Olet siis sitä mieltä että Hulkin esittämistä yleisesti hyväksytyistä lihaskasvun mekanismeista voit huoletta jattää kaksi pois ja kehityt ihan yhtä hyvin pelkällä kohdan yksi mekaanisella kuormituksella.
Nuo kaksi muuta kun liittyvät läheisesti kovaan hapottavaan treenamiseen.
Hulkin sanomiset täsmäävät tuossa kohtaa omiin tietoihini, aina on tehty tutkimuksia joilla yritetään romuttaa toinen tutkimus, se että mekaaninen rasitus toimii ja kasvatta pattia ei kumoa muita vastaavia lihaskasvun mekanismeja, ihan turha heitellä jatkuvasti uusia linkkejä tutkimuksiin jotka kumoavat toisiaan.
"Voimaharjoituksen jälkeisen akuutin proteiinisynteesin on osoitettu olevan vähäisempää samalla suhteellisella harjoituksen intensiteetillä voimaharjoittelua harrastaneilla harjoittelemattomiin nähden (Phillips ym. 1999). Sama tutkijaryhmä myös osoitti, että syy ei ole pelkästään geneettisissä tekijöissä, koska kahdeksan viikon voimaharjoittelun vaikutuksesta lihaksen proteiinisynteesi vähentyi (Phillips ym. 2002). Syy siihen, miksi voimaharjoittelu voi vähentää voimaharajoituksen aiheuttamaa akuuttia proteiinisynteesiä johtuu mahdollisesti ainakin osittain voimaharjoituksen aiheuttamista vähäisemmistä vaurioista lihaksen proteiineihin kokeneemmilla voimaharjoittelijoilla verrattuna aloittelijoihin (Gibala ym. 1995), koska proteiinien hajoamisella ja synteesillä on yhteys (Phillips ym. 1999; Phillips ym. 1997)."
LUURANKOLIHASTEN PROTEIINIEN SYNTEESI JA
HAJOTUS SEKÄ NIIDEN TUTKIMINEN STABIILEILLA
ISOTOOPEILLA ERITYISESTI KOLMIALLASMALLIA
HYVÄKSIKÄYTTÄEN
Juha Hulmi
http://users.jyu.fi/~jjhulmi/www/Proteiinisynteesi.pdf
Huomenta vaan, en kyllä tiedä jaksanko enää kauan väitellä tästä aiheesta kun ei tämä näköjään mihinkään etene.
No ensinnäkin tiedoksesi vain Archey, että tiede toimii noin. Uudet tutkimukset perustuvat vanhoihin tutkimustietoihin ja välillä jopa 20 vuotta vanhat tutkimustulokset mitätöityvät uusien tulosten jaloissa. Mutta ymmärrättkö nyt, että
minä en ole väittänyt minkään kumoavan mitään tai kehottanut hylkäämään jotain tai vastaavaa? Ja sori vaan tämä keskustelu ei edelleenkään toimi niin, että tieteellisiä tutkimuksia on turha siis heitellä kun ne kumoavat sinun ajatukset, mutta jotain 10 vuotta vanhoja tutkimustuloksia jotka eivät edes kauheasti liity aiheeseen voi heitellä siis ilmoilla, kun ne jotenkin hatarasti tukevat sinun väitteitä? :D
No nyt tuli joku tutkimus.
Mietitäänpäs tässä aluksi mitä siinä minun alkuperäisessä tutkimuksessa oli. Aivan siinä oli kaksi ryhmää. Jotka eivät olleet saaneet vuoteen harrastaa mitään alakropan treeniä. Molemmissa oli miehiä sekä naisia. Molemmat ryhmät olivat samalla tasolla. Toiselle ryhmälle yritettiin aiheuttaa paljon lihaskipua ja rikkoa lihasta mahdollisimman paljon alusta lähtien. Toisella ryhmällä yritettiin pitää nämä asiat minimissä. Tutkimuksen lopussa suoritettiin mittaukset ja todettiin, että molemmilla ryhmillä oli kasvanut etureisien voima yhtä paljon ja lihaksen kokonaispinta-ala ja lihaksen kokonaistilavuus olivat kasvaneet yhtä paljon. Näin siis päästiin lopputulokseen, että osoitettiin että lihashypertrofiaa voitiin aiheuttaa yhtäpaljon treenillä joka ei pyrkinyt lihaskipuun jne. Ja tuo lopputulos oli siis tärkeä sen kannalta, koska aikaisemmin tutkimukset ovat väittäneet, että lihastavaurioittava elementti on välttämätön lihashypertrofian kannalta. Jos tuon nyt lukee ajatuksella, niin ei tämä tutkimus kumoa mitään treenitapaa. Se vain osoitti, että kahdella eri tavalla pääsi samaan lopputulokseen.
