Kun olen joskus keskustellut pienten lasten äitien kanssa, niin olen ymmärtänyt, että osa heistä (eivät tietenkään kaikki) ovat ihan loppuunpalaneita esim. yövalvomisien, kodin ylläpidon yms. tähden ja varsinkin, jos he ovat kotiäiteinä. Osa näistä äideistä selittää näillä asioilla sitä, etteivät he enää jaksa käydä liikkumassa eivätkä pitää itsestään ulkoisesti niin hyvää huolta. Välillä tuntuu siltä, että jos he saavat omaa vapaa-aikaa, niin silloinkin he lähinnä toivovat mielummin pääsevänsä nukkumaan kuin esim. tapaamaan ystäviään tai menemään harrastuksiinsa.
En kuitenkaan ole ikinä kuullut, että isät olisivat näin loppu tai että he pahemmin kieltäytyisivät lähtemästä tapaamaan ystäviään tai harrastuksiinsa, jos siihen tulee mahdollisuus. En sitten tiedä, miten on koti-isien laita. Onko heillä samanlaista loppuunpalamista kuin kotiäideillä?
Tämän takia aloin miettimään, että miksi asiat kenties ovat näin? Eivätkö isät annan äidille tarpeeksi omaa vapaata, eivätkö äidit halua lähteä koska eivät luota isän tai jonkun muun lastenhoitotaitoihin vai ovatko äidit vaan niin loppu, ettei mikään enää kiinnosta? Voiko kyse olla siitä, että jotkut äidit pyrkivät olemaan täydellisiä ja perheensä eteen niin uhrautuvia, että he eivät enää jaksa?
Ymmärrän kyllä, että äidit, perhetilanteet, lapset (esim. huonosti nukkuvat/sairaat) ja puolisot ovat erilaisia. Tämän ei ole tarkoitus olla yleistys.