Kuinka pitkä on liian pitkä hoitojakso lapselle? Me emme tee 8-16 duunia, vaan ollaan tietty jakso töissä ja sitten vastaavasti pitempi jakso kotona. Laskeskeltiin, että jos äitinä olen kotona kunnes lapsi täyttää 3v (ilmeisesti kodinhoidontukea saa tähän asti) niin sitten kun palaisin osittain työelämään takaisin, niin lapselle tulisi kuukauden aikana kaksi tai kolme hoitovuorokautta, jolloin ottaen huomioon matkoihin kuluvat ajat, levon ym. lapsi olisi hoidossa noin 30 tuntia putkeen. Miehen mielestä tämä on lapselle aivan liian pitkä aika (vertaa ilmeisesti omaan lapsuuteensa, jolloin oli hoidossa joka päivä 7-17 tms. ja koki ne ajat pitkiksi). Lisäksi, koska olisin useita päiviä poissa kotoa, miehelle jäisi huolehdittavaksi aivan kaikki (eniten taitaa surra sitä, ettei pääse salille / lenkille). Isovanhempia en oikein haluaisi vaivata, eivät jaksa pientä lasta, sitä hälinää ja vahtimista (ovat itse tämän sanoneet). Toki varmasti nyt sen verran vahtivat että urheilemaan pääsee. Työni ei mitenkään jousta lyhyempiin työjaksoihin. Molempien töiden takia näitä käytännön asioita pitää enemmän miettiä, miten ne hoidetaan, kun ne eivät mene niinkuin valtaosalla perheistä.
Palkka meillä on suurinpiirtein samansuuruinen, joten ei ole merkitystä, kumpi käy töissä ja kumpi jää kotiin. Miehen mielestä äidin pitäisi olla sitten kotona kasvattamassa, mutta me emme elä yhdellä palkalla.
Onko näitä asioita turha miettiä liian tarkasti, eikö siinä yleensä käy niin, ettei ne pidäkään sitten enää 4 vuoden kuluttua paikkaansa?