Tuo tutkimus ei siis Archey ota kantaa siihen kannattaako pro bodarien treenata jollain tavalla, se vain osoittaa että tehtiin asia X tavalla Y, ja X tavalla Z ja päästiin samaan lopputulokseen.
Ja laitoin tuon tutkimuksen vain, koska se oli minusta mielenkiintoinen havainto, koska heitit ilmoille alunperin ajatuksen että kasvaako DOMS-hakuisella treenillä isommat lihakset.
Näin ymmärrämme siis mitä tuossa minun linkkaamassa tutkimuksessa tapahtui. Eli jatketaan tuohon sinun linkkaamaan tutkimukseen.
Tuo tutkimus ei nyt valitettavasti tuo mitään uutta pöytään.
"Voimaharjoituksen jälkeisen akuutin proteiinisynteesin on osoitettu olevan vähäisempää samalla suhteellisella harjoituksen intensiteetillä voimaharjoittelua harrastaneilla harjoittelemattomiin nähden (Phillips ym. 1999)"
Onko tämä nyt niin yllättävää? Kokenut voimaharjoittelija ja aloittelija treenaa
samalla suhteellisella harjoituksen intensiteetillä. Kokenut treenaaja ei saa samanlaista _akuuttia_ proteiinisynteesiä treenistä kuin aloittelija, joka on tehty samalla suhteellisella intensiteetillä aloittelijan kanssa? Yllättikö tämä tieto? Ei minua ainakaan
"Toisaalta tässä tutkimuksessa työmäärä oli ennen ja jälkeen harjoittelujakson absoluuttisesti sama. Syy siihen, miksi voimaharjoittelu voi vähentää voimaharjoituksen aiheuttamaa akuuttia proteiinisynteesiä johtuu mahdollisesti ainakin osittain voimaharjoituksen aiheuttamista vähäisemmistä vaurioista lihaksen proteiineihin kokeneemmilla voimaharjoittelijoillaverrattuna aloittelijoihin"
Jos kokenut treenaaja treenaa kuukauden niin, että työmäärä ja ennen ja jälkeen harjoittelujakson on ABSOLUUTTISESTI SAMA, niin ei voi olettaakkaan että jokin asia paranisi. Aloittelijan lihaksisto ei ole tottunut treeniin, joten totta kai sitä lihasvauriota ja uudenlaista rasitusta tulee enemmän ja lihas kasvaa enemmän. Ainut selittävä tekijä ei ole se lihasvaurio kuitenkaan, vaan jos olisit yhtään perehtynyt kaikkeen mitä olen sinulle esittänyt olisit huomannut, että tutkimuksessa minkä linkkasin puhuttiin jotain tuosta työmäärästä. Ainiin, siinä puhuttiin, että lihaskasvun kannalta tärkein tekijä ei välttämättä ole se lihasvaurioiden määrä vaan nimenomaan treenin työmäärä. Jos työmäärää ei nosteta treenissä, niin eihän se lihas kokeneella treenaajalla kauheasti kasva. Tässä tutkimuksessa kaikenlisäksi vertailtiin kokenutta treenaajaa ja aloittelijaa, ei kahta ryhmää jotka ovat ominaisuuksiltaan mahdollisimman samankaltaiset.
Ja en tiedä mitä yritit tällä kumota, koska tässä puhuttiin vain siitä akuutista proteiinisynteesistä. Tässä ei päästy toteamaan, että lihas kasvoi enemmän lihasvaurioilla kuin ilman. Tässä puhuttiin akuutista proteiinisynteesistä.
Olisi ihan hauska väitellä tästä, jos viitsisit edes perehtyä aineistoon jota esität.