- Liittynyt
- 6.10.2017
- Viestejä
- 51
@Markus Poikela
Oletko tutustunut Barbell Medicine -porukan artikkeleihin ja podcasteihin? Porukka koostuu...
View: https://www.youtube.com/watch?v=V43mSQEjZY8
En ole tutustunut, pitää vilkaista kun kerkiän. Tänään loppui onneksi työharkka kaikkien muiden kiireiden päältä, nyt vielä pari laajaa tehtävää valmiiksi niin pääsee taas videosorvin ääreen.
Selittämäsi perusteella samaa mieltä oon siitä että todellakin kipuun vaikuttaa varsinaisen vamman lisäksi muut tekijät. Esimerkiksi juurikin kipuun keskittyminen ja huonojen elintapojen ja stressin aiheuttamat vääristyneet välittäjäainepitoisuudet voivat muuttaa kivun ihan erilaiseksi. Jos tosiaan sanoivat että sillä miten kroppaa liikuttaa ei ole suurta merkitystä niin siitä olisin täysin eri mieltä. Ja siitä myös että salilla tapahtuisi loukkaantumisia harvoin. Tai no, jos loukkaantumisilla tarkoitetaan kerralla tapahtuvia dramaattisia lihasrepeämiä sun muita niin ehkä niitä tapahtuu harvoin muilla kuin oikeasti vahvoilla miehillä. Mutta jos puhutaan päälle päin näkymättömistä pitkällä aikavälillä syntyvistä ärsytystiloista jotka aiheuttavat kipua (olkapääkipu, rannekipu, kyynärnivelen kipu, polvikipu...) niin niitä on todella monella treenaajalla, ainakin yhdessä paikkaa ainakin aina välilllä. Ja näkisin että sillä on ihan massiivinen merkitys millä tavalla liikkeet suorittaa.
Varsinaisten lihas/jännerepeämien kohdallahan on niin että ne eivät ole aivan yhtä paljon kiinni suoritustekniikasta. Lihas/jänne/jänteen liitos repeää siinä vaiheessa kun siihen kohdistuu suurempi veto kuin se kestää. Ja siinä on merkityksetöntä missä asennossa kroppa on siinä vaiheessa. Eli vaikka kuinka optimoisi vaikka penkkitekniikan joka tavalla niin jossain vaiheessa kun rintalihas supistuu tarpeeksi kovaa, se repeää vaikka kuinka optimoisi mitä. Ihan merkityksetöntä niissäkään tekniikka ei kuitenkaan ole erinäisistä syistä.
Eli joo, osasta samaa mieltä.