- Liittynyt
- 12.3.2006
- Viestejä
- 1 275
No, esimerkkejä:
Rasvahappojen prosentuaalinen osuus (ei siis energiaprosentti, vaan osuus kokonaisrasvasta)
Broileri
Tyydyttynyt 32%
Kertatyydyttymätön 49 %
Monityydyttymätön 20 %
Possu
Tyydyttynyt 38%
Kertatyydyttymätön 42 %
Monityydyttymätön 13 %
(Laskettu Finelistä, tätä voi toki harrastaa kukin tykönään ;) . Lukemista ei tule välttämättä 100 prosenttia, sillä elintarvikkeen kokonaisrasva sisältää muitakin rasva-aineita.)
Vertailun vuoksi:
Rasiamargariini 80 %
Tyydyttynyt 26%
Kertatyydyttymätön 49 %
Monityydyttymätön 24 %
Ei ne eläinrasvat ole kovinkaan kamalaa tavaraa... ...ja jos katsotaan tarkemmin, niin ehkä vielä vähemmän...
Pitää muistaa, että eläimet ovat luonnontuotteita ja myös rasvakoostumus vaihtelee. Voi olla myös, että eri ruhonosista saadaan vähän eri lukuja, eli kaikki Finelin possut eivät välttämättä ole yhteismitallisia (porsaanliha on muistaakseni kohdasta "porsaanliha, keskiarvo")
Otetaanpa vielä:
Hirvi (rasvaa erittäin vähän):
SAFA 43 %
MUFA 38 %
PUFA 19 %
Merikirjolohi, filee:
SAFA 21 %
MUFA 46 %
PUFA 29 % (ja näissä tietysti nuo terveelliset EPA:t ja DHA:t mukana)
Rasvahappojen prosentuaalinen osuus (ei siis energiaprosentti, vaan osuus kokonaisrasvasta)
Broileri
Tyydyttynyt 32%
Kertatyydyttymätön 49 %
Monityydyttymätön 20 %
Possu
Tyydyttynyt 38%
Kertatyydyttymätön 42 %
Monityydyttymätön 13 %
(Laskettu Finelistä, tätä voi toki harrastaa kukin tykönään ;) . Lukemista ei tule välttämättä 100 prosenttia, sillä elintarvikkeen kokonaisrasva sisältää muitakin rasva-aineita.)
Vertailun vuoksi:
Rasiamargariini 80 %
Tyydyttynyt 26%
Kertatyydyttymätön 49 %
Monityydyttymätön 24 %
Ei ne eläinrasvat ole kovinkaan kamalaa tavaraa... ...ja jos katsotaan tarkemmin, niin ehkä vielä vähemmän...
Pitää muistaa, että eläimet ovat luonnontuotteita ja myös rasvakoostumus vaihtelee. Voi olla myös, että eri ruhonosista saadaan vähän eri lukuja, eli kaikki Finelin possut eivät välttämättä ole yhteismitallisia (porsaanliha on muistaakseni kohdasta "porsaanliha, keskiarvo")
Otetaanpa vielä:
Hirvi (rasvaa erittäin vähän):
SAFA 43 %
MUFA 38 %
PUFA 19 %
Merikirjolohi, filee:
SAFA 21 %
MUFA 46 %
PUFA 29 % (ja näissä tietysti nuo terveelliset EPA:t ja DHA:t mukana)
Viimeksi muokattu: