Naisten kuntosalikulttuuri - kuvia perseestä ja puurosta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Failure
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Ja ne miesten naruolkaiset racerbackit, tuskin niitäkään on käytetty aina vain sen takia, että parempi treenata. Vaan myös siksi, että selkä, hartiat ja rinta korostuvat

Meikä haluaisi löytää noita kunnon vanhan liiton reispäkkejä jostain. Käyttäsin niiiin noita salilla, silloin kun meidän salin lämpötila sen sallisi. Nyt pitää jotain haistapaska paksu olkaimisia hihattomia käyttää kun ei mistään saa noita "oikeita" hihattomia. Siihen vielä jotkut kunnon pussi salihousut, tolla olisi oikeasti jo suora vaikutus kehitykseenkin. Ton tumman miehen kuteet on ihan parhautta.

Ja en, en edes vitsaile. Olen syntynyt väärään aikaan.
 
Meikä haluaisi löytää noita kunnon vanhan liiton reispäkkejä jostain. Käyttäsin niiiin noita salilla, silloin kun meidän salin lämpötila sen sallii. Nyt pitää jotain haistapaska - hihattomia käyttää kun ei mistään saa noita "oikeita" hihattomia.
Ton tumman miehen kuteet on ihan parhautta.

Eiks gorillan kuteet oo tommosia?
 
Eilen kiinnitin salillani huomiota miesten pukeutumiseen. Kahdella näytti olevan trikoot. Toinen oli 60-vuotias herrasmies pikee-paidassa. Toinen parikymppinen trendikkään oloinen kaveri, jolla häveliäästi shortsit trikoiden päällä. Suurin osa miehistä näytti käyttävän löysiä housuja tai shortseja merkkiä Nike, Adidas, Puma, Tapout jne. Myös joitain collareita oli seassa, mutta monet niistäkin oli brändätty esim. Lonsdalelle. Monella oli myös päällään tiukka paita mallia Under Armour. Lisäksi nyrkkeily- ja avojalkatossut näyttävät olevan suosiossa.
Viime talvena treenasin amerikkalaisen pikkukaupungin salilla. Siellä tyypillinen kombo oli Catepillarin työkengät, farkut ja T-paita. Samat jätkät oli joka jumalan päivä vääntämässä hauberia ja jauhamassa paskaa töiden jälkeen. Siellä ei verkkareilla hifistelty eikä takatukkia saksittu.
Anekdoottina trikoista kerrottakoon vielä, että vuonna -98 osallistuin Karhu-viestiin. Alkuverryttelyssä ihmettelin, että kylläpä neekerit sietää hyvin kylmää, kun yksi jamppa hölkkäili pakkaskelilla shortseissa. Hetken päästä tajusin, että sillähän olikin kokomustat trikoot shortsien alla. :hyper:
 
Väkevä ja tarpeellinen avaus, peukutan vimmatusti!

Koska aihe on laaja, kuten tästäkin keskustelusta huomaa, päätän rajata oman näkökantani yhteen, etenkin naisten kohdalla oleelliseen ja yleisimpään alueeseen eli bloggaamiseen.

Ihmisen perimmäiset motiivit blogin perustamiselle ovat yleensä:
a) blogi toimii itselle ensisijaisesti päiväkirjana ja toissijaisesti välineenä viestiä muille viiteryhmään kuuluville tekemisistään ja ajatuksistaan
b) blogi toimii ensisijaisesti välineenä viestiä viiteryhmään kuuluville tekemisistään ja ajatuksistaan, toissijaisesti päiväkirjana itselle

Paneudun kohtaan b. Punttisalitouhut, etenkin "fitness", on loppupeleissä aika helvetin tylsä aihe, jos kirjoitetaan pelkästään asian ns. mekaanisesta puolesta: treenistä, ravinnosta ja levosta. Tämä korostuu etenkin sellaisten henkilöiden kohdalla, joilla ei ole tavallista salillakävijää syvempää tietoa tai kokemusta näistä asioista. "Kuvia perseestä ja puurosta" kuvaa hyvin tällaisen kirjoittajan antia tälle bloggaajien alakulttuurille. Paradoksaalistahan tässä on myös toisaalta se, että tällainen raportoiminen toimii varmasti ihan hyvänä itsereflektointina, mutta samalla pyrkimys saada äänensä kuuluviin paikassa, jossa jo tuhat muuta samalla taajuudella viestivää toimijaa suoltaa samaa monotoniaa, hukuttaa viestin eikä minkäänlaista kaikupohjaa ole mahdollista syntyä - eikä täten tilaa reflektoida toisten samanhenkisten kanssa, mikä on aika olellinen aspekti kaikessa sosiaalisessa toiminnassa. "Kova peppu treeni koutsilt tuli käsky tiputtaa hiil Ari määriä kääks" -tason postaukset tuottavat vastaukseksi vain tsemppi- tai voivotteluviestejä. Tämä olisi jo ihan oman aiheensa paikka, mutta sitten voidaan vielä miettiä, että pitävätkö nämä bloggaajat itseään niin mielenkiintoisina persoonina, että mikä tahansa teksti- ja kuvamuotoinen paska kelpaa vai että se Internetiin suollettu tuuba olisi itsessään jotenkin mielenkiintoista - ja kumpi näistä on ajattelutavoista on huolestuttavampaa...

Selvä. Et tiedä yhtä paljon punttailusta kuin laynenortonit ja hulkkihietalat. Siispä punttailua voisi lähestyä vaikka hieman filosofisemmin. Isken tähän nyt kuvan käsipainosta ja siteeraan Paulo Coelhoa. Joo, ei. Suurin ongelma lukijan näkökulmasta on se, että valtaosa - ihan mistä asiasta tahansa - bloggaavista ihmisistä eivät joko osaa kirjoittaa tai ovat substanssiltaan kärpässarjaosastoa, yleensä molempia. Mitä tästä seuraa? Valtaosa blogeista on aivan helvetin geneeristä, mitäänsanomatonta ja persoonatonta massaa, joka ei herätä minkäänlaisia ajatuksia, tuntemuksia tai halua edes kommentoida sitä aivan turhaksi. Huono kirjoitustaito ja ohut substanssi johtaakin juuri siihen, että kirjoitetaan pintapuolisesti vähän sieltä ja täältä, ilman minkäänlaista punaista lankaa, hyvin pureskeltua pohdintaa tai edes perusteltua kannanottoa. Edelleenkin tätä "persettä ja puuroa" -osastoa. Okei, ihan hyvää yritystä on myös kirjoittaa ihan pohdiskelevaakin proosaa, mutta jotenkin näistä kaikista kuitenkin paistaa sellainen lapsenuskoinen oman elämäntyylin varaukseton ihanuuden ylistys ja kritiikitön suhtautuminen kaikkeen tekemiseen. "Siis ei täs niinku oo mitää järkee, mut hei c'mon shut up and squat mieluummin ku sipsipussi kourassa sohvalla" on aika ohkainen perustelu tekemiseensä, mutta oisinhan mäkin vetämässä varmaan herskaa, jos en kirjoittaisi tätä viestiä Pakkikselle.

LUKIJAN näkökulmasta siis: jos haluat lukijoita sille blogillesi, niin kuin suurin osa varmaan haluaa, niin niitä lukijoita saisi ainakin yhden enemmän, jos hommassa olisi punainen lanka, mahdollisesti jonkinlainen rajaus ja asian syvällisempi luotaaminen ja sopivan kriittinen näkökulma niin ilmiön, oman toiminnan tai ajatusten negatiivisiin kuin positiivisiinkin puoliin. Punttailun mekaaninen puoli kun on kirjoitettuna, kuten aikaisemmin sanottua, aika helvetin tylsää luettavaa, jos kirjoittaja ei siitä tiedä tavallista salimarkoa enempää.

