään enemmän niihin lajinomasempiin juttuihin. kaikenlainen lantion venkoilu ja jalkojen ketkuilu pois.

yleensä kovilla nostajilla on jo erinomanen liikehallinta ja ylävartalotuki olemassa ja siirtyminen ilman erityisiä lajitreenejä solttunostoon on aika helppoa. aloittelijalla on ongelmia jo normaalipenkinkin kanssa.

tää on tietenkin yksilöllistä ja paras tulos saadaan tietenkin panostamalla myös ite lajisuoritukseen. tekisin pohjan normaalipenkissä ja apuna sekä kisaan valmistautuessa sitten alkasin lisätä lajisuoritusten osuutta. näin varsinkin toistokisassa.
 
juhamatti järvi on ottanut 240,5kg.
Veikkaan, että monella sotilaspenkin ja normipenkin iso ero johtuu enemmänkin siitä, että normipenkissä lasketaan tanko lähelle palleaa ja kyynärpäät melkeen kyljessä kiinni. Solttukisoissa taas tankoa ei saa laskea pallealle. Ja monella jos laskee tangon rinnalle niin kyynärpäitä ei saa niin paljon kylkiin. Siis mikäli penkki tekniikka on tommonen..
 
Mä olen nyt harjoitellut sotilaspenkkiä tekemällä normaalin treenin (nyt teen 5x5) perään pari sarjaa sotilastyyliin. Olen tehnyt vielä omaa kehonpainoa mienemmällä painolla tyyliin 2x15. Mulla tuntuu vielä olevan tuo tasapaino aika huono, joten jo ihan tuon harjoittelemisen takia teen sotilastyyliin jotain joka treenissä.

Täytyykin vielä tohon edellä mainittuun kaareen kiinnittää huomiota.
 
Millasella ohjelmalla kannattais alkaa tahkoamaan jos haluis tossa solttupenkis ja leuanvedoissa (omallapainolla toisto max) kehittyä. Onko se paras tapa nostaa maksimipainoja nois kummassakin, kun kumpikin on aika vaaatimattomalla tasolla (penkki 95kg ja leuat lisä painollla 30kg)?
 
Millasella ohjelmalla kannattais alkaa tahkoamaan jos haluis tossa solttupenkis ja leuanvedoissa (omallapainolla toisto max) kehittyä. Onko se paras tapa nostaa maksimipainoja nois kummassakin, kun kumpikin on aika vaaatimattomalla tasolla (penkki 95kg ja leuat lisä painollla 30kg)?

Ainakin ton penkin osalta mielestäni maksimia pitäisi saada ylöspäin(ellet sitten paina 40kg) Lähemmäs tuplaten omapaino pitäis nousta, jos meinaa kunnon tuloksia saada...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom