Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
beginner: lihas alkaa kasvaa kyllä heti ensimmäisistä treeneistä lähtien, mutta se liikeessä tapahtuva kehitys tapahtuu pääasiassa hermoston työkyvyn ja oppimisen kehityksen kautta. ei siinä sen kummemmin mitään suboptimaalista ole. liikkeitä ei myöskään oo mikään pakko vaihdella noin usein. voimalajien harrastajille tää on tietenkin vähän mahdotontakin. jos haluaa painonnostossa menestyä, keskitytään lajiliikkeisiin. bodarienkaan ei oo mikään pakko niitä liikkeitä kauheen usein vaihdella. pääsee usein paremmin kiinni siihen ite tekemiseen ja kasaamaan rautaakin. on mulla jopa asiakkaina muutama lihankasvattaja, jotka on kauheen tyytyväisiä kehitykseensä, vaikka liikkeet on ollu käytännössä melkein samat vuoden päivät.
Niin eli roinaajankin lihakset kasvaa nopeammin koska roinan teho perustuu lihaskalvojen venytykseen? Voin melkein hyväksyä lihasaitioteorian jos joku selittää miten on mahdollista, että roinaajan lihakset kasvaa hirveää vauhtia, vaikka ei-roinaajalla lihaskalvot olisivat kehitystä jarruttava asia. Tästä voi tehdä kaksi päätelmää: Lihaskalvot tekee kyllä tilaa tai roina venyttää lihaskalvoja. Kumpi kuulostaa järkevämmältä? Tältä pohjalta lihaskalvojen venyminen lihasmuistin toimintaperusteena kuulostaa yhtä kaukaa haetulta.Miksi? Eikö yhtälailla voisi päätellä, että tuokin on yksi geneettinen ominaisuus? Toisilla lihaskalvot joustavat ja venyvät helpommin kuin toisilla? Ja kun lihas sitä ympäröivine kudoksineen (tuo lihaskalvo on itseasiassa jopa vain kansantermi ja sitä myöten vähän niin ja näin) on kertaalleen venynyt ja kasvanut isompaan tilavuuteen, on helpompaa toistaa sama efekti myöhemminkin? Tähän kaiketi osittain lihasmuistikin perustuu.
Tämähän on tietty varsin epätieteellinen lähde (ja aika höpöartikkeli imo), mutta kai aika arvostettu sitten taas tämän lajin parissa: Bodybuilding.com - Unleash Monstrous Muscle Growth With Extreme Fascial Stretching!. Mutta siinä puhutaan juurikin venyttelyn ja lihaskalvojen venyttelyn merkityksestä lihaskasvun suhteen.
Kuten sanottua, asia kiinnostaa. Ja pidätän jatkossakin oikeuden valita omat mielenkiinnon aiheeni, enkä välittäisi saada vastauksena tuollaista suoraan sanottuna aika alentavaa kommentointia. Kiitos huolenpidosta kuitenkin. Mainitsemasi osa-alueet ovat tarpeeksi kunnossa tällä hetkellä, joten mitäpä niitä sen enempää suunnittelemaan ja jää aikaa tälläiseen turhuuteenkin välillä.
Maksimaalinen lihaskasvu ei edes ole itsellä mitenkään huolenaiheena saati prioriteettinä, kun en siihen pyri, mutta asia sinänsä kiinnostaa, koska joudun varomaan käsiä treenatessa, syynä lähes kroonisessa kiputilassa olevat kyynärvarret. Ja joista parikin varsin asiantuntevaa henkilöä on veikannut ongelman syyksi ahtaat lihaskalvot, eli vastaava kuin ns. penikkatauti säärissä. Ja joka siis on sitä, että lihas kasvaa nopeampaa tahtia kuin niitä ympäröivä peitinkalvo ja/tai lihasten turpoaminen rasituksessa (paine lihasaition sisällä kasvaa, koska kalvo ei anna periksi) aiheuttaa kipua.
Weider sitä, weider tätä, ifbb pro tekee näin, ifbb prolla kovat massat, pakko toimia jne.
Kannattaa unohtaa nämä kaikki bodymaailman mantrat, lihasta voi reenata vain kerran viikossa, no pain no gain, pumppitreenillä isot kädet, syväkyykky hajottaa polvet, pienet painot ja lihastuntuma on tärkeämpää kuin treenipainojen nousu jne jne.
Tuntuu että bodareilla on jotenkin tosi sulkeutunut mieli. Kannattaisi ehkä hiukan avoimimmin mielin suhtautua kaikkeen treeniin liittyvään ja kokeilla rohkeasti jotain muuta, mitä lukee flexeistä, bodylehdestä tai katsoo wlogeista. Joku saattaa jopa yllättyä miten saa reisiin lisää pattia kyykkäämällä esim 3 kertaa viikossa, sen perus kerran viikkoon sijaan
Penelope vaikuttaa aika tyypilliseltä fitnesstyypiltä omien tuntemuksiensa ja mielipiteidensä kanssa. Suosittelen käsi sydämellä ja hyvässä hengessä tutkimaan netistä treenityylejä muiltakin kuin Flexin BF- ja bodarikisaajilta ja joskus vaikka räväkästi jopa perus voimailuohjelmiin.
Penikkatauti on lihas-luukalvon tulehdus sääriluussa ja kireä lihaskalvo on kireä lihaskalvo. Mullakin on kireät lihaskalvot säären etuosassa ja pitkän tauon jälkeen kävelylenkkikin saa aikaan niin kamalan poltteen että meinaa itku päästä. Penikkatautia se kuitenkaan ei ole. Penikkatautikin menee ohi levolla ja tämä menee totuttautumalla.
Tai sitten ehkä vaan vähän turhan HC:tä?Olen myös kuullut lihaskalvoja vedettävän kirurgisesti auki vaikeissa tapauksissa. Miksi tätä ei muuten tehdä bodareille jos se olisi avain onneen ja suuriin lihaksiin? Kukaan ei ole vielä keksinyt tai sitten se ei auta.
Ja toisena sivuhuomautuksena olet selkeästi perinteinen nainen kun vedät porot nokkaan asiasta mistä en olisi ikinä voinut kuvitella kenenkään suuttuvan: Pidit kommentointiani alentavana ja itse en vieläkään löydä siitä sellaista. <- Tuo oli alentavaa kommentointia ja pilke silmäkulmassa kirjoitettu, joten ei herneitä siitä.
Haha, 'kiitos'. Sitähän mä varmaan olen. Ja saa puskea linkkejä kiinnostaviin lähteisiin, mielelläni luen kaikenlaista. Enkä suinkaan kuvittele olevani oikeassa, saati tietäväni kaiken. Päinvastoin vain fiiliksissä siitä, miten vähän itseasiassa tiedän. Sen verran kuitenkin oma kanta tarkentunut, että se on nimenomaan perinteinen bodaustreeni lajina mikä itseä kiinnostaa voimailun sijaan.
Wikipedia on asiasta eri mieltä ja samoin oli eräs ihmisen fysiologian ja anatomian kirja jota taannoin selailin. Siinä oli erotettu penikkatauti ja lihasaition ahtaus toisistaan. Penikkataudissahan tulee tosiaan niitä kovia kipeitä palluroita tuohon sääriluun ja lihaksen väliin ja siihen ei auta kuin lepo ja joku kuuma-kylmä-hoito. Tähän lihasaitioahtaumaan auttaa kun antaa mennä vain kivusta huolimatta.Penikkatauti on oikealta nimeltään Säären lihasaitio-oireyhtymä. Rasituksessa säären lihakset kasvavat kookkaammiksi kuin niitä ympäröivät sidekudospeitinkalvot (fasciat) sallivat. Fascioiden kansanomainen nimitys on afaik se lihaskalvo. Pitkittyneenä tilanteesta epäilemättä seurauksena myös tulehdus, uskoisin.
Lisää myös ohessa: http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=dlk00317&p_haku=penikkatauti
Muista myös se että vaikka miten olisit bodari, niin jopa heille pieni voimailu / maksimijakso tekee vain hyvää Kun maksimi kasvaa, myös sarjapainot niissä bodysarjoissa kasvaa. Isommat sarjapainot "bodysarjoissa" -> enemmän pattia.
En epäile yhtään, ja varmasti sitäkin kokeilen jossain vaiheessa, josko nykyiseen treenitapaan leipääntyy, tai ihan vaan muuten vaihtelun vuoksi. Pitää myös saada nuo räpylät sitä ennen kuntoon, mistä niiden kipuilu sitten johtuukin. Penikkatautia se toki ei ole, sehän kun on nimenomaan säärissä.
HIM:in rumpalilla Kaasulla oli penikkatauti käsissä.Penikkatautia se toki ei ole, sehän kun on nimenomaan säärissä.
Kiitos Voidille mahtavista posteista! Kerrankin kunnollisia argumentteja ja aina kiva katsoa, kun Archeyta viedään. :thumbs:
minä heitin pöydälle tutkimuksen joka kumos vaan väitteen, että lihasvaurioita tuottava treeni tuottaa enemmän hypertrofiaa kuin ei-lihasvaurioon pyrkivä treeni. Tutkimuksessa todettiin, että molemmat treenit lisäsi voimaa ja hypertrofiaa yhtä paljon.
En viitsi edes vastata voidin juttuhin enää, se ei ole tajunnut vaikka rautalangasta vääntäisi etten ole pariin viimeisen sivun aikana yrittänyt muuta kuin tuoda julki että on useita tapoja saada aikaan kehitystä.
En ole vaittänyt etteikö voidin sanoin "ei-lihasvaurioon pyrkivä treeni", eli siis vain mekaaniseen kuormitukseen pyrkiva treeni, tuottaisi hyviä tuloksia. Kun kuitenkin treeni jossa aiheutetaan kovalla intentiseetillä mikrotraumoja lihakseen toimii voidinkin uuden tutkimuksen mukaan yhtä hyvin, niin kannattaa treenata valillä myös niin, eli vaihtaa metodeja esim. kausittain.
Tuo "ei lihasvaurioon pyrkivä treeni" ei myöskään aiheuta juurikaan metabolista tressiä kuten anaerobinen treeni jossa työskennellään maitohapon alaisena ja optimoidaan ns. metabolinen stimulus.
Alla muutamia tutkimuksia, joissa metabolisen tressin vaikutuksesta hypertrofiaan, uusimmat myös vuodelta 2012
Increased muscle size and strength from slow-movement, low-intensity resistance exercise and tonic force generation.
Increased muscle size and strength from slo... [J Aging Phys Act. 2013] - PubMed - NCBI
Muscle time under tension during resistance exercise stimulates differential muscle protein sub-fractional synthetic responses in men.
Muscle time under tension during resistance exerci... [J Physiol. 2012] - PubMed - NCBI
Effects of whole-body low-intensity resistance training with slow movement and tonic force generation on muscular size and strength in young men.
Effects of whole-body low-intensity resi... [J Strength Cond Res. 2008] - PubMed - NCBI
Muscular adaptations to combinations of high- and low-intensity resistance exercises.
Muscular adaptations to combinations of ... [J Strength Cond Res. 2004] - PubMed - NCBI
Meinaat että "vain mekaaniseen kuormitukseen pyrkivä treeni" ei aiheuta mikrovaurioita lihaksessa? No totta hemmetissä aiheuttaa,
Täysin vittuilematta voin sanoa, että minun käsitykseni mukaan sulla on aika kapeakatseista tuo suhtautuminen treenimetodeihin ja lihaskasvuun. Siinä toki olet oikeassa, että treenityylejä kannattaa vaihdella jaksottain, mutta aivan turha on etsiä mitään yhtä oikeaa tapaa tai kuvitella että oma käsitys em. asioista olisi ainut oikea.
tiedän monta ipf-voimanostajaa jotka pärjäisi hyvin classicissa ja päinvastoin harrastebodareita jotka pärjäisi hyvin raw-voimanostossa.
Olisko tuo pitanyt mainita erikseen, melkoista saivartelua. Kuten sanoin itse treenaan seka voima että hapotustreeneja vuorotellen, molemmissa hyvät puolensa ja ne hapotusteeritkin saadaan suoritettua isommilla painoilla kun pitää valillä voimapainoitteisia viikkoja.
Kapeakatseista on myös pitää pelkästään voimapainoitteista treenityyliä ainoana oikeana tapana kasvattaa nimen omaan lihasta, sillä ainoastaan siitä on ollut täällä kysymys, ei pelkästään voiman lisäämisestä.
CBB:ssä tarvitaan myös lihasbalanssia ja se ei useimmiten ole kohdallaan pelkkää voimanostoa harrastaneilla, mave, kyykky ja penkki ei riitä kun pitää saada jokainen lihasryhmä toisiinsa nähden tasapainoon. Lisäksi pitää muistaa että CBB on doping-testien alainen kisa.