Ps. Jos niitä persekuvia pitää laittaa, niin laittakaa ne edes liikkuvana t. Runk-Kari
 
Fitness-perseiden katselu nostaa testotasoja ja sitä kautta suora vaikutus kehitykseen. Kuvatkin toimii, mutta live-perseet salilla vielä paremmin.
 
Jos on trikoot jalassa ni pitkähköä löysää paitaa kiitos! Munat näkyy nimittäin. Nyt joku sanoo, että ei tarvitse katsoa, mutta kun eihän sitä voi olla katsomatta! Ja sit nolottaa jos jää kiinni.

Ei auta penkkipäivänä edes collarit. Tämän tajusin päivänä jolloin viihdytin itseäni häpeilemättömästi tuijotellen viereisellä penkillä tekevät jannun penkkaamista hieman väärästä kohtaa.
 
Hyvä teksti Mutsis on.
Kuulun itsekin tähän fitnesshurahtaneiden ryhmään ja joskus on kavereiden kanssa tullut juttua blogeista. Joku heistä saattaapi sellaista pitääkin ja sisällössä ei ole mitään uutta tai opettavaista, pohdinnat fitnessharrastuksesta ovat täysin samat kuin seuraavassa ja edellisessä blogissa. Miksi luen sitä? Kiinnostuksesta kaverini kehitystä kohtaan. Minulla on silmät ja niistä keskinkertaisista selfiekuvista (joita oma instagraminikin on täynnä) pystyy kuitenkin seuraamaan edistymistä kun muuten ei päivittäin nähdä. Kiinnostaisiko tämä vieraan ihmisen kohdalla, ei todellakaan! Mutta koska meillä on ihana sosiaalinen media johon saa luukuttaa sitä omaa juttuaan niin paljon kuin sielu sietää ja jokaisella on vapaus valita ja suodattaa sisältö omien intressiensä mukaan niin jatkan myös itse kuvien lisäilyä. Niitä seuraavat sitten ne ketkä kiinnostuvat. #follow4follow-jutut jätän kyllä suosiolla niille ketkä laajemmin sitä persettään haluavat esitellä :)
 
LUKIJAN näkökulmasta siis: jos haluat lukijoita sille blogillesi, niin kuin suurin osa varmaan haluaa, niin niitä lukijoita saisi ainakin yhden enemmän, jos hommassa olisi punainen lanka, mahdollisesti jonkinlainen rajaus ja asian syvällisempi luotaaminen ja sopivan kriittinen näkökulma niin ilmiön, oman toiminnan tai ajatusten negatiivisiin kuin positiivisiinkin puoliin. Punttailun mekaaninen puoli kun on kirjoitettuna, kuten aikaisemmin sanottua, aika helvetin tylsää luettavaa, jos kirjoittaja ei siitä tiedä tavallista salimarkoa enempää.

Tämähän pätee suurimpaan osaan viihdettä? Minusta on hieman hassua ripittää nuoria naisia siitä, etteivät he kirjoita viisaita asioita? No eivät tietenkään kirjoita. Suurin osa ihmisistä ei kirjoita viisaita asioita vielä vanhankaan. Blogaus ylipäätään on hyvä keino harjoittaa kirjoitustaitojaan. Ihan niinkuin sali on hyvä paikka harjoittaa kehoaan. Perinteisesti jengi on kirjoitellut päiväkirjaan tai pöytälaatikkoon, jolloin muut eivät pääse arvostelemaan heidän bimbouttaan. Joillekin tekstien julkaisu toimii varmaan lisämotivaationa kirjoittaa. Ihan niinkuin kuntokuvien julkaisu motivoi treenaamaan. Minusta on varsin positiivista, että ihminen kehittää kykyjään. Salilla ei ole kilttiä pilkata aloittelevaa harrastajaa ja mielelläni ulottaisin tämän periaatteen koskemaan myös aloittelevaa kirjoittajaa. Kaiken lisäksi blogien seuraaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. En oikein ymmärrä miten aiheesta löytyy mitään syytä valittaa? Minua kiinnostaa blogeissa lähinnä naisten perseet, mutta en jaksa selailla blogeja, koska netti on pullollaan videoita perseistä tositoimissa. En usko kuuluvani varsinaiseen kuntoblogien kohderyhmään. Jos pyritään tarkastelemaan ilmiötä sopivamman kohderyhmän näkökulmasta niin naisten erikoislehdistä suosituin näyttää olevan Hyvä Terveys. Tässä on viimeisin numero, näyttääkö message tutulta?

