Mäkin kokeilen:
Toi on just se avain-ajatus, että JOS vetää loppuun asti. Mitä jos ei vedä? Hommat voi tehdä eri tavoilla ja samaan lopputulokseen voi päästä eri reittejä, joten on aivan turha takertua yhteen tapaan.
Otetaan vaikka tämä kolmio, missä yhdessä nurkassa on intensiteetti, yhdessä volyymi ja yhdessä frekvenssi. Intensiteetti on se miten kovaa teet ja paljonko jätät sarjoihin varaa. Volyymi on viikottainen työmäärä, eli nostetut kilot. Jos teet vaikka 5x5 sadalla kilolla kerran viikossa, olet tehnyt volyymia 5 x 5 x 100 = 2500 kg. Frekvenssi on treenitiheys. Tuossa kolmiossa on pallura keskellä, jolloin kaikki näistä kolmesta on jotakuinkin tasapainossa. Mutta tasapainossa niiden ei tarvitse olla, koska jos siirrät palluraa kohti frekvenssiä ja volyymia, se loittonee intensiteetistä. Silloin tiedät, että jos aiot lisätä frekvenssiä ja volyymia, sun on vähennettävä intensiteettiä, tai alat kulkea vähitellen perse edellä puuhun ja tulet sieltä lopulta ryminällä alas.
Jos nyt mietit miten paljon sulla sitten pitäisi olla intensiteettiä ja volyymia ja miten usein pitäisi treenata, niin siihen ei ole vastausta. Se on täysin yksilöllistä. Vastaus jopa vaihtuu sen mukaan millaiseen työmäärään on itsensä totuttanut. Jos työkapasiteetti on kova, on tuosta kolmiosta tehty tavallaan isompi. Sellaisen neuvon voin kuitenkin antaa, että jos voiman hankinta on ajatuksissa, niin kokemus on osoittanut volyymin ja frekvenssin olevan yleisesti ottaen tärkeämpiä kuin intensiteetti. Eli mieluummin useammin ja vähän enemmän kuin kaikki täysillä.