large_TE00_2014_04.webp
 
Mielestäni tuo Hyvä terveys kuuluu silti kategoriaan, joka on tuotettu suurille ikäluokille. Heidän kuntonsa mukaan ohjataan tällä hetkellä Suomen terveysohjeita, heidän äänillään valitaan etuuskunta, heidän kulutuksellaan (poislukien nuoret naiset) pidetään useita kauppoja pyörimässä.

Eppäilen, että tulee muutenkin kuin fitness-hömpötyksen osalta hiton iso muutos tässä maassa, kulttuurista hallintoon, ja kaupankäyntiin, kun tuo oikeasti aivan mieletön määrä viiskytplussia jää eläkkeelle. Tietysti sitten on se mummovaihe vielä vähän aikaa, kun valtaosa kansasta on vanhuksia.

Pahoittelen OT:tä, mutta kun tähän muutakin mediaa vedettiin :(
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Blogaus ylipäätään on hyvä keino harjoittaa kirjoitustaitojaan. Ihan niinkuin sali on hyvä paikka harjoittaa kehoaan. Perinteisesti jengi on kirjoitellut päiväkirjaan tai pöytälaatikkoon, jolloin muut eivät pääse arvostelemaan heidän bimbouttaan. Joillekin tekstien julkaisu toimii varmaan lisämotivaationa kirjoittaa. Ihan niinkuin kuntokuvien julkaisu motivoi treenaamaan. Minusta on varsin positiivista, että ihminen kehittää kykyjään. Salilla ei ole kilttiä pilkata aloittelevaa harrastajaa ja mielelläni ulottaisin tämän periaatteen koskemaan myös aloittelevaa kirjoittajaa. Kaiken lisäksi blogien seuraaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Mä näen ton analogian kehoaan harjoittavan kuntoilijan ja kirjoitustaitojaan harjoittavan bloggaajan kohdalla enneminkin niin, että kun aloitteleva kuntoilija alkaa hioa fysiikkaansa, ei kuntoilijaa tule todellakaan arvostella negatiivisesti tästä, vaikka lähtöasetelmana olisi millainen läski tai kynäniska tahansa. Mutta siinä vaiheessa, kun muutaman salikerran jälkeen tai muuten yleisesti riittämättömänä pidetyn fysiikan kanssa astellaan lavalle, arvostelu salittakoon. Ihan yhtä lailla aloittelevaa kirjoittajaa tulee kannustaa, mutta tietynlainen itsekritiikki on siinäkin hommassa hyvä pitää mukana, kun lähdetään julkisesti omaa itseään tai mielipiteiteään esittämään. Ja mitä yhteistä näillä on? Todennäköisesti se pitempään treenannut, asioita myös sitä kautta itse oppinut ja funtsinut on löytänyt sen oman persoonallisen tyylinsä tai oman erityisalansa. Tai ainakin silla pitäisi olla vähä enemmän, mistä ammentaa matskua vaikka nyt siihen blogiinsa.

Ennen treenattiin piilossa ja pantattiin novelleja pöytälaatikossa ennen kuin oltiin valmiita julkiseen ulostuloon, nykyään perustetaan blogi ja mennään lavalle. Mä en väheksy pätkääkään blogin merkitystä kirjoittajalle itselleen (motivaatiosyyt ym.) enkä osaa sanoa, onko ihmisten itsekriittisyys vähentynyt vai toisaalta rohkeus kasvanut. Mun silmissä meininki vaan on tällasessa tapauksessa yleensä aika raakilemaista eikä palvele ainakaan niitä, jotka sen julkisen areenan muodostavat.

En oikein ymmärrä miten aiheesta löytyy mitään syytä valittaa? Minua kiinnostaa blogeissa lähinnä naisten perseet, mutta en jaksa selailla blogeja, koska netti on pullollaan videoita perseistä tositoimissa. En usko kuuluvani varsinaiseen kuntoblogien kohderyhmään. Jos pyritään tarkastelemaan ilmiötä sopivamman kohderyhmän näkökulmasta niin naisten erikoislehdistä suosituin näyttää olevan Hyvä Terveys. Tässä on viimeisin numero, näyttääkö message tutulta?

En valita vaan annan rakentavaa kritiikkiä, ja jotkuthan kuulemma jopa tienaavat kirjoittelullaan, joten nää on samalla rahan arvoisia vinkkejä ;) Mutta totta, en ole näiden blogien kohderyhmää (ja perseetkin katson muilta sivuilta), mutta olisi kyllä ihan hienoa lukea jotain edes hieman erilaista näiden massablogien seasta. Saattaisi jopa vähentää sitä fitnesstyttöihin liittyvää stereotypiaa perseistä ja puuroista.
 
Tämän päivän bloggaaja voi olla huomisen toimittaja.

Täysin mahdollista. En kuitenkaan tarkoittanut dissata bloggaajia, ei yksinkertaisesti kiinnosta nuo kotkotukset. Enempi tekee mieli nälviä tätä suomessa vallalla olevaa "vanhojen kulttuuria". Tietysti tämänkin ketjun kautta on ollut kiva vakoilla, minkälaisia takalistoja siellä on, mutta yleensäkin ottaen luen hieman eri kategorian blogeja jos, ja kun luen.

Bloggaus on hyvä esimerkki kyllä mediasta, missä ei suuret ikäluokat pääse määräämään sitä, mikä lopulta esille nousee (pl. lukijakuntiensa kautta). Yleensäkin somessa tuntuu enempi vallitsevan ajatus ja riennot enempi nuorten maailmassa, vaikka sisältöä alkaa olla kyllä myös vanhemmalle ikäluokalle. Yleensä hyvä esimerkki tuosta vanhempien ikäluokkien kotkotuksista on tyyliin x-nimisen lehden treenivinkit - ei oo pakko jos ei halua, vähänkin on jo paljon, näytät hyvältä vaikka oletkin lihava eli älä tee mitään, jne.

Itse aiheeseen liittyen, JOS bloggaaja kehittyy blogiaan tehdessään, oli se treenin, kirjoittamisen, tai yleisen ihmistenvälisen kanssakäynnin osalta, se on ehdottomasti hyvä, koska ihmisen tulee aina kehittää itseään. Jos se on pelkkää huomionhakuista meuhkaamista ajasta toiseen, niin vaikea sitä on arvostaa. En oikein tiedä mitäkaikkea siellä on, kun en tosiaan seuraile.
 
Eihän se kehittymiseen vaikuta jos kikkeli vähän retkottaa lahkeesta niin voi käyttää kalsarirahat johonkin tärkeämpään?

Mitä sillä muutenkaan on väliä. Eihän uimahalleissakaan kukaan ihmettele jos pukuhuoneessa sattuu näkemään pippelin, ellei ole naisten puolella... Alastomuus on luonnollisempaa kuin vaatteet. Vaatteet ovat vain kulissia elämälle. Pelkkää totuuden peittelyä ja salailua. Samoin toki naiset voisivat käyttää shortseja, joiden raosta voi vilkkua jotain. Offtopicci jatkuu, mutta samapa tuo, kun koko ketju on melkein tätä samaa sontaa. Jos kaikki olisi luonnonasussa salilla, ei välttämättä niinkään moni uskaltaisi tuoda myöskään itseään esille jatkuvasti blogeissa yms. tosin hygieniasta tulisi silloin pitää parempaa huolta. :offtopic:
 
Aikamoinen dissaushan se on haukkua blogaajaan toimittajaksi. Blogaaja voi olla ihan rehellinen ja tuskin keneltäkään varastetaan rahaa, jotta ylläpidetään blogausta.
 
Aihetta vois ehkä laajentaa yleisemminkin tähän elämäntapablogaukseen. Tuntuu olevan netti väärällään kaikenlaista hyvinvointi, wellbeing, ravintovalmennus, jne juttua ja yhteistä kirjoittajille tuntuu olevan että niillä on jonkin sortin luuranko kaapissaan. Hyvinvoijat voi itse pahoin ja hidastajat juoksee niin saatanasti oravanpyörässä. Tietty jokainen kirjoittaa siitä mikä on jollain tapaa omassa elämässä ajankohtaista ja sydäntä lähellä...
 
Aihetta vois ehkä laajentaa yleisemminkin tähän elämäntapablogaukseen. Tuntuu olevan netti väärällään kaikenlaista hyvinvointi, wellbeing, ravintovalmennus, jne juttua ja yhteistä kirjoittajille tuntuu olevan että niillä on jonkin sortin luuranko kaapissaan. Hyvinvoijat voi itse pahoin ja hidastajat juoksee niin saatanasti oravanpyörässä. Tietty jokainen kirjoittaa siitä mikä on jollain tapaa omassa elämässä ajankohtaista ja sydäntä lähellä...

Juuri näin. Nämä "vartin verran valaistuneet" pyrkivät koutsaamaan sitten muita kunnes valaistuvat seuraavasta uudesta trendistä ja somen kautta taas saa kaiken helposti näkyviin.
 
Aihetta vois ehkä laajentaa yleisemminkin tähän elämäntapablogaukseen. Tuntuu olevan netti väärällään kaikenlaista hyvinvointi, wellbeing, ravintovalmennus, jne juttua ja yhteistä kirjoittajille tuntuu olevan että niillä on jonkin sortin luuranko kaapissaan. Hyvinvoijat voi itse pahoin ja hidastajat juoksee niin saatanasti oravanpyörässä. Tietty jokainen kirjoittaa siitä mikä on jollain tapaa omassa elämässä ajankohtaista ja sydäntä lähellä...

Olen melko varma että Elämänvalmentajat™ ynnä muut Ymmi Hinaajat ovat vähintään yhtä hajalla kuin kaikki muutkin. Ja ne jotka oikeasti osaa elää kiirehtimättä ja stressaamatta eivät bloggaa downshiftaamisesta.
 
Olen melko varma että Elämänvalmentajat™ ynnä muut Ymmi Hinaajat ovat vähintään yhtä hajalla kuin kaikki muutkin. Ja ne jotka oikeasti osaa elää kiirehtimättä ja stressaamatta eivät bloggaa downshiftaamisesta.

En kyllä allekirjoita täysin, että kaikki hyvinvoinnista kiinnostuneet olisi ihan hajalla. Moni on ihan tosissaan tehnyt elämäntapamuutoksen, huomanneet eron omassa hyvinvoinnissaan ja haluavat jakaa sitä iloa muillekin. Blogien ja somen kautta saa sitä hyväksyntää mitä välttämättä ei lähipiiristä saa. Lähipiirille voi olla vaikea ymmärtää miksi dieetillä ei ryypätä ja käydä siellä raflassa kiskomassa pastaa. Työpaikalla joutuu jatkuvasti selittelemään rahkansyöntiään jne. Se on raskasta kun itse on jo käyttänyt voimansa tekemällä elämässään jotain minkä kokee tärkeäksi itselleen ja odottaisi muiden kannustavan siinä. Pahinta ei siis ole arvostelu netissä vaan siinä paljon lähempänä "tosielämässä".
 

Suositut

Back
Ylös Bottom